Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Hafis

#29776 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

sekerbay wrote:
Hafis wrote:mislim da smo nepravedno izgubili
"Mi"? Koji ste to vi? Kakve ti lično imaš veze sa nevjerovatnim uspjehom kojeg su ostvarile naše komšije?
Misliš zato što ti je neko dao papir?
Ne znam. Dadoše mi nekakvu domovnicu i putovnicu, a bogami i osobnu kartu R Hrvatske. Pa velim, kada se onaj Haljimi slastičar iz Podgore osjeća Hrvatom, pa mogu i ja malkice.
Ako je tako, pa preče je da navijaš za tursku.
Jer ako dovoljno duboko zaroniš u istraživanje svoje loze, veće su šanse da ćeš naći nekog murata iz konje nego antu iz pule.
E nećemo tako. Nije fer svoj problem prebacivati na druge. Zna se tko preferira Turke i nije red da i tu nos guramo.
Rekli bi ljudi: hajde što nam se ovi naši uvlače, ali otkud sad i ovih ćafira :)
sekerbay

#29777 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by sekerbay »

Brato, to je hak.
il da vadim dokumente koja dokazuju da ste i onomad prodavali vjeru za večeru?
Ih, kak ste fino napredovali uturaka.
Petkom na džumu, a nedjeljom se skine ikona s tavana.
Dakle, aj ti hafize u konju i traži djedove. Šta znaš, morebit bidne kakog nasljedstva.
Hafis

#29778 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

sekerbay wrote:Brato, to je hak.
il da vadim dokumente koja dokazuju da ste i onomad prodavali vjeru za večeru?
Ih, kak ste fino napredovali uturaka.
Petkom na džumu, a nedjeljom se skine ikona s tavana.
Dakle, aj ti hafize u konju i traži djedove. Šta znaš, morebit bidne kakog nasljedstva.
Daj te dokumente na sunce.
Nadam se da nisu na arapskom.
Hafis

#29779 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Jebote, imenovalo 5.678 objekata, počevši od škola pa sve do raskršća po selima u ime turskih sultana i sultanića , amiđića, daidžića, hafizića, hamalića....i tko zna koliko će ubuduće još, tek se zahuktavaju. Da ne govorim o proslavama kojekavih turskih bitaka i viđenijih sunećenja.
I opet ono navalilo poštena latina uvjeriti da je pritajeni turkofil.
BHCluster

#29780 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Koliko je ono turcizama koji se nalaze u hrvatskom jeziku? :oops: A da ne pisemo o "pravu prve bračne noći". :wink:
sekerbay

#29781 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by sekerbay »

Hafis wrote:Daj te dokumente na sunce.
kapacitet poput tebe neće utrošiti ni tri klika i doći će do željenog rezultata.
Hafis wrote:Jebote, imenovalo 5.678 objekata, počevši od škola pa sve do raskršća po selima u ime turskih sultana i sultanića , amiđića, daidžića, hafizića, hamalića....i tko zna koliko će ubuduće još, tek se zahuktavaju. Da ne govorim o proslavama kojekavih turskih bitaka i viđenijih sunećenja.
Pa to ti ja pričam.
Bh katolici i bošnje od dva brata djeca. Sam jedni drugima kontu ćeraju.
Hafis wrote:opet ono navalilo poštena latina uvjeriti da je pritajeni turkofil.
Govorimo o krvi. Dva brata pa se mrze.
Ne kažem da se volite, al je hak da kamara bh katolika u precima ima pokojeg turku, baš ko i srbi.
Novak20

#29782 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

BHCluster wrote:Koliko je ono turcizama koji se nalaze u hrvatskom jeziku? :oops: A da ne pisemo o "pravu prve bračne noći". :wink:
Fakat znaš da vrijeđaš. I onda se nečemu čudiš. Hajde malo o tom pravu, slobodno.
BHCluster

#29783 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Da ti vidis naseg @hafisa kakvu teksturu lica ima da ga Ante sretne odmaH bi ga deportovao u istocni Mostar.
BHCluster

#29784 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Novak20 wrote:
BHCluster wrote:Koliko je ono turcizama koji se nalaze u hrvatskom jeziku? :oops: A da ne pisemo o "pravu prve bračne noći". :wink:
Fakat znaš da vrijeđaš. I onda se nečemu čudiš. Hajde malo o tom pravu, slobodno.
Sta shagoljash? Sta tu nije istina?
Image
Last edited by BHCluster on 18/07/2018 14:16, edited 1 time in total.
sekerbay

#29785 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by sekerbay »

BHCluster wrote:Da ti vidis naseg @hafisa kakvu teksturu lica ima da ga Ante sretne odmaH bi ga deportovao u istocni Mostar.
Men se čini da je postavljo sliku.
Ono, crna kosa, visok, šlank?
Ako je to on, onda se mora priznat da se radi o pravom, kapitalnom primjerku kršnog hercegovca. Kaka crna hrvatska i kaki bakrači
BHCluster

#29786 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

sekerbay wrote:
BHCluster wrote:Da ti vidis naseg @hafisa kakvu teksturu lica ima da ga Ante sretne odmaH bi ga deportovao u istocni Mostar.
Men se čini da je postavljo sliku.
Ono, crna kosa, visok, šlank?
Ako je to on, onda se mora priznat da se radi o pravom, kapitalnom primjerku kršnog hercegovca. Kaka crna hrvatska i kaki bakrači
Pa neJmaju hercegovci tamnoputi kao on.
Image
sekerbay

#29787 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by sekerbay »

Ne vidi se slika
detroit-mercy

#29788 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by detroit-mercy »

Hafis wrote:Ja mislim da smo nepravedno izgubili i da je sudac izravno utjecao na ishod utakmice.
Onakav furiozan pritisak na početku, i nakon toga slijedi neopravdano dosuđivanje prekršaja iz kojeg primamo autogol. Da ne govorim dalje.
šteta. Što misliš ti Sarafina. Jesmo li pokradeni u onoj utakmici?
Odvadi malo :mrgreen: ceo svet je protiv nas price :mrgreen: .
Francuska jaca, vidjelo se, pustili Hrvatsko posjed lopte i onda preko onih crnih gazela lagano :izet: .
Meni je dovoljno bilo da vidim kako izletise par puta ko strijele, znao sam da se nece dobro zavrsit za Hrvatsku.
BHCluster

#29789 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Image
Na sta je spao ovaj Vchko...
Humljanin

#29790 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Humljanin »

SaraFina wrote:
Hafis wrote:
GeeTnT wrote:Zato sto bi Dika zgradu pretvorio u kladionicu....
Upravo tako.
A u onom prvom slučaju, tko zna što bi Pekušić napravio od stadiona pod BB, da mu padne šaka.
Zato sada imamo turski konzulat u zgradi simfonijskog orkestra, a na stadionu pod BB imamo zaredom trostrukog prvaka države.
U svakom smo slučaju sada svi u plusu :bih:

I ti sebe oridjidji Mostarcem nazivaš? A hladno Velež guraš pod V. dok njihov Stadion daješ Zrinjskom.
Bolan to je meni dovoljan dokaz krkanluka. I da vi ne posjedujete ništa kulturno i gradsko, da ti ćaća garant nije navijao za Velež i da si "šljegnut" u M.
Isto vam je s repkom. Slavite a ljudi iz Varaždina se čude.
EM ste naprasno Rvatine postali, em se vidi da vi sa prijeratnim sredinama i ovim gdje ste sad veze nemate.
Kultuloroški. Zatucani i Bog me u suprotno uvjeriti ne može.
Da ja Želju tako gledam, a klub da uzmu Srbi, ne znam sad, ili Hrvati ja bi se zapitala jesam normalna.

Joooj koliko gluposti Bože dragi... :?
Uvijek i iznova jedno te iste stvari.

De jednom malo prostudirajte neke činjenice a ne napamet lupat ko maksim po diviziji...

Prva činjenica je da stadion nije ni Velezov ni od Zrinjskog. Grad je vlasnik stadiona. Velez ga je koristio do rata. Od tada je dat u zakup Zrinjskom.

Druga stvar je da je upravi Veleza prije nekih 10-15 godina ponudjeno da skupa igraju na stadionu pod Bijelim Brijegom, ali i da skupa ulažu u njega. Nesto kao sto Inter i Milan dijele stadion. Uprava Celeza je to odbila glatko i odluvili su da krecu u projekat izgradnje vlastitog stadiona u predgradju Mostara (Vrapcici).

Treće. Kakva ti je to priča ako ti nekoga tko navija za Zrinjski automatski proglasavas za "krkana" i neciviliziranu seljačinu? :run:
Kraljice HŠK Zrinjski je najtrofejniji klub u BiH. To je klub u kojem igraju i Srbi i Bošnjaci i svaka druga nacija. I navijači ih vole kao svoje mezimce. Koliko puta su nagradu od navijača dobili upravo Bošnjaci.

Još jedna stvar... Odakle ti pravo da ti mjeriš nečije "mostarstvo" ?
Moraš shvatiti da svi prijeratni igrači Veleža kažu da taj prijeratni Velež i ovaj danas, nemaju apsolutno ništa zajedničko osim imena.
Niti ima rezultata, niti igrača, niti simpatizera kakvih je imao prije. Od poznatog mostarskog multikulturalnog prvaka nije ostalo ništa. Danas igraju samo muslimank, pjevaju se ilahije i kaside, organizira se zajednički iftar, skandira se ratnim zločincima...itd itd itd
Kako se netko normalan danas može identificirati sa jednim pomuslimanjenim klubom koji nema nikakvih rezltata?
Za stari Velež je navijao svatko, i igrao svatko. Taj je Velež zato i imao rezltata. A o aj danas "muslimanski" velež u kojem nema mjesta za druge nacije, vjere i drugačije svjetonazore može samo glumiti da ima nešto sa onim prije. I kukati , a tražiti da mu se poklone rezultati.

Malo se educiraj. Nije sve onako kako misliš da jest.
Nekad znaš biti u pravu ali nisi uvijek.
Veličina čovjeka je da prizna kada nije u pravu i prihvati nešto novo.
:bih:
bingov buraz

#29791 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by bingov buraz »

Kako ovaj delegat preživi sječu na sportskom forumu?
Fudo387

#29792 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Fudo387 »

Zanimljivo, Velez je talibanski klub ciji navijaci sa perokrakom na zastavi pjevaju ilahije i kaside, a zrinjski zastupa vise multietnicki koncept sa parolom o Ahmicima, raju i sl bljuvotinama.
E svaka ti cast, ovu mentalnu vratolomiju je stvarno tesko napraviti.
GeeTnT

#29793 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by GeeTnT »

Nostelj europskih vrijednosti....
bh.tornjak

#29794 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by bh.tornjak »

Ante je Ante....vira je vira.....ali .....Aga je aga.....dizi noge baba :D
Hafis

#29795 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Humljanin wrote:
SaraFina wrote:
Hafis wrote: Upravo tako.
A u onom prvom slučaju, tko zna što bi Pekušić napravio od stadiona pod BB, da mu padne šaka.
Zato sada imamo turski konzulat u zgradi simfonijskog orkestra, a na stadionu pod BB imamo zaredom trostrukog prvaka države.
U svakom smo slučaju sada svi u plusu :bih:

I ti sebe oridjidji Mostarcem nazivaš? A hladno Velež guraš pod V. dok njihov Stadion daješ Zrinjskom.
Bolan to je meni dovoljan dokaz krkanluka. I da vi ne posjedujete ništa kulturno i gradsko, da ti ćaća garant nije navijao za Velež i da si "šljegnut" u M.
EM ste naprasno Rvatine postali, em se vidi da vi sa prijeratnim sredinama i ovim gdje ste sad veze nemate.
Da ja Želju tako gledam, a klub da uzmu Srbi, ne znam sad, ili Hrvati ja bi se zapitala jesam normalna.

De jednom malo prostudirajte neke činjenice a ne napamet lupat ko maksim po diviziji...

Prva činjenica je da stadion nije ni Velezov ni od Zrinjskog. Grad je vlasnik stadiona. Velez ga je koristio do rata. Od tada je dat u zakup Zrinjskom.

Druga stvar je da je upravi Veleza prije nekih 10-15 godina ponudjeno da skupa igraju na stadionu pod Bijelim Brijegom, ali i da skupa ulažu u njega. Nesto kao sto Inter i Milan dijele stadion. Uprava Celeza je to odbila glatko i odluvili su da krecu u projekat izgradnje vlastitog stadiona u predgradju Mostara (Vrapcici).

Treće. Kakva ti je to priča ako ti nekoga tko navija za Zrinjski automatski proglasavas za "krkana" i neciviliziranu seljačinu? :run:
Kraljice HŠK Zrinjski je najtrofejniji klub u BiH. To je klub u kojem igraju i Srbi i Bošnjaci i svaka druga nacija. I navijači ih vole kao svoje mezimce. Koliko puta su nagradu od navijača dobili upravo Bošnjaci.

Moraš shvatiti da svi prijeratni igrači Veleža kažu da taj prijeratni Velež i ovaj danas, nemaju apsolutno ništa zajedničko osim imena.
Niti ima rezultata, niti igrača, niti simpatizera kakvih je imao prije. Od poznatog mostarskog multikulturalnog prvaka nije ostalo ništa. Danas igraju samo muslimank, pjevaju se ilahije i kaside, organizira se zajednički iftar, skandira se ratnim zločincima...itd itd itd
Kako se netko normalan danas može identificirati sa jednim pomuslimanjenim klubom koji nema nikakvih rezltata?
Za stari Velež je navijao svatko, i igrao svatko. Taj je Velež zato i imao rezltata. A o aj danas "muslimanski" velež u kojem nema mjesta za druge nacije, vjere i drugačije svjetonazore može samo glumiti da ima nešto sa onim prije. I kukati , a tražiti da mu se poklone rezultati.

Zemljače, zna se to više nego dobro.Međutim, jesi našao crkvu gdje ćeš se moliti. Objašnjavati neke činjenice ovakvim likovima je smiješno...gubljenje vremena. Ne bih ja za karton vinjaka. Ono je zacrtalo svoju misiju i nemaš šanse doprijeti do njihA.
I sad još misliš da će te netko argumentima oboriti.
Sad ćeš vidjeti: UZP, fašisti, kme kme, manjina, ekstremisti, europske vrijednosti, jugo srbi i bla bla bla. Uglavnom sad si ujo k'o i ja :)
Ja sam davno digao ruke od objašnjavanja i još se samo trudim vratiti ujed tu i tamo..i o samo onim koji su mi simpatični...ostali su na ignore.
BHCluster

#29796 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Čemu tolike laži? Možda da bi ste obmanuli sebe ili lažete iz stida, da ohrabrite, da sakrijete svoju bijedu? Da li je to vid vašeg patriotizma? Fuj!
Image
SaraFina

#29797 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Hafis wrote:
Humljanin wrote:
SaraFina wrote:

Zemljače, zna se to više nego dobro.Međutim, jesi našao crkvu gdje ćeš se moliti. Objašnjavati neke činjenice ovakvim likovima je smiješno...gubljenje vremena. Ne bih ja za karton vinjaka. Ono je zacrtalo svoju misiju i nemaš šanse doprijeti do njihA.
Sad ćeš vidjeti: UZP, fašisti, kme kme, manjina, ekstremisti, europske vrijednosti, jugo srbi i bla bla bla. Uglavnom sad si ujo k'o i ja :)
Ja sam davno digao ruke od objašnjavanja i još se samo trudim vratiti ujed tu i tamo..i o samo onim koji su mi simpatični...ostali su na ignore.

Kako vas nije sramota lagati samo???Stadion pod BB je Veležov stadion, to niko normalan ne može osporiti. Za Zrinjski ste i VI matori čuli tek u ratu i poraću, i za taj klub vam ni stožernik Čović nije navijao prije rata. Ima slika sa Veležovim šalom iz mladosti. Da je pronadjem? Kakvi trofeji i multikulturaaaaaaaaaa? Malo nabildali onaj Široki i Zrinjski i sad bi vi sa mnom o te dvije stvari? Pa bolan.... Ti klubovi će trajati i njihova slava koliko i slava prekodrinske cajke i njenog pjesmuljka.
Ko nam multietniĆari ubi Vedrana? Gdje se skandiraaaaa " Javi se"??? Gdje "jebem te Bosno ja, Hr je moja domovina "?
Pokrij te se ponjavom obojca.
Kao što rekoh vi ste iz sredina gdje se krpenjača nabijala po livadama. Šabanligaši. Navijači gdje se litar brlje ponese na "stadion" i okupi se 15 ljudi. Isti takvi vam i dodju u goste igrati. Zato nemate tradicije ni kulture kad je navijanje u pitanju. Seoski djilkoši. Naroljaju se brlje i masne mesine, pa onda ili makljažu izazovu ili bjesomučno pucaju. VI i vaši klubovi ste prekodrinske cajke medju klasicima (Željo, Sarajevo, Velež, Čelik, Sloboda)
To je vaš Statussymbol kao navijača a i klubova.
Bolji likovi dolaze kod nas na koridu u Čevljanoviće :D

Tragikomičari kojima politika odredjuje za koga će navijati i stožerna seLjačkaa stranka HDZ. Čiji se stožernikkkkkkkkkkkk ćirilicom potpisovao, sad glumi Hrvata nacionalistu.
Smiješni ste. Toliko o tradiciji i multikulturiiiiii. VI nekom varvariiii nešto spočitavate? Nekoga učite? Nekoga "demantirate"?
horkesh

#29798 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by horkesh »

Samo da skrenem pažnju da je sprega SNSD-HDZ, presudnim glasom naše drage ministrice finansija FBiH, omogućila da se RS-u isplati 39 posto novca od prikupljenih putarina, a FBiH samo 59 posto.

Hvala vam mnogo, dragi HDZ-ovci, ovo su potezi za pamćenje, ništa ova jeftina prepucavanja :thumbup:
Humljanin

#29799 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Humljanin »

SaraFina wrote:
Hafis wrote:

Kako vas nije sramota lagati samo???Stadion pod BB je Veležov stadion, to niko normalan ne može osporiti. Za Zrinjski ste i VI matori čuli tek u ratu i poraću, i za taj klub vam ni stožernik Čović nije navijao prije rata. Ima slika sa Veležovim šalom iz mladosti. Da je pronadjem? Kakvi trofeji i multikulturaaaaaaaaaa? Malo nabildali onaj Široki i Zrinjski i sad bi vi sa mnom o te dvije stvari? Pa bolan.... Ti klubovi će trajati i njihova slava koliko i slava prekodrinske cajke i njenog pjesmuljka.
Ko nam multietniĆari ubi Vedrana? Gdje se skandiraaaaa " Javi se"??? Gdje "jebem te Bosno ja, Hr je moja domovina "?
Pokrij te se ponjavom obojca.
Kao što rekoh vi ste iz sredina gdje se krpenjača nabijala po livadama. Šabanligaši. Navijači gdje se litar brlje ponese na "stadion" i okupi se 15 ljudi. Isti takvi vam i dodju u goste igrati. Zato nemate tradicije ni kulture kad je navijanje u pitanju. Seoski djilkoši. Naroljaju se brlje i masne mesine, pa onda ili makljažu izazovu ili bjesomučno pucaju. VI i vaši klubovi ste prekodrinske cajke medju klasicima (Željo, Sarajevo, Velež, Čelik, Sloboda)
To je vaš Statussymbol kao navijača a i klubova.
Bolji likovi dolaze kod nas na koridu u Čevljanoviće :D

Tragikomičari kojima politika odredjuje za koga će navijati i stožerna seLjačkaa stranka HDZ. Čiji se stožernikkkkkkkkkkkk ćirilicom potpisovao, sad glumi Hrvata nacionalistu.
Smiješni ste. Toliko o tradiciji i multikulturiiiiii. VI nekom varvariiii nešto spočitavate? Nekoga učite? Nekoga "demantirate"?

....

Šta je ovo? Lječilište?
Čestitam kraljice. :thumbup:
Uspjela si napisati 3 kartice teksta u kojima nema doslovno nijedna suvisla rečenica. Nemam se na što referirati. Ništa mi gore nisi ni pokušala oboriti nekim činjenicama, nego si samo prosula svoje frustracije..

(podsjecas me na jednu sa hercegovackog foruma koja je isto tako isfrustrirana :D )

Hafize - ti ili imaš dar prorokovanja, ili Sarafinu znaš u dušu :D
Doslovno si sve pogodio kako ce napisati :lol:
spreca

#29800 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

horkesh wrote:Samo da skrenem pažnju da je sprega SNSD-HDZ, presudnim glasom naše drage ministrice finansija FBiH, omogućila da se RS-u isplati 39 posto novca od prikupljenih putarina, a FBiH samo 59 posto.

Hvala vam mnogo, dragi HDZ-ovci, ovo su potezi za pamćenje, ništa ova jeftina prepucavanja :thumbup:
pa braca juzni i istocni se potpoazu na svaki nacin.......a onu kobilu treba pljunuti gdje god se vidi
Post Reply