SDP

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2976 Re: SDP

Post by Truba »

madner wrote: Mislis da ce neki birac reci: pa dobro bili su bolji od ovih za bar 30% i zasluzuju glas. Hoce kurac.

Ne samo da moraju bolje raditi nego moraju uraditi stvari koji ce svako gradjanin vidjeti. Da li ce to biti autoputevi, punjene zatvora ili nesto trece nije bitno.
jeste ali će svi reći: nikad više za SDP onda satirične stranke Kokuzi i vječiti autsajderi Njihova stranka i SDU i ostali "ljevičari" te sumnjivi liberali pozobaju toliko glasova da je bolje da ne izlaze na izbore ti glasači...

pravosuđe je koliko znam neovisno tako da ne znam kakve to veze ima sa SDPom... osim opet s famoznom izgradnjom zatvora... onda opet mnogi iz samog tog pravosudja bi se mogli naći u njemu... :? a da ne spominjemo pripadnike stranaka...
začarani krug

opet kažem... ovi se barem trude... iako se u SDPu dosta namnožilo stoke...
Truba

#2977 Re: SDP

Post by Truba »

Banksy wrote:
Black swan wrote:očekuje se da se opravda suradnja sa zelenim

nismo sretni ali ne može bolje :roll:
To se opravdalo davno, nije to ...
baza nije zadovoljna ultraljevičari nisu zadovoljni mnogi iz baze više ne dolaze na sastanke
drugi šute o tome kao da se ništa ne događa

ja pokušavam racionalno objasniti stvari

trenutno bolje ne može...
madner

#2978 Re: SDP

Post by madner »

Sve se moze, Suljaga je pucao mozda 4 puta ali na kraju je pogodio metu :D

Nema tu velike filozofije sto se tice zatvora, trebaju nam veci kapaciteti kako bi svi osudjeni mogli lezat. AKo nisu u stanju napraviti to, jebi ga.
armin071

#2979 Re: SDP

Post by armin071 »

madner wrote:Sve se moze, Suljaga je pucao mozda 4 puta ali na kraju je pogodio metu :D

Nema tu velike filozofije sto se tice zatvora, trebaju nam veci kapaciteti kako bi svi osudjeni mogli lezat. AKo nisu u stanju napraviti to, jebi ga.
Eno im ga u Konjicu(Titno atomsko). Sigurni su ko Svica unutra.
al_akhisari

#2980 Re: SDP

Post by al_akhisari »

madner wrote:Potpuno pogresno, ne moraju oba naroda pristati na ukidanje. Pa nisu ni stanovnici juga pristali da im djeca idu skupa sa crnicima u skolu, ali sa malo dobre volje i kojom brigadom je i to rjeseno.

Dakle dvije skole pod istim krovom su zlo i protiv zla se mora boriti. SDP je podudlao ovaj put HDZu.
...ja i ne govorim o narodima; govorim o "predstavnicima naroda", o ljudima koji vedre i oblace, o gospodarima svega i svacega, o onima koji su jedini pozvani da odlucuju sta je dobro za njihov narod, a sta ne, o onima koji oblikuju svijest i razmisljanja, o onima koji u te iste narode unose nemir, nesigurnost, zebnju i strah,...o njima ja govorim; a poredjenje juga i tadasnje situacije na istom, sa onim sto mi imamo, kao i nacina rjesenja problema, i nije bas naj; proslo je vrijeme brigada, izmedju ostalog
Banksy

#2981 Re: SDP

Post by Banksy »

Black swan wrote:
Banksy wrote:
Black swan wrote:očekuje se da se opravda suradnja sa zelenim

nismo sretni ali ne može bolje :roll:
To se opravdalo davno, nije to ...
baza nije zadovoljna ultraljevičari nisu zadovoljni mnogi iz baze više ne dolaze na sastanke
drugi šute o tome kao da se ništa ne događa

ja pokušavam racionalno objasniti stvari

trenutno bolje ne može...
Ultraljevičare su svakako svojevoljno brisali i prije izbora, ako oni ne dolaze, dolaze neki drugi, brojno stanje je isto,
Za crveno-zelenu koaliciju znalo se mnogo prije izbora, nije ni to ...

Jedino da nam @madner razbistri, ako želi :) Zašto baš sad vanredni kongres?
Truba

#2982 Re: SDP

Post by Truba »

što se zatvora tiče uvijek se mora misliti da bilo što novo ako se gradi mora zadovoljavati sve EU standarde za zatvore...
ultima_palabra

#2983 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Možda da se da nedvosmislena podrška vrhu stranke po pitanju nadolazećih ustavnih promjena... kakav god taj stav bio :roll:
madner

#2984 Re: SDP

Post by madner »

Zao mi je, nisam insider. Ali eto ako mi ponude jedno do dva mjesta u upravnim odborima pristajem da postanem clan :D
VjecitiStudent

#2985 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

ultima_palabra wrote:Možda da se da nedvosmislena podrška vrhu stranke po pitanju nadolazećih ustavnih promjena... kakav god taj stav bio :roll:
Zasto onda nije bilo vanrednog kongresa uoci pregovora o aprilcu ili Butmiru?
ultima_palabra

#2986 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

VjecitiStudent wrote:
ultima_palabra wrote:Možda da se da nedvosmislena podrška vrhu stranke po pitanju nadolazećih ustavnih promjena... kakav god taj stav bio :roll:
Zato što stranka nije bila u vlasti niti je imala tako značajnu ulogu kao što bi imala sada.
VjecitiStudent

#2987 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

ultima_palabra wrote:
VjecitiStudent wrote:
Zato što stranka nije bila u vlasti niti je imala tako značajnu ulogu kao što bi imala sada.
Aprilski paket su srusile udruzene opozicione stranke.
Osim toga, nikakvi konkretni, sudbinski pregovori o dramaticnoj promjeni Ustava nisu najavljeni, zar za ove beskonacne i suplje komisije treba vanredni kongres?
Last edited by VjecitiStudent on 27/10/2011 14:02, edited 1 time in total.
Banksy

#2988 Re: SDP

Post by Banksy »

Ima logike.
Ali, ako bi ostali na starom ''bh patriotskom kursu'' ne vidim razlog za sazivanje kongresa i traženja nekih posebnih ovlasti ili odobravanja.
Zna li se šta predviđa taj novi paket, ima li kakvih nepovoljnih prijedloga koji bi mogli biti problematični?
VjecitiStudent

#2989 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
Ima logike.
Ali, ako bi ostali na starom ''bh patriotskom kursu'' ne vidim razlog za sazivanje kongresa i traženja nekih posebnih ovlasti ili odobravanja.
Zna li se šta predviđa taj novi paket, ima li kakvih nepovoljnih prijedloga koji bi mogli biti problematični?
Novog paketa nema, tj ima, to je minimum onoga oko cega se zainteresovane strane sloze.
ultima_palabra

#2990 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Banksy wrote:
Ima logike.
Pa nagađa se da ne bi bio povoljan... da bi bio predložen preustroj samo Federacije, uz eventualno neke mehanizme deblokade državnog nivoa kad su u pitanju "evropski" zakoni + rješenje Sejdić-Finci situacije.

Ono čega se ja pribojavam je da Zlatko, koji je mekan prema MZ, traži podršku baze da pristane na to :roll:

Napominjem da je ovo samo moj tok misli, nemam nikakvog insidera u SDP ili uopšte politici.
Banksy

#2991 Re: SDP

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote:
Ima logike.
Novog paketa nema, tj ima, to je minimum onoga oko cega se zainteresovane strane sloze.
Nakon završenog Kosova, svaki novi paket biće vrlo vjerovatno nepovoljan.
Možda je ovo što piše @ultima ...
madner

#2992 Re: SDP

Post by madner »

Bumo vidjeli, postoji i opcija da se trazi saglasnost da se idu u opoziciju na drzavnom nivou.
Truba

#2993 Re: SDP

Post by Truba »

ja direktni odgovor nisam dobio...
VjecitiStudent

#2994 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote: Novog paketa nema, tj ima, to je minimum onoga oko cega se zainteresovane strane sloze.
Nakon završenog Kosova, svaki novi paket biće vrlo vjerovatno nepovoljan.
Možda je ovo što piše @ultima ...
Nista slicno cak ni aprilskom paketu se vise nece pojaviti, eventualno ce se opet desiti neka repriza Butmira sa vec vidjenim, nikakvim ishodom.
Sve u svemu, Dayton forever ...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2995 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Mislim da je SDA ovdje najviše profitirao. Izgubili izbore, ušli u vlast i neki dan Tihić traži prijevremene izbore. Dakle, u vrlo lošem momentu po eventualan izborni rezultat SDP-a, onako smireno i mudro, jer zna da bi SDA u tom slučaju kako god profitirao i oni opet uzjahali. Koliko god ne smatram SDP poštenom strankom vrijednom glasa, u konkretnom slučaju sam uz njih.
Truba

#2996 Re: SDP

Post by Truba »

pa normala kad imaju čvrstu bazu klonova koji su kao borg jednog istog mišljenja
oridjidji

#2997 Re: SDP

Post by oridjidji »

Ne znam jeli pametno puno kritikovati SDP-e zbog politike koju vodi, kad su drugi mnogo gori od njega. Sdp politika je samo reakcija na akcije srpskih i hrvatskih nacionalista politicara koji su na vlasti i kontinuirano rade sve da funkcionalne vlasti na nivou BIH-a ne bude.

Zlajin SDP je samo adekvatan odgovor na politiku SNSD-a i dva HDZ-a kojima je u cilju da nema građanske BIH-a i da pomirenja nema među narodima iz želje da se sačuva vlast.

Jedina mana Zlatku je ta što se poigrao sa inteligencijom BH Hrvata i oduzeo im mjesto jednog predstavnika u predsjednistvu BIH-a kandidaturom Željka Komšića, te ih time gurnuo u svojevrsnu političku izolaciju birajući pogodne stranke među BH Hrvatima za stvaranje vlasti u FBIH-a. Naravno da su i dva HDZ svojom bezkompromisnom politikom saučešništva sa Dodikom pridonjeli tome odbijajuci sve ponude SDP-a da zajedno djeluju ko kompaktan blok vlasti u FBIH-a. Polako se urušava HDZ struktura u Hrvatskoj i pitanje je vremena kada će se ista početi urušavati kod nas, zbog istih pitanja i odgovora koje muće Hrvate u Hrvatskoj, a bogme i ove u BIH-a.

SDP će upravo zbog svoje politike uvijek dobiti moj glas, sve su podrijedili sebi i da ponovo budu izbori glasao bih za njih i za Komšića. Po meni je najbolje od njih ono što su kočnica svima onima koji ovu zemlju razaraju. To što nemamo državne vlasti možda i nije toliko zlo po FBIH, koliko po RS jer će se represija na RS desiti prije ili kasnije.
Truba

#2998 Re: SDP

Post by Truba »

budimo realni
komšić ne bi pobijedio na ilidzi za načelnika

ali tu su krivi oni koji su pravili ustav i izborni zakon
možda se nije trebao s federacije birati član predsjedništva nego po kantonima pa neke bodove zbrajati...
quasar

#2999 Re: SDP

Post by quasar »

"Kvalifikacije navedene u članku objavljenom u Slobodnoj Bosni izuzetno su teške i osoba koja može imati bilo kakve veze s tim navodima ne može i ne smije biti na slobodi, a kamoli biti ministar unutrašnjih poslova. Zbog građana, kolega, novinara i budućih policajaca te studenata Fakulteta za kriminalistiku zatražio sam istragu protiv sebe. Kao ministar moram ostati izvan svake razumne sumnje kako bih mogao obavljati ovu odgovornu funkciju. Što se navoda i kvalifikacija iz Slobodne Bosne tiče oni mogu biti demantovani istragom koju sam zatražio ili dokazani što će za posljedicu imati moj odlazak u ztavor", kazao je Budimlić, te dodao da podržava istraživačko novinarstvo jer može doprinijeti borbi protiv kriminaliteta.
:thumbup:

Ili ni ovo ne valja? :x
madner

#3000 Re: SDP

Post by madner »

madner wrote: Sada sta se tacno moze krivicno istraziti ne znam, jer i ne znamo sta je nalozeno. U tekstu je bilo nesto oko nekretnina, pa je mozda ministar samog sebe istrazio :D kako bi mogao tuziti SB.
Gdje nam je stochar :D
Post Reply