EUROSONG

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Pobjednik Euroson 2013 :D

Bosna i Hercegovina
16
28%
Bosnia and Herzegovina
6
10%
Bosnien und Herzegowina
2
3%
Bosnie-Herzégovine
1
2%
Bosnia-Erzegovina
1
2%
Bosnien och Hercegovina
1
2%
Bosna Hersek
5
9%
Босния и Герцеговина
6
10%
בוסניה והרצגובינה
18
31%
Bosniya və Herseqovina
2
3%

Total votes: 58

Haettenschweiler

#2976 Re: EUROSONG

Post by Haettenschweiler »

mostar036 wrote:Armin Muzaferija,Al Dino,Igor Vukojević,Boris Režak bi bili po meni dobar izbor.
Reci mi jedan razlog zašto bi jedan Poljak, Portugalac ili jedna Ruskinja glasali za neku dosadnu baladu Armina Muzaferije ili Igora Vukojevića :-) ?
Pitarrr82

#2977 Re: EUROSONG

Post by Pitarrr82 »

mostar036 wrote:
Pitarrr82 wrote:Jok treba Dino, Hari, Dino, Hari, Dino, Hari i po mogucnosti svake godine neke balade...

To je skoro pa isfuralo, rijetko koja balada je pobijedila zadnjih godina...
U zadnjih 6 godina pobjedile su 3 balade,a i nije samo pobjeda uspjeh.

Jok vazno je ucestvovati :mrgreen: , za tri zemlje iz blokova :D?
mostar036

#2978 Re: EUROSONG

Post by mostar036 »

Haettenschweiler wrote:
mostar036 wrote:Armin Muzaferija,Al Dino,Igor Vukojević,Boris Režak bi bili po meni dobar izbor.
Reci mi jedan razlog zašto bi jedan Poljak, Portugalac ili jedna Ruskinja glasali za neku dosadnu baladu Armina Muzaferije ili Igora Vukojevića :-) ?
Pa ako bi imali dobru baladu kao što je Željko imao ove godine bi glasali sigurno.
Pitarrr82

#2979 Re: EUROSONG

Post by Pitarrr82 »

Ako poredimo njegovu ovogodisnju pjesmu i pjesmu s kojom je vec bio na Eurosongu onda je jasno da mu je ovo dosta losija pjesma, meni ispod njegovog nivoa...
mostar036

#2980 Re: EUROSONG

Post by mostar036 »

Pitarrr82 wrote:Ako poredimo njegovu ovogodisnju pjesmu i pjesmu s kojom je vec bio na Eurosongu onda je jasno da mu je ovo dosta losija pjesma, meni ispod njegovog nivoa...
Pa to je tvoj ukus,činjenica da je on najuspješniji i izvođač i kompozitor sa ovih prostora.
Ambrozija

#2981 Re: EUROSONG

Post by Ambrozija »

Pitarrr82 wrote:Ako poredimo njegovu ovogodisnju pjesmu i pjesmu s kojom je vec bio na Eurosongu onda je jasno da mu je ovo dosta losija pjesma, meni ispod njegovog nivoa...
jeste, ali je rezultiralo sjajnim trecim mjestom
mostar036

#2982 Re: EUROSONG

Post by mostar036 »

Ambrozija wrote:
To i ja kažem,činjenica da je on uvijek potrefio ono što publika traži.
Ambrozija

#2983 Re: EUROSONG

Post by Ambrozija »

mostar036 wrote:
Ambrozija wrote:
To i ja kažem,činjenica da je on uvijek potrefio ono što publika traži.
Mozemo mi pricati protiv njega sta hocemo, ali je cinjenica da covjek zna
v33

#2984 Re: EUROSONG

Post by v33 »

mostar036 wrote:Dubiozu poslati na ESC bi bio rizik,ja sam prije zato da se šalje kvalitet.
dubioza nije kvalitet :?
Ambrozija

#2985 Re: EUROSONG

Post by Ambrozija »

Pobjednica se vratila kuci:

saibaba

#2986 Re: EUROSONG

Post by saibaba »

ja71 wrote:A Halid ?
I to ne da mu se steli pjesma za Evrovizijske arsine, nego da mu se napravi prava narodna pjesma.
Ja sam za to, ali ipak mislim da bi to trebao biti neko mladji ..
ja71

#2987 Re: EUROSONG

Post by ja71 »

saibaba wrote:
I to ne da mu se steli pjesma za Evrovizijske arsine, nego da mu se napravi prava narodna pjesma.
hmmmm u pravu su. Bio je i Davorin na Evroviziji pa je prosao ko bos kroz trnje, rahmet mu dusi.

Koji mladjani :D narodnjak je trenutno aktuelan ?
Nesto su mi svi ovi noviji narodnjaci previse kich
mostar036

#2988 Re: EUROSONG

Post by mostar036 »

ja71 wrote:
saibaba wrote:
hmmmm u pravu su. Bio je i Davorin na Evroviziji pa je prosao ko bos kroz trnje, rahmet mu dusi.

Koji mladjani :D narodnjak je trenutno aktuelan ?
Nesto su mi svi ovi noviji narodnjaci previse kich
Ma kakvi narodnjaci na ESC. :lol:
ja71

#2989 Re: EUROSONG

Post by ja71 »

Pa ima li ista da nismo podijeljenih misljenja ?
:run:
Ambrozija

#2990 Re: EUROSONG

Post by Ambrozija »

ja71 wrote:Pa ima li ista da nismo podijeljenih misljenja ?
:run:
Nema :D Nama nista ne odgovara :D
DanteX

#2991 Re: EUROSONG

Post by DanteX »

Primjetio sam, naše pjesme su uvijek bile neke lagane pjesme. Ili neki pokušaj rock "balade" :oops:

Zato je Dubioza nešto novo od nas, a Evropa tako nešto ne bi očekivala od nas (isto kao i sa Fincima. Je li iko očekivao maskirane ljude koji pjevaju o Hard Rocku?). Dubioza bi mogla napraviti ekstra nastup sa dobrim beatom, dobrom rimom i ritmom koji lagano ulazi u glavu (kao što inače rade). Plus njihov nastup bi se pratio sa vatrometom, vatrom i još nekim điđama. I to čovjek lagano pamti. Plus znaju dići atmosferu u nenormalno.
cyprus

#2992 Re: EUROSONG

Post by cyprus »

Ambrozija wrote:Pobjednica se vratila kuci:

Za ovu se iz aviona vidi da nije sa psihom OK :-)
mostar036

#2993 Re: EUROSONG

Post by mostar036 »

Samo je problem što još nismo vidjelu Lejlu na djelu,Maju je odabrao Kukrić,Lejla je došla na gotovo.
mostar036

#2994 Re: EUROSONG

Post by mostar036 »

DanteX wrote:Primjetio sam, naše pjesme su uvijek bile neke lagane pjesme. Ili neki pokušaj rock "balade" :oops:

Zato je Dubioza nešto novo od nas, a Evropa tako nešto ne bi očekivala od nas (isto kao i sa Fincima. Je li iko očekivao maskirane ljude koji pjevaju o Hard Rocku?). Dubioza bi mogla napraviti ekstra nastup sa dobrim beatom, dobrom rimom i ritmom koji lagano ulazi u glavu (kao što inače rade). Plus njihov nastup bi se pratio sa vatrometom, vatrom i još nekim điđama. I to čovjek lagano pamti. Plus znaju dići atmosferu u nenormalno.
Bilo je i bržih pjesama,pa Dino je imao bržu pjesmu,Laka isto,kao i Deen,Feminnem i još mnogo njih.
Ambrozija

#2995 Re: EUROSONG

Post by Ambrozija »

mostar036 wrote:Samo je problem što još nismo vidjelu Lejlu na djelu,Maju je odabrao Kukrić,Lejla je došla na gotovo.
Lejla je svakako bila u timu Eurosonga sa Dejanom koliko ja znam, iako je on bio glavni, zajedno su donosili odluke, tako da bi trebalo biti jako slicno.
DanteX

#2996 Re: EUROSONG

Post by DanteX »

mostar036 wrote:
DanteX wrote:Primjetio sam, naše pjesme su uvijek bile neke lagane pjesme. Ili neki pokušaj rock "balade" :oops:

Bilo je i bržih pjesama,pa Dino je imao bržu pjesmu,Laka isto,kao i Deen,Feminnem i još mnogo njih.
Deen je imao dance pjesmu, za Dininu pjesmu ne bih baš rekao da je bila brzo. Lakina pjesma, ne znam u koji žanr bi to ubacio. Feminnem su imali zabavnu pjesmu, ali realno gledano sa debilnim tekstom.
Ambrozija

#2997 Re: EUROSONG

Post by Ambrozija »

DanteX wrote:
mostar036 wrote:

Deen je imao dance pjesmu, za Dininu pjesmu ne bih baš rekao da je bila brzo. Lakina pjesma, ne znam u koji žanr bi to ubacio. Feminnem su imali zabavnu pjesmu, ali realno gledano sa debilnim tekstom.
Meni su Feminnemke bas bile simpaticne :D

mostar036

#2998 Re: EUROSONG

Post by mostar036 »

BiH je slala raznolike pjesme na ESC zadnjih godina mora se priznati,npr Grčka većinom šalje pjesme na isti kalup.
dale cooper

#2999 Re: EUROSONG

Post by dale cooper »

Dubioza Kolektiv na Evroviziji je jedna od gorih ideja koje sam čuo na ovoj temi (a nije da ih
nije bilo loših) :D Voljan sam se kladiti u dobre pare da ne bi prošli ni do finala.
Ovo što oni sviraju je doživjelo svoj vrhunac prije više od 10 godina kada su harali Rage Against
The Machine, Asian Dub Foundation ili Fun-Da-Mental koji su to možemo slobodno reći radili 10
puta bolje. Danas je taj stil muzike mrtav konj. Tako da spominjanje neke originalnosti Dubioze koja bi
pasala Evropljanima nema nekog smisla. Osim toga pjesmama sa nekom angažovanom tematikom i
političkom porukom apsolutno nema mjesta na jednom natjecanju i manifestaciji kao što je Evrovizija.
Ambrozija

#3000 Re: EUROSONG

Post by Ambrozija »

dale cooper wrote:Dubioza Kolektiv na Evroviziji je jedna od gorih ideja koje sam čuo na ovoj temi (a nije da ih
nije bilo loših) :D Voljan sam se kladiti u dobre pare da ne bi prošli ni do finala.
Ovo što oni sviraju je doživjelo svoj vrhunac prije više od 10 godina kada su harali Rage Against
The Machine, Asian Dub Foundation ili Fun-Da-Mental koji su to možemo slobodno reći radili 10
puta bolje. Danas je taj stil muzike mrtav konj. Tako da spominjanje neke originalnosti Dubioze koja bi
pasala Evropljanima nema nekog smisla. Osim toga pjesmama sa nekom angažovanom tematikom i
političkom porukom apsolutno nema mjesta na jednom natjecanju i manifestaciji kao što je Evrovizija.
Sad je i zvanicno, nemamo koga da posaljemo :D
Locked