Federalna televizija
Moderator: anex
-
StupskaBitanga
#2976 Re: Federalna televizija
Sve je izglednije da je Kemalova hanumica dobila pedalu
- karanana
#2977 Re: Federalna televizija
ili je bila pedala ili se mozda i sama pedalirala. zar ne bi bilo cudno da hanuma cita neko saopcenje pederalne u kojem se pljuje po njenom bekriji aceu venturi.
-
StupskaBitanga
#2978 Re: Federalna televizija
Gdje li će sada se ljuljati po stolicama tj na kojoj televiziji
-
VjecitiStudent
#2979 Re: Federalna televizija
Glede hanume, šteta po gledaoce je nikakva, naprotiv.StupskaBitanga wrote:Bravo Husejnoviću samo mislim da će ti žena letiti sa FTV zbog ovih izjavaHuseinović: FTV treba kazati gdje troši 30 miliona KM
...
Pretpostavljam da je informacija o 30 miliona godisnje za program tačna, RAK bi trebao imati uvida u to.
Na šta Federalna TV troši 2,5 miliona mjesečno?
-
StupskaBitanga
#2980 Re: Federalna televizija
Možda nam kompenzacija za hanumu bude povratak Mujanove hanume
-
lik5
#2981 Re: Federalna televizija
a sta ti to lafo ne razumijes srpski i hrvatski jezikIt_is_a_Leclerc wrote:Već sedmicu dana u kontinuitetu dnevnik na Federalnoj televiziji vode Antonija, Jelena i Darjan, čime je ozbiljno narušena konstitutivnost Bošnjaka i bosanskog jezika na emiteru koji dijelom mora imati i zastupljenu bosansku jezičku komponentu, ali se od tisuća, razina, promidžbi, čimbenika, ne čuje ni najmanje.
Evo, večeras - "Cvat lipe na Balkanu" (srpski jezik), "Žene s Dedinja" (srpski jezik), "Dubrovačka zora" (valjda hrvatski jezik). [Ne raspravljajući o činjenici da je uloga FTV-a, po zakonu, emitovanje kulturnih i edukativnih, a ne zabavnih sadržaj]
Dakle, ako na FTV-u žele čuti bosanski jezik, Bošnjaci moraju gledati ranojutarnji ili kasnonoćni program. Drugačije, teško.
I onda se Hrvati žale kako nemaju svoj RTV servis.
- It_is_a_Leclerc
#2982 Re: Federalna televizija
Bosanski jezik je jezik bošnjačkog naroda koji, s obzirom da smo jedan od dva konstitutivna naroda, po zakonu mora biti ravnopravno zastupljen na javnom servisu. To nisam ja izmislio već je zakon propisao, a moja je obaveza, kao građanina, da ukažem na to da je FTV odavno postala televizija hrvatskog naroda u BiH, gdje se danima forsiraju kojekakvi "kamo ćeš ?", "točke dnevnog reda" i to.lik5 wrote:a sta ti to lafo ne razumijes srpski i hrvatski jezikIt_is_a_Leclerc wrote:Već sedmicu dana u kontinuitetu dnevnik na Federalnoj televiziji vode Antonija, Jelena i Darjan, čime je ozbiljno narušena konstitutivnost Bošnjaka i bosanskog jezika na emiteru koji dijelom mora imati i zastupljenu bosansku jezičku komponentu, ali se od tisuća, razina, promidžbi, čimbenika, ne čuje ni najmanje.
Evo, večeras - "Cvat lipe na Balkanu" (srpski jezik), "Žene s Dedinja" (srpski jezik), "Dubrovačka zora" (valjda hrvatski jezik). [Ne raspravljajući o činjenici da je uloga FTV-a, po zakonu, emitovanje kulturnih i edukativnih, a ne zabavnih sadržaj]
Dakle, ako na FTV-u žele čuti bosanski jezik, Bošnjaci moraju gledati ranojutarnji ili kasnonoćni program. Drugačije, teško.
I onda se Hrvati žale kako nemaju svoj RTV servis.![]()
![]()
![]()
i sta je to bosanski drugaciji od hrvatskog a pogotovo od srpskog
O lingvistici neki drugi put
- dječak sa šibicama
#2983 Re: Federalna televizija
FTV televizija hrvatskog naroda 
-
lik5
#2984 Re: Federalna televizija
a jel "lahko" taj bosanski jezikIt_is_a_Leclerc wrote:Bosanski jezik je jezik bošnjačkog naroda koji, s obzirom da smo jedan od dva konstitutivna naroda, po zakonu mora biti ravnopravno zastupljen na javnom servisu. To nisam ja izmislio već je zakon propisao, a moja je obaveza, kao građanina, da ukažem na to da je FTV odavno postala televizija hrvatskog naroda u BiH, gdje se danima forsiraju kojekakvi "kamo ćeš ?", "točke dnevnog reda" i to.lik5 wrote:a sta ti to lafo ne razumijes srpski i hrvatski jezikIt_is_a_Leclerc wrote:Već sedmicu dana u kontinuitetu dnevnik na Federalnoj televiziji vode Antonija, Jelena i Darjan, čime je ozbiljno narušena konstitutivnost Bošnjaka i bosanskog jezika na emiteru koji dijelom mora imati i zastupljenu bosansku jezičku komponentu, ali se od tisuća, razina, promidžbi, čimbenika, ne čuje ni najmanje.
![]()
![]()
- area51
#2985 Re: Federalna televizija
"S obzirom da smo jedan od dva konstitutivna naroda"It_is_a_Leclerc wrote:Bosanski jezik je jezik bošnjačkog naroda koji, s obzirom da smo jedan od dva konstitutivna naroda, po zakonu mora biti ravnopravno zastupljen na javnom servisu. To nisam ja izmislio već je zakon propisao, a moja je obaveza, kao građanina, da ukažem na to da je FTV odavno postala televizija hrvatskog naroda u BiH, gdje se danima forsiraju kojekakvi "kamo ćeš ?", "točke dnevnog reda" i to.lik5 wrote:a sta ti to lafo ne razumijes srpski i hrvatski jezikIt_is_a_Leclerc wrote:Već sedmicu dana u kontinuitetu dnevnik na Federalnoj televiziji vode Antonija, Jelena i Darjan, čime je ozbiljno narušena konstitutivnost Bošnjaka i bosanskog jezika na emiteru koji dijelom mora imati i zastupljenu bosansku jezičku komponentu, ali se od tisuća, razina, promidžbi, čimbenika, ne čuje ni najmanje.
![]()
![]()
-
kakavdanakneiskustvu
#2986 Re: Federalna televizija
It_is_a_Leclerc wrote:Bosanski jezik je jezik bošnjačkog naroda koji, s obzirom da smo jedan od dva konstitutivna naroda, po zakonu mora biti ravnopravno zastupljen na javnom servisu. To nisam ja izmislio već je zakon propisao, a moja je obaveza, kao građanina, da ukažem na to da je FTV odavno postala televizija hrvatskog naroda u BiH, gdje se danima forsiraju kojekakvi "kamo ćeš ?", "točke dnevnog reda" i to.lik5 wrote:a sta ti to lafo ne razumijes srpski i hrvatski jezikIt_is_a_Leclerc wrote:Već sedmicu dana u kontinuitetu dnevnik na Federalnoj televiziji vode Antonija, Jelena i Darjan, čime je ozbiljno narušena konstitutivnost Bošnjaka i bosanskog jezika na emiteru koji dijelom mora imati i zastupljenu bosansku jezičku komponentu, ali se od tisuća, razina, promidžbi, čimbenika, ne čuje ni najmanje.
![]()
![]()
valjda tri
-
StupskaBitanga
#2987 Re: Federalna televizija
i večeras nema Kemine hanume ali ima ponovo vjerovatno u režiji Kazagićke napad na konkurentni OBN
Last edited by StupskaBitanga on 30/09/2013 19:23, edited 1 time in total.
- It_is_a_Leclerc
#2988 Re: Federalna televizija
Samo polako momci....
Za početak, omaklo mi se sa konstitutivnim narodima. Mislio sam prvobitno napisati - "Jedan od dva konstitutivna naroda čiji su predstavnici osnivači FTV-a", al' se predomislih, pa ostalo samo ovo prvo.
Drugo, ja razumijem i rumunjski, arapski, turski, engleski, latinski, a i znam par riječi na hebrejskom. Da li to znači da bi se televizijski sadržaji trebali emitirati na tim jezicima ?! Stvar je principa. Zašto mogu "tisuće" i "čimbenici", a ne može, pa ako hoćete, i "lahko" i "polahko", i sl. Tim više što ovi sa "lahko" plaćaju pretplatu jednako, ako ne i više kao i ovi sa "čimbenicima".
Treće, odgovorno tvrdim da je FTV televizija hrvatskog naroda u BIH jer se 80 % sadržaja emituje na tečnom hrvatskom jeziku.
Za početak, omaklo mi se sa konstitutivnim narodima. Mislio sam prvobitno napisati - "Jedan od dva konstitutivna naroda čiji su predstavnici osnivači FTV-a", al' se predomislih, pa ostalo samo ovo prvo.
Drugo, ja razumijem i rumunjski, arapski, turski, engleski, latinski, a i znam par riječi na hebrejskom. Da li to znači da bi se televizijski sadržaji trebali emitirati na tim jezicima ?! Stvar je principa. Zašto mogu "tisuće" i "čimbenici", a ne može, pa ako hoćete, i "lahko" i "polahko", i sl. Tim više što ovi sa "lahko" plaćaju pretplatu jednako, ako ne i više kao i ovi sa "čimbenicima".
Treće, odgovorno tvrdim da je FTV televizija hrvatskog naroda u BIH jer se 80 % sadržaja emituje na tečnom hrvatskom jeziku.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#2989 Re: Federalna televizija
A sta je sa Ostalim? Kada cemo mi Ostali dobiti svoju ravnopravnost?
- fortaleza
#2990 Re: Federalna televizija
Napisao sam ti zašto je to tako i odnosi se najviše na komercijalu i to čini 80% njihovog programa što je žalosno.It_is_a_Leclerc wrote:Treće, odgovorno tvrdim da je FTV televizija hrvatskog naroda u BIH jer se 80 % sadržaja emituje na tečnom hrvatskom jeziku.
Možda kad ponovo krenu s komercijalom "Lud, zbunjen, normalan" i "Vizom za budućnost" se taj omjer okrene, sve je to relativno.
Taman ih briga za jezik kad se ne pridržavaju ni osnovnih zakona prilikom emitiranja programa i na to moraju reagirati odgovorni, a ne da samo mi tu odgovorno tvrdimo po forumu. Do tad, tko živ tko mrtav.
-
montypython2000
#2991 Re: Federalna televizija
Ne mogu se složiti sa tezom da se to odnosi samo na komercijalu, tj da su bofl serije koje se kupuju uglavnom na srpskom i hrvatskom pa je zato ta prevaga u jeziku. Čovjek je lijepo rekao u prvom postu "Već sedmicu dana u kontinuitetu dnevnik na Federalnoj televiziji vode Antonija, Jelena i Darjan, čime je ozbiljno narušena konstitutivnost Bošnjaka i bosanskog jezika na emiteru koji dijelom mora imati i zastupljenu bosansku jezičku komponentu"...
Dakle govori se o dnevniku.
Meni lično ne treba ni "lahko" ni "polahko" (govorim u svoje ime možda nekom drugom iz Bošnjačkog korpusa treba), treba mi samo da se govori kako narod govori, dakle normalnim svakodnevnim govorom. Lični mi je stav da to nije ni lahko ni polahko, ali bogami mislim da nije ni čimbenik. Ako Hrvati insistiraju da im treba "čimbenik" i "u svezi"-poštujem i neka ima u njihovih 30 % vremena javnog servisa. Ali ako je tako onda tražim da u "mojih" 30% vremena bude bosanski pri čemu ne insistiram da je to "pohiti polahko" ali bar neću čimbenike.
Međutim kako je već i rečeno nemam više nikakvih iluzija u bilo kakvo unapređenje na FTV. Oni su beznadežno nestručni nepismeni i nekulturni i za njih nema nade. Oni svojim primitivizmom dijele narod nacionalno u glupim pokušajima favorizovanja jednih ili drugih. Ovu televiziju treba ukinuti ili im ukinuti pretplatu. Jedina moguća reforma bi bila da ih se sve otpusti, pa počne primati ljude ponovo jedan po jedan ali konkursom, prema stručnosti. Rekao bi čovjek nije moguće postići neki kvalitet. Gledam zadnjih dana, malo i BHT, mnogo su bolji a isto finansiranje isto državna televizija. Dnevnik im liči na nešto, kulturniji, pismeniji. Imaju i Novu avanturu, vlastitu produkciju, jučer gledam dokumentarac o usponu na Matterhorn, vrlo solidno.
Dakle govori se o dnevniku.
Meni lično ne treba ni "lahko" ni "polahko" (govorim u svoje ime možda nekom drugom iz Bošnjačkog korpusa treba), treba mi samo da se govori kako narod govori, dakle normalnim svakodnevnim govorom. Lični mi je stav da to nije ni lahko ni polahko, ali bogami mislim da nije ni čimbenik. Ako Hrvati insistiraju da im treba "čimbenik" i "u svezi"-poštujem i neka ima u njihovih 30 % vremena javnog servisa. Ali ako je tako onda tražim da u "mojih" 30% vremena bude bosanski pri čemu ne insistiram da je to "pohiti polahko" ali bar neću čimbenike.
Međutim kako je već i rečeno nemam više nikakvih iluzija u bilo kakvo unapređenje na FTV. Oni su beznadežno nestručni nepismeni i nekulturni i za njih nema nade. Oni svojim primitivizmom dijele narod nacionalno u glupim pokušajima favorizovanja jednih ili drugih. Ovu televiziju treba ukinuti ili im ukinuti pretplatu. Jedina moguća reforma bi bila da ih se sve otpusti, pa počne primati ljude ponovo jedan po jedan ali konkursom, prema stručnosti. Rekao bi čovjek nije moguće postići neki kvalitet. Gledam zadnjih dana, malo i BHT, mnogo su bolji a isto finansiranje isto državna televizija. Dnevnik im liči na nešto, kulturniji, pismeniji. Imaju i Novu avanturu, vlastitu produkciju, jučer gledam dokumentarac o usponu na Matterhorn, vrlo solidno.
- Banksy
#2992 Re: Federalna televizija
Nije važno kako govore već šta govore ...
-
StupskaBitanga
#2993 Re: Federalna televizija
Nikad Hrvati kod nas nisu govorili kao sto govore sada na FTVu
- Adriatic
#2994 Re: Federalna televizija
Hajde to, ali vidi koliko ima Bošnjaka koji rade to isto ....StupskaBitanga wrote:Nikad Hrvati kod nas nisu govorili kao sto govore sada na FTVu
-
StupskaBitanga
#2995 Re: Federalna televizija
Znam još veća tuga
Veći su Hrvati od njih
Veći su Hrvati od njih
-
kakavdanakneiskustvu
#2996 Re: Federalna televizija
Adriatic wrote:Hajde to, ali vidi koliko ima Bošnjaka koji rade to isto ....StupskaBitanga wrote:Nikad Hrvati kod nas nisu govorili kao sto govore sada na FTVu
sanela prašović je to prva počela,uvlačeći se u šupak jadranku prliću
-
lik5
#2997 Re: Federalna televizija
nikad bosnjaci nisu govorili "lahko" pa sad govoreStupskaBitanga wrote:Nikad Hrvati kod nas nisu govorili kao sto govore sada na FTVu
-
Chuckie
#2998 Re: Federalna televizija
Jok nisu nikako.lik5 wrote:nikad bosnjaci nisu govorili "lahko" pa sad govoreStupskaBitanga wrote:Nikad Hrvati kod nas nisu govorili kao sto govore sada na FTVu
-
lik5
#2999 Re: Federalna televizija
kad to? odkud to h ubaceno? manite se lafine,pricajte kako ste pricali zadnjih 100 godina.lahko se govori na slovenackomChuckie wrote:Jok nisu nikako.lik5 wrote:nikad bosnjaci nisu govorili "lahko" pa sad govoreStupskaBitanga wrote:Nikad Hrvati kod nas nisu govorili kao sto govore sada na FTVu
-
VjecitiStudent
#3000 Re: Federalna televizija
Osmijeh na lice - svakoga dana Federalna TV potroši preko 80 000km praveći program za NAS