Reci mi jedan razlog zašto bi jedan Poljak, Portugalac ili jedna Ruskinja glasali za neku dosadnu baladu Armina Muzaferije ili Igora Vukojevićamostar036 wrote:Armin Muzaferija,Al Dino,Igor Vukojević,Boris Režak bi bili po meni dobar izbor.
EUROSONG
Moderator: _BataZiv_0809
-
Haettenschweiler
#2976 Re: EUROSONG
- Pitarrr82
#2977 Re: EUROSONG
mostar036 wrote:U zadnjih 6 godina pobjedile su 3 balade,a i nije samo pobjeda uspjeh.Pitarrr82 wrote:Jok treba Dino, Hari, Dino, Hari, Dino, Hari i po mogucnosti svake godine neke balade...
To je skoro pa isfuralo, rijetko koja balada je pobijedila zadnjih godina...
Jok vazno je ucestvovati
-
mostar036
#2978 Re: EUROSONG
Pa ako bi imali dobru baladu kao što je Željko imao ove godine bi glasali sigurno.Haettenschweiler wrote:Reci mi jedan razlog zašto bi jedan Poljak, Portugalac ili jedna Ruskinja glasali za neku dosadnu baladu Armina Muzaferije ili Igora Vukojevićamostar036 wrote:Armin Muzaferija,Al Dino,Igor Vukojević,Boris Režak bi bili po meni dobar izbor.?
- Pitarrr82
#2979 Re: EUROSONG
Ako poredimo njegovu ovogodisnju pjesmu i pjesmu s kojom je vec bio na Eurosongu onda je jasno da mu je ovo dosta losija pjesma, meni ispod njegovog nivoa...
-
mostar036
#2980 Re: EUROSONG
Pa to je tvoj ukus,činjenica da je on najuspješniji i izvođač i kompozitor sa ovih prostora.Pitarrr82 wrote:Ako poredimo njegovu ovogodisnju pjesmu i pjesmu s kojom je vec bio na Eurosongu onda je jasno da mu je ovo dosta losija pjesma, meni ispod njegovog nivoa...
-
Ambrozija
#2981 Re: EUROSONG
jeste, ali je rezultiralo sjajnim trecim mjestomPitarrr82 wrote:Ako poredimo njegovu ovogodisnju pjesmu i pjesmu s kojom je vec bio na Eurosongu onda je jasno da mu je ovo dosta losija pjesma, meni ispod njegovog nivoa...
-
mostar036
#2982 Re: EUROSONG
To i ja kažem,činjenica da je on uvijek potrefio ono što publika traži.Ambrozija wrote:jeste, ali je rezultiralo sjajnim trecim mjestomPitarrr82 wrote:Ako poredimo njegovu ovogodisnju pjesmu i pjesmu s kojom je vec bio na Eurosongu onda je jasno da mu je ovo dosta losija pjesma, meni ispod njegovog nivoa...
-
Ambrozija
#2983 Re: EUROSONG
Mozemo mi pricati protiv njega sta hocemo, ali je cinjenica da covjek znamostar036 wrote:To i ja kažem,činjenica da je on uvijek potrefio ono što publika traži.Ambrozija wrote:jeste, ali je rezultiralo sjajnim trecim mjestomPitarrr82 wrote:Ako poredimo njegovu ovogodisnju pjesmu i pjesmu s kojom je vec bio na Eurosongu onda je jasno da mu je ovo dosta losija pjesma, meni ispod njegovog nivoa...
- v33
#2984 Re: EUROSONG
dubioza nije kvalitetmostar036 wrote:Dubiozu poslati na ESC bi bio rizik,ja sam prije zato da se šalje kvalitet.
-
Ambrozija
#2985 Re: EUROSONG
Pobjednica se vratila kuci:
- saibaba
#2986 Re: EUROSONG
Ja sam za to, ali ipak mislim da bi to trebao biti neko mladji ..ja71 wrote:A Halid ?
I to ne da mu se steli pjesma za Evrovizijske arsine, nego da mu se napravi prava narodna pjesma.
-
ja71
#2987 Re: EUROSONG
hmmmm u pravu su. Bio je i Davorin na Evroviziji pa je prosao ko bos kroz trnje, rahmet mu dusi.saibaba wrote:Ja sam za to, ali ipak mislim da bi to trebao biti neko mladji ..ja71 wrote:A Halid ?
I to ne da mu se steli pjesma za Evrovizijske arsine, nego da mu se napravi prava narodna pjesma.
Koji mladjani
Nesto su mi svi ovi noviji narodnjaci previse kich
-
mostar036
#2988 Re: EUROSONG
Ma kakvi narodnjaci na ESC.ja71 wrote:hmmmm u pravu su. Bio je i Davorin na Evroviziji pa je prosao ko bos kroz trnje, rahmet mu dusi.saibaba wrote:Ja sam za to, ali ipak mislim da bi to trebao biti neko mladji ..ja71 wrote:A Halid ?
Koji mladjaninarodnjak je trenutno aktuelan ?
Nesto su mi svi ovi noviji narodnjaci previse kich
-
ja71
#2989 Re: EUROSONG
Pa ima li ista da nismo podijeljenih misljenja ?

-
Ambrozija
#2990 Re: EUROSONG
Nemaja71 wrote:Pa ima li ista da nismo podijeljenih misljenja ?
- DanteX
#2991 Re: EUROSONG
Primjetio sam, naše pjesme su uvijek bile neke lagane pjesme. Ili neki pokušaj rock "balade"
Zato je Dubioza nešto novo od nas, a Evropa tako nešto ne bi očekivala od nas (isto kao i sa Fincima. Je li iko očekivao maskirane ljude koji pjevaju o Hard Rocku?). Dubioza bi mogla napraviti ekstra nastup sa dobrim beatom, dobrom rimom i ritmom koji lagano ulazi u glavu (kao što inače rade). Plus njihov nastup bi se pratio sa vatrometom, vatrom i još nekim điđama. I to čovjek lagano pamti. Plus znaju dići atmosferu u nenormalno.
Zato je Dubioza nešto novo od nas, a Evropa tako nešto ne bi očekivala od nas (isto kao i sa Fincima. Je li iko očekivao maskirane ljude koji pjevaju o Hard Rocku?). Dubioza bi mogla napraviti ekstra nastup sa dobrim beatom, dobrom rimom i ritmom koji lagano ulazi u glavu (kao što inače rade). Plus njihov nastup bi se pratio sa vatrometom, vatrom i još nekim điđama. I to čovjek lagano pamti. Plus znaju dići atmosferu u nenormalno.
- cyprus
#2992 Re: EUROSONG
Za ovu se iz aviona vidi da nije sa psihom OKAmbrozija wrote:Pobjednica se vratila kuci:
-
mostar036
#2993 Re: EUROSONG
Samo je problem što još nismo vidjelu Lejlu na djelu,Maju je odabrao Kukrić,Lejla je došla na gotovo.
-
mostar036
#2994 Re: EUROSONG
Bilo je i bržih pjesama,pa Dino je imao bržu pjesmu,Laka isto,kao i Deen,Feminnem i još mnogo njih.DanteX wrote:Primjetio sam, naše pjesme su uvijek bile neke lagane pjesme. Ili neki pokušaj rock "balade"![]()
-
Ambrozija
#2995 Re: EUROSONG
Lejla je svakako bila u timu Eurosonga sa Dejanom koliko ja znam, iako je on bio glavni, zajedno su donosili odluke, tako da bi trebalo biti jako slicno.mostar036 wrote:Samo je problem što još nismo vidjelu Lejlu na djelu,Maju je odabrao Kukrić,Lejla je došla na gotovo.
- DanteX
#2996 Re: EUROSONG
Deen je imao dance pjesmu, za Dininu pjesmu ne bih baš rekao da je bila brzo. Lakina pjesma, ne znam u koji žanr bi to ubacio. Feminnem su imali zabavnu pjesmu, ali realno gledano sa debilnim tekstom.mostar036 wrote:Bilo je i bržih pjesama,pa Dino je imao bržu pjesmu,Laka isto,kao i Deen,Feminnem i još mnogo njih.DanteX wrote:Primjetio sam, naše pjesme su uvijek bile neke lagane pjesme. Ili neki pokušaj rock "balade"![]()
-
Ambrozija
#2997 Re: EUROSONG
Meni su Feminnemke bas bile simpaticneDanteX wrote:Deen je imao dance pjesmu, za Dininu pjesmu ne bih baš rekao da je bila brzo. Lakina pjesma, ne znam u koji žanr bi to ubacio. Feminnem su imali zabavnu pjesmu, ali realno gledano sa debilnim tekstom.mostar036 wrote:Bilo je i bržih pjesama,pa Dino je imao bržu pjesmu,Laka isto,kao i Deen,Feminnem i još mnogo njih.DanteX wrote:Primjetio sam, naše pjesme su uvijek bile neke lagane pjesme. Ili neki pokušaj rock "balade"![]()
-
mostar036
#2998 Re: EUROSONG
BiH je slala raznolike pjesme na ESC zadnjih godina mora se priznati,npr Grčka većinom šalje pjesme na isti kalup.
- dale cooper
#2999 Re: EUROSONG
Dubioza Kolektiv na Evroviziji je jedna od gorih ideja koje sam čuo na ovoj temi (a nije da ih
nije bilo loših)
Voljan sam se kladiti u dobre pare da ne bi prošli ni do finala.
Ovo što oni sviraju je doživjelo svoj vrhunac prije više od 10 godina kada su harali Rage Against
The Machine, Asian Dub Foundation ili Fun-Da-Mental koji su to možemo slobodno reći radili 10
puta bolje. Danas je taj stil muzike mrtav konj. Tako da spominjanje neke originalnosti Dubioze koja bi
pasala Evropljanima nema nekog smisla. Osim toga pjesmama sa nekom angažovanom tematikom i
političkom porukom apsolutno nema mjesta na jednom natjecanju i manifestaciji kao što je Evrovizija.
nije bilo loših)
Ovo što oni sviraju je doživjelo svoj vrhunac prije više od 10 godina kada su harali Rage Against
The Machine, Asian Dub Foundation ili Fun-Da-Mental koji su to možemo slobodno reći radili 10
puta bolje. Danas je taj stil muzike mrtav konj. Tako da spominjanje neke originalnosti Dubioze koja bi
pasala Evropljanima nema nekog smisla. Osim toga pjesmama sa nekom angažovanom tematikom i
političkom porukom apsolutno nema mjesta na jednom natjecanju i manifestaciji kao što je Evrovizija.
-
Ambrozija
#3000 Re: EUROSONG
Sad je i zvanicno, nemamo koga da posaljemodale cooper wrote:Dubioza Kolektiv na Evroviziji je jedna od gorih ideja koje sam čuo na ovoj temi (a nije da ih
nije bilo loših)Voljan sam se kladiti u dobre pare da ne bi prošli ni do finala.