Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#29802 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Nažalost ne može ni za Novu bez crne hronike...
nadžak

#29803 Re: Zeničani

Post by nadžak »

Hercegoviina wrote:
zna li se ko je?
S obzirom da su iz Klopča a inicijali prezimena H, vjerovatno neki Hrustići.
Da Bog sačuva.
Throttle

#29804 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Na Smetovima kolaps. Kolone sto bi rekli, kilometrima :mrgreen:
Ko ne mora nek ne ide.
Warashii

#29805 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Throttle wrote:Na Smetovima kolaps. Kolone sto bi rekli, kilometrima :mrgreen:
Ko ne mora nek ne ide.
Ko mora ici na Smetove?
nadžak

#29806 Re: Zeničani

Post by nadžak »

Ko ne mora nek ne ide.
Ja maloprije bio gore sa svojima. Otisli ranije oko 10 i vratili se oko 12 kad je već počeo dernek. Kolone odozdo naviru, jedva se spustio odozgo. Mogu mislit kako ce biti popodne kad krene odozgo da se vraća raja a dole po cesti jedna traka nakrcata parkiranim autima. Nije jednom to bilo. :zoka:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#29807 Re: Zeničani

Post by plain vanilla »

Dragi Zenicani, sretna vam Nova. Puno zdravlja i srece, manje zagadjenja, vise grijanja i tako :mrgreen:
I da mi u ovoj godini budete veseliji i pisete o vedrijim temama. Nije sve tako crno, to je samo smog :mrgreen:
Pozdrav iz isto tako zagadjene Tuzle :kiss:
Throttle

#29808 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Warashii wrote:
Ko ne mora nek ne ide.
Ko mora ici na Smetove?
Pa očito svi jer je gore bilo više gužve nego kad repka igra :lol:
Skoro sat se spuštao
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#29809 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

plain vanilla wrote:Dragi Zenicani, sretna vam Nova. Puno zdravlja i srece, manje zagadjenja, vise grijanja i tako :mrgreen:
I da mi u ovoj godini budete veseliji i pisete o vedrijim temama. Nije sve tako crno, to je samo smog :mrgreen:
:kiss:
Bloo
Globalna šefica

#29810 Re: Zeničani

Post by Bloo »

plain vanilla wrote:Dragi Zenicani, sretna vam Nova. Puno zdravlja i srece, manje zagadjenja, vise grijanja i tako :mrgreen:
I da skrenem paznju da je nama u Sarajevu ipak najteze :mrgreen:
:run:
plain vanilla

#29811 Re: Zeničani

Post by plain vanilla »

Bloo wrote: I da skrenem paznju da je nama u Sarajevu ipak najteze :mrgreen:
Hu ar ju? Jel seMptembar? S tobom ne pricam :oops:
Bloo
Globalna šefica

#29812 Re: Zeničani

Post by Bloo »

plain vanilla wrote:
Mea culpa.
Posao. :|

Nego da ne skrecemo temy sa bitne cinjenice, Sarajlijama je najteze!
plain vanilla

#29813 Re: Zeničani

Post by plain vanilla »

Bloo wrote:
plain vanilla wrote:
Mea culpa.
Posao. :|

Nego da ne skrecemo temy sa bitne cinjenice, Sarajlijama je najteze!
Pa jeste, morali ste Novu docekati s Harijem :mrgreen:
Not My Idea

#29814 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

Zao mi djevojke koja je ni kriva ni dužna ubila dvoje ljudi koji su tolike godine nakupili a pameti nisu dosli.
Sjebali curi zivot svojom gluposcu. Kazu da je jadna jos i trudna. Zelim joj svu sreću, da se sto prije oporavi i uspješno iznese trudnoću.

Dragi forumasi, sretna vam nova!
macchiato

#29815 Re: Zeničani

Post by macchiato »

Pretrčavati magistralu na nedozvoljenom mjestu, u mraku, i to dvoje ljudi u osmoj deceniji koji znaju da nisu u stanju brzinski pretrčati (kad već kršiš pravilo, makar budi oprezan i pretrči za 2-3 sekunde, a ne da se gegaš)... lagati ću da imam ikakvu dozu empatije prema takvima. Ma idi u klinac više, uništiše živote curi i njenoj porodici. :roll:

Ja ovdje jedino istinski žalim tu curu koja će ni kriva ni dužna nositi tri života na duši. Džabe što znaš da nisi kriv i da nisi mogao spriječiti, evo zamišljam sebe u ovoj situaciji i znam da bi mi nepovratno uništilo život jer bi me izjedalo iznutra.

Sretna nova također.
iceman ze

#29816 Re: Zeničani

Post by iceman ze »

Bloo wrote:
I da skrenem paznju da je nama u Sarajevu ipak najteze :mrgreen:
Zenicanima sa sarajevskom adresom jos teze...:)
Ci-Nick

#29817 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

To mjesto gdje pješaci prelaze M17 je najgore moguće, tu je mrkli mrak posebno kad je mokra cesta kao što je bila te noći a uz to postoje mnogi izvori svjetla sa obe strane koji ometaju.
Uz to stariji ljudi uglavnom nose tamniju odjeću, a trebali bi svi koji se kreću neosvjetljenim dijelovima puta nositi žute prsluke.
Tu vozač mora pustiti gas prebaciti nogu na kočnicu i otvoriti četvore oči.
Throttle

#29818 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Ne mora vozač puštat gas nego treba pješak da nađe drugu opciju a ne prelazit u zabrani
Mi iz Zenice znamo, svako ko je iz udaljenih mjesta ne može znat da će mu tu neko prelazit cestu jer je zabranjeno i nije normalno
Laissez faire

#29819 Re: Zeničani

Post by Laissez faire »

Čujem nešto da se ponovo otvara Hey Jo...

Zna li ko nešto više?
smartXL

#29820 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Da otvara se, momak sto je u bingu radio uzeo pod zakup.

Sto se tice ove nesrece, nije prvi put na ovom mjestu. Na tom mjestu, i u Peharama treba ogranicit brzinu na 60 km/h bas kao u Vraci, dok se ceste FBiH ne smiluju i ne izgrade pasarelu ili pothodnik
Nivelacija

#29821 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

smartXL wrote:Da otvara se, momak sto je u bingu radio uzeo pod zakup.

Sto se tice ove nesrece, nije prvi put na ovom mjestu. Na tom mjestu, i u Peharama treba ogranicit brzinu na 60 km/h bas kao u Vraci, dok se ceste FBiH ne smiluju i ne izgrade pasarelu ili pothodnik
U ovoj zemlji nema nista ako se ceka na druge, Tuzla izgradi pasarelu u 2018, Mostar takodjer u 2018..Sarajevo pothodnike i pasarelu. Inicijativu prema cestama fbih za pasarelu treba da pokrene grad i dobrovoljno da ucestvuje sa 1/3 sredstava.

Cekajuci samo na cestefbih kao zadnjih 40 godina dobiti ces rezultat jednak onom u proslosti.
Desetine mrtvih.
smartXL

#29822 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Nivelacija wrote: U ovoj zemlji nema nista ako se ceka na druge, Tuzla izgradi pasarelu u 2018, Mostar takodjer u 2018..Sarajevo pothodnike i pasarelu. Inicijativu prema cestama fbih za pasarelu treba da pokrene grad i dobrovoljno da ucestvuje sa 1/3 sredstava.

Cekajuci samo na cestefbih kao zadnjih 40 godina dobiti ces rezultat jednak onom u proslosti.
Desetine mrtvih.
Dok god imamo takvo misljenje kao sto je tvoje, ovdje nikad nece bit dobro. Svaki nivo mora obavljati svoje zadatke, bez ikakvih izgovora, a ne da drugi traze rjesenja.

Ne samo da ne rade na novim projektima nego ni postojece ne odrzavaju, Zenica jug, izlazna rampa iz pravca Doboja je godinama u losem stanju, rasvjeta na petlji Blatusa, nista nije bolja ni u Radakovu...

Para imaju, sto od proracuna, akciza, kredita...

A glede tvoje price, Zenica je izgradila GGM regionalnu cestu, pa se kreditno zavalila, a nije morala.
Nivelacija

#29823 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

smartXL wrote:
Nivelacija wrote: U ovoj zemlji nema nista ako se ceka na druge, Tuzla izgradi pasarelu u 2018, Mostar takodjer u 2018..Sarajevo pothodnike i pasarelu. Inicijativu prema cestama fbih za pasarelu treba da pokrene grad i dobrovoljno da ucestvuje sa 1/3 sredstava.

Desetine mrtvih.
Dok god imamo takvo misljenje kao sto je tvoje, ovdje nikad nece bit dobro. Svaki nivo mora obavljati svoje zadatke, bez ikakvih izgovora, a ne da drugi traze rjesenja.

Ne samo da ne rade na novim projektima nego ni postojece ne odrzavaju, Zenica jug, izlazna rampa iz pravca Doboja je godinama u losem stanju, rasvjeta na petlji Blatusa, nista nije bolja ni u Radakovu...

Para imaju, sto od proracuna, akciza, kredita...

A glede tvoje price, Zenica je izgradila GGM regionalnu cestu, pa se kreditno zavalila, a nije morala.
Vidi, ja imam isto misljenje kao i ti, samo sto sam realan.

Ocekivati da ce samostalno bez ikakvog pritiska i podstreka uhljebsko, partijsko, JP Ceste FBIH, SDA-HDZ finansirati projekat u grad u kojem vlada Kasumovic je nerealno.

Pogledaj petlju i rasvjetu, razvlace ga evo druga godina, sve ti je jasno.
smartXL

#29824 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Petlja Blatusa je u problemima puno vise od 2 godine, nema to veze sa Kasumovicem. Eto spominjes Tuzlu, nemaju Kasumovica pa nemaju reakciju od onih koji su duzni da rijese problem.

Vidi, tamo u smjernicama o cestama, uvijek na prvom mjestu je bezbjednost pa udobnost i onda su ostali faktori. Ovo sto spominjem se tice iskljucivo bezbjednosti, dakle onoga sto je na prvom mjestu.
Laissez faire

#29825 Re: Zeničani

Post by Laissez faire »

smartXL wrote:Da otvara se, momak sto je u bingu radio uzeo pod zakup.
Ono je bilo vrhunsko mjesto za cugu. Znalo se dole zaglavit do zore :-D

Znas li je li zadrzan isti koncept? Muzika?

Kad se otvara?
Post Reply