Alfa Romeo
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
530i
#2976 Re: Alfa Romeo
Za sad, sudeći po slikama i snimcima, najveća dilema su mi ove pedale za mijenjanje brzina kod automatika. Da li će se u praksi pokazati problematične, u smislu da neko ko nema iskustva sa tim zamijeni pedalu za ručicu žmigavaca ili brisača i obratno...
-
jefferson
#2977 Re: Alfa Romeo
Svi du na M3. Medjutim, M3/4 koji je baziran an F30 platformije postao previse velik. I BMW je skontao da su presli tu granicu gdje je M3 bio neprikosnoveni vladar i da su usli u kategoriju krstarica sa tezinom i dimenzijama.
Zato su izbacili ovo, a ovo se ceka sada preko godine na isporuku:
https://www.youtube.com/watch?v=wP5z2cJ5aqk
-
jefferson
#2978 Re: Alfa Romeo
Taj "rev matching" je nesto na sto su se svi napalili u zadnje vrijeme. mene iskreno nervira pravo.NediM17 wrote:Koliko vidjeh na brzinu auto sam radi rev matching kada je gas u podu.mali_milojica wrote:
Primjetit ce te da u jednom trenutku vozi QV sa manuelnim mjenjacem. Kad salta,bez problema se moze drzati gas do daske,pritisnuti kvacilo i saltati brzine
-
jefferson
#2979 Re: Alfa Romeo
Tipicni Talijani. Podjeca me na onu pricu kako je nastao lamborgihini.citroen xm wrote:Ne znam kakav će kvalitet biti, ali već joj je sve oprošteno. Čista perverzija.
Fuseraju, i onda se skupe i kazu: e hajmo napravit vala auto da pokazemo da znamo
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#2980 Re: Alfa Romeo
Giulia ima vanjske dimenzije kao M3,2-3 cm gore/dole,jedino je tezina manja.jefferson wrote:Svi du na M3. Medjutim, M3/4 koji je baziran an F30 platformije postao previse velik. I BMW je skontao da su presli tu granicu gdje je M3 bio neprikosnoveni vladar i da su usli u kategoriju krstarica sa tezinom i dimenzijama.
Vjerujem da ce sa novom sasijom i 3-ca sletiti sa kg.
BMW M2 je stvarno poseban stroj
Vidim u SA neko vozi M235i.
-
jefferson
#2981 Re: Alfa Romeo
Ja sam se zakleo da cu uzeti kad tad M235imali_milojica wrote:Giulia ima vanjske dimenzije kao M3,2-3 cm gore/dole,jedino je tezina manja.jefferson wrote:Svi du na M3. Medjutim, M3/4 koji je baziran an F30 platformije postao previse velik. I BMW je skontao da su presli tu granicu gdje je M3 bio neprikosnoveni vladar i da su usli u kategoriju krstarica sa tezinom i dimenzijama.
Vjerujem da ce sa novom sasijom i 3-ca sletiti sa kg.
BMW M2 je stvarno poseban stroj![]()
Vidim u SA neko vozi M235i.
https://www.youtube.com/watch?v=wDKrcZ7xLY8
Sto se tice nove serije 3, BMW se vraca provjerenim metodama. Cak su u novom 3.0 I6 motoru izbacili primarnu elektricnu pumpu i vratili standardnu vodenu pumpu sa sekundarnom elektricnom, radi pouzdanosti.
Ali vratimo se na temu, cinjenica da AR izbacuje ovakav stroj je extra. Posljedica viska para u FIAT-u (zahvaljujuci ogromnoj prodaji Chrysler/Dodge).
Prije 5 g u SAD nisi mogao nigdje vidjeti maseratija, danas ih puno na cestama.
Last edited by jefferson on 17/05/2016 00:18, edited 1 time in total.
-
NediM17
#2982 Re: Alfa Romeo
Dobra je to stvar, jer kako god pustio kvacilo nema trzaja, a i stedis lamelu.jefferson wrote:Taj "rev matching" je nesto na sto su se svi napalili u zadnje vrijeme. mene iskreno nervira pravo.NediM17 wrote:Koliko vidjeh na brzinu auto sam radi rev matching kada je gas u podu.mali_milojica wrote:
Primjetit ce te da u jednom trenutku vozi QV sa manuelnim mjenjacem. Kad salta,bez problema se moze drzati gas do daske,pritisnuti kvacilo i saltati brzine
No opet s druge strane, neko ko se odluci pored automatika ovakvu zvijer kupiti sa rucnim mjenjacem, po meni se podrazumijeva da ga je kupio iz gusta, da je tata za saltaca, i da to umije i bez pomoci elektronike.
Ja isto jako cesto koristim rev match prilikom saltanja u nizi stepen kod ubrzavanja. Prilikom kocenja motorom je ipak puno teze za izvesti, jer desnom nogom moras pritiskati gas i kocnicu istovremeno, i za tim realno nema potrebe u normalnoj voznji.
-
Eborg
#2983 Re: Alfa Romeo
Zašto je ova tema puna preporuka da početnici izbjegavaju AR 147 kao svoje prvo auto?
Jesu li to prejaka auta, jako puno su izgažena na našem tržištu ili nisu baš najzahvalnija za održavanje?
Jesu li to prejaka auta, jako puno su izgažena na našem tržištu ili nisu baš najzahvalnija za održavanje?
- Arslan_11
#2984 Re: Alfa Romeo
Drustvo ima li smisla raditi remap 1.9jtdm 8v motora? Rekose mi da moze ici na 150ks.
- ranger
#2985 Re: Alfa Romeo
nisu prejaka, nema prejakog auta...Eborg wrote:Zašto je ova tema puna preporuka da početnici izbjegavaju AR 147 kao svoje prvo auto?
problem je sto se (ko i BMWi) uvoze grobine, i onda se neko zaleti alfa ovo ono, pa kad pocnu stizati turbine, zamajci kvacila, trap... pa pocne korozija izbijat od prijasnjih udara, onda kaze e jebem ti alfu talijan kurcu ne valja.
odrzavanje ovisi iskljucivo od vozaca, kolko hoce i kolko moze. stavis jeftini dio, eto ga opet dogodine mijenjaj...
- commendatore
#2986 Re: Alfa Romeo
ima ako hos da ti potraje jos koju hiljadu kmArslan_11 wrote:Drustvo ima li smisla raditi remap 1.9jtdm 8v motora? Rekose mi da moze ici na 150ks.
- mali_milojica
#2987 Re: Alfa Romeo
Ti ono vozis 159? To je 120 KSArslan_11 wrote:Drustvo ima li smisla raditi remap 1.9jtdm 8v motora? Rekose mi da moze ici na 150ks.
Mislim da bi mogao. Sve je isto kao na onom 16v,naravno osim glave. Ali donji dio motora je isti. Radilica,lezajevi,sve je spremno da drzi i nesto jacu snagu. Sto se tice motora,nemoj da brines. Problem bi mozda mogao praviti zamajac,jer na tim 8v motorima skoro nikad ne ode.
- commendatore
#2988 Re: Alfa Romeo
posto je Djeferson StAjtu M235jefferson wrote: Ja sam se zakleo da cu uzeti kad tad M235i
Sto se tice nove serije 3, BMW se vraca provjerenim metodama. Cak su u novom 3.0 I6 motoru izbacili primarnu elektricnu pumpu i vratili standardnu vodenu pumpu sa sekundarnom elektricnom, radi pouzdanosti.
Ali vratimo se na temu, cinjenica da AR izbacuje ovakav stroj je extra. Posljedica viska para u FIAT-u (zahvaljujuci ogromnoj prodaji Chrysler/Dodge).
Prije 5 g u SAD nisi mogao nigdje vidjeti maseratija, danas ih puno na cestama.
malo me ponuka ti da pogledam mada sam znao - KrajzlerDzipDodz obara sve rekorde prodaje...... ta ce FIAT nea pojma
- Arslan_11
#2989 Re: Alfa Romeo
Tako je 159 120KS. Ako je tako, pogotovo to sa zamajcem, onda se necu zezati. Ide ona i sa svojih 120ks ali eto koji vise nebi bio na odmet.mali_milojica wrote:Ti ono vozis 159? To je 120 KSArslan_11 wrote:Drustvo ima li smisla raditi remap 1.9jtdm 8v motora? Rekose mi da moze ici na 150ks.
Mislim da bi mogao. Sve je isto kao na onom 16v,naravno osim glave. Ali donji dio motora je isti. Radilica,lezajevi,sve je spremno da drzi i nesto jacu snagu. Sto se tice motora,nemoj da brines. Problem bi mozda mogao praviti zamajac,jer na tim 8v motorima skoro nikad ne ode.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2990 Re: Alfa Romeo
Nedavno me prešiša jedna 159 1.9jtd m jet, bar tako piše na zadnjem dijelu, i to pri brzini od solidnih 90 km/h.Arslan_11 wrote:Tako je 159 120KS. Ako je tako, pogotovo to sa zamajcem, onda se necu zezati. Ide ona i sa svojih 120ks ali eto koji vise nebi bio na odmet.mali_milojica wrote:Ti ono vozis 159? To je 120 KSArslan_11 wrote:Drustvo ima li smisla raditi remap 1.9jtdm 8v motora? Rekose mi da moze ici na 150ks.
- mali_milojica
#2991 Re: Alfa Romeo
Test Giulia sa potpuno novim full alu 2.0 TBi motorom sa 200 KS iz GME serije motora. Koristi DI,MA tehnologiju plus je turbina twin-scroll.
http://www.autocar.co.uk/car-review/alf ... air-review
http://www.autocar.co.uk/car-review/alf ... air-review
- sema911s
#2992 Re: Alfa Romeo
Taj "rev matching" je nesto na sto su se svi napalili u zadnje vrijeme. mene iskreno nervira pravo.[/quote]NediM17 wrote:Koliko vidjeh na brzinu auto sam radi rev matching kada je gas u podu.mali_milojica wrote:
Dobra je to stvar, jer kako god pustio kvacilo nema trzaja, a i stedis lamelu.
No opet s druge strane, neko ko se odluci pored automatika ovakvu zvijer kupiti sa rucnim mjenjacem, po meni se podrazumijeva da ga je kupio iz gusta, da je tata za saltaca, i da to umije i bez pomoci elektronike.
Ja isto jako cesto koristim rev match prilikom saltanja u nizi stepen kod ubrzavanja. Prilikom kocenja motorom je ipak puno teze za izvesti, jer desnom nogom moras pritiskati gas i kocnicu istovremeno, i za tim realno nema potrebe u normalnoj voznji.[/quote]
--junaci pomijesali ste pojmove,.,., rev match ,,je dodavanje medju gasa gada prebacujete u manji stepen prijenosa,., ovo imaju gotvo ssvi auti od 2010 ,., samo ta stvar od seljacine pocetnika na prvu daje zvuk znalca,., pravi rev match je petom
a to sto mozete u veci stepen prenosa prebacit je throtle cut off,., gdje ecu prepozna pedalu do poda i aktiviranu lamelu,.,pa da nebi nastala hafarija oduzme kontrolu nad gasom dok ne pustite papucicu kvacila, nekada davno imao crx na, mivtec dodao na svoje modele, krenulo od grupe B
-
f_ar
#2993 Re: Alfa Romeo
Koliko se sjecam, Celtic tuning taj motor dize na 189ks, stage 1.Arslan_11 wrote:Drustvo ima li smisla raditi remap 1.9jtdm 8v motora? Rekose mi da moze ici na 150ks.
-
jefferson
#2994 Re: Alfa Romeo
Junak zna sta je rev. match i ne dolazi samo na automatskim mjenjacima nego i na rucnim ( imao ga i GTI V sa 2.0TFSI motorom).--junaci pomijesali ste pojmove,.,., rev match ,,je dodavanje medju gasa gada prebacujete u manji stepen prijenosa,., ovo imaju gotvo ssvi auti od 2010 ,., samo ta stvar od seljacine pocetnika na prvu daje zvuk znalca,., pravi rev match je petom
a to sto mozete u veci stepen prenosa prebacit je throtle cut off,., gdje ecu prepozna pedalu do poda i aktiviranu lamelu,.,pa da nebi nastala hafarija oduzme kontrolu nad gasom dok ne pustite papucicu kvacila, nekada davno imao crx na, mivtec dodao na svoje modele, krenulo od grupe B
Problem je sto sa rucnim mjenjacem se kompjuter mjesa u nesto sto bi trebalo biti potpuno rucno upravljanje. Hajde sa automatskim mjenjacem i nekako kontam, ali neko ko kupi rucni mjenjac ocito hoce da ima vecu kontrolu nad vozilom.
-
jefferson
#2995 Re: Alfa Romeo
Vjeruj mi da jos ne gledam koliko kosta. Gledao sam 128i ili 135i da uzmem ali kada sam probao na nekom BMW prodajnom sajmu M235i, skontao sam da se isplati skupiti pare i uzet ga polovnog nekad kasnije, mozda zadnje serije kada se jos unaprijedi i rijese klasicni problemi sa novim modelima.commendatore wrote:posto je Djeferson StAjtu M235jefferson wrote: Ja sam se zakleo da cu uzeti kad tad M235i
Prije 5 g u SAD nisi mogao nigdje vidjeti maseratija, danas ih puno na cestama.?
malo me ponuka ti da pogledam mada sam znao - KrajzlerDzipDodz obara sve rekorde prodaje...... ta ce FIAT nea pojmazanimljivo je to da je Dajmleru eto reko bi coek svabe bolji menadzeri - totalno taj konzorcij stvarao samo minuse.... dzaba mercedesova tehnologija motori.... puša i prodaja.... a FIAT ga podigo skroz.... jos da hoce kupit DUCATI od švabura i ponovo vratit Lambo nazad
STo se tice Chryslera tu je Sergio Marchonne nasao nacin kako da isplivaju. Doveo italijanske dizajnere, ubacio ZF mjenjace sa 8 brzina gdje god je stigao, cak i V6 VM diesel u JEEP i one pick-upove (najprodavaniji motor u Dodgeu), i polako poceo sredjivati nered u kompaniji. Uz to uspio dobiti extra posao sa americkim policijama (ponudio najbolji paket) i vecina policijskih auta su danas Dodge Charger.
Sve to omogucava FIAT-u da investira u ovakve projekte, jer ne bi bas rekao da sam FIAT posluje kako treba.
Last edited by jefferson on 17/05/2016 18:00, edited 1 time in total.
- ElRe
#2996 Re: Alfa Romeo
Fiat u Evropi, izuzev modela 500 i 500X, odlicno posluje sa zastarjelom gamom modela.
-
jefferson
#2997 Re: Alfa Romeo
Mozda uz zadnje vrijeme, ali su imali dobrih problema.ElRe wrote:Fiat u Evropi, izuzev modela 500 i 500X, odlicno posluje sa zastarjelom gamom modela.
-
530i
#2998 Re: Alfa Romeo
500 je de facto Panda druge generacije...tj. na toj platformi. Tako da odlično sa njim mlate pareElRe wrote:Fiat u Evropi, izuzev modela 500 i 500X, odlicno posluje sa zastarjelom gamom modela.
- mali_milojica
#2999 Re: Alfa Romeo
500X i Renegade ( koji su na platformi GP iz 2005) su trenutno zlatne koke,a prodaju se ko mutavi po530i wrote:500 je de facto Panda druge generacije...tj. na toj platformi. Tako da odlično sa njim mlate pareElRe wrote:Fiat u Evropi, izuzev modela 500 i 500X, odlicno posluje sa zastarjelom gamom modela.
-
530i
#3000 Re: Alfa Romeo
Da, Jeepu posebno dobro ide.
Inače, vidi se da su majstori za male automobile. Kad sam prošle godine sjeo u ovu najnoviju Corsu ono Grande Punto defacto...a reklamiraju je kao nešto super, posebno ovo ono.
Inače, vidi se da su majstori za male automobile. Kad sam prošle godine sjeo u ovu najnoviju Corsu ono Grande Punto defacto...a reklamiraju je kao nešto super, posebno ovo ono.