Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2976 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Alfons Kauders wrote:
faer wrote:
tu si u pravu donekle. oni koji su zaduzeni da sprijece ovakva stanja, ohr i pic, su jednostavno toliko podijeljeni da nisu mogli reagovati. plus, dusman lajcak sa onim stavom od prosle sedmice. medjutim, bitno je da se pregovori ne mogu zavrsiti sa hdzovima u vlasti ako ne pristanu na podjelu hrv pozicija do cetvrtka. ako nastave ovako, onda platformasi zavrsavaju posao u cetvrtak. sta slijedi nakon toga, niko bas nije siguran, ali je sigurno da hdzovi onda nisu vlast.
Meni se cini da su ispali prilicno naivni jer su pristali da udju u pregovore bez bilo kakvih garancija. O cemu pregovarati? O postivanju zakona i Ustava? O tome ne bi trebali biti pregovora...

Bezveze pristaju na trule kompromise samo kako bi se strancima prodavali kao kooperativni, a zauzvrat dobiju kitu. Kada HDZ i SNSD mogu igrati na kartu iskljucivosti i maksimalistickih zahtjeva, onda su SDA i SDP jednostavno trebali insistirati imenovanju delegata u DN prije nego sto se uopste pocne razgovarati o novoj parlamentarnoj vecini.

Svojim pristankom da se potkusuruju u OHRu kao na pijaci samo su pokazali da je Ustav i pravni okvir za njih relativna kategorija, nasjeli su na igru HDZ-a i SNSD-a...
Ti kao da zivis u svijetu maste..Sta bi se dogodilo da su odbili pregovore?
Pa cijela bh javnost se digla protiv Lagumdzije i SDP, postalo je normalno nazvati Lagumdziju rusiteljem BiH. Je li treba da nabrajam ko je sve stao na stranu HDZ-a? Da su to samo Hrvati, pa hajde, nego cijela bruka Bosnjaka..

Hvala nasim medijima na ovoj hajci, nadam se da su sad ponosni na sebe
super_zena

#2977 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by super_zena »

jel se ovo davnih dana, odmah nakon izbora, moglo uraditi? sjesti i podijeliti fotelje? moralo se cekati da drug Zlaja skonta da je, oprostite a izrazu, pr'no u čabar!

zavrsice kao i u vrijeme Alijanse, ako ne i gore!

p.s. "hajka" ce tek da krene, kad drugovi zapnu na izgovorenim obecanjima !
Last edited by super_zena on 15/03/2011 12:29, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2978 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by KatarinaKosaca »

Naglas se smijem za ovo o medijima. Postalo je normalno esdepeovcima ako ih se dotakne ili ne daj Bože spomene vječitog vožda to nazivati hajkom.
E, pa dragi moji, vlast ima svoju cijenu, a niste spominjali niti riječ hajka kada je bilo ko drugi u pitanju
faer

#2979 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by faer »

super_zena wrote:jel se ovo davnih dana, odmah nakon izbora, moglo uraditi? sjesti i podijeliti fotelje? moralo se cekati da drug Zlaja skonta da je, oprostite a izrazu, pr'no u čabar!

Mislis Cova je prnuo u cabar jer tek sad shvata da mora dijeliti hrv pozicije sa SDP-om?
palermo

#2980 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

super_zena wrote:jel se ovo davnih dana, odmah nakon izbora, moglo uraditi? sjesti i podijeliti fotelje? moralo se cekati da drug Zlaja skonta da je, oprostite a izrazu, pr'no u čabar!

tebi drago ?
nosara

#2981 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nosara »

Koja je, uopste, pozicija SDP-a...? Sta je ono sto je, u najruznijoj varijanti, SDP spreman da proguta...?
plain vanilla

#2982 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

palermo wrote:

tebi drago ?
bit ce joj jos draze ako TV1 prenese ekskluzivu kako je Zlaja prn'o
ipak je to news TV :D
nosara

#2983 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nosara »

KatarinaKosaca wrote:Naglas se smijem za ovo o medijima. Postalo je normalno esdepeovcima ako ih se dotakne ili ne daj Bože spomene vječitog vožda to nazivati hajkom.
E, pa dragi moji, vlast ima svoju cijenu, a niste spominjali niti riječ hajka kada je bilo ko drugi u pitanju
Ako je cijena vlasti slusanje laveza kojekave pascadi, to je mala cijena... :D
super_zena

#2984 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by super_zena »

@fear,
Čova je dobio sto je trazi, ljepoto moja :wink:

@palermo,
drago mi je samo iz jednog jedinog razloga. SDP prodaje muda pod bubrege. gori su 10x od ovih lopova koji su bili na vlasti, pardon, jos su (SDA...). a to ce se vrlo brzo pokazati. nazalost, ova zemlja nema istinsku alternativu postojecoj bandi!
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2985 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by KatarinaKosaca »

plain vanilla wrote: bit ce joj jos draze ako TV1 prenese ekskluzivu kako je Zlaja prn'o
ipak je to news TV :D
Ma, sve je to hajka ;-)
plain vanilla

#2986 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

nosara wrote:Koja je, uopste, pozicija SDP-a...? Sta je ono sto je, u najruznijoj varijanti, SDP spreman da proguta...?
Ako sve daju kako HDZ trazi, HDZ ce biti u poziciji da blokira svaku odluku..nema odluke bez HDZ
Gandalf

#2987 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

Eh eto sada su svi sretni - OHR će biti zadovoljan jer je jednu zločinačku organizaciju zvanu HDZ uspio ugurati u vlast - bravo majstori iz MZ-a, vaš obožavani status quo ostaje na snazi i dalje - sretan je i dodik jer ponovo u Federaciji ima saveznika za razvaljivanje BIH - a sretni su i ovi "demokrati" po forumu jer im je njihovo ugroženo nacionalno kuče uspjelo ući u vlast države koju mrze i preziru - Naredne 4 godine ko preživi sa legitimnim čovićima, dodicima, ivićmirićima pričače unucima.
super_zena

#2988 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by super_zena »

@Nosonja,

drug ti Zlaja vec jeste u savezu sa pascadijom. i evo slusa Covicev lavez, popus(t)io je...

@Plain Vanilla,
TV1 je kriva sto nemamo vlast pola godine od izbora... :zzzz:
nosara

#2989 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nosara »

plain vanilla wrote:
nosara wrote:Koja je, uopste, pozicija SDP-a...? Sta je ono sto je, u najruznijoj varijanti, SDP spreman da proguta...?
Ako sve daju kako HDZ trazi, HDZ ce biti u poziciji da blokira svaku odluku..nema odluke bez HDZ
Pa ako se dogovore bilo kako, nece valjda jedni drugima poslije podmetat klipove... Sta je donja crta SDP-a to pitam...
plain vanilla

#2990 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

super_zena wrote:@fear,

@palermo,
drago mi je samo iz jednog jedinog razloga. SDP prodaje muda pod bubrege. gori su 10x od ovih lopova koji su bili na vlasti, pardon, jos su (SDA...). a to ce se vrlo brzo pokazati. nazalost, ova zemlja nema istinsku alternativu postojecoj bandi!

ako HDZ dobije sto trazi, imat cemo Covu i Dodika na vlasti
zahvaljujuci dijelom i kampanji tvoje TV1
hvala vam, domoljubi :oops:
super_zena

#2991 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by super_zena »

naravno da nece podmetati klipoove, podmetace balvane! imao si priliku svjedociti proteklih godina...
plain vanilla

#2992 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

sta bona podijeliti?
idi se malo informisi pa dodji
super_zena

#2993 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by super_zena »

plain vanilla wrote:

@palermo,

moje? da je moja, zvala bi se Super TV! :D
palermo

#2994 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

@palermo,
ma meni je svjedno šta misliš, samo se nadam da si svjesna da sa ovim pisanjem prelaziš u onaj drugi tabor.....htjela to ili ne, jednostavno je tako....

i nema to veze sa SDP-om
plain vanilla

#2995 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

nosara wrote:
plain vanilla wrote:
Pa ako se dogovore bilo kako, nece valjda jedni drugima poslije podmetat klipove... Sta je donja crta SDP-a to pitam...
Zadnja ponuda je bila donja crta
ali oni traze sva hrvatska mjesta u DN tako da mogu blokirati svaku odluku, oko toga se sve vrti
ponudili su im i VM i nista nije diskutabilno osim zelje HDZ-a da uzmu sve hrvatske pozicije, a ovi ne daju sve..
super_zena

#2996 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by super_zena »

plain vanilla wrote:

sta bona podijeliti?
idi se malo informisi pa dodji
ti si odavno neinformisana...
fotelje se dijele, a podijelili su i Platformu.
setaj djevojko po informacije :wink:
plain vanilla

#2997 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

super_zena wrote:
plain vanilla wrote:

@palermo,

moje? da je moja, zvala bi se Super TV! :D
Ime televizije nista ne znaci
moze se zvati i news TV, a emitirati Seherzadu u udarnom terminu :wink:
super_zena

#2998 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by super_zena »

palermo wrote:

@palermo,
ma meni je svjedno šta misliš, samo se nadam da si svjesna da sa ovim pisanjem prelaziš u onaj drugi tabor.....htjela to ili ne, jednostavno je tako....

i nema to veze sa SDP-om

cim nisi na fonu SDP-a, odmah si drugi tabor? nemam pravo na svoje misljenje? nemam pravo primjetiti da se ova sapunica i ovakav ishod, mogao desiti mnogo, mnogo ranije??
tuga, jad i cemer!
Last edited by super_zena on 15/03/2011 12:42, edited 1 time in total.
faer

#2999 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by faer »

@super zena

Cova dobio sve hrvatske pozicije? Draga djevojko, iako vi sa TV1 to iskreno zelite, SDP nece dozovoliti da HDZ-ovi dobiju sve hrvatske pozicije i tako dobiju moguncnost da blokiraju citavu drzavu. Dakle, na vasu zalost, Zlatko ce dobiti kvotu hrvatskih pozicija u FbiH Vladi i VMinistara, sto ce mu, uz vecinu u PDFBiH i DNFBiH, omoguciti da radi sta hoce bez obzira sta Cova i Ljubic hoce. I ovo je najbolja varijnta za HDZ-ove.

Razlika izmedju tebe i velike vecine na ovom forumu je u izvoru informacija. TV1/SBiH trenutno nije relevantan izvor informacija jer ne ucestvujete u bilo cemu iz razloga sto se 3.10.2010. otisli na politicke margine. :dance: :D
super_zena

#3000 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by super_zena »

@ Plain Vanilla,

naravno, ljudi traze, ljudi dobili.
sreca pa se tebe ne pita.
:D
Last edited by super_zena on 15/03/2011 12:43, edited 1 time in total.
Locked