SDA-All about

Alfons Kauders

#29751 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

jefff wrote:Nema sumnje da političari vide ovaj narod kao ovce, svoje vlastito stado ovaca. Naročito se to odnosi na SDA kamarilu. Narod izgleda i ponasa se upravo kako to opisuje Mujica. To sto vidi Mujica to vide i političari i političari doživljavaju to stanje kao normalno i opravdano. Narod isto tako to vlastito stanje doživljava kao normalno i opravdano. Narod gleda iz jednog ugla a političari iz drugog, no vide isto i donose isti zaključak. U ostalom ko vas jebe sve skupa, i vas i te vaše vođe. Nabijem vas na kurac.
:thumbup:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#29752 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

Gojeni H wrote:To sve sto si napisao kao negativnu karakteristiku Bosnjaka i sam podrzavas ovakvim pisanjem.
Isto kao i drugi, koji iz pomanjkanja zelje da nesto sami preduzmu, optuzuju svjetinu.
Naravno da takvo nesto uvijek odgovara onima koji imaju vlast; kriv je narod, a ne mi. :-)

Bosnjaci jesu poluprimitivni, ali nista vise od komsiluka. Geografija je cudo.
Zasto smatramo da su Finci izasli iz II svj. rata spremni da otkriju Nokiju? Zasto je lakse stvoriti sliku o Skandinavcima nadljudima, a ne o papcima sa dna kace, koji su ipak imali odgovarajuce rukovodstvo, ali i petlju da ratuju kad je trebalo ratovati, odnosno trgovali kad je trebalo trgovati.

Zasto je lakse stvoriti sliku o Korejcima kao 15-om ekonomijom u svijetu sa Samsungom i Kiom, a ne o agrarnoj zemlji od prije 50-ak godina, i totalitaristickom rezimu od prije 20 i kusur godina?

Nista ne dolazi samo od sebe. Niko nije dobio slobodu ako nije prolio krv. Niko nije dobio prava bez krvi i batina. Nisu muskarci odjednom odlucili da ce biti dobri i dali zenama pravo glasa, vec su se one za to izborile.

Nisu druze moj Bosnjaci retardirani. Jest' ih osmanski vakat ulijenio, jest' im komunizam oduzeo pamcenje, ponos, a nekima i muda, ali Bosnjaci su ljudi kao i drugi. Nece valjda rudar Kreke Banovici izmisljati izbornu strategiju opozicije, ili strategiju nacionalno-ekonomskog oporavka drzave?
Odgovornost za drzavu je samo na SDA.

Odgovornost za narod, odnosno svrgavanje ovakvog rezima je na svoj politicko-kulturno-ekonomsko-vjerskoj eliti ... ali i na nama.
možemo li reći da su Bošnjaci na retardiranom stadiju? :D

iako je politički nekorektno koristiti "retardiranost", još pogotovo za narode, teško je osuđivati ljude koji frustrirano ispaljuju ovakve stvari.

također, znam, a znaš i ti, a zna i Geetnet samo se voli praviti blesav, da i Alfons i cvrčak, i svako ko na ovaj način opisuje Bošnjake, ne misli da su ostali nešto bolji. ako ne i gori. to vezano za optužbe o pristrasnosti i nekim kao salonskim pričama ili kako to već forumaši koji vole upirati prstom nazivaju. većina nas nije od juče tu na forumu da ne znamo kako ko, šta, gdje je otprilike... zato je izlišno govoriti: mislim da su Bošnjaci glupi. isto to mislim i za Hrvate i Srbe...

to da je narod glup... ma jeste. neko spomenu rad u firmama gdje se godinu-dvije ne dobije ni prebijena para. šta rade ti ljudi? o čemu razmišljaju? kako kontaju da će se riješiti stvari? čeka se da im neko drugi riješi probleme, čeka se da država uveže staž, čeka se da se zatvore odgovorni koji su im pokrali firmu...

i sve se nešto čeka.

i ako vide da nema nafake, zašto je ne potraže negdje drugo?

užasna inertnost koja frapira, koja ne dozvoljava ikakva talasanja i promjene, koja ne dozvoljava da se išta promijeni pa makar se iglava gubila, godine uzalud prolazile, bilo se u siromaštvu i oskudici... ne traži niko što kažeš od rudara da bistri visoku politiku. ali ako mu se rudnik prestane davati platu ili uplaćivati staž, može li se taj rudar pobrinuti za sebe, prekvalifikovati i početi da radi nešto drugo?

i ti i ja znamo da će u velikoj većini slučajeva ići na opciju štrajka glađu, zahtjevu za uvezivanja staža i radu opet u rudniku. i opet iznova...

da ne govorimo o prihvatanju loših stvari kao nešto normalno, nedoživljavanju države kao svoje, tretiranje državnog kao zajedničkog odnosno kao onog ko prvi uzme, stalno u modu: kako zajebati državu, ne kontajući da tako najviše zajebe sebe i sl.

ja se potpuno slažem sa tobom da svi ovi problemi ne mogu nestati preko noći, i da je ovo proces koji će trajati. zato bi i svaka revolucija bila katastrofalna, jer ne bi donijela ništa novo. nije situacija da ima dovoljno pametnih, dovoljno progresivnih da bi nam sutra bilo bolje, ali eto, neki tamo ne daju. ne. trebamo evoluirati, čoporativno, dostići određeni stadij kolektivne svijesti, gdje ćemo biti pametniji, ako ništa za sebe. ali samim tim i za državu...
daddy-kool

#29753 Re: SDA-All about

Post by daddy-kool »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ahmetov ... /170420064

Ahmetović: Klanjao sam istihare i vidio da će autoput graditi firme bliske vladajućim strankama

Zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parkamenta Bosne i Hercegovine Sadik Ahmetović izjavio je da je klanjao istihare uoči izjašnjavanja o setu zakona o akcizama.
On je rekao da mu se "ukazalo" koje će građevinske firme praviti autoput te da će to biti firme bliske vladajućim strankama.

:lol:
Alfons Kauders

#29754 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

Mislim da su nas poceli trollat. :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#29755 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

kul :D

treba nogirati i Baždarevića i uposliti Domenecha.

Aziru za savjetnika.

P.S. sad ozbiljno, kao muslimanu, ova izvala Ahmetovića mi je vrlo uvredljiva, kao i svako drugo srozavanje vjere u dnevnopolitičku kaljužu.
bluesjunior

#29756 Re: SDA-All about

Post by bluesjunior »

:run:
daddy-kool wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/ahmetov ... /170420064

Ahmetović: Klanjao sam istihare i vidio da će autoput graditi firme bliske vladajućim strankama

Zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parkamenta Bosne i Hercegovine Sadik Ahmetović izjavio je da je klanjao istihare uoči izjašnjavanja o setu zakona o akcizama.
On je rekao da mu se "ukazalo" koje će građevinske firme praviti autoput te da će to biti firme bliske vladajućim strankama.

:lol:
insomnia78

#29757 Re: SDA-All about

Post by insomnia78 »

Lik je bio sarkastican al' ne jebe to bosnjo :lol:
GeeTnT

#29758 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

insomnia78 wrote:Lik je bio sarkastican :lol:
Tacno...a to bi valjda bila i poruka koju razumije uzi krug sda i koja u sjedeljkama ciji je bio nekada Sadik clan koristi takve izraze...

Slijedi fetva na istihar, tj. zabrana objavljivanja imena firmi sa tendera..
Alfons Kauders

#29759 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

insomnia78 wrote:Lik je bio sarkastican al' ne jebe to bosnjo :lol:
Jebe to Bosnjo, i jasno je da se Sadik malo rugao... Ali to i jest problem

Npr. da je nesto slicno napravio neko iz SDP-a, vec sad bi citali saopstenja SDA i IZ BiH o vrijedjanju vjerskih osjecanja, islamofobiji i ruganju religiji...
insomnia78

#29760 Re: SDA-All about

Post by insomnia78 »

Alfons Kauders wrote:

Npr. da je nesto slicno napravio neko iz SDP-a, vec sad bi citali saopstenja SDA i IZ BiH o vrijedjanju vjerskih osjecanja, islamofobiji i ruganju religiji...
Ma kurac je jasno pogledaj komentara na klixu pa i ovdje
Alfons Kauders

#29761 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

insomnia78 wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ma kurac je jasno pogledaj komentara na klixu pa i ovdje
Tim gore - jer onda vecina ljudi pretpostavlja da politicari SDA svoju politiku zasnivaju na klanjanju
Bullet Tooth Tony

#29762 Re: SDA-All about

Post by Bullet Tooth Tony »

Mater sarkasticnu ... nije na pijaci debil jedan, ni u kafani ... jel ovakav govor jednog politicara treba da bude ?
zippoo87

#29763 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

Sadik providan kao celofan :D
Mehmedovic isto
vidi im samo seta amandmana hahah...kao na pijaci,dosli ljudi da nesto ponude...a to sto nista nema obavezujuci karakter i sto je obicno novo pisanje po narodu,to nije ni bitno
i jos naglasava da nije napravio nikakve ustupke nikome...sam se izofira da je prodana dusa

e zbog ovakvih spodoba,koje su i bukvalno nepismene a najvise ih ima u SDA na svim nivoima,BiH i nema napretka
ne moze bolan nepismen covjek preko noci postati Ajnstajn,ne moze,nije nikada moglo i nikada nece moci
isto tako i Sadik...moze biti politicar 1000 godina,njegov domet ce ostati dzamija i istihara i prvi saf,domet mu je da "bude vidjen"
zbog ovakvih spodoba,zakonom bi trebalo zabraniti SDA
GeeTnT

#29764 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

Alfons Kauders wrote:

Jbt ti iz dana u dan iznenadjujes....istihare pominjat je totalno nebitno, kao sto se dzuma ovde pominje na svakakve nacine...
Pa bolan scepo ti je ajete recitovao na karauli....
Sta je trebao Sadik izjaviti? I have a dream?
seln

#29765 Re: SDA-All about

Post by seln »

... majku izdajnicku!
Izetbegović potpisao da država direktno traži mišljenje kantona o međunarodnim sporazumima

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović potpisao je zaključak kojim je Ministarstvu civilnih poslova BiH naloženo da direktno traži mišljenje kantona o međunarodnim sporazumima u kantonalnoj nadležnosti bez prethodnog posredovanja entiteta Federacija BiH.
"U cilju punog poštivanja ustavnih standarda i relevantnih odluka Ustavnog suda BiH, kao i pojednostavljenja i skraćivanja postupka pribavljanja mišljenja od nadležnih kantonalnih ministarstva, obavezuje se Ministarstvo civilnih poslova da u postupku pribavljanja mišljenja o prijedlozima međunarodnih sporazuma u oblasti koja je u isključivoj nadležnosti kantona, izravno kontaktira nadležna kantonalna ministarstva bez posredovanja institucija na nivou FBiH te da im u interesu primjenjivosti njihovih sugestija pravovremeno dostavlja dokumente s naznačenim, razumnim rokovima unutar kojih se trebaju izjasniti, u skladu s odredbama Zakona o upravnom postupku. Ministarstvo civilnih poslova BiH će o učinjenom informisati relevantne institucije na nivou FBiH", piše u zaključku.

Zastupnik SDP-a Saša Magazinović kazao je na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH da Zakon o postupku zaključivanja i izvršavanja međunarodnih ugovora BiH nigdje ne spominje kantone te da se od kantona prave države.

Istakao je da se zaključkom ne može mijenjati zakon i na taj način se implementirati odluke Ustavnog suda BiH. On je tražio da mu predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić odgovori da li mu je važniji zakon ili Bakir Izetbegović.

S obzirom na to da današnjoj sjednici ne prisustvuje Denis Zvizdić, Magazinović nije dobio odgovor na svoje poslaničko pitanje.

Zaključak koji je potpisao Izetbegović donesen je 27. juna 2016. godine, a Magazinović poručuje kako je neprihvatljivo da državni parlamentarci tek nakon godinu dana saznaju šta usvaja Predsjedništvo BiH.
Alfons Kauders

#29766 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

GeeTnT wrote:
Alfons Kauders wrote:

Jbt ti iz dana u dan iznenadjujes....istihare pominjat je totalno nebitno, kao sto se dzuma ovde pominje na svakakve nacine...
Pa nije isto citirati sveto pismo na svecanosti i rugati se vjeri u drzavnoj instituciji, pred novinarima
JThomas

#29767 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

veleizdaja da je neko drugi u pitanju. a ovako - državnička i politička mudrost, koja polazi od mogućeg i kompromisa...
seln

#29768 Re: SDA-All about

Post by seln »

GeeTnT wrote:
Alfons Kauders wrote:

A buka oko "LZN"?
Fetva za Suljagica?
Dezulovic islamofob?
Tvoje proglasavanje Alfonsa kaurinom?

Svaki bosnjacki shaner uhvacen sa rukama u hazni ce odmah glasno povikati "islamofobijaaaaaaa".
Haris.ba

#29769 Re: SDA-All about

Post by Haris.ba »

Otkriću vam tajnu.

"Klanjaj istiharu" je kod određenih sda -ovaca eufemizam za mito.
Alfons Kauders

#29770 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

seln wrote:
GeeTnT wrote: Jbt ti iz dana u dan iznenadjujes....istihare pominjat je totalno nebitno, kao sto se dzuma ovde pominje na svakakve nacine...
A buka oko "LZN"?
Fetva za Suljagica?
Dezulovic islamofob?
Tvoje proglasavanje Alfonsa kaurinom?

Svaki bosnjacki shaner uhvacen sa rukama u hazni ce odmah glasno povikati "islamofobijaaaaaaa".
imas prikladan stari tuzlanski izraz za ono sto munafici rade

LICEVJERJE
GeeTnT

#29771 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

Seln....ko diro? Alfons je prodavac magle i dijete koje ne razzmije sufaru, a ti si cini mi se slab u odabiru medikamenata. Popusti me bolan hebo te Sadik, Dezulovic....i sda komplet.
seln

#29772 Re: SDA-All about

Post by seln »

Alfons Kauders wrote:
imas prikladan stari tuzlanski izraz za ono sto munafici rade

LICEVJERJE
Da Tuzle nema, trebalo bi je maksuz napravit. :D
seln

#29773 Re: SDA-All about

Post by seln »

GeeTnT wrote:Seln....ko diro? Alfons je prodavac magle i dijete koje ne razzmije sufaru, a ti si cini mi se slab u odabiru medikamenata. Popusti me bolan hebo te Sadik, Dezulovic....i sda komplet.
Ako hoces psovke, naisao si na pravog. Zato razmisli prije nastavka komunikacije.
To "popusti me" sam vec cesto procitao na forumu. To u prevodu na bosanski znaci "ponestalo mi je argumenata i postalo je jasno da branim neodbranjivo".
GeeTnT

#29774 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

seln wrote:
GeeTnT wrote:Seln....ko diro? Alfons je prodavac magle i dijete koje ne razzmije sufaru, a ti si cini mi se slab u odabiru medikamenata. Popusti me bolan hebo te Sadik, Dezulovic....i sda komplet.
Ako hoces psovke, naisao si na pravog. Zato razmisli prije nastavka komunikacije.
To "popusti me" sam vec cesto procitao na forumu. To u prevodu na bosanski znaci "ponestalo mi je argumenata i postalo je jasno da branim neodbranjivo".
Meni je do Sadika i sda stalo kao i do tebe...u prevodu blmk...zato ponavljam popusti me bolan
kamberovica polje

#29775 Re: SDA-All about

Post by kamberovica polje »

Molim da se prestane sa vrijeđanjem glasača i članova SDA. U potpunsoti je nekorektno i zlobno ismijavat psihičke bolesnike, nisu oni jadni krivi što su takvi. :(
Post Reply