Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Fudo387

#29801 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Fudo387 »

sabina1 wrote:Dok je svijeta i vijeka glasacemo za NS-SDP-DF I GS pa makar i samo zbog toga da najljepsa i najznacajnija sarajevska ulica ostane Titova.
TakoE drugarice Sabina.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#29802 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Fudo387 wrote:
sabina1 wrote:Dok je svijeta i vijeka glasacemo za NS-SDP-DF I GS pa makar i samo zbog toga da najljepsa i najznacajnija sarajevska ulica ostane Titova.
TakoE drugarice Sabina.
Racunam na tvoj glas al' bez zajebancije i nevezano za Tita.

Vidis moj Nedime sta nam ovi nasi Nedimi rade sve ove godine ?
Fudo387

#29803 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Fudo387 »

sabina1 wrote:
Fudo387 wrote:
TakoE drugarice Sabina.
Racunam na tvoj glas al' bez zajebancije i nevezano za Tita.

Vidis moj Nedime sta nam ovi nasi Nedimi rade sve ove godine ?
Ziv'la drugarica Sabina, zivio Tito, ziv'la KPJ!
Imate moj glas, bez zajebancije. :lol:
sabina1

#29804 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Fudo387 wrote: Ziv'la drugarica Sabina, zivio Tito, ziv'la KPJ!
Imate moj glas, bez zajebancije. :lol:
Fudo , ne vjerujem vise nikom ali nikom.
Oni koji zive od tvog (nasih) glasova i svih glasova koje dobiju a koje dobiju da bi uradili makar nesto pametno bi to trebali da cijene.

Prilicno sam sigurna da to niko ne cijeni i da po ko zna koji put ispadamo budale jer je borba protiv ovako surovo postavljenog sistema uzaludna.
Ovaj sistem nema protivnike , svi mu se pridruzuju u onom trenutku kada trebaju birati izmedju dobro placenih pogodnosti i neugodne borbe.

Politiku vode iskljucivo radi vlastitog interesa a interes se ogleda u onome koliko mogu da dobace , svi.

Nada umire posljednja.
I neki principi.
Pozdrav. :thumbup:
ušće

#29806 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ušće »

Ne volim Tita ni na slici vidjeti , ali ću uvijek glasati za neku od stranaka koje propagiraju jednako pravo svih građana ,bez obzira na vjeru i naciju na području čitave BiH ...za sad je to NS ...u budućnosti -vidjet ćemo .
sabina1

#29807 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Maystor wrote: Jedino to je i bitno. Nije ovo takmičenje u retorici, da jeste, Ćunićka bi uletila u predsjedništvo glat (išla u debatni centar Sanje Vlaisavljević).
Maystor wrote:
U jednom intervjuu neposredno pred izbore 2014.g. Sabina Ćunić na pitanje o Predsjedništvu BiH ispali:
"Mi (Naša stranka) ne priznajemo tu instituciju!"

Novinarka BHT-a ostade zuriti u nju, onako poluotvorenih usta, a kad je shvatila šta je rekla, Sabina se počela vadit na presudu Sejdić-Finci, mada se samo još više ukopala. U tom je intervjuu lupala ko Maksim po diviziji, jedna od upešatljivijih izjava joj je bila:
"ja sam živjela u tri grada u SAD, od kojih svaki ima više stanovnika od Bosne i Hercegovine"

:lol: :lol: :lol:
Maystor ,

zaista ne znam zasto sam nepozvana odlucila da repliciram na vase postove jer pretpostavljam da ce dalja rasprava biti makar duga , ali eto ne da mi jezik....ne znam takodjer zasto vam repliciram jer me Nasa stranka sve manje i manje zanima kako vrijeme prolazi...u posljednjih godinu dana se puno toga desilo u i oko Nase stranke da sam u potpunosti izgubila iluziju da bilo sta sa Nasom strankom od 2018 moze ici na bolje a i osoba koju ste citirali mi nije nesto simpaticna. Ne znam sta da vam kazem...

Sabina Ćudić za razliku od 99 % politicara i politicarki koje su se ikada pojavile u toj emisiji i na toj televiziji nije politicarka - kriminalka , ne duguje nikome , nije od ove drzave ukrala , ustekala , zaturila niti jedan jedini fening , ne namjesta tendere , ne nadgleda javne nabavke , ne zida spratove , ne skida penzije , ne zavarava borce i invalide i ne igra se njihovim sudbinama , ne zavrce i ne odvrce vodu , ne otvara petlje i magistralne pravce niti se vozi helikopterom....

Ono sto znam je slijedece i vrlo je vazno.
Sabina Cudic nikada nece biti vlast ili dio vlasti ako je nesto gore navedeno uslov da bi vlast postojala.
Ne pisem cijeloj o Nasoj stranci ili sjajnim ili losim ljudima tamo , to ne znam ne mogu tvrditi da hoce ili nece jer poznajem jako malo ljudi i njihov buduci kriterij odlucivanja..ali ona budite Maystor sigurni da ona nece. Nikad.

To Maystor sto je neko na osnovu retoricko-debatskih sposobnosti i licne harizme uspio da potpuno legitimno zivi lijepo u sistemu ludila zaista nije rezultat korisnika vec tvorca sistema.
Steta koju smo trpili tim potezom ove 4 godine i koju cemo trpiti mozda i naredne 4 godine je minimalna spram onoga sto ova zemlja izgubi svaki jebeni dan a to su milioni na racun ovog izmucenog naroda.

Citirajte ovaj moj post bilo kada u 2019 ili 2020 godini. Na prste jedne ruke mozete nabrojati politicare i politicarke o kojima mozete poimenicno sa sigurnoscu ovako pisati.

Srdacno vas pozdravljam.
Ned071

#29808 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ned071 »

De nek im neko javi da je Tito umro prije 38 godina
Pandakonda

#29810 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pandakonda »

Kakve lične koristi ima Kojović od izbacivanja kandidata (pogotovo za predsjedništvo) ako već nema podršku ostalog dijela građanskog bloka ? I koje je objašnjenje za naglu promjenu sa Bošnjačkog (navodno dvojici ponuđena kandidatura) na Hrvatskog kandidata ? :-) Peđa mi se ne čini kao lik koji će iz inata raditi takve stvari pogotovo sad kad su prelomni izbori. Zar je moguće da su se ljudi toliko prepali NS-a da se sad hvataju za slamku i bacaju neke teorije zavjere o raskolu ? Da je raskol toliki koliko ljudi tvrde, mislim da bi se to manifestovalo u više stvari a ne samo u Gratzovoj odluci da se odmori od politike.
zippoo87

#29811 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

ko god da bi bio kandidat,pljuvaci ce pljuvati i traziti dlake u jajetu
ko je bio prvi,ko treci izbor je apsolutno nebitno...ovdje ljudi ne glasaju pamecu,nego vodjeni nekim drugim arsinima
NS je do sada uvijek imala barem 90% odlicnih kandidata...od kojih je vrlo mali broj izabran...
i da je Dino Mustafic prihvatio kandidaturu...bilo bi hiljadu komentara...te napustio stranku pa se opet prikljucio,namirisao pare,te ovo ono...sto ljudi, sto misljenja
ne treba se uopste obazirati na ljude...ako imas neku viziju,"vozi" po njoj i to je jedini ispravan put...ljudi kod nas nisu mjerilo nicega...ja svaki dan radim sa narodom i sta se sve naslusam i sta sve vidim...skontam da ovo sto sada imamo i nije tako lose,kakvih sve morona ima i koliko su ljudi neobrazovani i neupuceni
Seawolf

#29813 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Seawolf »

Pandakonda wrote:
Kakve lične koristi ima Kojović od izbacivanja kandidata (pogotovo za predsjedništvo) ako već nema podršku ostalog dijela građanskog bloka ? I koje je objašnjenje za naglu promjenu sa Bošnjačkog (navodno dvojici ponuđena kandidatura) na Hrvatskog kandidata ? :-) Peđa mi se ne čini kao lik koji će iz inata raditi takve stvari pogotovo sad kad su prelomni izbori. Zar je moguće da su se ljudi toliko prepali NS-a da se sad hvataju za slamku i bacaju neke teorije zavjere o raskolu ? Da je raskol toliki koliko ljudi tvrde, mislim da bi se to manifestovalo u više stvari a ne samo u Gratzovoj odluci da se odmori od politike.
Bila ova odluka o kandidatu za člana Predsjedništva, rezultat nečijeg inata, ili ne, stoji činjenica da je u ovakvoj situaciji i za ove izbore, kandidat za Predsjedništvo iz NS-e, potpuno suvišan i štetan, o kome god da se radi.

Nijedan kandidat NS-e nema nikakve šanse da osvoji dovoljan broj glasova birača da postane član Predsjedništva, ali će itekako smanjiti šanse kandidatu ljevice iz DF-e, ili SDP-e iz reda istog naroda iz kojeg je kandidat NS-e, da osvoji mjesto u Predsjedništvu.

Kao birač NS-e, nadam se da će se rukovodstvo iste dozvati pameti i odustati od ove budalaštine (ili zlonamjerne podvale), a ako se to ne dogodi, preostaje mi da ih kaznim time što ću im dati svoj glas samo na kantonalnom nivou. Ako naprave još kakvu sličnu budalaštinu do oktobra, ostavit ću ih i bez toga.
kmirsad

#29814 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

@putokaz... de, da te kmirso zamoli... ti se dobro razumiješ u ove izbore i te stvari...možeš li napraviti spisak potencijalnih kandidata za predsjedništvo BiH, na osnovu tvojih dosadašnjih saznanja , najava, pretpstavki i ličnog iskustva...
znam za :

Dragan Čović... HDZ
Milorad Dodik... SNSD
Sebija Izetbegović... SDA
Denis Bečirević... SDP
Željko Komšić... DF
Mladen Ivanić... PDP
Boris Faletar... NS

Ima i ona grupa...što im se imena vrte, vjetrenjača, Don Kihota, i Sančo Pansa...što su mi nejasni i mutni ko boza...ne znam ni ko su ko su šta su, šta hoče, gdje idu, bil sjeli ili bi ustali... nekakvi Šepići, Bajrovići, Konakovići... znam da ima i nekakvih nezavisnih kandidata...
Volio bih čuti i onog kluza franju... dugo ga nema... nedostaju mi njegovi smireni,kulturni ,promišljeni i analitični postovi... :-D

Ja, umalo da zaboravim... drago mi je za uščeta i Fudu presretaća... :-D
Control panel

#29815 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Control panel »

Svaki novi potez NS kao da je planiran u centrali SDA i stozeru HDZ-a, NS ga provodi.
_Reds_

#29816 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Reds_ »

Pazi oni kandiduju nekoga za hrvatskog člana, a vijećnika nemaju u općinama gdje su Hrvati većina.

Ustvari stranke tamo nemaju.

Pa realno kako vas nije stid.
putokaz1

#29817 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Ned071 wrote:De nek im neko javi da je Tito umro prije 38 godina
Ko kaže da je umro
Poreska uprava u svom rješenju iz 2018 utvrdila da je Živ i da ima milionski dug s kamatama,i da ko god kaže da je J.B.Tito umro laže,jer ima postupak protiv njega u 2018,niti je zastario niti prekinut zbog smrti
stric

#29818 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by stric »

redse, a koliko DF ima nekog vijećnika u tim opštinama?
da li ta logika važi i za Željka Komšića ?
stric :bih:
homar

#29819 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by homar »

Najbolji kandidat za člana Predsjedništva BiH iz NS bio bi ovaj "KMIRSAD", za kojeg iz konstitutivnih naroda neka se odluči. Povukao bi veliki broj glasova, garant.
kmirsad

#29820 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

_Reds_ wrote:Pazi oni kandiduju nekoga za hrvatskog člana, a vijećnika nemaju u općinama gdje su Hrvati većina.

Ustvari stranke tamo nemaju.

Pa realno kako vas nije stid.
Hajde mi objasni vezu ako ona ona postoji, između imanja ili nemanja vječnika u hercegovačkim općinama sa hrvatskom večinom, Čitliku, Grudama , Širokom Brijegu...kao i imanja ili nemanja GrO NS-e u tim opčinama... i kandidiranja kandidata NS-a za hrvarskog člana predsjedništva... ima valjda hrvata sa pravom glasa u cijeloj BiH...
Evo zasad znamo tri hrvatska kandidata
Čovića i
Komšiča
Svaki glas za Faletara je jedan mane za jednog od gore pomenutih...
Kojeg od njih to žališ đto će imati glas manje...
I što bi nas to bilo stid...
Ako bi se Slavio Kukić odlučio da se kandiduje kao nezavisni kandidat, neme stranke, nema vječnika... da li bi i njega trebalo da bude stid...
putokaz1

#29821 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

kmirsad wrote:@putokaz... de, da te kmirso zamoli... ti se dobro razumiješ u ove izbore i te stvari...možeš li napraviti spisak potencijalnih kandidata za predsjedništvo BiH, na osnovu tvojih dosadašnjih saznanja , najava, pretpstavki i ličnog iskustva...
znam za :

Dragan Čović... HDZ
Milorad Dodik... SNSD
Sebija Izetbegović... SDA
Denis Bečirević... SDP
Željko Komšić... DF
Mladen Ivanić... PDP
Boris Faletar... NS

Ima i ona grupa...što im se imena vrte, vjetrenjača, Don Kihota, i Sančo Pansa...što su mi nejasni i mutni ko boza...ne znam ni ko su ko su šta su, šta hoče, gdje idu, bil sjeli ili bi ustali... nekakvi Šepići, Bajrovići, Konakovići... znam da ima i nekakvih nezavisnih kandidata...
Volio bih čuti i onog kluza franju... dugo ga nema... nedostaju mi njegovi smireni,kulturni ,promišljeni i analitični postovi... :-D

Ja, umalo da zaboravim... drago mi je za uščeta i Fudu presretaća... :-D
Osim navedenih pojavljuju se i
-Neki potrčko iz HDZ,ukoliko Čović osjeti da postoji 1% da izgubi neće biti Osobno kandidat već će nekoga poturiti
-Danko Mladić ,sin zna se čiji iz SNSD
-Denis Zvizdić ili Safet Softić ako ne bude Hanuma Sve Bi JA
-Enis Bešlagić
-Fahro,Jerlagić,možda Sefer itd
-Multietnički Lijanović
Što više protivkandidata veća šansa za Kandidata SDA za pobjedu,dok je kod Hrvata drugačije a kandidat HDZ BIH bude jedini kandidat iz reda Stranaka s Hrvatskim preddznakom ima veće šanse da pobjedi obo Hrvata iz Sarajeva
Kvalitetan kandidat za Predsjedništvo MOŽE da povuče i stranku i da određenom stranci donese uvećanje glasova za 10%
kmirsad

#29822 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

homar wrote:Najbolji kandidat za člana Predsjedništva BiH iz NS bio bi ovaj "KMIRSAD", za kojeg iz konstitutivnih naroda neka se odluči. Povukao bi veliki broj glasova, garant.
Hvala homare, tvoje rijeći podrške mi puno znače... problem je što se ja kao Bosanac, to jest Ostali nisam konstitutivan građanin svoje domovine i ne mogu se kandidirati za člana predsjedništva... :-D
Seawolf

#29823 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Seawolf »

kmirsad wrote:...
Čovića i
Komšiča
Ne, nego je svaki glas za Borisa Falatara, glas manje za drugog kojeg si nabrojao, a veća šansa za prvog kojeg si naveo da postane član Predsjedništva.
sabina1

#29824 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Control panel wrote:Svaki novi potez NS kao da je planiran u centrali SDA i stozeru HDZ-a, NS ga provodi.
Poput nekadasnjih SDP kandidatura Zeljka Komsica.
high_volume

#29825 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by high_volume »

Seawolf wrote:
kmirsad wrote:...
Čovića i
Komšiča
Ne, nego je svaki glas za Borisa Falatara, glas manje za drugog kojeg si nabrojao, a veća šansa za prvog kojeg si naveo da postane član Predsjedništva.
A svaki glas za Komšića je glas manje za Čovića :D
Nijedan kandidat NS-e nema nikakve šanse da osvoji dovoljan broj glasova birača da postane član Predsjedništva, ali će itekako smanjiti šanse kandidatu ljevice iz DF-e, ili SDP-e iz reda istog naroda iz kojeg je kandidat NS-e, da osvoji mjesto u Predsjedništvu.

Kao birač NS-e, nadam se da će se rukovodstvo iste dozvati pameti i odustati od ove budalaštine (ili zlonamjerne podvale), a ako se to ne dogodi, preostaje mi da ih kaznim time što ću im dati svoj glas samo na kantonalnom nivou. Ako naprave još kakvu sličnu budalaštinu do oktobra, ostavit ću ih i bez toga.
Kao birač NS trebao bi podržati kandidaturu Boriše Falatara, jer je on kandidat stranke koju biraš i podržavaš. To je logika. Ali, kao i Dino Mustafić, kao birač NS podržavaš i glasaš za protukandidata :lol: :lol:

Kako znaš ko je kandidat SDP pa ga preferiraš i misliš da bi mogao parirati Čoviću, kad ni sama SDP ne zna koga će kandidirati :D
Zašto misliš da je kandidat ljevice iz DF bolji kandidat za člana Predsjedništva, kad kandidata iz NS niti si čuo u svom predstavljanju niti vidio, niti znaš koliko vrijedi :-) Znamo koliko "vrijedi" Željko Komšić, znamo koliko je postigao na vanjskopolitičkoj poziciji u svoja dva mandata, odnosno da osim "pucketanja po prstima" ništa nije učinio, niti je otišao dalje izvan balkanskih država da bi promovirao BiH i politiku koju zastupa BiH. A to je i jedan od glavnih zadataka člana Predsjedništva.

Ovdje se a priori donosi okrivljujuća presuda Našoj Stranci i njenoj cjelopkupnoj politici, njeni kandidati se svim sredstvima i rječnicima diskreditiraju i obezvjeđuju, a da niko i ne zna politiku koju zastupaju i promoviraju, niti da iko imalo bolje poznaje njihove kandidate.

Da, zapravo, najbolji su kandidati i politike koji su i do sada vodili državu... to je poanta :lol: :lol:
Locked