Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#29802 Re: Zeničani
Nažalost ne može ni za Novu bez crne hronike...
- nadžak
#29803 Re: Zeničani
S obzirom da su iz Klopča a inicijali prezimena H, vjerovatno neki Hrustići.Hercegoviina wrote:zna li se ko je?
Da Bog sačuva.
-
Throttle
#29804 Re: Zeničani
Na Smetovima kolaps. Kolone sto bi rekli, kilometrima 
Ko ne mora nek ne ide.
Ko ne mora nek ne ide.
- Warashii
#29805 Re: Zeničani
Ko mora ici na Smetove?Throttle wrote:Na Smetovima kolaps. Kolone sto bi rekli, kilometrima
Ko ne mora nek ne ide.
- nadžak
#29806 Re: Zeničani
Ja maloprije bio gore sa svojima. Otisli ranije oko 10 i vratili se oko 12 kad je već počeo dernek. Kolone odozdo naviru, jedva se spustio odozgo. Mogu mislit kako ce biti popodne kad krene odozgo da se vraća raja a dole po cesti jedna traka nakrcata parkiranim autima. Nije jednom to bilo.Throttle wrote:Na Smetovima kolaps. Kolone sto bi rekli, kilometrima
Ko ne mora nek ne ide.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#29807 Re: Zeničani
Dragi Zenicani, sretna vam Nova. Puno zdravlja i srece, manje zagadjenja, vise grijanja i tako
I da mi u ovoj godini budete veseliji i pisete o vedrijim temama. Nije sve tako crno, to je samo smog
Pozdrav iz isto tako zagadjene Tuzle
I da mi u ovoj godini budete veseliji i pisete o vedrijim temama. Nije sve tako crno, to je samo smog
-
Throttle
#29808 Re: Zeničani
Pa očito svi jer je gore bilo više gužve nego kad repka igraWarashii wrote:Ko mora ici na Smetove?Throttle wrote:Na Smetovima kolaps. Kolone sto bi rekli, kilometrima
Ko ne mora nek ne ide.
Skoro sat se spuštao
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#29809 Re: Zeničani
plain vanilla wrote:Dragi Zenicani, sretna vam Nova. Puno zdravlja i srece, manje zagadjenja, vise grijanja i tako![]()
I da mi u ovoj godini budete veseliji i pisete o vedrijim temama. Nije sve tako crno, to je samo smog![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#29810 Re: Zeničani
I da skrenem paznju da je nama u Sarajevu ipak najtezeplain vanilla wrote:Dragi Zenicani, sretna vam Nova. Puno zdravlja i srece, manje zagadjenja, vise grijanja i tako![]()
I da mi u ovoj godini budete veseliji i pisete o vedrijim temama. Nije sve tako crno, to je samo smog![]()
- plain vanilla
#29811 Re: Zeničani
Hu ar ju? Jel seMptembar? S tobom ne pricamBloo wrote: I da skrenem paznju da je nama u Sarajevu ipak najteze![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#29812 Re: Zeničani
Mea culpa.plain vanilla wrote:Hu ar ju? Jel seMptembar? S tobom ne pricamBloo wrote: I da skrenem paznju da je nama u Sarajevu ipak najteze![]()
Posao.
Nego da ne skrecemo temy sa bitne cinjenice, Sarajlijama je najteze!
- plain vanilla
#29813 Re: Zeničani
Pa jeste, morali ste Novu docekati s HarijemBloo wrote:Mea culpa.plain vanilla wrote:Hu ar ju? Jel seMptembar? S tobom ne pricamBloo wrote: I da skrenem paznju da je nama u Sarajevu ipak najteze![]()
Posao.![]()
Nego da ne skrecemo temy sa bitne cinjenice, Sarajlijama je najteze!
- Not My Idea
#29814 Re: Zeničani
Zao mi djevojke koja je ni kriva ni dužna ubila dvoje ljudi koji su tolike godine nakupili a pameti nisu dosli.
Sjebali curi zivot svojom gluposcu. Kazu da je jadna jos i trudna. Zelim joj svu sreću, da se sto prije oporavi i uspješno iznese trudnoću.
Dragi forumasi, sretna vam nova!
Sjebali curi zivot svojom gluposcu. Kazu da je jadna jos i trudna. Zelim joj svu sreću, da se sto prije oporavi i uspješno iznese trudnoću.
Dragi forumasi, sretna vam nova!
-
macchiato
#29815 Re: Zeničani
Pretrčavati magistralu na nedozvoljenom mjestu, u mraku, i to dvoje ljudi u osmoj deceniji koji znaju da nisu u stanju brzinski pretrčati (kad već kršiš pravilo, makar budi oprezan i pretrči za 2-3 sekunde, a ne da se gegaš)... lagati ću da imam ikakvu dozu empatije prema takvima. Ma idi u klinac više, uništiše živote curi i njenoj porodici.
Ja ovdje jedino istinski žalim tu curu koja će ni kriva ni dužna nositi tri života na duši. Džabe što znaš da nisi kriv i da nisi mogao spriječiti, evo zamišljam sebe u ovoj situaciji i znam da bi mi nepovratno uništilo život jer bi me izjedalo iznutra.
Sretna nova također.
Ja ovdje jedino istinski žalim tu curu koja će ni kriva ni dužna nositi tri života na duši. Džabe što znaš da nisi kriv i da nisi mogao spriječiti, evo zamišljam sebe u ovoj situaciji i znam da bi mi nepovratno uništilo život jer bi me izjedalo iznutra.
Sretna nova također.
- iceman ze
#29816 Re: Zeničani
Zenicanima sa sarajevskom adresom jos teze...Bloo wrote:I da skrenem paznju da je nama u Sarajevu ipak najtezeplain vanilla wrote:Dragi Zenicani, sretna vam Nova. Puno zdravlja i srece, manje zagadjenja, vise grijanja i tako![]()
Pozdrav iz isto tako zagadjene Tuzle![]()
-
Ci-Nick
#29817 Re: Zeničani
To mjesto gdje pješaci prelaze M17 je najgore moguće, tu je mrkli mrak posebno kad je mokra cesta kao što je bila te noći a uz to postoje mnogi izvori svjetla sa obe strane koji ometaju.
Uz to stariji ljudi uglavnom nose tamniju odjeću, a trebali bi svi koji se kreću neosvjetljenim dijelovima puta nositi žute prsluke.
Tu vozač mora pustiti gas prebaciti nogu na kočnicu i otvoriti četvore oči.
Uz to stariji ljudi uglavnom nose tamniju odjeću, a trebali bi svi koji se kreću neosvjetljenim dijelovima puta nositi žute prsluke.
Tu vozač mora pustiti gas prebaciti nogu na kočnicu i otvoriti četvore oči.
-
Throttle
#29818 Re: Zeničani
Ne mora vozač puštat gas nego treba pješak da nađe drugu opciju a ne prelazit u zabrani
Mi iz Zenice znamo, svako ko je iz udaljenih mjesta ne može znat da će mu tu neko prelazit cestu jer je zabranjeno i nije normalno
Mi iz Zenice znamo, svako ko je iz udaljenih mjesta ne može znat da će mu tu neko prelazit cestu jer je zabranjeno i nije normalno
- Laissez faire
#29819 Re: Zeničani
Čujem nešto da se ponovo otvara Hey Jo...
Zna li ko nešto više?
Zna li ko nešto više?
-
smartXL
#29820 Re: Zeničani
Da otvara se, momak sto je u bingu radio uzeo pod zakup.
Sto se tice ove nesrece, nije prvi put na ovom mjestu. Na tom mjestu, i u Peharama treba ogranicit brzinu na 60 km/h bas kao u Vraci, dok se ceste FBiH ne smiluju i ne izgrade pasarelu ili pothodnik
Sto se tice ove nesrece, nije prvi put na ovom mjestu. Na tom mjestu, i u Peharama treba ogranicit brzinu na 60 km/h bas kao u Vraci, dok se ceste FBiH ne smiluju i ne izgrade pasarelu ili pothodnik
-
Nivelacija
#29821 Re: Zeničani
U ovoj zemlji nema nista ako se ceka na druge, Tuzla izgradi pasarelu u 2018, Mostar takodjer u 2018..Sarajevo pothodnike i pasarelu. Inicijativu prema cestama fbih za pasarelu treba da pokrene grad i dobrovoljno da ucestvuje sa 1/3 sredstava.smartXL wrote:Da otvara se, momak sto je u bingu radio uzeo pod zakup.
Cekajuci samo na cestefbih kao zadnjih 40 godina dobiti ces rezultat jednak onom u proslosti.
Desetine mrtvih.
-
smartXL
#29822 Re: Zeničani
Dok god imamo takvo misljenje kao sto je tvoje, ovdje nikad nece bit dobro. Svaki nivo mora obavljati svoje zadatke, bez ikakvih izgovora, a ne da drugi traze rjesenja.Nivelacija wrote: U ovoj zemlji nema nista ako se ceka na druge, Tuzla izgradi pasarelu u 2018, Mostar takodjer u 2018..Sarajevo pothodnike i pasarelu. Inicijativu prema cestama fbih za pasarelu treba da pokrene grad i dobrovoljno da ucestvuje sa 1/3 sredstava.
Cekajuci samo na cestefbih kao zadnjih 40 godina dobiti ces rezultat jednak onom u proslosti.
Desetine mrtvih.
Ne samo da ne rade na novim projektima nego ni postojece ne odrzavaju, Zenica jug, izlazna rampa iz pravca Doboja je godinama u losem stanju, rasvjeta na petlji Blatusa, nista nije bolja ni u Radakovu...
Para imaju, sto od proracuna, akciza, kredita...
A glede tvoje price, Zenica je izgradila GGM regionalnu cestu, pa se kreditno zavalila, a nije morala.
-
Nivelacija
#29823 Re: Zeničani
Vidi, ja imam isto misljenje kao i ti, samo sto sam realan.smartXL wrote:Dok god imamo takvo misljenje kao sto je tvoje, ovdje nikad nece bit dobro. Svaki nivo mora obavljati svoje zadatke, bez ikakvih izgovora, a ne da drugi traze rjesenja.Nivelacija wrote: U ovoj zemlji nema nista ako se ceka na druge, Tuzla izgradi pasarelu u 2018, Mostar takodjer u 2018..Sarajevo pothodnike i pasarelu. Inicijativu prema cestama fbih za pasarelu treba da pokrene grad i dobrovoljno da ucestvuje sa 1/3 sredstava.
Desetine mrtvih.
Ne samo da ne rade na novim projektima nego ni postojece ne odrzavaju, Zenica jug, izlazna rampa iz pravca Doboja je godinama u losem stanju, rasvjeta na petlji Blatusa, nista nije bolja ni u Radakovu...
Para imaju, sto od proracuna, akciza, kredita...
A glede tvoje price, Zenica je izgradila GGM regionalnu cestu, pa se kreditno zavalila, a nije morala.
Ocekivati da ce samostalno bez ikakvog pritiska i podstreka uhljebsko, partijsko, JP Ceste FBIH, SDA-HDZ finansirati projekat u grad u kojem vlada Kasumovic je nerealno.
Pogledaj petlju i rasvjetu, razvlace ga evo druga godina, sve ti je jasno.
-
smartXL
#29824 Re: Zeničani
Petlja Blatusa je u problemima puno vise od 2 godine, nema to veze sa Kasumovicem. Eto spominjes Tuzlu, nemaju Kasumovica pa nemaju reakciju od onih koji su duzni da rijese problem.
Vidi, tamo u smjernicama o cestama, uvijek na prvom mjestu je bezbjednost pa udobnost i onda su ostali faktori. Ovo sto spominjem se tice iskljucivo bezbjednosti, dakle onoga sto je na prvom mjestu.
Vidi, tamo u smjernicama o cestama, uvijek na prvom mjestu je bezbjednost pa udobnost i onda su ostali faktori. Ovo sto spominjem se tice iskljucivo bezbjednosti, dakle onoga sto je na prvom mjestu.
- Laissez faire
#29825 Re: Zeničani
Ono je bilo vrhunsko mjesto za cugu. Znalo se dole zaglavit do zoresmartXL wrote:Da otvara se, momak sto je u bingu radio uzeo pod zakup.
Znas li je li zadrzan isti koncept? Muzika?
Kad se otvara?