Gospodče wrote:Alfons Kauders wrote:Država wrote:Ako zbog nečega budem glasao za SDP, to će biti zbog dinamike izgradnje auto-puteva u njihovom mandatu...

rade se i ostali pravci... npr. za raju iz tk... radi se karaula, a kad se uradi dogodine veze se na novu dionicu prema olovskim lukama na jugu... uradjen djurdjevik - stupari skoro cijela dionica, a ide se dalje prema kladnju
kad bi sve to zavrsili, na m-18 bi bilo dosta friskog asfalta... manje vise od zivinica do olova bi skoro sve bilo ili rekonstruisano ili uradjeno od nule - meni to vise znaci od autoputa od sarajeva do save i nisam jedini
totalna glupost ulagat u ovaj NAJGORI PUT na Balkanu
ne može njega popravit ništa
trebalo je uložit te pare za gradnju kraka auto-puta prema od TZ prema Maglaju
time bi se izašlo na 5c, a onda bi bila skoro ista kilometraža do SA ali vožnjom po auto-putu
za 1 sat u SA
to je postojećim ušljivim M 18 neće biti ostvarivo ni sa svim rekonstrukcijam
jest glupost, to i ja govorim godinama... ali jbg sta je alternativa? da cekamo 10-20 ili vise godina krak prema zepcu, ili brzu cestu? a da se do tad ne ulozi nista u m-18?
jednostavno put se mora odrzavati, a presvlacenje ove katastrofalne dionice je odrzavanje, nista vise... jedino se radi potpuno novi put preko karaule, i uradjen je ispod dio do olovskih luka - a kad se zavrsi to ukupno nece biti ni 10% dionice... ostatak je odrzavanje stare ceste... za te pare bi mogao dobiti 2-3 kilometra autoputa prema zepcu/zavidovicima... a treba nam 60tak
za m-18 bi jedino rjesenje bilo da se uradi skoro potpuno nova trasa, koja bi zaobilazila veca naseljena mjesta, zivinice-djurdjevik, stupari, kladanj, olovo itd... a to bi fakticki znacilo izgradnju desetina kilometara potpuno novog puta, stotine miliona su u pitanju
a za krak autoputa hladno bi otislo vise od pola milijarde - koliko god bi mi bilo drago da ga nekad urade, nisam siguran da cu to docekati