Majkicka pokisla od muke.
Ja prebacio kanal. Kakvo je ono strasilo Boze dragi?
Kakva debilcinaFKSarajevo wrote:Potpredsjednik SDA Safet Softić o aferi "službeni automobil"
http://ba.n1info.com/a149896/Vijesti/Vi ... mobil.html
Postovana drugarice komesarka, oko ovoga se nikada necemo sloziti. Ja nimalo ne poricem ulogu komunistickog rezima u opismenjavanju, izgradnji infrastrukture, itd. Ali, isto tako i njihovu ulogu u represiji, zabrani slobode govora, a mozda i ponajvise u kulturoloskom ponizavanju bosnjackog naroda. Ovu smo temu prebirali vise puta.sabina1 wrote:Post pogađa suštinu izuzev citiranog , promijenila bih u :".jest' ih osmanski vakat ulijenio, ali' im je komunizam vratio pamcenje, ponos, a nekima i muda,isto tako ih je opismenio , obogatio , materijalno i duhovno izgradio te nacionalno i državnički zabetonirao te ih napravio istinskim historijskim pobjednicima ali Bosnjaci su ljudi kao i drugi"......Gojeni H wrote:....jest' ih osmanski vakat ulijenio, jest' im komunizam oduzeo pamcenje, ponos, a nekima i muda, ali Bosnjaci su ljudi kao i drugi.......
sabina1 wrote:
Dakle Bošnjaci nisu izuzetak , Bošnjaci su zapravo -regionalno pravilo a ako u obzir dodamo preživljeni genocid , ogromnu neobrazovanost i nedostatak informacija , primanje serviranih informacija , avaz , veliki uticaj po pravilu "patriotski" naoštrene dijaspore , borbu za opstanak koja ne dozvoljava razmišljanje o bilo čemu osim o opstanku , velikom nedostatku elelmenata da se zaštiti i sačuva javno dobro (zapravo ne krade se samo gdje se ne može , ako se za rođaka ,druga , prijatelja na javnoj poziciji koji stekne dva stana , kuću ili koji s javnog računa skine sto hiljada ili pola miliona kaže "snaš'o se" onda je situacija jasna.)
SDA je refleksija društva , uz naravno zavaravanje i pružanje lažnih ili nebitnih informacija.
Izvinjavam se sto upadam u ovu drazesnu raspravu, o kakvom se velikom uticaju patriotski naostrene dijaspore zapravo radi? Niti sam nesta plaho patriotski nastrojen, niti me bas puno zanima ko je tamo na vlasti, i kako vam ja uticem na drustvena zbivanja?Gojeni H wrote:sabina1 wrote:
Dakle Bošnjaci nisu izuzetak , Bošnjaci su zapravo -regionalno pravilo a ako u obzir dodamo preživljeni genocid , ogromnu neobrazovanost i nedostatak informacija , primanje serviranih informacija , avaz , veliki uticaj po pravilu "patriotski" naoštrene dijaspore , borbu za opstanak koja ne dozvoljava razmišljanje o bilo čemu osim o opstanku , velikom nedostatku elelmenata da se zaštiti i sačuva javno dobro (zapravo ne krade se samo gdje se ne može , ako se za rođaka ,druga , prijatelja na javnoj poziciji koji stekne dva stana , kuću ili koji s javnog računa skine sto hiljada ili pola miliona kaže "snaš'o se" onda je situacija jasna.)
SDA je refleksija društva , uz naravno zavaravanje i pružanje lažnih ili nebitnih informacija.![]()
Srce, Allah nije dao istu kolicinu pameti svakome. A, ima i onih kojima je dao, pa dzaba dzabalosum ... drogiraju se, tuku supruge, kladionica im dodje k'o dnevni boravak, ... totalni kreteni.Chmoljo wrote: to da je narod glup... ma jeste. neko spomenu rad u firmama gdje se godinu-dvije ne dobije ni prebijena para. šta rade ti ljudi? o čemu razmišljaju? kako kontaju da će se riješiti stvari? čeka se da im neko drugi riješi probleme, čeka se da država uveže staž, čeka se da se zatvore odgovorni koji su im pokrali firmu...
i sve se nešto čeka.
i ako vide da nema nafake, zašto je ne potraže negdje drugo?
STa se trzas hebote, citam post evo dvaput da vidim gdje te ubolo, okano moje.Fudo387 wrote:Izvinjavam se sto upadam u ovu drazesnu raspravu, o kakvom se velikom uticaju patriotski naostrene dijaspore zapravo radi? Niti sam nesta plaho patriotski nastrojen, niti me bas puno zanima ko je tamo na vlasti, i kako vam ja uticem na drustvena zbivanja?Gojeni H wrote:sabina1 wrote:
SDA je refleksija društva , uz naravno zavaravanje i pružanje lažnih ili nebitnih informacija.![]()
sa napisanim se slazem,ali sami smo sebe doveli u ovu situacijuGojeni H wrote:Srce, Allah nije dao istu kolicinu pameti svakome. A, ima i onih kojima je dao, pa dzaba dzabalosum ... drogiraju se, tuku supruge, kladionica im dodje k'o dnevni boravak, ... totalni kreteni.Chmoljo wrote: to da je narod glup... ma jeste. neko spomenu rad u firmama gdje se godinu-dvije ne dobije ni prebijena para. šta rade ti ljudi? o čemu razmišljaju? kako kontaju da će se riješiti stvari? čeka se da im neko drugi riješi probleme, čeka se da država uveže staž, čeka se da se zatvore odgovorni koji su im pokrali firmu...
i sve se nešto čeka.
i ako vide da nema nafake, zašto je ne potraže negdje drugo?
Jos si mlad, pretpostavljam pristojno zdrav, potrefio si i neku struku koja ti pomaze da se bolje probijas na trzistu rada ...
Druga bi prica sasvim bila da ti je 55 godina, zdravlje nije bas najbolje, nisi nesto ekstra ni pametan, nece te nijedan poslodavac u tim godinama, a ti i ne znas nista drugo raditi osim praviti cipele, npr.
I meni je jednom poslodavac pokusao smanjiti platu. Naravno da sam se zahvalio da dotadasnjoj saradnji i dao otkaz. Ali nisam smetnuo s uma da sam imao luksuz da sam imao nesto ustedjevine, da sam (bio) mlad, zdrav, k'o od brda odvaljen, i imao znanje i cage kojima sam relativno lako mogao naci posao ... mozda ne u Bosni, ali vani - svakako.
Mnogi ovakvu vrstu luksuza nemaju. Djeca u skoli, kredit za kucu, stan ili auto, bolestan suprug/supruga, ...
Lako je iz udobne pozicije narod nazivat' glupim. Obrazovati narod je malo teze. Empatija ...

Da zakljucim: Allah je kriv jer su ljudi glupi?Gojeni H wrote:Srce, Allah nije dao istu kolicinu pameti svakome. A, ima i onih kojima je dao, pa dzaba dzabalosum ... drogiraju se, tuku supruge, kladionica im dodje k'o dnevni boravak, ... totalni kreteni.
Jos si mlad, pretpostavljam pristojno zdrav, potrefio si i neku struku koja ti pomaze da se bolje probijas na trzistu rada ...
Druga bi prica sasvim bila da ti je 55 godina, zdravlje nije bas najbolje, nisi nesto ekstra ni pametan, nece te nijedan poslodavac u tim godinama, a ti i ne znas nista drugo raditi osim praviti cipele, npr.
I meni je jednom poslodavac pokusao smanjiti platu. Naravno da sam se zahvalio da dotadasnjoj saradnji i dao otkaz. Ali nisam smetnuo s uma da sam imao luksuz da sam imao nesto ustedjevine, da sam (bio) mlad, zdrav, k'o od brda odvaljen, i imao znanje i cage kojima sam relativno lako mogao naci posao ... mozda ne u Bosni, ali vani - svakako.
Mnogi ovakvu vrstu luksuza nemaju. Djeca u skoli, kredit za kucu, stan ili auto, bolestan suprug/supruga, ...
Lako je iz udobne pozicije narod nazivat' glupim. Obrazovati narod je malo teze. Empatija ...
"Prave razloge ne znam, ali u svakom slučaju radi se o državnom poslu, ne radi se ni o čemu što je bilo privatno".mario001 wrote:Kakva debilcinaFKSarajevo wrote:Potpredsjednik SDA Safet Softić o aferi "službeni automobil"
http://ba.n1info.com/a149896/Vijesti/Vi ... mobil.html
PM72 wrote:![]()
Da nisi moderator sad bi doživio salvu uvreda i etiketiranje od strane onih kojima je "dobro".A Bošnjaku je najveća uvreda sasuti istinu u lice.Bošnjaci vole kad im lažeš i podilaziš,kad im veličaš "uspjehe"
Kakve su ovo kjafirske izjave!Acid25 wrote:Sutra, nakon akšama, istihara džematile kod Bakira i njegove hanume. Da vidimo narode šta ćemo dalje sa ovom državom.
Možda se ukaže i to kako će izgledati novi izborni zakon...![]()
![]()
Ma pusti sad to. Nećemo se prozivati oko tehnikalija. Lijepo ćemo da pozovemo reisa, pa će on izdati specijalnu fetvu da se istihare koje organizira Bake mogu klanjati i nakon akšama...seln wrote:Kakve su ovo kjafirske izjave!Acid25 wrote:Sutra, nakon akšama, istihara džematile kod Bakira i njegove hanume. Da vidimo narode šta ćemo dalje sa ovom državom.
Možda se ukaže i to kako će izgledati novi izborni zakon...![]()
![]()
Istihara se moze klanjati samo poslije jacijskog namaz i dva rekjata nafile.
Prouci se istihara dova i nanijeti na zelju, a onda se legne na desnu stranu, okrenut prema Kjabi i donose se salavati dok ne zaspis.