SDA-All about

megaman4

#29801 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

Kako pjene ovi iz SNSD-a sto zakon nije prosao.

Majkicka pokisla od muke. :izet:

Ja prebacio kanal. Kakvo je ono strasilo Boze dragi? :(
zippoo87

#29802 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

Bakir se vec dugo ne bavi ni vlastitom strankom a kamoli drzavom
ovo je dokaz,SDA puca po savovima a on hoda po gradovima i presjeca vrpce po sajmovima...covjek a i savjetnici mu zive u nekoj svojoj viziji ili nazovite to kako hocete
ja njega kada vidim na TVu,tacno se vidi da lik ni o cemu ne razmislja i nista ne razumije...samo trubi neke svoje price i tako iz dana u dan
lik 2 godine na svakom pojavljivanju prica samo o 100000 radnih mjesta i to je to,nema niti jedne druge teme
ne kontam sta mu je cilj sa tim

nego,gdje su na ovoj temi SDA trolovi,oni neskriveni...da vidimo malo sta misli biracka masinerija o ovim desavanjima i previranjima u stranci
mario001

#29803 Re: SDA-All about

Post by mario001 »

FKSarajevo wrote:Potpredsjednik SDA Safet Softić o aferi "službeni automobil"

http://ba.n1info.com/a149896/Vijesti/Vi ... mobil.html
Kakva debilcina
PM72

#29804 Re: SDA-All about

Post by PM72 »

Svi ste vi takvi iz SDA.
Gojeni H

#29805 Re: SDA-All about

Post by Gojeni H »

sabina1 wrote:
Gojeni H wrote:....jest' ih osmanski vakat ulijenio, jest' im komunizam oduzeo pamcenje, ponos, a nekima i muda, ali Bosnjaci su ljudi kao i drugi.......
Post pogađa suštinu izuzev citiranog , promijenila bih u :".jest' ih osmanski vakat ulijenio, ali' im je komunizam vratio pamcenje, ponos, a nekima i muda,isto tako ih je opismenio , obogatio , materijalno i duhovno izgradio te nacionalno i državnički zabetonirao te ih napravio istinskim historijskim pobjednicima ali Bosnjaci su ljudi kao i drugi"......
Postovana drugarice komesarka, oko ovoga se nikada necemo sloziti. Ja nimalo ne poricem ulogu komunistickog rezima u opismenjavanju, izgradnji infrastrukture, itd. Ali, isto tako i njihovu ulogu u represiji, zabrani slobode govora, a mozda i ponajvise u kulturoloskom ponizavanju bosnjackog naroda. Ovu smo temu prebirali vise puta.
zippoo87

#29806 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

evo samo da jos jednom udje u zapisnik,ko nas najvise unistavao od rata naovamo
http://tuzlanski.ba/infoteka/cime-se-ba ... acije-bih/
SDA od mogucih 9,imala 6 premijera FBiH

Istina je da nismo puno napredovali ni pod "palicom" Nermina Niksica...sjetiti ce se svi onih famoznih razvlacenja oko formiranja vlasti pa onda prekompozicija...2/3 mandata se pricalo o "novoj vecini" :D
Gojeni H

#29807 Re: SDA-All about

Post by Gojeni H »

sabina1 wrote:
Dakle Bošnjaci nisu izuzetak , Bošnjaci su zapravo -regionalno pravilo a ako u obzir dodamo preživljeni genocid , ogromnu neobrazovanost i nedostatak informacija , primanje serviranih informacija , avaz , veliki uticaj po pravilu "patriotski" naoštrene dijaspore , borbu za opstanak koja ne dozvoljava razmišljanje o bilo čemu osim o opstanku , velikom nedostatku elelmenata da se zaštiti i sačuva javno dobro (zapravo ne krade se samo gdje se ne može , ako se za rođaka ,druga , prijatelja na javnoj poziciji koji stekne dva stana , kuću ili koji s javnog računa skine sto hiljada ili pola miliona kaže "snaš'o se" onda je situacija jasna.)
SDA je refleksija društva , uz naravno zavaravanje i pružanje lažnih ili nebitnih informacija.
:thumbup: :bih:
Fudo387

#29808 Re: SDA-All about

Post by Fudo387 »

Gojeni H wrote:
sabina1 wrote:
Dakle Bošnjaci nisu izuzetak , Bošnjaci su zapravo -regionalno pravilo a ako u obzir dodamo preživljeni genocid , ogromnu neobrazovanost i nedostatak informacija , primanje serviranih informacija , avaz , veliki uticaj po pravilu "patriotski" naoštrene dijaspore , borbu za opstanak koja ne dozvoljava razmišljanje o bilo čemu osim o opstanku , velikom nedostatku elelmenata da se zaštiti i sačuva javno dobro (zapravo ne krade se samo gdje se ne može , ako se za rođaka ,druga , prijatelja na javnoj poziciji koji stekne dva stana , kuću ili koji s javnog računa skine sto hiljada ili pola miliona kaže "snaš'o se" onda je situacija jasna.)
SDA je refleksija društva , uz naravno zavaravanje i pružanje lažnih ili nebitnih informacija.
Izvinjavam se sto upadam u ovu drazesnu raspravu, o kakvom se velikom uticaju patriotski naostrene dijaspore zapravo radi? Niti sam nesta plaho patriotski nastrojen, niti me bas puno zanima ko je tamo na vlasti, i kako vam ja uticem na drustvena zbivanja?
Gojeni H

#29809 Re: SDA-All about

Post by Gojeni H »

Chmoljo wrote: to da je narod glup... ma jeste. neko spomenu rad u firmama gdje se godinu-dvije ne dobije ni prebijena para. šta rade ti ljudi? o čemu razmišljaju? kako kontaju da će se riješiti stvari? čeka se da im neko drugi riješi probleme, čeka se da država uveže staž, čeka se da se zatvore odgovorni koji su im pokrali firmu...

i sve se nešto čeka.

i ako vide da nema nafake, zašto je ne potraže negdje drugo?
Srce, Allah nije dao istu kolicinu pameti svakome. A, ima i onih kojima je dao, pa dzaba dzabalosum ... drogiraju se, tuku supruge, kladionica im dodje k'o dnevni boravak, ... totalni kreteni.

Jos si mlad, pretpostavljam pristojno zdrav, potrefio si i neku struku koja ti pomaze da se bolje probijas na trzistu rada ...
Druga bi prica sasvim bila da ti je 55 godina, zdravlje nije bas najbolje, nisi nesto ekstra ni pametan, nece te nijedan poslodavac u tim godinama, a ti i ne znas nista drugo raditi osim praviti cipele, npr.

I meni je jednom poslodavac pokusao smanjiti platu. Naravno da sam se zahvalio da dotadasnjoj saradnji i dao otkaz. Ali nisam smetnuo s uma da sam imao luksuz da sam imao nesto ustedjevine, da sam (bio :D ) mlad, zdrav, k'o od brda odvaljen, i imao znanje i cage kojima sam relativno lako mogao naci posao ... mozda ne u Bosni, ali vani - svakako.

Mnogi ovakvu vrstu luksuza nemaju. Djeca u skoli, kredit za kucu, stan ili auto, bolestan suprug/supruga, ...
Lako je iz udobne pozicije narod nazivat' glupim. Obrazovati narod je malo teze. Empatija ...
Gojeni H

#29810 Re: SDA-All about

Post by Gojeni H »

Fudo387 wrote:
Gojeni H wrote:
sabina1 wrote:
Izvinjavam se sto upadam u ovu drazesnu raspravu, o kakvom se velikom uticaju patriotski naostrene dijaspore zapravo radi? Niti sam nesta plaho patriotski nastrojen, niti me bas puno zanima ko je tamo na vlasti, i kako vam ja uticem na drustvena zbivanja?
STa se trzas hebote, citam post evo dvaput da vidim gdje te ubolo, okano moje. :D Mene sto se tice ja dio o dijaspori mogu i zanemariti.
Rek'o sam ti da sam ja poludijasporas ... necu valjda protiv pola sebe? :D
Fudo387

#29811 Re: SDA-All about

Post by Fudo387 »

Aha, ma bude mi zacudno, ne za nju vec za tebe. Ne bih ni obratio paznju sta komesarka mlati da ti ne dize palac. :D
Kontam, sta mu bude?
Dobro je, izvinjavam se.
Mada, sumnjiv si mi, da nisi puko na komesarku? :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#29812 Re: SDA-All about

Post by pici »

izdajnici, nisu glasovali da se podizu plate revnosno su bankoMata, voza sluzbenim aVtom su sHoferom, prima naknada za odvojeni zivot od djece, zene, svalerke, da se sluzbenim mobitelima zove amidzic u australiji i sveCkoj... sutra na dzumu im nedat uc ni u zadnji saff :bih:
zippoo87

#29813 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

Gojeni H wrote:
Chmoljo wrote: to da je narod glup... ma jeste. neko spomenu rad u firmama gdje se godinu-dvije ne dobije ni prebijena para. šta rade ti ljudi? o čemu razmišljaju? kako kontaju da će se riješiti stvari? čeka se da im neko drugi riješi probleme, čeka se da država uveže staž, čeka se da se zatvore odgovorni koji su im pokrali firmu...

i sve se nešto čeka.

i ako vide da nema nafake, zašto je ne potraže negdje drugo?
Srce, Allah nije dao istu kolicinu pameti svakome. A, ima i onih kojima je dao, pa dzaba dzabalosum ... drogiraju se, tuku supruge, kladionica im dodje k'o dnevni boravak, ... totalni kreteni.

Jos si mlad, pretpostavljam pristojno zdrav, potrefio si i neku struku koja ti pomaze da se bolje probijas na trzistu rada ...
Druga bi prica sasvim bila da ti je 55 godina, zdravlje nije bas najbolje, nisi nesto ekstra ni pametan, nece te nijedan poslodavac u tim godinama, a ti i ne znas nista drugo raditi osim praviti cipele, npr.

I meni je jednom poslodavac pokusao smanjiti platu. Naravno da sam se zahvalio da dotadasnjoj saradnji i dao otkaz. Ali nisam smetnuo s uma da sam imao luksuz da sam imao nesto ustedjevine, da sam (bio :D ) mlad, zdrav, k'o od brda odvaljen, i imao znanje i cage kojima sam relativno lako mogao naci posao ... mozda ne u Bosni, ali vani - svakako.

Mnogi ovakvu vrstu luksuza nemaju. Djeca u skoli, kredit za kucu, stan ili auto, bolestan suprug/supruga, ...
Lako je iz udobne pozicije narod nazivat' glupim. Obrazovati narod je malo teze. Empatija ...
sa napisanim se slazem,ali sami smo sebe doveli u ovu situaciju
upravo sam prije par dana pisao ovdje o temi glasanja i biranja...da je itekako potrebno da na izbore izadje i ona "Pismena,pametna" raja a ne nepismena fukara koja i nema drugu opciju i koju je i najlakse ucijeniti

da ta "gospoda" izadje i da podrzi pismenijeg na listi,onda bi taj pismeniji radio da opismeni jos ljudi i tako dalje...ovo se inace zove sistemsko djelovanje,kojeg kod nas nema od referenduma 91.

dakle sve ovo sto si napisao stoji,ali isto nam nije niko nametnuo,sami biramo ...neko bira da glasa za Baketa a neko bira da ne glasa nikako a onda 4 godine kuka i pljuje po svemu

evo jucer ista prica...kada je JPK RAD objavnio apel da raja malo protrese grane da snijeg spadne ...99% raje je pocelo pljuvati i izigravati gospodu...kao da je tesko oduzeti sebi 3 minute i ocistiti koju mladu biljku
ali jok...bosnjo bi samo da nesto dobija a da ne daje ni 1% za uzvrat
ne moze tako..ima izreka koja kaze "tvoje je samo ono sto das"
PM72

#29814 Re: SDA-All about

Post by PM72 »

Budi ozbiljan,Bošnjo da je htio tresti voćke ostao bi u Strgačini i ostalim vukojebinama,to je došlo i glumi gospodu makar jeo samo kljukušu.Asfalt i opanak su čudo.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#29815 Re: SDA-All about

Post by pici »

Image

odoH se napit :thumbup: :bih:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#29816 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

Gojeni H wrote:Srce, Allah nije dao istu kolicinu pameti svakome. A, ima i onih kojima je dao, pa dzaba dzabalosum ... drogiraju se, tuku supruge, kladionica im dodje k'o dnevni boravak, ... totalni kreteni.

Da zakljucim: Allah je kriv jer su ljudi glupi? :D jer sami si rekao nisu svi inteligentni. A ako nisu inteligentni...

Zajebavam se, naravno.

Ali bezveze ti je ta prica o navodnom nedostatku empatije. Ne znas moj zivotni put da bi mogao na taj nacin dijeliti pausalne ocjene. Ne znas da li je sada moja pozicija udobna i je li uvijek bila.

Ali uvijek je bilo nelogicno ostajati decenijama u besperspektivnim firmama i misliti da je drzava duzna tebi osigurati platu i doprinose. Da ne kazem bezobrazno.

Ali dobro, gdje ces dirnuti bosnjakov ponos. Niko pametniji i posteniji od njega. A vecina kriticara ne proklinje bezobrazne politicare i lijene uhljebe zbog toga sto kradu i ostecuju drzavu, nego sto i oni ne mogu.

Svi mi to znamo, jer da nije tako, postajala bi ogromna alternativa kleptomanima. Ali nje nema.
PM72

#29817 Re: SDA-All about

Post by PM72 »

:thumbup:

Da nisi moderator sad bi doživio salvu uvreda i etiketiranje od strane onih kojima je "dobro".A Bošnjaku je najveća uvreda sasuti istinu u lice.Bošnjaci vole kad im lažeš i podilaziš,kad im veličaš "uspjehe" :lol:
Ajatolah_

#29818 Re: SDA-All about

Post by Ajatolah_ »

mario001 wrote:
FKSarajevo wrote:Potpredsjednik SDA Safet Softić o aferi "službeni automobil"

http://ba.n1info.com/a149896/Vijesti/Vi ... mobil.html
Kakva debilcina
"Prave razloge ne znam, ali u svakom slučaju radi se o državnom poslu, ne radi se ni o čemu što je bilo privatno".

Znači OK je dati ženi službeno auto Predsjedništva ako žena radi u javnoj instituciji. :D
Zanimljivo je kako se ni ne trude davati suvisle izjave u javnost. Bakir je šampion sa izjavama gdje otvoreno priznaje sistematski nepotizam, ali ne zaostaje plaho ni ostatak ekipe. Šta ih briga, hem je fina zaliha sigurnih glasova, hem nema medija koji će te razapinjati u javnosti, a narod to nešto previše i ne konta.
Acid25

#29819 Re: SDA-All about

Post by Acid25 »

Sutra, nakon akšama, istihara džematile kod Bakira i njegove hanume. Da vidimo narode šta ćemo dalje sa ovom državom.
Možda se ukaže i to kako će izgledati novi izborni zakon... :-) :-) :)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#29820 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

PM72 wrote::thumbup:

Da nisi moderator sad bi doživio salvu uvreda i etiketiranje od strane onih kojima je "dobro".A Bošnjaku je najveća uvreda sasuti istinu u lice.Bošnjaci vole kad im lažeš i podilaziš,kad im veličaš "uspjehe" :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: čuj uspjehe :lol: :lol: :lol: kralju
JThomas

#29821 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

što neko reče - spram ostalih segmenata mediji su odradili šta su trebali. svako je mogao vidjeti ovo s autom i formirati svoje mišljenje. čak ne svjedočimo ni zapjenjenim demantima ni pravdanju i pranju u sedam voda od internet brigada, kao u nekim drugim slučajevima. čini se da je to zato što - nema potrebe. za kritičnu masu je to prihvatljivo i čak poželjno, ko ne zna sebi ne zna ni drugom, jelte...
seln

#29822 Re: SDA-All about

Post by seln »

Acid25 wrote:Sutra, nakon akšama, istihara džematile kod Bakira i njegove hanume. Da vidimo narode šta ćemo dalje sa ovom državom.
Kakve su ovo kjafirske izjave!
Istihara se moze klanjati samo poslije jacijskog namaz i dva rekjata nafile.
Prouci se istihara dova i nanijeti na zelju, a onda se legne na desnu stranu, okrenut prema Kjabi i donose se salavati dok ne zaspis.
Acid25

#29823 Re: SDA-All about

Post by Acid25 »

seln wrote:
Acid25 wrote:Sutra, nakon akšama, istihara džematile kod Bakira i njegove hanume. Da vidimo narode šta ćemo dalje sa ovom državom.
Kakve su ovo kjafirske izjave!
Istihara se moze klanjati samo poslije jacijskog namaz i dva rekjata nafile.
Prouci se istihara dova i nanijeti na zelju, a onda se legne na desnu stranu, okrenut prema Kjabi i donose se salavati dok ne zaspis.
Ma pusti sad to. Nećemo se prozivati oko tehnikalija. Lijepo ćemo da pozovemo reisa, pa će on izdati specijalnu fetvu da se istihare koje organizira Bake mogu klanjati i nakon akšama...
Us and them

#29824 Re: SDA-All about

Post by Us and them »

Image

Image
mayab

#29825 Re: SDA-All about

Post by mayab »

Post Reply