Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Mustang1
#2976 Re: Zeničani
To sto govorite za Sarajevo je'l to na osnovu one vijesti da su najzagadjeniji grad u Europi ?
- Not My Idea
-
convict
- Not My Idea
#2979 Re: Zeničani
kakav ba Huso,sta je s vama?
pa jel Huso ovdje oduvijek?
pustite se vise covjeka, uradio je za ovaj grad vise nego i jedan prije njega.
ako je krao, krao je
bar je nesto i dao. prije njega su samo krali a nista napravili nisu
a tek ovo krivljenje Huso sto Mittal zagadjuje Zenicu. ne budite smijesni.
ako je krao, krao je
-
bosnianwoman
#2980 Re: Zeničani
situacija jeste grozna... fakat... ali, ovako je bilo (i gore) i prije rata... ne znam koliko imate godina i da li se sjecate, ali bilo je uzasno... sjecam se da nismo mogli vidjeti sunce citavu zimu od silnog smoga.... pa nismo dzaba dobili onaj sat i mjerac zagadjenja... Naravno, treba se vrsiti pritisak za ocuvanje okoline... ali BAS PRITISAK!!... ne mozemo sjediti u kucama i cekati da nekome proradi savjest... boli nekoga briga za nas.... prije je Zeljka (Zeljezara
) placala izgradnju sportsko-rekreativnih sadrzaja, parkova, cesta, razne infrastrukture a Mittal NISTA! Nece ni onaj filter za prasinu da stavi u pogon ... isti onaj sto su se neki dan pohvalili da su ga postavili
( imam INSIDER-a koji kaze da nisu
)... znaci PRITISAK!!!!!
Jucer gledam svu onu nasu djecu i majke mi, doslo mi da placem ali ono iz sveg glasa
... em im zagusljivo napolju, em ovi nasi "inzenjeri" puse u objektima
ne mozes vjerovati ... pa kako im nije zao vlastite djece
Najgluplja mi ona legendarna izjava svih pusaca: "TO MI JE JEDINO OSTALO"! Pa sta je tom tvom djetetu ostalo??? I cudis se Mittalu.. on barem profitira
((Joooj jesam sad ljutaaaa!!) ...
Lijep pozdrav
Jucer gledam svu onu nasu djecu i majke mi, doslo mi da placem ali ono iz sveg glasa
Lijep pozdrav
- pojedinac
#2981 Re: Zeničani
Huso ima poziciju u Zenici istu kao i otac u porodici.Not My Idea wrote:kakav ba Huso,sta je s vama?
ako je krao, krao je
Otac je tu da ZAŠTITI porodicu.
Na njegovom mjestu dao bih bezuvjetnu ostavku.
- pojedinac
#2982 Re: Zeničani
@ bosnianwomanbosnianwoman wrote:situacija jeste grozna... fakat... ali, ovako je bilo (i gore) i prije rata... ne znam koliko imate godina i da li se sjecate, ali bilo je uzasno... sjecam se da nismo mogli vidjeti sunce citavu zimu od silnog smoga.... pa nismo dzaba dobili onaj sat i mjerac zagadjenja... Naravno, treba se vrsiti pritisak za ocuvanje okoline... ali BAS PRITISAK!!... ne mozemo sjediti u kucama i cekati da nekome proradi savjest... boli nekoga briga za nas.... prije je Zeljka (Zeljezara) placala izgradnju sportsko-rekreativnih sadrzaja, parkova, cesta, razne infrastrukture a Mittal NISTA! Nece ni onaj filter za prasinu da stavi u pogon ... isti onaj sto su se neki dan pohvalili da su ga postavili
( imam INSIDER-a koji kaze da nisu
)... znaci PRITISAK!!!!!
Jucer gledam svu onu nasu djecu i majke mi, doslo mi da placem ali ono iz sveg glasa![]()
![]()
... em im zagusljivo napolju, em ovi nasi "inzenjeri" puse u objektima
ne mozes vjerovati ... pa kako im nije zao vlastite djece
Najgluplja mi ona legendarna izjava svih pusaca: "TO MI JE JEDINO OSTALO"! Pa sta je tom tvom djetetu ostalo??? I cudis se Mittalu.. on barem profitira
![]()
Lijep pozdrav
Zeničani ako nećete da se borite za svoje zdravlje onda DIGNITE bar glas da zaštitite svoju djecu.
- Not My Idea
#2983 Re: Zeničani
imam i ja insidera koji kaze da Mandela nije umro nego je dosao u Zenicu da se bori protiv zagadjenja 
-
Mustang1
#2984 Re: Zeničani
Ako covjek uradi 1000 dobrih stvari a jednu losu svi ce ga prozivati radi jedne lose .. Takav smo narod i tako ce uvijek biti ! Ne znam ko je kriv ali je katastrofa ..
Znam preko ljeta kad se popnem na planinu neku tacno se vidi iz Mittala kako izlaze oblaci i ostaju gore nemaju gdje
Znam preko ljeta kad se popnem na planinu neku tacno se vidi iz Mittala kako izlaze oblaci i ostaju gore nemaju gdje
-
motorola01
#2985 Re: Zeničani
Vala nigdje, sto ne znaci da se nece nikad. U ovoj drzavi je doslo takvo vrijeme gdje samo batine mogu rijesiti problem.Not My Idea wrote:gdje ste vi prije tukli narodmotorola01 wrote:Dok nas vrli nacelnik ne fasuje nece biti cisceg zraka ni pritiska na Mittal. Dok onaj Kulkarni ili kako se vec zove(direktor Mittala u Zenici) ne fasuje, nece se nista pokrenuti. Dok ..... ne fasuje, nece se nista promijeniti....................
Fasunga je najbitnija u svemu. Sve ostalo okaci macku o rep....Sve dok nekom ne pukne film.![]()
bezze vam je ta prica.
znate li vi koliko ljudi zivi od Mittala? koliko firmi opstaje zahvaljujuci Mittalu?
znam tacno koliko se placa voda, struja, gas, bh telecomu...to su iznosi koje ne mozete ni zamislit.
koliko ljudi je zaposleno u Mittalu? koliko ti ljudi hrani porodice od tih para?
samo zbog takve glupe price bih voljela da se zatvori. pa onda ga jebi, nek nam zakljucaju grad i nek nas pogushe plinom. ionako smo mrtav grad.
zagadjenje? pa jel to u Sarajevu nesto bolje?
prije rata je bilo stoput gore pa evo nas svi zivi. prije rata moja sestra nije smjela izlazit iz kuce jer je zagadjenje toliko bilo a ona ima astmu.
prije nego sto pocnete srat Husi i Mittalu, razmislite malo jbte
smeta i meni ovaj smog, ali to nije zbog Mittala, sta je vama ba?
Sto se tice ovog boldiranog, znaci problem je rijesen. Tacnije ni nema ga. Ako se pobunim, onda cemo stvorit problem. Meni je muka vise od takvog razmisljanja. Fino ti je vec neko dole objasnio to u vezi biti ili ne biti. Ja bih samo dodao da je vrijeme da se da ultimatum, odnosno da se to sto prije pokusa rijesiti dok nismo svi obolili. Bolje odmah vidjeti kako stvari stoje(hoce li se ispaliti i da li uopste to mogu), nego da svi obolimo pa da tek onda krenemo rjesavati probleme.
Ne znam zasto eko udruzenje ne izadje pred Begu sa dva prijedloga rjesenja ovog problema. Jedan da bude ovo sto je Not my idea predlozila, a drugi da se krene sa rigoroznijim mjerama i da se narod dole potpisuje za koje je od rjesenja, pa da znamo sta nam je ciniti odnosno ne ciniti.
Sto se tice Sarajevo, Mustang je tu bio zapoceo ali je cekao da se neko upeca
A da ne govorimo o sastavu ovog sto se ispusta u Zenici iz Mittala. Fino je neko rekao, Husi je bolje da odstupi sam jer je njegovo da se bori. Posto se ne bori, onda neka ide kuci. Doci ce valjda neki drugi koji ce se vise boriti.
-
bosnianwoman
#2986 Re: Zeničani
Jel' fakat?Not My Idea wrote:imam i ja insidera koji kaze da Mandela nije umro nego je dosao u Zenicu da se bori protiv zagadjenja
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2987 Re: Zeničani
Meni samo nije jasno kako smo se mi dali uvući u dilemu čist zrak ili radna mjesta. Pa jasno je da je oboje od velike važnosti i da je infantilno davati prednost jednom nad drugim. Sve je tačno što Not My Idea priča. Porezi, računi, plate koje plaća Mittal su izuzetno važni prihodi. Ali molim vas ubijedite me da još nismo spali na stadij da prodajemo kožu za 3000 radnih mjesta!
Dakle dileme nema. Mora se oboje ispoštovati. Mittal ima željezara širom svijeta, znači nije neko ko ne zna kako se poštuju ekološki propisi. Ali problem je što ovdje nema države da ga natjera da to isto uradi i kod nas. Ali to je sad tema za neku drugu raspravu. Ali poenta je da ovdje dileme nema i ne smije je biti: Nama su potrebna i radna mjesta i čist zrak. Nema ili!
Dakle dileme nema. Mora se oboje ispoštovati. Mittal ima željezara širom svijeta, znači nije neko ko ne zna kako se poštuju ekološki propisi. Ali problem je što ovdje nema države da ga natjera da to isto uradi i kod nas. Ali to je sad tema za neku drugu raspravu. Ali poenta je da ovdje dileme nema i ne smije je biti: Nama su potrebna i radna mjesta i čist zrak. Nema ili!
-
Djubre_
#2988 Re: Zeničani
Hahaha jesam vas raspricao.. odoh ja na posao sretno 
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
-
bosnianwoman
#2989 Re: Zeničani
Ja licno, ne prozivam Husu!Mustang1 wrote:Ako covjek uradi 1000 dobrih stvari a jednu losu svi ce ga prozivati radi jedne lose .. Takav smo narod i tako ce uvijek biti ! Ne znam ko je kriv ali je katastrofa ..
Slucajno sam upoznala zenu koja radi kao federalni inspektor (the INSPEKTOR
Takodjer, i protest je nacin da se izborimo za nasa prava i prava nase djece. To nam je Ustavom zagarantovano pravo i izlaskom na proteste niko ne krsi zakon... naravno, pri tome mislim na dostojanstvene proteste a ne na nasilje!
Lijep pozdrav
- zedo_m
#2990 Re: Zeničani
Malo da se ukljucim, nemam veze sa mittalom prije svega (ne direktene), ali da kazem zivim u Radakovu i tokom ljetnih dana kada nema ložišta u kućama oko radakova (hamida) se neloži gore je fakticki najčiđći dio grada.Eh sada kad se pocelo ložiti to je strahota, i sa vrijednostima CO2 smo se približili prijeratnim nivoima. Al mislim da je to specifikum naselja samog. Također mi trubimo samo o mitalu, ljudi ba, kolko je bilo vozila prije rata a kolko vozila imamo sada. Polazim od sebe nemogu se zamislit da odem do tržnog bez auta ato mi je prepisaj hoda kraj bosne. Ima svega nije samo do mittala alima i njega. Jbg tako je pao grah i sta sada hocul se bunit sto ljudi lože da bi se ugrijali na ovom minusu.
- ExNihilo
#2991 Re: Zeničani
Ne može zdravlje stotine hiljada ljudi biti talac 3000 radnih mjesta. Nešto nisam vidio silnu brigu za radna mjesta kada su nedavno sijevali otkazi u Preventu. Koliko su zeničani retardirani govori činjenica da ih se ubijedilo kako je u pitanju nekakav "trade off": ili ćete čist, a ne radioaktivan zrak ili radna mjesta. Nemamo pravo na oboje, je li?
- snaga_znanja
#2992 Re: Zeničani
Svake godine oko 350 ljudi umre od malignih oboljenja u Zenici. Za 10 godina svaki radnik Mitala ubije jednog Zenicanina...ExNihilo wrote:Ne može zdravlje stotine hiljada ljudi biti talac 3000 radnih mjesta. Nešto nisam vidio silnu brigu za radna mjesta kada su nedavno sijevali otkazi u Preventu. Koliko su zeničani retardirani govori činjenica da ih se ubijedilo kako je u pitanju nekakav "trade off": ili ćete čist, a ne radioaktivan zrak ili radna mjesta. Nemamo pravo na oboje, je li?
-
kakavdanakneiskustvu
-
Black_Ops
#2994 Re: Zeničani
Code: Select all
http://www.klix.ba/vijesti/bih/tri-mjeseca-zabave-na-ledu-zenicani-uskoro-dobijaju-klizaliste/131216132-
kakavdanakneiskustvu
#2995 Re: Zeničani
ExNihilo wrote:Jedna stvar koja mi nikada neće biti jasna jeste kako je moguće da prosječnog zeničanina toliko boli quraz za vlastito zdravlje. Je li to neinformiranost, neobrazovanost, rezigniranost po pitanju promjena ili nešto četvrto...
zato ime zeničana koji će zbog kerova do sarajeva spičiti da na minusu ko nešto protestuju
- ExNihilo
#2996 Re: Zeničani
A, Boga mi i onih kojima je pas na ulici veća smetnja od kancerogenog zraka koji svakodnevno udišu...kakavdanakneiskustvu wrote:ExNihilo wrote:Jedna stvar koja mi nikada neće biti jasna jeste kako je moguće da prosječnog zeničanina toliko boli quraz za vlastito zdravlje. Je li to neinformiranost, neobrazovanost, rezigniranost po pitanju promjena ili nešto četvrto...
zato ime zeničana koji će zbog kerova do sarajeva spičiti da na minusu ko nešto protestuju
- ExNihilo
#2997 Re: Zeničani
http://www.klix.ba/vijesti/bih/zenica-n ... /131216143
Zato je racionalno stući 1.100.000 KM na display. Kafanski lobi opet pobjeđuje.Nalazimo se u eri restriktivnih politika i vodi se računa o utrošku novca. Odlučili smo da potrošnja 40.000 KM na organizaciju dočeka Nove godine na otvorenom nije racionalna
-
Mustang1
#2998 Re: Zeničani
Kad im preko noci ovaj led poprimi cudne boje 
-
kakavdanakneiskustvu
#2999 Re: Zeničani
ExNihilo wrote:A, Boga mi i onih kojima je pas na ulici veća smetnja od kancerogenog zraka koji svakodnevno udišu...kakavdanakneiskustvu wrote:ExNihilo wrote:Jedna stvar koja mi nikada neće biti jasna jeste kako je moguće da prosječnog zeničanina toliko boli quraz za vlastito zdravlje. Je li to neinformiranost, neobrazovanost, rezigniranost po pitanju promjena ili nešto četvrto...
ima i takvih,tačno
-
kakavdanakneiskustvu