Najmnogoljudnije naselje u državi ne bi nazvao "manjina" a evo već duže vrijeme redovne redukcije po čitavu noć! Samo je problem što smo mi odavno u fazonu "šuti i trpi" tako da i ne čudi apatija ovog prokletog naroda! Sve što mu se dešava to je realno i zaslužio!dzemaludin007 wrote:Ja pola dana nisam imao vode, pa se iznervirao, a ne da mi svaki dan zavrcu.Ocigledno su oni koji zive pod redukcijama u manjini, zato se i ne rjesava to. Bunio bi se narod i te kako.
Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
- Maharadza
#2976 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
- dzemaludin007
#2977 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Joj ja ne znam kako bih. Ama bez svega mogu, ali bez vode teško.
Kod nas u šumi hvala Bogu ima vode, i još je k'o žilet, trne zubi
Dolazimo opet do zaključka, kakva je struktura stanovništva grada Rajvosa, čim im je u njemu bolje bez vode, nego na selu sa vodom
Dolazimo opet do zaključka, kakva je struktura stanovništva grada Rajvosa, čim im je u njemu bolje bez vode, nego na selu sa vodom
-
nenene
#2978 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Opet nema vode naravno! Papčine! Odakle im pravo da zavrću vodu?! Ova tema bi trebala bit na vrhu aktivna non - stop, a ne "Najljepši dijelovi Sarajeva" ili "Đe su najjači ćevapi"! 
-
razonoda
#2979 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Sarajlije ocito mogu bez vode. ne koriste je. Kanister vode za pice i to je sve za sta ima treba.nenene wrote:Opet nema vode naravno! Papčine! Odakle im pravo da zavrću vodu?! Ova tema bi trebala bit na vrhu aktivna non - stop, a ne "Najljepši dijelovi Sarajeva" ili "Đe su najjači ćevapi"!
-
Innovation
#2980 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Pa, nece bas biti tako.razonoda wrote:Sarajlije ocito mogu bez vode. ne koriste je. Kanister vode za pice i to je sve za sta ima treba.
-
razonoda
#2981 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Koliko dugo imate redukcije vode.? Koliko mi je poznato AP ima vodu. Gospoda u centru, ne bas. I NE SMETA IM. Nesto ne stima u tom narodu.Innovation wrote:Pa, nece bas biti tako.razonoda wrote:Sarajlije ocito mogu bez vode. ne koriste je. Kanister vode za pice i to je sve za sta ima treba.
-
Forsaken
#2982 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Sta bi ti konkretno uradio? Evo ja sam se zalio, zvao, jebavo majke, al ne pije to voderazonoda wrote:Koliko dugo imate redukcije vode.? Koliko mi je poznato AP ima vodu. Gospoda u centru, ne bas. I NE SMETA IM. Nesto ne stima u tom narodu.Innovation wrote:Pa, nece bas biti tako.razonoda wrote:Sarajlije ocito mogu bez vode. ne koriste je. Kanister vode za pice i to je sve za sta ima treba.
Kome da se obratimo? Vodovod moze raditi sta hoce, a nemas dovoljno jaku instituciju koja bi mu mogla narediti da odvrne vodu. Pa hotel Bristol je morao ugraditi rezervoare i pumpe za vodu kako bi njihovi gosti imali vodu tokom noci ....
-
VjecitiStudent
#2983 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Onima koji su doveli grad u ovakvo stanje, Vladi Kantona.Forsaken wrote: ...
Kome da se obratimo? Vodovod moze raditi sta hoce, a nemas dovoljno jaku instituciju koja bi mu mogla narediti da odvrne vodu. Pa hotel Bristol je morao ugraditi rezervoare i pumpe za vodu kako bi njihovi gosti imali vodu tokom noci ....
Šef im je trenutno Kifla.
- vješalica
#2984 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Zavrtanje ventila je ucjenjivanje za poskupljenje
-
Innovation
#2985 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Kome?VjecitiStudent wrote:Šef im je trenutno Kifla.
- Capsicum
- Logovan
#2987 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Trebala bi padati umjereno, ono pomalo. Nije do ovih naših ljudi, oni dobro obavljaju posao.Capsicum wrote: Problem kad ima kiše, problem kad je nema. Selendra, a ne glavni grad.
- salik79
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2989 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
tipican administrativni stil
ponavljanje i samo ponavljanje... uz nekoliko kardinalnih gresaka
ponavljanje i samo ponavljanje... uz nekoliko kardinalnih gresaka
-
fantabox
-
NeenaSa
- O'zone
- Globalni moderator
#2992 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Drago mi je da nas je ViK obavjestio da jutros neće biti vode na području Kovačića. Hvala ViK! Deri levate
Nadam se da Vam snijeg nije začepio cijevi
Nadam se da Vam snijeg nije začepio cijevi
-
VjecitiStudent
#2993 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Držimo fige, možda bez posla ostane i "savjetnik za redukciju".Kresanje troškova u javnim preduzećima: Direktorica Vodovoda ostaje bez pet savjetnika!
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... avjetnika-
- O'zone
- Globalni moderator
#2994 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Pa ko će da vodi firmu???VjecitiStudent wrote:Držimo fige, možda bez posla ostane i "savjetnik za redukciju".Kresanje troškova u javnim preduzećima: Direktorica Vodovoda ostaje bez pet savjetnika!
- holowey
#2995 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
cemu uopste sluze "savjetnici" direktorima javnih preduzeca? zar javna preduzeca nemaju svoje sluzbe? postojanje savjetnika u javnim preduzecima je nonsense, i tu nesto ne stima... ocigledno sluzbama po preduzecima ne upravljaju dovoljno strucni ljudi pa su savjetnici neophodni ili se na jp gleda kao na kravu muzaru... definitivno treba dobro procesljati sve i jedno javno preduzeceVjecitiStudent wrote:Držimo fige, možda bez posla ostane i "savjetnik za redukciju".Kresanje troškova u javnim preduzećima: Direktorica Vodovoda ostaje bez pet savjetnika!
haj' jasno mi je, premijeru/ministru trebaju savjetnici, ministar je politicka figura i ne moze se ocekivati neka uber strucnost u svakoj oblasti i tu trebaju savjetnici, ali da trebaju direktoru jp koje ima strucne sluzbe?
- vješalica
#2996 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
zato što su dobre plate,divljačke
haj da rade posao i da je sve ok,niko im ne bi ništa rekao
ali ovako.....
haj da rade posao i da je sve ok,niko im ne bi ništa rekao
ali ovako.....
-
StupskaBitanga
#2997 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
ne brinite ti savjetnici će samo biti uhljebljeni negdje drugdje
neće digurno ostati bez posla i plate
neće digurno ostati bez posla i plate
- Dozer
#2998 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ma samo se zapitajte sta radi 960 zaposlenih u ViK-u, i sve ce biti jasno.
Hajde tehnicko osoblje. Hajde administracija koja se tice naplate, salteri, sluzba za korisnike i sl. Ali mislim da to bez problema moze pokriti sve zajedno 300 ljudi, pa me zivo zanima sta konkretno radi ostatak od 600+ zaposlenih u ViK-u...
Ako udjete u zgradu ViK-a na Skenderiji, tamo necete zateci ni 50-ak ljudi. Slicno je i u Starom gradu, a i u Centru. Udjete na Bacevo, tamo nema ni 10 ljudi. Njihova licna naplata se desava na samo 2 mjesta, i to na njihovim blagajnama u centrali u Starom gradu i u Novom Sarajevu.
Sva ostala naplatna mjesta su na salterima drugih ustanova poput Sarajevostana, Poste i komercijalnih banaka, a to znaci da nigdje ovdje ne rade ljudi ViK-a, nego uposlenici Poste, Sarajevostana i banaka...
Evo njihovog pregleda i razlika organizacije izmedju 1991 i 2011 - http://www.viksa.ba/Document/org.pdf
Interesantan je podatak da 2011. nije bilo redukcija, a naplata je bila 95%, a 2014/15 uredno imamo redukcije/smanjenja pritiska, ali jos nisu dali pregled naplate, mada ja mislim da je i dalje oko 95%. A povrh svega im, navodno, fali jos 400 ljudi...
Hajde tehnicko osoblje. Hajde administracija koja se tice naplate, salteri, sluzba za korisnike i sl. Ali mislim da to bez problema moze pokriti sve zajedno 300 ljudi, pa me zivo zanima sta konkretno radi ostatak od 600+ zaposlenih u ViK-u...
Ako udjete u zgradu ViK-a na Skenderiji, tamo necete zateci ni 50-ak ljudi. Slicno je i u Starom gradu, a i u Centru. Udjete na Bacevo, tamo nema ni 10 ljudi. Njihova licna naplata se desava na samo 2 mjesta, i to na njihovim blagajnama u centrali u Starom gradu i u Novom Sarajevu.
Sva ostala naplatna mjesta su na salterima drugih ustanova poput Sarajevostana, Poste i komercijalnih banaka, a to znaci da nigdje ovdje ne rade ljudi ViK-a, nego uposlenici Poste, Sarajevostana i banaka...
Evo njihovog pregleda i razlika organizacije izmedju 1991 i 2011 - http://www.viksa.ba/Document/org.pdf
Interesantan je podatak da 2011. nije bilo redukcija, a naplata je bila 95%, a 2014/15 uredno imamo redukcije/smanjenja pritiska, ali jos nisu dali pregled naplate, mada ja mislim da je i dalje oko 95%. A povrh svega im, navodno, fali jos 400 ljudi...
Last edited by Dozer on 05/03/2015 13:04, edited 1 time in total.
-
Forsaken
#2999 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ostalih 600 i njihovi clanovi porodice glasaju za stranku koja im se kazeDozer wrote:Ma samo se zapitajte sta radi 960 zaposlenih u ViK-u, i sve ce biti jasno.
- drug_profi
#3000 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Savjetnici su uglavnom bivsi direktori koji su izgubili poziciju a nisu nasli bolje mjesto. Bjeli hljeb u varijanti JKP. Ta pozicija postoji samo za to da se mirno smjenjuju klanovi koji upravljaju preduzecem unutar iste stranke ili saveza.
Ne samo u JKP vec i svim preduzecima kojima upravlja "drzava".
Ne samo u JKP vec i svim preduzecima kojima upravlja "drzava".