Mrsanje - nacini ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
pakica_

#2976 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by pakica_ »

Amazingness wrote:
pakica_ wrote:@amazingness stvarno ne znam koliko su posto masnoce :lol: to su oni dimljeni pileci fileti Ovako- ne salama, ne sunka, nego bas pileca prsa, ma znas na sta mislim :D
Ako su dimljeni onda su odlični. Imaju veliku manu, a to je cijena.
da su jeftini, nisu, al' su mljac :lol:
kad skontas, sta je od zdrave hrane jeftino :-)
odem da kupim posni sir, haman 3 km ovolipacna kutijica.. e neces ga majci! radije domaci full masni seljacki mladi sir po malo, nego taj :run:
Amazingness

#2977 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Amazingness »

Milkos nemasni sir, 2.10 do 2.30 košta a dođe 400grama. Lično mi je teško jesti ga tek tako ili čak pomiješati sa tjesteninom, ali je zato sa jajima odličan. Nećeš sigurno naći jeftinijih proteinski proizvod. Odličan je za obrok pred spavanje.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2978 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ladyblue18 »

Dimljena pileca prsa su meni najbolja Perutninina ali su zhaaaraaa :oops:
quarterback

#2979 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by quarterback »

probati purecu delikates sunku od vindije...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2980 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ladyblue18 »

quarterback wrote:probati purecu delikates sunku od vindije...
Probana. I ona je zhaaaraaaa :D
Amazingness

#2981 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Amazingness »

Odlična je jer sadrži samo 1gram masnoće.
pirmin

#2982 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by pirmin »

Image
roboth

#2983 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by roboth »

Mrsanje je jednostavno, samo ko ima volju da smrsa :D

Ubaciti kardio trening nekih 5 puta sedmicno, za dorucak unositi UH (ne bas prevelike kolicine), drugi obrok uzina, to moze biti neko voce, treci obrok rucak, za rucak se moze jesti malo slobodnije, ali se ne treba prejedati i ne treba se jesti bas bilo sta kao sto je pica, cevapi, hamburgeri i slicno, 2-3 sata kasnije odraditi trening, cetvrti obrok bjelancevine (pileca prsa, bjelanca itd.) ili to moze biti peti obrok, a da cetvrti bude opet neko voce. Ako su proteini cetvrti obrok, onda peti moze biti neka salata. Bitno je da se navecer ne unose UH i da se izbace slatkisi iz ishrane, sokove zamjeniti vodom. I tako bar mjesec dana, a neke kile ce sigurno nestati :D
Je li to tesko? :D :D
radenska

#2984 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by radenska »

Jeste tesko kad ima ovih ovisnika o seceru poput mene :D
VAla su u pravu kad kazu da je secer droga. JA uopce nemam karaktera da ne kupim nesto slatko u supermarketu pa ih izbjegavam gdje god mogu. Muza posaljem po osnovno sto mi treba barem dok se ne naviknem bez slatka.
Amazingness

#2985 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Amazingness »

Svaki dan za doručak pojedi nešto slatko, kašikicu nečega slatkog i to je to. Nema mršanja sa korištenjem čokoladica koje sadrže 400-500 kalorija. Čak i to možeš jedanput u sedmici, čisto da ubrzaš metabolizam.

Ovo za doručak je vezano za punjenje glikogena u organizmu.
radenska

#2986 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by radenska »

Evo ja jedem ovako otprilike zadnjih desetak dana. Slatko gotovo nikako, bas izbjegavam gdje god mogu. Hljeb isto tako. Ujutro kafa, pa oko 10 zobene pahuljice sa jogurtom, rucak neka piletina s povrcem i pire krompir ili riza, popodne kuhano jaje ili mladi sir i navecer opet jogurt s nekim pahuljicama.

Da li nesto treba mijenjati da bi se jos ubrzao metabolizam. Moram reci da se bas tjeram da pijem vodu, inace mozda dvije case dnevno popijem. Sad pripremim ujutro dvije flase po litar pa tako pijem da znam koliko popijem.
omega369

#2987 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by omega369 »

Provjeren recept za lagano gubljenje kilaze (2-4 kg mjesecno) i odrzavanje ugodne tezine (prema licnom iskustvu) :D

- crni hljeb (ne previse hljeba ali kad se koristi da bude crni ili polubjeli)
- povrce (nema potrebe objasnjavati)
- piletina (sto manje drugog mesa, a virsle, salame, kobasice, pastete i ostalo smece nikako!)
- secer i slatko (sto manje ili nikako)
- gazirano (ni pod razno)

i to je to provjereno ;-)
mousstapha

#2988 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by mousstapha »

Kastanienallee wrote:Najprovjereniji recept za vecinu ljudi koji se muce s viskom kilograma je naci nacin kako srediti svoj ukupni zivot, gdje ce briga za sebe i svoju psihicku i emocionalnu stabilnost biti centralna tema oko koje ce se sve drugo organizovati prilicno samo od sebe. Vrijedi truda mnogo vise od opsesivnog analiziranja svakog zalogaja, davanja rokova tokom kojih se treba nesto izgubiti/dobiti. Jedino dugorocno isplativo i smisleno je nauciti brinuti o sebi. To svi mogu. Rezultati su na nivou "vjerovali ili ne" a prilicno je jednostavno i ovisi iskljucivo o nama samima.
:thumbup:

Znaci, zivi zdravo. :)
Pasiflora

#2989 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pasiflora »

Dakle - 4 mjeseca od prestanka pusenja (do dana danasnjega) nabacila oko 6 kg (prije toga dobila jos 6 kg pod nekim drugim okolnostima). Dakle: ukupno viska 12kg.
Sokove pijem jednom do 2 puta godisnje - znaci zanemarivo. Gazirano nikada.
Slatko se trudim da smanjim na minimum, ali svakako dnevno pojedem npr. strudlu od jabuke (koju sam sama pravila) ili neki drugi kolac, cokoladu potpuno izbacila, povremeno integralna 2 ili 3 keksa uz kafu. Kafu potpuno prestala sladiti. Pijem ujutro po 2 soljice caja sa po kasicicom meda.
Rucak - pa jedem vise manje koliko i prije. Mozda malo manje.
Voce i povrce jedem svaki dan u razlicitim omjerima. Od kada ozbiljno pokusavam smrsati, kada god sam gladna jedem voce, a to je cesto :roll: .
U zadnjih 15-tak dana mislim da se vaga zaustavila i mozda krenula koji gram nizbrdo (nemam digitalnu, vec onu sa kazaljkom). Naime kazaljka vise nije zakucana za okrugli broj vec je kao malo krenula prema crtici ispred :D
Sa fitnesom krecem od naredne sedmice (2 do 3 puta sedmicno).
I stvarno vise nemam ideju sta da radim i kako da sebi pomognem.
Pitarrr82

#2990 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pitarrr82 »

Mislim da za vecinu ljudi nije problem da smrsaju, vjerujem da je vecini problem da zadrze tu kilazu nakon toga...
jedna tamo

#2991 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by jedna tamo »

Kastanienallee wrote:Najprovjereniji recept za vecinu ljudi koji se muce s viskom kilograma je naci nacin kako srediti svoj ukupni zivot, gdje ce briga za sebe i svoju psihicku i emocionalnu stabilnost biti centralna tema oko koje ce se sve drugo organizovati prilicno samo od sebe. Vrijedi truda mnogo vise od opsesivnog analiziranja svakog zalogaja, davanja rokova tokom kojih se treba nesto izgubiti/dobiti. Jedino dugorocno isplativo i smisleno je nauciti brinuti o sebi. To svi mogu. Rezultati su na nivou "vjerovali ili ne" a prilicno je jednostavno i ovisi iskljucivo o nama samima.
da baš tako, još samo početi :roll:
Amazingness

#2992 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Amazingness »

radenska wrote:Evo ja jedem ovako otprilike zadnjih desetak dana. Slatko gotovo nikako, bas izbjegavam gdje god mogu. Hljeb isto tako. Ujutro kafa, pa oko 10 zobene pahuljice sa jogurtom, rucak neka piletina s povrcem i pire krompir ili riza, popodne kuhano jaje ili mladi sir i navecer opet jogurt s nekim pahuljicama.

Da li nesto treba mijenjati da bi se jos ubrzao metabolizam. Moram reci da se bas tjeram da pijem vodu, inace mozda dvije case dnevno popijem. Sad pripremim ujutro dvije flase po litar pa tako pijem da znam koliko popijem.

Navečer izbaci zobene pahuljice jer su to ugljikohidrati. Najbolji ti je pojesti 200-250 grama sira za večeru.

Za ubrzavanje metabolizma koristi običan obrok neki, ne previše nego umjereno.
Amazingness

#2993 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Amazingness »

omega369 wrote:Provjeren recept za lagano gubljenje kilaze (2-4 kg mjesecno) i odrzavanje ugodne tezine (prema licnom iskustvu) :D

- crni hljeb (ne previse hljeba ali kad se koristi da bude crni ili polubjeli)
- povrce (nema potrebe objasnjavati)
- piletina (sto manje drugog mesa, a virsle, salame, kobasice, pastete i ostalo smece nikako!)
- secer i slatko (sto manje ili nikako)
- gazirano (ni pod razno)

i to je to provjereno ;-)

Trebaš uvijek paziti na taj crni hljeb jer ruku na srce, većina pekara stavi samo običnu boju i to nazivaju crnim hljebom.

Ražev hljeb je najbolji ali ni njega ne valja mnogo konzumirati.
Amazingness

#2994 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Amazingness »

Pasiflora wrote:Dakle - 4 mjeseca od prestanka pusenja (do dana danasnjega) nabacila oko 6 kg (prije toga dobila jos 6 kg pod nekim drugim okolnostima). Dakle: ukupno viska 12kg.
Slatko se trudim da smanjim na minimum, ali svakako dnevno pojedem npr. strudlu od jabuke (koju sam sama pravila) ili neki drugi kolac, cokoladu potpuno izbacila, povremeno integralna 2 ili 3 keksa uz kafu. Kafu potpuno prestala sladiti. Pijem ujutro po 2 soljice caja sa po kasicicom meda.
Voce i povrce jedem svaki dan u razlicitim omjerima. Od kada ozbiljno pokusavam smrsati, kada god sam gladna jedem voce, a to je cesto :roll: .
U zadnjih 15-tak dana mislim da se vaga zaustavila i mozda krenula koji gram nizbrdo (nemam digitalnu, vec onu sa kazaljkom). Naime kazaljka vise nije zakucana za okrugli broj vec je kao malo krenula prema crtici ispred :D

Sa treningom možeš bez problema smršati ali opet zavisi šta tačno želiš.

Trebaš jesti 4-5 obroka dnevno. To što ti radiš izazvati će kontraefekat.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2995 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by mk ultra »

jedna tamo wrote:
da baš tako, još samo početi :roll:
problem uzeti štrik i preskakati kod kuce?
pearlica

#2996 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by pearlica »

Pasiflora wrote:Dakle - 4 mjeseca od prestanka pusenja (do dana danasnjega) nabacila oko 6 kg (prije toga dobila jos 6 kg pod nekim drugim okolnostima). Dakle: ukupno viska 12kg.
Smanjujes slatko na minimum a svaki dan ga jedes. Ne shvatam kakvo je to mrsavljanje. Kod mene kada se kaze smanjujem slatko na minimum onda ga mozda jedem 2-3 puta mjesecno mozda jedan kolacic ili cokoladicu. Nema toga ko je smrsao a svaki dan slatko jeo. Jednostavno previse kalorija u par grama.

Drugo ne jede voce jer je voce puno secera. Jedi povrce puno vise vitamina a manje secera.
omega369

#2997 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by omega369 »

Amazingness wrote:
Trebaš uvijek paziti na taj crni hljeb jer ruku na srce, većina pekara stavi samo običnu boju i to nazivaju crnim hljebom.

Ražev hljeb je najbolji ali ni njega ne valja mnogo konzumirati.
uglavnom kupujem integalno brasno, pa jos mjesam sa razevim i heljdinim. milina
roboth

#2998 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by roboth »

pearlica wrote:
Smanjujes slatko na minimum a svaki dan ga jedes. Ne shvatam kakvo je to mrsavljanje. Kod mene kada se kaze smanjujem slatko na minimum onda ga mozda jedem 2-3 puta mjesecno mozda jedan kolacic ili cokoladicu. Nema toga ko je smrsao a svaki dan slatko jeo. Jednostavno previse kalorija u par grama.

Drugo ne jede voce jer je voce puno secera. Jedi povrce puno vise vitamina a manje secera.
Da, u vocu ima secera, ali koji je neophodan za pravilno funkcionisanje organizma, ne treba pretjerivati sa vocem, treba jesti, ali ne previse, jer se tu nalaze zdravi UH koje ce organizam u toku dana pravilno potrositi (jod jednom napominjem, u normalnim kolicinama unositi). Vec su problem kolaci, keks, cokolada itd gdje se nalaze prosti UH koji se skladiste u mast tj.salo, ako se ne potrose odmah nekom fizickom aktivnoscu, dakle sva energija koja se ne potrosi ide u mast.
@Pasiflora, nije ni cudo sto ne mrsas kad se svaki dan nesto slatko jede, broj kalorije, samo u 2-3 integralna keksa koja ti uzmes se nalazi oko 200 gr kcal i 30-tak gr prostih UH :)
casanova123

#2999 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by casanova123 »

Smrsa se tako sto prestanes da jedes ko stoka po cijeli dan. Treba raditi(posao, trening ili masturbirati 6 puta dnevno ako vam je za sve mrsko..).. ujutro popijes caj umjesto kafe, i umjesto 4 kriske nutelle pojedes cornflakesa ili dvije kriske pavlake.. za rucak ne pojedes pure kilu ili bureka ko stoka sa kajmakom i sirom, nego pojedes fino dvije purece snicle sa rizom(vjeruj mi napuse ti se stomak pravo :D ).. za veceru umjesto 3 milka cokolade, ili prije toga jedno 3 cheesa iz mcd cisto ono da se gricne, napravis palacinke i pojedes 4 max, a ne 10, ssa nutellom da si ugodis.. ili ima i druga varijanta.. spavas duze, preskocis dorucak, oko 4 se natjeras da nesto pojedes jer moras nesto pojesti i tada rucas ovo sa sniclom i rizom ili krompirom, i onda prekocis veceru.. ako jedete iz dosade, onda krenete igrati neku browser igricu tipa coloniam, ogame, travian, ikariam ili pak LoL ili WoW u kranjem slucaju..

Da se meni udebljati barem :S btw. kod mene je ova druga varijanta gdje se preskace dorucak i obicno vecera :(
DanteX

#3000 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by DanteX »

casanova123 wrote:Smrsa se tako sto prestanes da jedes ko stoka po cijeli dan. Treba raditi(posao, trening ili masturbirati 6 puta dnevno ako vam je za sve mrsko..).. ujutro popijes caj umjesto kafe, i umjesto 4 kriske nutelle pojedes cornflakesa ili dvije kriske pavlake.. za rucak ne pojedes pure kilu ili bureka ko stoka sa kajmakom i sirom, nego pojedes fino dvije purece snicle sa rizom(vjeruj mi napuse ti se stomak pravo :D ).. za veceru umjesto 3 milka cokolade, ili prije toga jedno 3 cheesa iz mcd cisto ono da se gricne, napravis palacinke i pojedes 4 max, a ne 10, ssa nutellom da si ugodis.. ili ima i druga varijanta.. spavas duze, preskocis dorucak, oko 4 se natjeras da nesto pojedes jer moras nesto pojesti i tada rucas ovo sa sniclom i rizom ili krompirom, i onda prekocis veceru.. ako jedete iz dosade, onda krenete igrati neku browser igricu tipa coloniam, ogame, travian, ikariam ili pak LoL ili WoW u kranjem slucaju..

Da se meni udebljati barem :S btw. kod mene je ova druga varijanta gdje se preskace dorucak i obicno vecera :(
Onaj ko preskače doručak, dijeta mu je automatski propala. Doručak se ne smije preskakati. To je najveća greška koja se pravi. Ti za doručak možeš jesti skoro pa šta poželiš, ali ne pretjerano.
Večera se preskače ako si se najeo za ručak, ali i to je pod slobodnim izborom. Mada ja ne preskačem ništa od toga i ipak sam skinuo 20 kg za 5 i po mjeseca.
Post Reply