Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Sakazulu

#2976 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Nije problem u meni!

Problem je što je vaga na sportskim kanalima. Kad sam uvodio LOL prvo što su mi rekli u LOL centrali 'imate puno sportskih kanala'... i onda sam ja rekao OK i šta još? I lik mi opet kaže pa ima sporta više nego kod konkurencije. Na tom sam odgovorio da ne uvodim LOL trio uslugu samo radi sporta. Onda su se ljudi zgledali.

Dakle, vaga je na njima. I kad se doda neki kanal koji nije sportski obično nije ni za gledanje. Zato i pitam što je stalno sport i samo sport. Ima dovoljno i filmskih/serijskih kanala. Ali kad se doda neki koji nije sporstki obično kako rekoh i nije gledljiv.

Vidim da se ovdje raspravlja o sportu i vjerujem da to u LOL prate i dopunjavaju. Evo ja predlažem i da ostalo uključe u ponudu.
The Realist

#2977 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The Realist »

Iskreno, mislio sam im je filmska ponuda bolja.

Telemach tu stvarno sve šiša. No, ova muzička mi se jako sviđa, stvarno imaju pun klinac stvari (što se dokumentaraca tiče, to imam i kod sebe otprilike isto).

Eh, kako bi žena ove muzičke htjela, ali hajde i kod nas se malo popravlja sa ovim K::CN-om, ako nisu oba folkerski (ako jesu, nabijem ih).
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2978 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Chmoljo »

ma sjo, VH1 Classic po cijeli dan vrti i nema zime :D
The Realist

#2979 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The Realist »

Lud i ponosan wrote:[
Jeste, Telemach ima bolju ponudu, ali se ona dodatno i placa.
U isto vrijeme, LOL ima bolju ponudu sportski kanala, koji se dodatno ne placaju.

Pratio sam nedavno njihove MIX pakete, zajedno sa telefonijom, TV-om i internetom, Logosoft je poprilicno ispred u svakom segmentu. ;-)
Slažem se za cijenu, to sam pisao i na HS temi, kod njih se sve dodatno plaća (mada mislim da im je i u osnovnoj ponudi filmska ponuda najjača.

No, ne govorim o tome, već me iznenadilo da nema više u ponudi Logosoft, pa makar i da se dodatno plaća, pošto obično imaju najviše stvari i najbolju ponudu (barem ono što sam upratio).

A što se sporta tiče, ja imam osjećaj da će Telemach svima isključiti SK, ako im iole budu konkurencija (naravno, kada im istekne ugovor) i zato mi se ne sviđa pomisao da bi oni mogli kupiti Arene. Naravno, možda griješim, ali hajde, to i nije tema ovdje.
Praetorious

#2980 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Telemachova analogna tv ponuda ne vrijedi puno, malo (meni) zanimljimljivih kanala. Na LoL sam prešao zato što je TV ponuda daleko bogatija, bez ikakvih dodatnih paketa (čitaj: dodatnih troškova). A Trio Light ima sve što treba (dobro, gotovo sve, UL je slab) i dobijam solidnu ponudu po solidnoj cijeni.
zilog

#2981 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

The Realist wrote:Iskreno, mislio sam im je filmska ponuda bolja.
Samo da ih ima neko gledati. :wink:

Zene uglavnom gledaju "Onura Velicanstvenog" u svim mogucim reinkarnacijama i moras ih puskom natjerati da makar Fox Life okrenu. :lol:

Mi smo bas, onako, tip raje koja ce za 100 repriza filma, kojeg sam 3 puta pogledao preko torrent-a, platiti 10 KM mjesecno. :roll:

Hajde, molim te. :lol:
The Realist

#2982 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The Realist »

Moja ne gleda, ne znam za tvoju. Moja gleda Foxove i slične stvari, te je gledala i HBO redovno, dok smo ga imali (greškom, nismo plaćali) :).

A dalje ne bih, jer nemam namjeru raspravljati, samo sam rekao da sam mislio da je bolja "filmska ponuda" i da je bolja na Telemachu, ništa više.

Niti sam na Telemachu, da bi ih hvalio, niti sam kudio Logosoft, samo je bila konstatacija, jer sam ja mislio da je drugačija ponuda (ne znam zašto).
Last edited by The Realist on 16/09/2012 15:35, edited 1 time in total.
raskopusa

#2983 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by raskopusa »

signal za tv bn nemam vec par dana? ima li jos neko problem? :roll:
zilog

#2984 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

The Realist wrote:Moja ne gleda, ne znam za tvoju. Moja gleda Foxove i slične stvari, te je gledala i HBO redovno, dok smo ga imali (greškom, nismo plaćali) :).

A dalje ne bih, jer nemam namjeru raspravljati, samo sam rekao da sam mislio da je bolja "filmska ponuda" i da je bolja na Telemachu, ništa više.

Niti sam na Telemachu, da bi ih hvalio, niti sam kudio Logosoft, samo je bila konstatacija, jer sam ja mislio da je drugačija ponuda (ne znam zašto).
Uopste se ne raspravljamo, nego si, kao i ja, iznio svoje misljenje.

Mozda si previdio, jer nisi okusio, ali snimalica unosi sasvim drugi dozivljaj u gledanju TV-a. Toliko je toga, vrijednog za pogledati, a sto bi inace propustio, da je ovo kanala sasvim dovoljno. Fali vremena... 8-)
The Realist

#2985 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The Realist »

zilog wrote: Uopste se ne raspravljamo, nego si, kao i ja, iznio svoje misljenje.

Mozda si previdio, jer nisi okusio, ali snimalica unosi sasvim drugi dozivljaj u gledanju TV-a. Toliko je toga, vrijednog za pogledati, a sto bi inace propustio, da je ovo kanala sasvim dovoljno. Fali vremena... 8-)
Znam da je snimalica dobra, to sam hvalio i dok neki ovdje nisu tome pridavali važnost.

Svejedno, jedno 3-4 dobra filmska ne bi bilo na odmet.

Ja sam prije mislio kako to nije bitno, jer mogu sve skinuti, ali onda pogledaš malo stariju populaciju, pa malo suprugu (zna ona dosta, ali kada mene nema, više voli listati kanale, pa ako na nešto naleti, to je super) i vidiš da treba još tih kanala, mada je istina da mnoge nije lako uvesti, tj. treba ih platiti, što opet ne odgovara ljudima.

No svejedno, vjerujem da će svi uvesti dodatne kanale (samo za one svoje nisam siguran :roll: , mada se nešto govori, ali valjda ću do tada na CS preći, a.B.d.), makar u prošireni paket.

I opet, ovo nisam počeo kao kritiku, nego je mene iznenadilo da nema više kanala. Znam uvijek vidim dosta muzičkih, sportskih, dokumentaraca i valjda sam zato malo iznenađen kada sam vidio da fali nešto filmskih. Ko je kriv što je toliko letvica podignuta :D (od strane Logosofta).
zilog

#2986 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

The Realist wrote:Znam da je snimalica dobra, to sam hvalio i dok neki ovdje nisu tome pridavali važnost.

Svejedno, jedno 3-4 dobra filmska ne bi bilo na odmet.

Ja sam prije mislio kako to nije bitno, jer mogu sve skinuti, ali onda pogledaš malo stariju populaciju, pa malo suprugu (zna ona dosta, ali kada mene nema, više voli listati kanale, pa ako na nešto naleti, to je super) i vidiš da treba još tih kanala, mada je istina da mnoge nije lako uvesti, tj. treba ih platiti, što opet ne odgovara ljudima.
Naravno da nije na odmet, ali se postavlja pitanje jel' realno? Ja bih doplatio HBO, zato sto si mogu priustiti. Znam da nije nesto (gledao ga na CS-u) i da bih bacao pare, ali neka se nadje. Ipak, nije mi presudan da budem na LOL-u.

Veliki broj ljudi koje poznajem vaga dal' da predje sa Trio na TrioLight (nece kada se objasni razlika), a kamo li da zavlaci ruku u novcanik i placa nesto sto ce vrlo malo, ili nikako, koristiti.

Svakako da stariji ljudi ne znaju sa torrent-ima, ali im se i ukusi razlikuju od nasih, pa gledaju Hayat i NovaTV (lupam). Osim toga, ljudi nisu bas spremni da placaju ista preko osnovnog paketa. Cast izuzecima, ali velika vecina nije.
The Realist

#2987 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The Realist »

A zašto si napustio CS?
jastuk1

#2988 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by jastuk1 »

The Realist wrote:A zašto si napustio CS?
Znam da pitanje nije upućeno meni, al ja imam CS već dvije godine, prve bih nekad nešto i pogledaj, a sad nikad ništa. Bezveze sam i platio za ovu godinu. Nevjerovatno koliko mi se način gledanja promijenio zadnju godinu dana. Nisam receiver upalio od maja. Nevjerovatno koliko mi se svi interesi prebacili na youtube i određene business streaming kanale. cnbc, bloomberg.

Sad nešto ako nisam uplanirao ni ne gledam. Sve mi je postalo "video on demand." Evo zadnje što sam od proljetos pogledo na TV ekranu je bio Onur u ovoj zadnjoj reinkarnaciji :lol: - skino epizode, odgledo za par dana i to je bilo to.

Hmmm. Hoće li Logosoft pokretati nešto poput BHT-ovog Moja web TV? Jer ja fakat više ne moram imat nikakav TV signal da dolazi na TV, a par naših kanala preko interneta bi bilo sasvim dovoljno za ne daj Bože.
The Realist

#2989 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The Realist »

Dobro, ja bih sigurno gledao, pogotovo radi sporta, te serija i filmova. I ja i supruga volimo pogledati sve to, a nekada je malo mučno sve prebacivati (dobro, bit će lakše kada kupim bolji TV, a.B.d., pa spojim komp sa TV-om), a volimo i kada onako naletimo na nešto, pogotovo što je samo 10KM mjesečno. Jedino je početna investicija problem.

Mene zanima je li se to nešto pokvarilo, je li slabija ponuda, jesu li postali nesigurniji oko ponude (da im zaključaju na duže vrijeme), ili?
jastuk1

#2990 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by jastuk1 »

Ja - kako ga nisam palio od maja ni ne znam radi li, a čak i da nešto padne toliko toga ima što nije palo da uvijek možeš naći nešto interesantno. Znam da ih je puno odustalo kad je total paket rikno nekad prošle godine. Moj "problem" je što ono što mi je interesantno mogu pronaći samo na internetu. Postao sam "prezahtjevan." Konkretno u mom slučaju se ispostavilo da je to bila propala investicija jer ne koristim, a mislio sam da ću koristiti.

E sad kad bi me neko pitao što ne prodaš - moj odgovor je - a šta ću ako se vratim na stari režim gledanja TV-a? Koji sam ja :-)
zilog

#2991 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

The Realist wrote:A zašto si napustio CS?
Krali mi antene i LNB-ove sa krova. Posto mi je prozor prema sjeveru, a siroka zgrada, nista drugo nije dolazilo u obzir.
The Realist

#2992 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The Realist »

Aha. Htjedoh reći "dobro je, nije do kanala," ali kada razmislim i nije baš dobro :D.
zilog

#2993 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Uvijek je bilo trzanja slike, pa patnja oko kljuceva. Cak sam probavao da share-ujem. Patnja ziva, ima hrpa problema, ali je dobar fol.

I opet bih, ako se preselim. SuperTV bih, naravno, zadrzao. Snimalice se ne odricem.
Propolis89

#2994 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Propolis89 »

Meni je stan na sjevernoj strani i balkon i prozori..gdje ce meni oni staviti antenu za prijem tv,net i telefonije?
zilog

#2995 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Propolis89 wrote:Meni je stan na sjevernoj strani i balkon i prozori..gdje ce meni oni staviti antenu za prijem tv,net i telefonije?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ide kablom, kojim ti telefon ulazi u stan.
Propolis89

#2996 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Propolis89 »

ahaaa..ok...ja sam mislio da oni postave neku antenu na prozor..tako vidjam po stanovima i balkonima :DDDDD
Dozer

#2997 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dozer »

Pa dobro, ako je sjeverna strana onda je moguce da ce morati preko antene jer se LOL kutije obicno postavljaju na juznu stranu zgrade, radi toplote optickom kablu u zimskim mjesecima.
Onda je moguce da ce tebi, i samo tebi naravno, postaviti neku antenu :)
The Realist

#2998 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The Realist »

Dozer wrote:Pa dobro, ako je sjeverna strana onda je moguce da ce morati preko antene jer se LOL kutije obicno postavljaju na juznu stranu zgrade, radi toplote optickom kablu u zimskim mjesecima.
Onda je moguce da ce tebi, i samo tebi naravno, postaviti neku antenu :)
Problem je bio što sam ja postavio "zilogu" pitanje vezano za CS, a to korisnik nije primjetio :) . Zato sam i prebacio raspravu bio na drugu temu.
Dozer

#2999 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dozer »

Ma zezam se, ba :)
karanana

#3000 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

kakva je sad ono jos jedna arena1 sto su je jucer nadodali?
jeli to ta arena bh? za sad koliko sam upratio, sve je isto kao i na arena1 srb
Post Reply