NOVE CIJENE GORIVA

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mali Ninja

#2976 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by mali Ninja »

znaci mene zavalise na hifi u petak 1.86 dizel ... :-)
ranger

#2977 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by ranger »

mali Ninja wrote:znaci mene zavalise na hifi u petak 1.86 dizel ... :-)
hifa ilidza 1.76 KM prije po sata nasuo, platio kesom.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2978 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by konektovan »

Jucer u Doboju,na pumpi Bato petrol bmb 95 1.69 KM!!!!! Nafta 1.81 KM
ElRe

#2979 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by ElRe »

Vidim Imzit zatvorio obje pumpe u Rajlovcu, pise "nema goriva"
dzeno123

#2980 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by dzeno123 »

Daj boze da kod nas ovakve cijene potraju.
johntra

#2981 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by johntra »

Ide u Hrvatskoj nekoliko lipa gore, vjerovatno će i naši tražiti poskupljenje isto uskoro...
Trebam te

#2982 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Trebam te »

dgL_ wrote:
golfiista wrote:Veceras na FACE TV gost kandidat za premijera Federacije G. Novalic ( vrlo izvjesno i premijer ), između ostalog, otvoreno kaze da drzavi odgovara ovako kretanje cijena na trzistu, jer se otvorio prostor da drzava dodatno optereti maloprodajnu cijenu nafte sa jos vecim akcizama. S obzirom da covjek dolazi iz ptivrede i da jec100 % novi oremijer FBiH, te da svoj buduci rad zasniva na unaprijed utvrđenom planu i programu, ako cijene nafte i dalje budu padale, nas obicne smrtnike to nece doticati, jer sve ono sto smanji trziste, drzava ce uzeti sebi i eto nas na starih 2.5 KM. To je jos i dobro. Sta ako se cijena nafte nakon novih akciza na svjetskom trzistu vrati na 150 $, ne smijem ni pomisliti.
po kome, po nama :) Pa jbg, moramo nekako penzionerima penzije uplatit, ako nista kroz gorivo... kad vladajuca struktura nije u stanju da obezbjedi sredstva,kroz legalno zaposlene ljude... onda jacajmo drzavu, od koje imamo kur**nu obicnu... ni najosnovnija prava kao covjek, a za nesto drugo da i ne govorimo...7. Februar :lol: :lol: :lol:
:thumbup:
zippoo87

#2983 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by zippoo87 »

a mi ako budemo mirno sjedili i gledali sta nam drzava radi a ne da ustanemo opet da palimo i dizemo vlastelu...onda se svi kolektivno trebamo roknuti...jeftiniji je metak,nego zivot u ovakvoj drzavi :D

stvarno ne razumijem vas koji sve prihvatate zdravo za gotovo,bez sekunde bunta u vama i reakcije
znaci,gledate najnormanije sto vas kradu i jos vam dobro ...pa zato BiH i jest jedna od najgorih drzava,jer su joj stanovnici nijemi i pasivni...sjede i kukaju po forumima i ono malo sadake sto imaju,trose po kladionicama i na droge
seoBIH

#2984 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by seoBIH »

Ne seri. Sta ces ti uraditi? Obracunavati se sa kriminalcima? Pa oni imaju vise prava nego mi, obicni gradjani. Drzava se mijenja na drugom mjestu i na drugi nacin. Sve dok glasamo za iste, dobro nam je i NEMAMO PRAVO DA SE ZALIMO.
zippoo87

#2985 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by zippoo87 »

seoBIH wrote:Ne seri. Sta ces ti uraditi? Obracunavati se sa kriminalcima? Pa oni imaju vise prava nego mi, obicni gradjani. Drzava se mijenja na drugom mjestu i na drugi nacin. Sve dok glasamo za iste, dobro nam je i NEMAMO PRAVO DA SE ZALIMO.
nije to bas tako...ali nije ovo politicka tema,da ne idemo u OFF
protesti su svugdje legitiman izraz nezadovoljstva i to nema veze sa biranjem...
dgL_

#2986 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by dgL_ »

zippoo87 wrote:
seoBIH wrote:Ne seri. Sta ces ti uraditi? Obracunavati se sa kriminalcima? Pa oni imaju vise prava nego mi, obicni gradjani. Drzava se mijenja na drugom mjestu i na drugi nacin. Sve dok glasamo za iste, dobro nam je i NEMAMO PRAVO DA SE ZALIMO.
nije to bas tako...ali nije ovo politicka tema,da ne idemo u OFF
protesti su svugdje legitiman izraz nezadovoljstva i to nema veze sa biranjem...

istina, ali svugdje u svijetu vladajuca klasa ima bar malo sluha... kod nas bi morali pobit pola policijskih uprava da bi oni opste raspravljali o problemu, a ne uradili nesto po pitanju istog... po mom skromnom misljenju apsolutno nista se nije promjenilo proslogodisnjim protestima.. niti bi bilo koja druga vladajuca konstrukcija uradila apsolutno ista sto bi dovelo u red energente i energentski potencijal... cinjenica...
zippoo87

#2987 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by zippoo87 »

da ali to je zato sto je narod inertan
ima ona bosanska "sto bi radio ,kada ne moram " ...e to koriste politicari i generalno svi...fazon je samo da se nakaci na budzet,da se nista ne radi a da se enormno zaradjuje

e sve dok mi koji smo donji,budemo gledali ovo sa strane i ne radili nista...biti ce samo jos gore
e to mene najvise nervira,jer ovi ti seru po glavi a ti mu opet dajes glas i tako iz ciklusa u ciklus
da se ovdje razmislja normalno,kao u "pravim" demokratijama (mada ovo u realnosti i ne postoji) ,svi bi se trebali pridruziti prvim onim sto krenu u proteste,strajk ili bilo sta...jer ko garantuje da sutra tebi nece uraditi,ono sto su jucer njima ?
nazalost...ovdje se stvaraju generacije idiota,narkomana,lopova i ovo drustvo je toliko zapusteno,da nas presele u ameriku,mi sebi ne bi dosli za 20 godina...kada vidim kako omladina razmislja...dodje mi da se roknem

evo sada nas legalno pljackaju na brasnu,na prijevozu,na gorivu i na robama siroke potrosnje gdje je nafta kao energent u velikoj cijeni uracunata u cijenu proizvoda

znaci otimaju nam iz usta a mi sjedimo i porucujemo im,otimajte jos,malo je ovo sto nam otimate
dgL_

#2988 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by dgL_ »

zippoo87 wrote:da ali to je zato sto je narod inertan
ima ona bosanska "sto bi radio ,kada ne moram " ...e to koriste politicari i generalno svi...fazon je samo da se nakaci na budzet,da se nista ne radi a da se enormno zaradjuje

e sve dok mi koji smo donji,budemo gledali ovo sa strane i ne radili nista...biti ce samo jos gore
e to mene najvise nervira,jer ovi ti seru po glavi a ti mu opet dajes glas i tako iz ciklusa u ciklus
da se ovdje razmislja normalno,kao u "pravim" demokratijama (mada ovo u realnosti i ne postoji) ,svi bi se trebali pridruziti prvim onim sto krenu u proteste,strajk ili bilo sta...jer ko garantuje da sutra tebi nece uraditi,ono sto su jucer njima ?
nazalost...ovdje se stvaraju generacije idiota,narkomana,lopova i ovo drustvo je toliko zapusteno,da nas presele u ameriku,mi sebi ne bi dosli za 20 godina...kada vidim kako omladina razmislja...dodje mi da se roknem

evo sada nas legalno pljackaju na brasnu,na prijevozu,na gorivu i na robama siroke potrosnje gdje je nafta kao energent u velikoj cijeni uracunata u cijenu proizvoda

znaci otimaju nam iz usta a mi sjedimo i porucujemo im,otimajte jos,malo je ovo sto nam otimate

fazon je druze sto NAROD ne glasa... poogledaj izlaznost na izbore, uzmi u obzir covjece da su se vladajuce stranke rasporedile, udobno im je glasaju sami za sebe.. glasaju njihova djeca, roditelji, tetke, to je sve jedna ogromna porodica... i tih 250.000 glasova su ONI SAMI i ne moze da obori 3.5 miliona ljudi koji nevjeruju da ce njihov glas ista promjeniti... to je cinjenica i to se nece mjenjat u skorije vrijeme

btw. Neka javi neko ako bude prolazio pored Selexa koliko je gorivo...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2990 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by konektovan »

kakavdanakneiskustvu wrote:http://www.nezavisne.com/posao/trziste/Od-utorka-poskupljuje-nafta-285357.html
Nek se napusi milence i slicni njemu. On k'o fol zna da ce bas od utorka poskupiti nafta ?! Stoka gladna,daBOGda je nestalo skroz,pa nek bude precednik bivseg udruzenja naftasa.
Sodom1

#2991 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Sodom1 »

zippoo87 wrote:da ali to je zato sto je narod inertan

Problem je u narodu. Jer svi bi oni da se ponasaju kao politicari neodgovorno bahato itd itd
sLLayer

#2992 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by sLLayer »

Hifa 0.96 plin, imal gdje jeftinije :P
zippoo87

#2993 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by zippoo87 »

sLLayer wrote:Hifa 0.96 plin, imal gdje jeftinije :P
ima u Zivinicama...0.70 KM :P
dgL_

#2994 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by dgL_ »

zippoo87 wrote:
jes al je u zivinicama dnevnica 10 KM :D
zippoo87

#2995 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by zippoo87 »

dgL_ wrote:
zippoo87 wrote:
jes al je u zivinicama dnevnica 10 KM :D
e to je diskutabilno...uglavnom kako kome :D
neko bi bio presretan i sa tih 10 :D
Better Man

#2996 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Better Man »

El Tarik kod Tasa Benzin 1,81 KM, a diesel 1,86 KM.
iceman ze

#2997 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by iceman ze »

Proming - Gladno polje 0,91 KM

Punionica - Vojkovici 0,93 KM
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#2998 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Romeo 80 »

I u Vojkovićima (Kompanija Milojević) je sada 0,91 KM litar plina! :-D
ElRe

#2999 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by ElRe »

Info od radnika jednog veceg distributera iz Sa - vjerovatno nece biti promjene cijena ni sljedece sedmice.
Skyfox

#3000 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Skyfox »

Da li je i na Petrolu u SA 1.86 dizel?
Post Reply