Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
AdrianMole
#29776 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Poštovani @Telemach,
Već duže vrijeme zanemarujete svoje korisnike koji programe prate preko module odnosno DVB-C mreže.Kao što se vidi iz vašeg saopćenja bit ćemo uskraćeni za nove usluge iako uredno plaćamo potpuno istu svotu kao i korisnici koji imaju risivere.Ipak,najveći problem u ovome trenutku je što masa kanala nema EPG.Probao sam na više različitih televizora i u vašoj originalnoj mreži i u mreži HS-a, no uvijek isti kanali dosljedno nemju EPG.Riječ je o slijedećim kanalima:
1.Rtv Mostar
2.Naša tv
3.Alfa tv
4.AXN
5.Tv 1000
6.City TV
7.AXN Spin
8.Cinema Tv
9.TV Bugojno
10.TV Tk
11.Hit Tv
12.MTv Igman
13.Laudato TV
14.24 Kitchen
15.Discovery IDx
16.Nick Junior
17.Hayatovci
18.RTv Jablanica
19.TRT Avaz
20.Russia Today
21.DW-tv
22.HBO 3
23.BBC Earth
24.HBO 3 HD
25.24 Kitchen HD
26.Hayat HD
Izvršio sam provjeru i na svim tim kanalima uredno ide EPG na risiverima.Sigurno nije do modela TV-a ,jer je provjereno na raznim (Grundig,Sony,Samsung,LG...).Dakle,svjesno se zanemaruju korisnici sa modulima.Molim Vas da nešto poduzmete u vezi,jer među ovim kanalima ima barem nekolicina vrlo gledanih ,a dosta je otežano praćenje bez EPG-a.Unaprijed hvala...
Već duže vrijeme zanemarujete svoje korisnike koji programe prate preko module odnosno DVB-C mreže.Kao što se vidi iz vašeg saopćenja bit ćemo uskraćeni za nove usluge iako uredno plaćamo potpuno istu svotu kao i korisnici koji imaju risivere.Ipak,najveći problem u ovome trenutku je što masa kanala nema EPG.Probao sam na više različitih televizora i u vašoj originalnoj mreži i u mreži HS-a, no uvijek isti kanali dosljedno nemju EPG.Riječ je o slijedećim kanalima:
1.Rtv Mostar
2.Naša tv
3.Alfa tv
4.AXN
5.Tv 1000
6.City TV
7.AXN Spin
8.Cinema Tv
9.TV Bugojno
10.TV Tk
11.Hit Tv
12.MTv Igman
13.Laudato TV
14.24 Kitchen
15.Discovery IDx
16.Nick Junior
17.Hayatovci
18.RTv Jablanica
19.TRT Avaz
20.Russia Today
21.DW-tv
22.HBO 3
23.BBC Earth
24.HBO 3 HD
25.24 Kitchen HD
26.Hayat HD
Izvršio sam provjeru i na svim tim kanalima uredno ide EPG na risiverima.Sigurno nije do modela TV-a ,jer je provjereno na raznim (Grundig,Sony,Samsung,LG...).Dakle,svjesno se zanemaruju korisnici sa modulima.Molim Vas da nešto poduzmete u vezi,jer među ovim kanalima ima barem nekolicina vrlo gledanih ,a dosta je otežano praćenje bez EPG-a.Unaprijed hvala...
-
kakaljin
#29777 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovo sam i ja primjetio na HSovom starom signalu, kontam radi se nesto, ali izgleda da su oni iskljucili epg za module, sto nije nikako uredu.AdrianMole wrote:Poštovani @Telemach,
1.Rtv Mostar
2.Naša tv
3.Alfa tv
4.AXN
5.Tv 1000
6.City TV
7.AXN Spin
8.Cinema Tv
9.TV Bugojno
10.TV Tk
11.Hit Tv
12.MTv Igman
13.Laudato TV
14.24 Kitchen
15.Discovery IDx
16.Nick Junior
17.Hayatovci
18.RTv Jablanica
19.TRT Avaz
20.Russia Today
21.DW-tv
22.HBO 3
23.BBC Earth
24.HBO 3 HD
25.24 Kitchen HD
26.Hayat HD
-
The Realist
#29778 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Axn, Axn Spin, HBO 3 (SD i HD), BBC Earth nemaju ni na svim recieverima EPG (kod mene su dva različita recievera i nemaju EPG na kanalima koje sam spomenuo, a moguće ni na ostalim koje si nabrojao, ali to provjerim tokom dana. Pisao je o tome @crnivrag, na nekim recieverima imaju sve, na ostaloj opremi ne. Valjda srede to, a.B.d.!AdrianMole wrote:Poštovani @Telemach,
1.Rtv Mostar
2.Naša tv
3.Alfa tv
4.AXN
5.Tv 1000
6.City TV
7.AXN Spin
8.Cinema Tv
9.TV Bugojno
10.TV Tk
11.Hit Tv
12.MTv Igman
13.Laudato TV
14.24 Kitchen
15.Discovery IDx
16.Nick Junior
17.Hayatovci
18.RTv Jablanica
19.TRT Avaz
20.Russia Today
21.DW-tv
22.HBO 3
23.BBC Earth
24.HBO 3 HD
25.24 Kitchen HD
26.Hayat HD
-
kakaljin
#29779 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
The Realist wrote:Axn, Axn Spin, HBO 3 (SD i HD), BBC Earth nemaju ni na svim recieverima EPG (kod mene su dva različita recievera i nemaju EPG na kanalima koje sam spomenuo, a moguće ni na ostalim koje si nabrojao, ali to provjerim tokom dana. Pisao je o tome @crnivrag, na nekim recieverima imaju sve, na ostaloj opremi ne. Valjda srede to, a.B.d.!AdrianMole wrote:Poštovani @Telemach,
1.Rtv Mostar
2.Naša tv
3.Alfa tv
4.AXN
5.Tv 1000
6.City TV
7.AXN Spin
8.Cinema Tv
9.TV Bugojno
10.TV Tk
11.Hit Tv
12.MTv Igman
13.Laudato TV
14.24 Kitchen
15.Discovery IDx
16.Nick Junior
17.Hayatovci
18.RTv Jablanica
19.TRT Avaz
20.Russia Today
21.DW-tv
22.HBO 3
23.BBC Earth
24.HBO 3 HD
25.24 Kitchen HD
26.Hayat HD
To mi nije jasno, ako vec dobijaju puni signal zasto ga onda sakate prema korisnicima, umjesto da ga jednakog svima salju.
- Telemach
#29780 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Trenutni parametri signala na Vašem modemu su odlični, predlažemo kada primjetite problem da nam se javite u pp i ppošaljete PrtSc mjerenja brzine kako bismo reagovali i riješili problem u najkraćem roku.avaks wrote:@Telemach, zanima me da li planirate povećavati brzine ovog besplatnog interneta?
Mislim da je danas 1MB neki minimum i zakonom ništa ispod toga ne bi trebalo ići...
- Telemach
#29781 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
[quote="Kemal Malovčić"]
Zdravo kemal Malovčić,
molimo Vas da sada provjerite usluge i pošaljete nam rezultate mjerenja brzine.
Zdravo kemal Malovčić,
molimo Vas da sada provjerite usluge i pošaljete nam rezultate mjerenja brzine.
- chakany
#29782 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kad smo kod EPG-a meni se više sviđao EPG na HS-u, jer su ga preuzimali putem tvprofil.net stranice. Pa tako kad gledaš neku seriju, piše ti fino, ta i ta serija, ta sezona, i ta epizoda. Ovdje naprimjer piše samo Igra prijestolja, ne znaš ni koja je sezona, ni koja epizoda.
To bi se moglo malo popraviti, ali mislim da će teže to ići.
Daleko bolji mi je bio EPG na HS-u. A i kod mene ne radi na dosta kanala EPG.
To bi se moglo malo popraviti, ali mislim da će teže to ići.
Daleko bolji mi je bio EPG na HS-u. A i kod mene ne radi na dosta kanala EPG.
-
acer5101
#29783 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Meni u Junu ističe ugovor sa Telemachom

I onda letim na telecom
I onda letim na telecom
-
SerijeSync
-
BordoSele
#29785 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
pozz imam nekoliko pitanja naime kada sam prelazio sa hs na telemah bili su majstori dali mi modem za net i modem za jedan tv i kada sam ja pitao sta se placa kako vec da i na drugom tv imam isto digitalnu rekli su mi da jos jedna modem kosta mjesecno 2 km na sta sma pristao, sve je ok radilo potpisao sam paket koji sam odabrao i radilo je mjesec dana sve super medutim prije 5 dana u jednoj sobi mi je na neke kanale (pink plus mtv...) prestalo raditi pise gledanja kanala nije moguce (6') zvao sam podrsku i dva puta potrosio svoj kredit da objasnim na kraju mi je receno da ce poslati majstore.Dosao je i taj dan majstori su doli pregledlai modeme dole zvali da mi je sad odjednom promijenjena prica da za drugu tv trebam jos naknadno placati kablovsku kao duplu jer imam dupli tv sto znam da u HS nikada nije bilo,nerazumijem ko koga tu pravi budalom pa me zanima dal je imao ko problema vako slicno, dal se stvarno placa neka doplata sto imas 2 tv osim ona naknada 2 km za modem ili sta vise... UNAPRIJED HVALA
- crnivrag
#29786 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To duplo plaćanje paketa je ukinuto, i sad se plaća 3 KM i za tu naknadu se mogu gledati svi kanali na drugom TV-u, a na koje si pretplaćen na prvom TV-u.BordoSele wrote:pozz imam nekoliko pitanja naime kada sam prelazio sa hs na telemah bili su majstori dali mi modem za net i modem za jedan tv i kada sam ja pitao sta se placa kako vec da i na drugom tv imam isto digitalnu rekli su mi da jos jedna modem kosta mjesecno 2 km na sta sma pristao, sve je ok radilo potpisao sam paket koji sam odabrao i radilo je mjesec dana sve super medutim prije 5 dana u jednoj sobi mi je na neke kanale (pink plus mtv...) prestalo raditi pise gledanja kanala nije moguce (6') zvao sam podrsku i dva puta potrosio svoj kredit da objasnim na kraju mi je receno da ce poslati majstore.Dosao je i taj dan majstori su doli pregledlai modeme dole zvali da mi je sad odjednom promijenjena prica da za drugu tv trebam jos naknadno placati kablovsku kao duplu jer imam dupli tv sto znam da u HS nikada nije bilo,nerazumijem ko koga tu pravi budalom pa me zanima dal je imao ko problema vako slicno, dal se stvarno placa neka doplata sto imas 2 tv osim ona naknada 2 km za modem ili sta vise... UNAPRIJED HVALA
Modem se Telemach korisnicima uvijek davao besplatno na korišćenje.
A zavisi na koje digitalne pakete si se pretplatio, jer npr. oni svima mjesec dana promotivno puste sve pakete, a nakon toga možeš gledati samo kanale na koje si se pretplatio u ugovoru.
Npr. Pink Plus kanal ti je dio Proširenog paketa, i ne možeš ga gledati ako si se pretplatio na Start ili Osnovni paket.
-
Russs
#29787 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Napokon rijesen problem sa internetom
.Nakon 20 dana patnje i desetine poziva prema telemachu napokon imam normalnu brzinu koja se ocekuje od Trio Grande Paketa. Javno sam kritikovo telemach i javno cu da vas pohvalim. Hvala Telemachu na rijesenom problemu famozne brzine interneta. Samo radite svoj posao i nece nikad biti problema. Hvala jos jednom Telemach

- Telemach
#29788 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Poštovani korisnici,
kako smo vas već do sada i obavijestili u svrhu ujednačavanja ponude usluga kompanija HKB-net i kompanije Telemach, koje na tržištu BiH od sada nastupaju udruženo, u narednom periodu ćemo nadograđivati mrežu i blagovremeno puštati novi signal.
Prvih pet faza puštanja signala je završeno. Na tim područjima korisnici već sada mogu uživati u novim lokalnim, regionalnim, filmskim, serijskim, zabavnim, muzičkim, sportskim, dokumentarnim i dječijim TV programi, koje smo ubacili u postojeću shemu. Šesta faza puštanja signala planirana je za 14.4.2016. godine. Naredne faze će uslijediti odmah nakon toga, o čemu ćemo blagovremeno obavještavati korisnike putem web stranice i pisama.
U šestoj fazi će u novitetima moći da uživaju stanovnici sljedećih adresa:
AVDAGE ŠAHINAGIĆA, ABLAKOVINA, ALFAKOVAC, ALIJE BEJTIĆA, BAKAREVIĆA,BOGUŠEVAC, BOSTARIĆI,BOSTARIĆI ČIKMA,BOSTARIĆI GORNJA ČIKMA, BRAJKOVAC,BRDO DŽAMIJA, BUDŽAK, ČELJIGOVIĆI, CICIN HAN, FIRDUS-BEGOVA, FRANJEVAČKA, GARAPLINA, GOLODERICA, HAFIZA IBRAHIMA TREBINJCA, HAMBINA CARINA, HAMIDA DIZDARA, HOŠIN BRIJEG, HOŠIN BRIJEG, BASAMACI,HRVATIN, ISOVIĆA SOKAK, KOMATIN, LIPE, MAGUDA, MAGUDA ČIKMA, MALA BERKUŠA, MALI ALFAKOVAC,MALI SOUKBUNAR, MEHMEDA MUJEZINOVIĆA, MRAKUŠA, UJKANOVIĆA,NADLIPE, NADLIPE ČIKMA, NADMEJDAN,NURUDINA GACKIĆA, PODCARINA, PORODICE FOHT, SOUKBUNAR, TALA LICANINA, TALIROVIĆA,TOPLIK, TRČIVODE, TREBEVIČKA,URJAN DEDINA, VELIKI ALFAKOVAC, VRANJAČE, ZA BEGLUKOM, ŽAGRIĆI
Kako do programa?
Kada nadogradimo mrežu, na ekranu ćete moći da vidite crnu sliku ili “snijeg”. To znači, da je potrebno pomoću vašeg daljinskog upravljača obaviti pretragu programa i odmah nakog toga ćete moći da uživate u novim sadržajima. Pored navedenog, dodatno će biti potrebno uraditi restart modema ( što znači da isključite i ponovno uključite modem iz električne energije).
kako smo vas već do sada i obavijestili u svrhu ujednačavanja ponude usluga kompanija HKB-net i kompanije Telemach, koje na tržištu BiH od sada nastupaju udruženo, u narednom periodu ćemo nadograđivati mrežu i blagovremeno puštati novi signal.
Prvih pet faza puštanja signala je završeno. Na tim područjima korisnici već sada mogu uživati u novim lokalnim, regionalnim, filmskim, serijskim, zabavnim, muzičkim, sportskim, dokumentarnim i dječijim TV programi, koje smo ubacili u postojeću shemu. Šesta faza puštanja signala planirana je za 14.4.2016. godine. Naredne faze će uslijediti odmah nakon toga, o čemu ćemo blagovremeno obavještavati korisnike putem web stranice i pisama.
AVDAGE ŠAHINAGIĆA, ABLAKOVINA, ALFAKOVAC, ALIJE BEJTIĆA, BAKAREVIĆA,BOGUŠEVAC, BOSTARIĆI,BOSTARIĆI ČIKMA,BOSTARIĆI GORNJA ČIKMA, BRAJKOVAC,BRDO DŽAMIJA, BUDŽAK, ČELJIGOVIĆI, CICIN HAN, FIRDUS-BEGOVA, FRANJEVAČKA, GARAPLINA, GOLODERICA, HAFIZA IBRAHIMA TREBINJCA, HAMBINA CARINA, HAMIDA DIZDARA, HOŠIN BRIJEG, HOŠIN BRIJEG, BASAMACI,HRVATIN, ISOVIĆA SOKAK, KOMATIN, LIPE, MAGUDA, MAGUDA ČIKMA, MALA BERKUŠA, MALI ALFAKOVAC,MALI SOUKBUNAR, MEHMEDA MUJEZINOVIĆA, MRAKUŠA, UJKANOVIĆA,NADLIPE, NADLIPE ČIKMA, NADMEJDAN,NURUDINA GACKIĆA, PODCARINA, PORODICE FOHT, SOUKBUNAR, TALA LICANINA, TALIROVIĆA,TOPLIK, TRČIVODE, TREBEVIČKA,URJAN DEDINA, VELIKI ALFAKOVAC, VRANJAČE, ZA BEGLUKOM, ŽAGRIĆI
Kako do programa?
Kada nadogradimo mrežu, na ekranu ćete moći da vidite crnu sliku ili “snijeg”. To znači, da je potrebno pomoću vašeg daljinskog upravljača obaviti pretragu programa i odmah nakog toga ćete moći da uživate u novim sadržajima. Pored navedenog, dodatno će biti potrebno uraditi restart modema ( što znači da isključite i ponovno uključite modem iz električne energije).
-
nlt
#29789 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
moj telemach, ona stranica za prijavu trenutno nije dostupna? probao sam i sa Chroma i Mozille...
- muha_sa
#29790 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
jel proferceralo u Gradačačkoj 
- crnivrag
#29791 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Meni najnormalnije otvara: http://www.mojtelemach.ba , ili ako misliš uraditi registraciju prvi put, i taj link je dostupan: http://www.mojtelemach.ba/telemachba_ho ... ration.jspnlt wrote:moj telemach, ona stranica za prijavu trenutno nije dostupna? probao sam i sa Chroma i Mozille...
- MTV
#29792 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jeste, u prosloj 5 fazi koja je bila prije 10 tak ili vise dana.muha_sa wrote:jel proferceralo u Gradačačkoj
-
dječak sa šibicama
#29793 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Konacno memli stranaTelemach wrote:Poštovani korisnici,
Kako do programa?
A mozete li mi reci, kada i kako neko sa ovih adresa moze doci da potpise ugovor u BBI, odnosno moze li se to vec uciniti? oni vec imaju signal brojnih kanala, ali je naravno kodiran jer nemaju ni recivere ni kartice.
-
nlt
#29794 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
hocu registraciju po prvi put, i kada pritisnem pošalji, bude:crnivrag wrote:Meni najnormalnije otvara: http://www.mojtelemach.ba , ili ako misliš uraditi registraciju prvi put, i taj link je dostupan: http://www.mojtelemach.ba/telemachba_ho ... ration.jspnlt wrote:moj telemach, ona stranica za prijavu trenutno nije dostupna? probao sam i sa Chroma i Mozille...
Stranica trenutno nije dostupna.
Molimo pokušajte kasnije.
- muha_sa
#29795 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
MTV wrote:Jeste, u prosloj 5 fazi koja je bila prije 10 tak ili vise dana.muha_sa wrote:jel proferceralo u Gradačačkoj
sutra drito u agenciju
- Telemach
#29796 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo zagordark,zagordark wrote:@Telemach
Hoće li se iko udostojiti da odgovori na probleme koji se dešavaju u fiksnoj telefoniji i sa internet mrežom?
molimo Vas da detaljan opis problema i korisničke podatke dostavite u inbox, kako bismo provjerili sve što je potrebno u najkraćem roku.
Unaprijed zahvaljujemo na saradnji!
- Telemach
#29797 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Provjerićemo s kolegama Vaše navode i u najkraćem roku korigovati sve što je potrebno.nlt wrote:hocu registraciju po prvi put, i kada pritisnem pošalji, bude:crnivrag wrote:Meni najnormalnije otvara: http://www.mojtelemach.ba , ili ako misliš uraditi registraciju prvi put, i taj link je dostupan: http://www.mojtelemach.ba/telemachba_ho ... ration.jspnlt wrote:moj telemach, ona stranica za prijavu trenutno nije dostupna? probao sam i sa Chroma i Mozille...
Stranica trenutno nije dostupna.
Molimo pokušajte kasnije.
Hvala na informacijama.
- Telemach
#29798 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Predlažemo da se strpite još samo malodječak sa šibicama wrote:Konacno memli stranaTelemach wrote:Poštovani korisnici,
Kako do programa?
A mozete li mi reci, kada i kako neko sa ovih adresa moze doci da potpise ugovor u BBI, odnosno moze li se to vec uciniti? oni vec imaju signal brojnih kanala, ali je naravno kodiran jer nemaju ni recivere ni kartice.
- Telemach
#29799 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pohvale kao i kritike od naših korisnika su uvijek dobro došle. Trudimo se da posao koji radimo obavljamo na što korektniji i profesionalniji način jer tu smo zbog Vas.Russs wrote:Napokon rijesen problem sa internetom.Nakon 20 dana patnje i desetine poziva prema telemachu napokon imam normalnu brzinu koja se ocekuje od Trio Grande Paketa. Javno sam kritikovo telemach i javno cu da vas pohvalim. Hvala Telemachu na rijesenom problemu famozne brzine interneta. Samo radite svoj posao i nece nikad biti problema. Hvala jos jednom Telemach
![]()
![]()
- Telemach
#29800 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo BordoSele,BordoSele wrote:pozz imam nekoliko pitanja naime kada sam prelazio sa hs na telemah bili su majstori dali mi modem za net i modem za jedan tv i kada sam ja pitao sta se placa kako vec da i na drugom tv imam isto digitalnu rekli su mi da jos jedna modem kosta mjesecno 2 km na sta sma pristao, sve je ok radilo potpisao sam paket koji sam odabrao i radilo je mjesec dana sve super medutim prije 5 dana u jednoj sobi mi je na neke kanale (pink plus mtv...) prestalo raditi pise gledanja kanala nije moguce (6') zvao sam podrsku i dva puta potrosio svoj kredit da objasnim na kraju mi je receno da ce poslati majstore.Dosao je i taj dan majstori su doli pregledlai modeme dole zvali da mi je sad odjednom promijenjena prica da za drugu tv trebam jos naknadno placati kablovsku kao duplu jer imam dupli tv sto znam da u HS nikada nije bilo,nerazumijem ko koga tu pravi budalom pa me zanima dal je imao ko problema vako slicno, dal se stvarno placa neka doplata sto imas 2 tv osim ona naknada 2 km za modem ili sta vise... UNAPRIJED HVALA
zamolili smo kolege da provjere Vaše navode u najkraćem roku.