Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Maharadza

#2976 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Maharadza »

dzemaludin007 wrote:Ja pola dana nisam imao vode, pa se iznervirao, a ne da mi svaki dan zavrcu.:-) Ocigledno su oni koji zive pod redukcijama u manjini, zato se i ne rjesava to. Bunio bi se narod i te kako. :)
Najmnogoljudnije naselje u državi ne bi nazvao "manjina" a evo već duže vrijeme redovne redukcije po čitavu noć! Samo je problem što smo mi odavno u fazonu "šuti i trpi" tako da i ne čudi apatija ovog prokletog naroda! Sve što mu se dešava to je realno i zaslužio! :P
dzemaludin007

#2977 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by dzemaludin007 »

Joj ja ne znam kako bih. Ama bez svega mogu, ali bez vode teško. :) Kod nas u šumi hvala Bogu ima vode, i još je k'o žilet, trne zubi :izet: :D

Dolazimo opet do zaključka, kakva je struktura stanovništva grada Rajvosa, čim im je u njemu bolje bez vode, nego na selu sa vodom :D
nenene

#2978 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by nenene »

Opet nema vode naravno! Papčine! Odakle im pravo da zavrću vodu?! Ova tema bi trebala bit na vrhu aktivna non - stop, a ne "Najljepši dijelovi Sarajeva" ili "Đe su najjači ćevapi"! :evil:
razonoda

#2979 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by razonoda »

nenene wrote:Opet nema vode naravno! Papčine! Odakle im pravo da zavrću vodu?! Ova tema bi trebala bit na vrhu aktivna non - stop, a ne "Najljepši dijelovi Sarajeva" ili "Đe su najjači ćevapi"! :evil:
Sarajlije ocito mogu bez vode. ne koriste je. Kanister vode za pice i to je sve za sta ima treba.
Innovation

#2980 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Innovation »

razonoda wrote:Sarajlije ocito mogu bez vode. ne koriste je. Kanister vode za pice i to je sve za sta ima treba.
Pa, nece bas biti tako. :saveta:
razonoda

#2981 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by razonoda »

Innovation wrote:
razonoda wrote:Sarajlije ocito mogu bez vode. ne koriste je. Kanister vode za pice i to je sve za sta ima treba.
Koliko dugo imate redukcije vode.? Koliko mi je poznato AP ima vodu. Gospoda u centru, ne bas. I NE SMETA IM. Nesto ne stima u tom narodu.
Forsaken

#2982 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Forsaken »

razonoda wrote:
Innovation wrote:
Koliko dugo imate redukcije vode.? Koliko mi je poznato AP ima vodu. Gospoda u centru, ne bas. I NE SMETA IM. Nesto ne stima u tom narodu.
Sta bi ti konkretno uradio? Evo ja sam se zalio, zvao, jebavo majke, al ne pije to vode :-) ... Ljudi ni ne kriju da nema vode, cak i pise redovno na web sajtu njihovom.

Kome da se obratimo? Vodovod moze raditi sta hoce, a nemas dovoljno jaku instituciju koja bi mu mogla narediti da odvrne vodu. Pa hotel Bristol je morao ugraditi rezervoare i pumpe za vodu kako bi njihovi gosti imali vodu tokom noci ....
VjecitiStudent

#2983 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by VjecitiStudent »

Forsaken wrote: ...
Kome da se obratimo? Vodovod moze raditi sta hoce, a nemas dovoljno jaku instituciju koja bi mu mogla narediti da odvrne vodu. Pa hotel Bristol je morao ugraditi rezervoare i pumpe za vodu kako bi njihovi gosti imali vodu tokom noci ....
Onima koji su doveli grad u ovakvo stanje, Vladi Kantona.
Šef im je trenutno Kifla.
vješalica

#2984 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by vješalica »

Zavrtanje ventila je ucjenjivanje za poskupljenje
Innovation

#2985 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Innovation »

VjecitiStudent wrote:Šef im je trenutno Kifla.
Kome? :oops:
Capsicum

#2986 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Capsicum »

Image

Problem kad ima kiše, problem kad je nema. Selendra, a ne glavni grad. :roll:
Logovan

#2987 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Logovan »

Capsicum wrote: Problem kad ima kiše, problem kad je nema. Selendra, a ne glavni grad. :roll:
Trebala bi padati umjereno, ono pomalo. Nije do ovih naših ljudi, oni dobro obavljaju posao. :oops: :skoljka:
salik79

#2988 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by salik79 »

Capsicum wrote:Image

Mislim da se odgovor krije u zadnjoj recenici: "U nadU da cete..." :D

EDIT:

Pardon:"U nadU da CE TE..." :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2989 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Truba »

tipican administrativni stil
ponavljanje i samo ponavljanje... uz nekoliko kardinalnih gresaka
fantabox

#2990 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by fantabox »

Capsicum wrote:Image

I za ovo im je trebalo preko 5 (slovima pet) mjeseci da odgovore? Upit zaprimljen 03.09.2014, a odgovoreno 12.02.2015!!! :run:
O'zone
Globalni moderator

#2992 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by O'zone »

Drago mi je da nas je ViK obavjestio da jutros neće biti vode na području Kovačića. Hvala ViK! Deri levate :thumbup:

Nadam se da Vam snijeg nije začepio cijevi
VjecitiStudent

#2993 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by VjecitiStudent »

Kresanje troškova u javnim preduzećima: Direktorica Vodovoda ostaje bez pet savjetnika!
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... avjetnika-
Držimo fige, možda bez posla ostane i "savjetnik za redukciju". :D
O'zone
Globalni moderator

#2994 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by O'zone »

VjecitiStudent wrote:
Kresanje troškova u javnim preduzećima: Direktorica Vodovoda ostaje bez pet savjetnika!
Pa ko će da vodi firmu???
holowey

#2995 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by holowey »

VjecitiStudent wrote:
cemu uopste sluze "savjetnici" direktorima javnih preduzeca? zar javna preduzeca nemaju svoje sluzbe? postojanje savjetnika u javnim preduzecima je nonsense, i tu nesto ne stima... ocigledno sluzbama po preduzecima ne upravljaju dovoljno strucni ljudi pa su savjetnici neophodni ili se na jp gleda kao na kravu muzaru... definitivno treba dobro procesljati sve i jedno javno preduzece

haj' jasno mi je, premijeru/ministru trebaju savjetnici, ministar je politicka figura i ne moze se ocekivati neka uber strucnost u svakoj oblasti i tu trebaju savjetnici, ali da trebaju direktoru jp koje ima strucne sluzbe? :-)
vješalica

#2996 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by vješalica »

zato što su dobre plate,divljačke
haj da rade posao i da je sve ok,niko im ne bi ništa rekao
ali ovako.....
StupskaBitanga

#2997 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by StupskaBitanga »

ne brinite ti savjetnici će samo biti uhljebljeni negdje drugdje
neće digurno ostati bez posla i plate
Dozer

#2998 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Dozer »

Ma samo se zapitajte sta radi 960 zaposlenih u ViK-u, i sve ce biti jasno.

Hajde tehnicko osoblje. Hajde administracija koja se tice naplate, salteri, sluzba za korisnike i sl. Ali mislim da to bez problema moze pokriti sve zajedno 300 ljudi, pa me zivo zanima sta konkretno radi ostatak od 600+ zaposlenih u ViK-u...

Ako udjete u zgradu ViK-a na Skenderiji, tamo necete zateci ni 50-ak ljudi. Slicno je i u Starom gradu, a i u Centru. Udjete na Bacevo, tamo nema ni 10 ljudi. Njihova licna naplata se desava na samo 2 mjesta, i to na njihovim blagajnama u centrali u Starom gradu i u Novom Sarajevu.
Sva ostala naplatna mjesta su na salterima drugih ustanova poput Sarajevostana, Poste i komercijalnih banaka, a to znaci da nigdje ovdje ne rade ljudi ViK-a, nego uposlenici Poste, Sarajevostana i banaka...

Evo njihovog pregleda i razlika organizacije izmedju 1991 i 2011 - http://www.viksa.ba/Document/org.pdf
Interesantan je podatak da 2011. nije bilo redukcija, a naplata je bila 95%, a 2014/15 uredno imamo redukcije/smanjenja pritiska, ali jos nisu dali pregled naplate, mada ja mislim da je i dalje oko 95%. A povrh svega im, navodno, fali jos 400 ljudi...
Last edited by Dozer on 05/03/2015 13:04, edited 1 time in total.
Forsaken

#2999 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Forsaken »

Dozer wrote:Ma samo se zapitajte sta radi 960 zaposlenih u ViK-u, i sve ce biti jasno.

Hajde tehnicko osoblje. Hajde administracija koja se tice naplate, salteri, sluzba za korisnike i sl. Ali mislim da to bez problema moze pokriti sve zajedno 300 ljudi, pa me zivo zanima sta konkretno radi ostatak od 600+ zaposlenih u ViK-u...
Ostalih 600 i njihovi clanovi porodice glasaju za stranku koja im se kaze :D
drug_profi

#3000 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by drug_profi »

Savjetnici su uglavnom bivsi direktori koji su izgubili poziciju a nisu nasli bolje mjesto. Bjeli hljeb u varijanti JKP. Ta pozicija postoji samo za to da se mirno smjenjuju klanovi koji upravljaju preduzecem unutar iste stranke ili saveza.
Ne samo u JKP vec i svim preduzecima kojima upravlja "drzava".
Post Reply