SDA-All about

Alfons Kauders

#29776 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

GeeTnT wrote:
seln wrote:
GeeTnT wrote:Seln....ko diro? Alfons je prodavac magle i dijete koje ne razzmije sufaru, a ti si cini mi se slab u odabiru medikamenata. Popusti me bolan hebo te Sadik, Dezulovic....i sda komplet.
Ako hoces psovke, naisao si na pravog. Zato razmisli prije nastavka komunikacije.
To "popusti me" sam vec cesto procitao na forumu. To u prevodu na bosanski znaci "ponestalo mi je argumenata i postalo je jasno da branim neodbranjivo".
Meni je do Sadika i sda stalo kao i do tebe...u prevodu blmk...zato ponavljam popusti me bolan
Pa ti si dosao ovdje da nas nesto kao prozivas i lijepis etikete... Ja ti odgovorio samo "nesto si pomijesao" a mogao sam te opravdano stjerat u kurac

I sad se bunis, fol da te "popusti" covjek?

Nidje veze.
seln

#29777 Re: SDA-All about

Post by seln »

kamberovica polje wrote:Molim da se prestane sa vrijeđanjem glasača i članova SDA. U potpunsoti je nekorektno i zlobno ismijavat psihičke bolesnike, nisu oni jadni krivi što su takvi. :(
Au contraire. Ruganje budalama je stara tradicija bosanskih kasaba i carsija.
Svaka carsija i kasaba je imala po jednu ili vise budala kojima se rugala.
Doduse, sada su stotine i hiljade.
tandmand

#29778 Re: SDA-All about

Post by tandmand »

Ahmetović: Klanjao sam istihare i vidio da će autoput graditi firme bliske vladajućim strankama
:zid:

Nocas sam sanjao plavog slona
od hiljadu tona i dvesta miliona
dolara u kešu i belu smesu
Roccohljup

#29779 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

polako ljudi, pratim već kako se krve u parlamentu a i vi počeli ovdje.....ne mogu na dvije strane :D :D :D :D
JThomas

#29780 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

mi sanjamo plavog slona, a oni žive snove preko naših leđa...
GeeTnT

#29781 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

Alfons Kauders wrote:
Pa ti si dosao ovdje da nas nesto kao prozivas i lijepis etikete... Ja ti odgovorio samo "nesto si pomijesao" a mogao sam te opravdano stjerat u kurac

Nidje veze.
Ti se haman furas na Fahriju, a on Karkina....a obojica ste u stvari Sejla. Znate otvorit usta, baljezgat, upirat prstom i generalizovat u postavljanju dijagnoza o retardiranom narodu. Naravno, mogao sam "ladno" da ignorisem to tvoje piskaranje ili da te jos podsticem (i budem ono "raja"), ali jebes to..., iako sam znao da ces me odmah upisati u stranackog uhljeba, fukaru, sdeaovca ili trola rekao sam i stojim iza toga da se jedan narod ne moze i ne smije nazvati "retardiranim", a esdea sto se mene tice osudjuj i bacaj kletve (a Karkin sihire), a mene po pu sti te !
seln

#29782 Re: SDA-All about

Post by seln »

GeeTnT wrote:
Alfons Kauders wrote:

Nidje veze.
Ti se haman furas na Fahriju, a on Karkina....a obojica ste u stvari Sejla. Znate otvorit usta, baljezgat, upirat prstom i generalizovat u postavljanju dijagnoza o retardiranom narodu. Naravno, mogao sam "ladno" da ignorisem to tvoje piskaranje ili da te jos podsticem (i budem ono "raja"), ali jebes to..., iako sam znao da ces me odmah upisati u stranackog uhljeba, fukaru, sdeaovca ili trola rekao sam i stojim iza toga da se jedan narod ne moze i ne smije nazvati "retardiranim", a esdea sto se mene tice osudjuj i bacaj kletve (a Karkin sihire), a mene po pu sti te !
Jaooo, breee.. sta dete isprica? :shock:

Haman upeko minus u Svedskoj....

Smijem da zovem moj narod kako hocu. Ako ti je nakoso, slobodno me tuzi.
A inace me po pu sti. Ili jos bolje, ski ni mi se. Nisam te ni zvao da kometarises moje pisanje.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#29783 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

Gojeni H wrote:....jest' ih osmanski vakat ulijenio, jest' im komunizam oduzeo pamcenje, ponos, a nekima i muda, ali Bosnjaci su ljudi kao i drugi.......
Post pogađa suštinu izuzev citiranog , promijenila bih u :".jest' ih osmanski vakat ulijenio, ali' im je komunizam vratio pamcenje, ponos, a nekima i muda,isto tako ih je opismenio , obogatio , materijalno i duhovno izgradio te nacionalno i državnički zabetonirao te ih napravio istinskim historijskim pobjednicima ali Bosnjaci su ljudi kao i drugi"......
Chmoljo wrote:možemo li reći da su Bošnjaci na retardiranom stadiju? :D
to da je narod glup... ma jeste. neko spomenu rad u firmama gdje se godinu-dvije ne dobije ni prebijena para. šta rade ti ljudi? o čemu razmišljaju? kako kontaju da će se riješiti stvari? čeka se da im neko drugi riješi probleme, čeka se da država uveže staž, čeka se da se zatvore odgovorni koji su im pokrali firmu...
i sve se nešto čeka.
i ako vide da nema nafake, zašto je ne potraže negdje drugo?
užasna inertnost koja frapira, koja ne dozvoljava ikakva talasanja i promjene, koja ne dozvoljava da se išta promijeni pa makar se iglava gubila, godine uzalud prolazile, bilo se u siromaštvu i oskudici... ne traži niko što kažeš od rudara da bistri visoku politiku. ali ako mu se rudnik prestane davati platu ili uplaćivati staž, može li se taj rudar pobrinuti za sebe, prekvalifikovati i početi da radi nešto drugo....
Chmoljo , ono što sam shvatila je da ljudi rade na neplaćenim poslovima iz razloga što se nadaju da će trećeg , četvrtog ili petog mjeseca ipak NAPLATITI SVOJ DUG ili da ipak IMAJU NEKU KORIST od toga....naravno da je ovo nelogično ali ljudi generalno teške životne odluke mijenjaju samo kad nema dalje.
Inertnost je posljedica komunizma - tu je postojao neko ko je mislio za sve , plus lagodan život u posljednje dvije dekade su uzrok inertnosti a nedostak smisla za prekvalifikaciju je neki miks neobrazovanosti , neodlučnosti , straha a i brate loše ponude na tržištu.
Sve je u suštini u pet deka , ponuda je kriminalno mala , uslovi rada su gotovo svugdje isti a to je posljedica privredne nerazvijenosti države koja na osnovu pružanja trgovine i usluga odnosno loše političke klime ne može ponuditi više (mislim na tržište ne na državu kao instituciju).
Plus tradicionalni odgoj , bruka ako se radi neki posao "ofirno" mladima itd.itd.itd...
Jbg :-(
Ipak , krenimo ispočetka bilo kada pa ćemo dosegnuti neki nivo.
Ne dozvoljavaju ni da se krene ispočetka jer će im ratno-postratno-profiterske ruke biti vezane.
Pozdrav.
Last edited by sabina1 on 20/04/2017 14:42, edited 1 time in total.
Novak20

#29784 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

Jesu li se ovo pomiješali nickovi ?
GeeTnT

#29785 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

Seln, nisam u Svedskoj i ovde gdje sam nije upekao minus...nisam "dete", a vrlo moguce je da sam stariji od tebe.. Ti mozes svoje ukucane (ako ti dozvoljavaju) zvati kako hoces, ali narod kojem pripadas ne bi trebao zvati retardiranim, osim ako ti nemas tu dijagnozu pa je time opravdano kompletno tvoje pisanje ... Naravno, popusticu te ja onda kada prestanes bulazniti i valjati gluposti po forumu..
statixx

#29786 Re: SDA-All about

Post by statixx »

Image
Alfons Kauders

#29787 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

"Dijagnozu" imamo priliku pogledati svako jutro kad otvorimo klix i procitamo najnovije bisere stozerne stranke... Pa se sjetimo da je za tu stranku prosle godine glasalo 300,000 ljudi...

Retardirani nego sta!
seln

#29788 Re: SDA-All about

Post by seln »

GeeTnT wrote:Seln, nisam u Svedskoj i ovde gdje sam nije upekao minus...nisam "dete", a vrlo moguce je da sam stariji od tebe.. Ti mozes svoje ukucane (ako ti dozvoljavaju) zvati kako hoces, ali narod kojem pripadas ne bi trebao zvati retardiranim, osim ako ti nemas tu dijagnozu pa je time opravdano kompletno tvoje pisanje ... Naravno, popusticu te ja onda kada prestanes bulazniti i valjati gluposti po forumu..
A ti mozes tim tonom i nacinom pricati irvasima i pingvinima (iz respekta necu spominjati tvoje ukucane).
Opet kazem, ako ti je moje pisanje uz nos, tuzi me.... Bakiru, reisu, Asimu Sarajlicu, "borackim" organizacijama.
na svaki bezobrazluk ces dobiti odgovor, pa bujrum. Nece meni neki kriptosdaovac odredjivati sta cu pisati.
Sta je, zao ti "tvog" naroda iz daljine?
megaman4

#29789 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

Pa ima li odvratnije figure od ovog kloca Ametovica? :-x

Dobro je sto se SDA polako iznutra raspada.

Djavo dosao po svoje.
GeeTnT

#29790 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

seln wrote:
GeeTnT wrote:Seln, nisam u Svedskoj i ovde gdje sam nije upekao minus...nisam "dete", a vrlo moguce je da sam stariji od tebe.. Ti mozes svoje ukucane (ako ti dozvoljavaju) zvati kako hoces, ali narod kojem pripadas ne bi trebao zvati retardiranim, osim ako ti nemas tu dijagnozu pa je time opravdano kompletno tvoje pisanje ... Naravno, popusticu te ja onda kada prestanes bulazniti i valjati gluposti po forumu..
A ti mozes tim tonom i nacinom pricati irvasima i pingvinima (iz respekta necu spominjati tvoje ukucane).
Opet kazem, ako ti je moje pisanje uz nos, tuzi me.... Bakiru, reisu, Asimu Sarajlicu, "borackim" organizacijama.
na svaki bezobrazluk ces dobiti odgovor, pa bujrum. Nece meni neki kriptosdaovac odredjivati sta cu pisati.
Sta je, zao ti "tvog" naroda iz daljine?
Sta je... ti odkako si dijasporac vise mrzis svoj narod? Sta je bilo? Kako se to desilo?

Sad sam kriptosdaovac...hay dobro, ako si klanjao istihare pa ti se ja ukazao, oprastam.
GoldenSpoon

#29791 Re: SDA-All about

Post by GoldenSpoon »

GeeTnT wrote:
Alfons Kauders wrote:

Nidje veze.
Pa sto im se kacis na postove i onda trazis da te popuste hahahaha, e svasta.

A da se primjetiti da sj prikriveni esdeaovac i to ona tvrda linija
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#29792 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

popušiše kredit MMf-a....tako im i treba kad su liste natrpali seljačinama, obukli ih u odijela skućili i pozapošljavali, a sad zinula guzica, pa se seljoberi raskurčili :lol: :lol: :lol:
megaman4

#29793 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

JoseMujica wrote:popušiše kredit MMf-a....tako im i treba kad su liste natrpali seljačinama, obukli ih u odijela skućili i pozapošljavali, a sad zinula guzica, pa se seljoberi raskurčili :lol: :lol: :lol:
Nista od transe?

Bogami vrlo je izvjesno da ce dozivjeti potop na izborima. Ovo im nece oprostiti.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#29794 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

ključ će biti da li će uspjeti osigurati redovnost penzija, invalidnima i plata javnom sektoru jer je to njihova baza
Alfons Kauders

#29795 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

JoseMujica wrote:ključ će biti da li će uspjeti osigurati redovnost penzija, invalidnima i plata javnom sektoru jer je to njihova baza
Hoce do izbora.

Taman da onaj ko pobijedi bude najuren govnjivom motkom, jer nece moci pocistiti njihova sranja.
madner

#29796 Re: SDA-All about

Post by madner »

Ovo je onaj genije sto je pokazao zavidan IQ na NVZ temi.

I sto se hvalio da je klon i da znamo od ranije.

Najgore mi je sto u tom IQ segmentu ima toliko nikova da pojma nemam ko je u orginalu. :D
FKSarajevo

#29797 Re: SDA-All about

Post by FKSarajevo »

Potpredsjednik SDA Safet Softić o aferi "službeni automobil"

http://ba.n1info.com/a149896/Vijesti/Vi ... mobil.html
seln

#29798 Re: SDA-All about

Post by seln »

megaman4 wrote:
JoseMujica wrote:popušiše kredit MMf-a....tako im i treba kad su liste natrpali seljačinama, obukli ih u odijela skućili i pozapošljavali, a sad zinula guzica, pa se seljoberi raskurčili :lol: :lol: :lol:
Nista od transe?
Evo jedna "transha", specijalno za SDA-HDZ-SNSD...

Image
megaman4

#29799 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

Nakon danasnje sjednice Predstavnickog doma, Sepic i ekipa bi mogli postati bivsi u SDA.

Nije uspio proci zakon o povecanju akciza po hitnoj proceduri, koji sada ide po skracenoj. Bakir polako gubi konce u stranci.

Ocigledno je pitanje o pobuni koja izlazi na povrsinu.
Acid25

#29800 Re: SDA-All about

Post by Acid25 »

megaman4 wrote:Nakon danasnje sjednice Predstavnickog doma, Sepic i ekipa bi mogli postati bivsi u SDA.

Nije uspio proci zakon o povecanju akciza po hitnoj proceduri, koji sada ide po skracenoj. Bakir polako gubi konce u stranci.

Ocigledno je pitanje o pobuni koja izlazi na povrsinu.
Image
Post Reply