Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
faer wrote:
tu si u pravu donekle. oni koji su zaduzeni da sprijece ovakva stanja, ohr i pic, su jednostavno toliko podijeljeni da nisu mogli reagovati. plus, dusman lajcak sa onim stavom od prosle sedmice. medjutim, bitno je da se pregovori ne mogu zavrsiti sa hdzovima u vlasti ako ne pristanu na podjelu hrv pozicija do cetvrtka. ako nastave ovako, onda platformasi zavrsavaju posao u cetvrtak. sta slijedi nakon toga, niko bas nije siguran, ali je sigurno da hdzovi onda nisu vlast.
Meni se cini da su ispali prilicno naivni jer su pristali da udju u pregovore bez bilo kakvih garancija. O cemu pregovarati? O postivanju zakona i Ustava? O tome ne bi trebali biti pregovora...
Bezveze pristaju na trule kompromise samo kako bi se strancima prodavali kao kooperativni, a zauzvrat dobiju kitu. Kada HDZ i SNSD mogu igrati na kartu iskljucivosti i maksimalistickih zahtjeva, onda su SDA i SDP jednostavno trebali insistirati imenovanju delegata u DN prije nego sto se uopste pocne razgovarati o novoj parlamentarnoj vecini.
Svojim pristankom da se potkusuruju u OHRu kao na pijaci samo su pokazali da je Ustav i pravni okvir za njih relativna kategorija, nasjeli su na igru HDZ-a i SNSD-a...
Ti kao da zivis u svijetu maste..Sta bi se dogodilo da su odbili pregovore?
Pa cijela bh javnost se digla protiv Lagumdzije i SDP, postalo je normalno nazvati Lagumdziju rusiteljem BiH. Je li treba da nabrajam ko je sve stao na stranu HDZ-a? Da su to samo Hrvati, pa hajde, nego cijela bruka Bosnjaka..
Hvala nasim medijima na ovoj hajci, nadam se da su sad ponosni na sebe
jel se ovo davnih dana, odmah nakon izbora, moglo uraditi? sjesti i podijeliti fotelje? moralo se cekati da drug Zlaja skonta da je, oprostite a izrazu, pr'no u čabar!
zavrsice kao i u vrijeme Alijanse, ako ne i gore!
p.s. "hajka" ce tek da krene, kad drugovi zapnu na izgovorenim obecanjima !
Last edited by super_zena on 15/03/2011 12:29, edited 1 time in total.
Naglas se smijem za ovo o medijima. Postalo je normalno esdepeovcima ako ih se dotakne ili ne daj Bože spomene vječitog vožda to nazivati hajkom.
E, pa dragi moji, vlast ima svoju cijenu, a niste spominjali niti riječ hajka kada je bilo ko drugi u pitanju
super_zena wrote:jel se ovo davnih dana, odmah nakon izbora, moglo uraditi? sjesti i podijeliti fotelje? moralo se cekati da drug Zlaja skonta da je, oprostite a izrazu, pr'no u čabar!
Mislis Cova je prnuo u cabar jer tek sad shvata da mora dijeliti hrv pozicije sa SDP-om?
super_zena wrote:jel se ovo davnih dana, odmah nakon izbora, moglo uraditi? sjesti i podijeliti fotelje? moralo se cekati da drug Zlaja skonta da je, oprostite a izrazu, pr'no u čabar!
tebi drago ?
bit ce joj jos draze ako TV1 prenese ekskluzivu kako je Zlaja prn'o
ipak je to news TV
KatarinaKosaca wrote:Naglas se smijem za ovo o medijima. Postalo je normalno esdepeovcima ako ih se dotakne ili ne daj Bože spomene vječitog vožda to nazivati hajkom.
E, pa dragi moji, vlast ima svoju cijenu, a niste spominjali niti riječ hajka kada je bilo ko drugi u pitanju
Ako je cijena vlasti slusanje laveza kojekave pascadi, to je mala cijena...
@palermo,
drago mi je samo iz jednog jedinog razloga. SDP prodaje muda pod bubrege. gori su 10x od ovih lopova koji su bili na vlasti, pardon, jos su (SDA...). a to ce se vrlo brzo pokazati. nazalost, ova zemlja nema istinsku alternativu postojecoj bandi!
Eh eto sada su svi sretni - OHR će biti zadovoljan jer je jednu zločinačku organizaciju zvanu HDZ uspio ugurati u vlast - bravo majstori iz MZ-a, vaš obožavani status quo ostaje na snazi i dalje - sretan je i dodik jer ponovo u Federaciji ima saveznika za razvaljivanje BIH - a sretni su i ovi "demokrati" po forumu jer im je njihovo ugroženo nacionalno kuče uspjelo ući u vlast države koju mrze i preziru - Naredne 4 godine ko preživi sa legitimnim čovićima, dodicima, ivićmirićima pričače unucima.
super_zena wrote:@fear,
Čova je dobio sto je trazi, ljepoto moja
@palermo,
drago mi je samo iz jednog jedinog razloga. SDP prodaje muda pod bubrege. gori su 10x od ovih lopova koji su bili na vlasti, pardon, jos su (SDA...). a to ce se vrlo brzo pokazati. nazalost, ova zemlja nema istinsku alternativu postojecoj bandi!
ako HDZ dobije sto trazi, imat cemo Covu i Dodika na vlasti
zahvaljujuci dijelom i kampanji tvoje TV1
hvala vam, domoljubi
sta bona podijeliti?
idi se malo informisi pa dodji
@palermo,
hvala vam, domoljubi
@palermo,
ma meni je svjedno šta misliš, samo se nadam da si svjesna da sa ovim pisanjem prelaziš u onaj drugi tabor.....htjela to ili ne, jednostavno je tako....
nosara wrote:Koja je, uopste, pozicija SDP-a...? Sta je ono sto je, u najruznijoj varijanti, SDP spreman da proguta...?
Ako sve daju kako HDZ trazi, HDZ ce biti u poziciji da blokira svaku odluku..nema odluke bez HDZ
Pa ako se dogovore bilo kako, nece valjda jedni drugima poslije podmetat klipove... Sta je donja crta SDP-a to pitam...
Zadnja ponuda je bila donja crta
ali oni traze sva hrvatska mjesta u DN tako da mogu blokirati svaku odluku, oko toga se sve vrti
ponudili su im i VM i nista nije diskutabilno osim zelje HDZ-a da uzmu sve hrvatske pozicije, a ovi ne daju sve..
sta bona podijeliti? idi se malo informisi pa dodji
ti si odavno neinformisana...
fotelje se dijele, a podijelili su i Platformu.
setaj djevojko po informacije
@palermo,
hvala vam, domoljubi
moje? da je moja, zvala bi se Super TV!
Ime televizije nista ne znaci
moze se zvati i news TV, a emitirati Seherzadu u udarnom terminu
@palermo,
ma meni je svjedno šta misliš, samo se nadam da si svjesna da sa ovim pisanjem prelaziš u onaj drugi tabor.....htjela to ili ne, jednostavno je tako....
i nema to veze sa SDP-om
cim nisi na fonu SDP-a, odmah si drugi tabor? nemam pravo na svoje misljenje? nemam pravo primjetiti da se ova sapunica i ovakav ishod, mogao desiti mnogo, mnogo ranije??
tuga, jad i cemer!
Last edited by super_zena on 15/03/2011 12:42, edited 1 time in total.
Cova dobio sve hrvatske pozicije? Draga djevojko, iako vi sa TV1 to iskreno zelite, SDP nece dozovoliti da HDZ-ovi dobiju sve hrvatske pozicije i tako dobiju moguncnost da blokiraju citavu drzavu. Dakle, na vasu zalost, Zlatko ce dobiti kvotu hrvatskih pozicija u FbiH Vladi i VMinistara, sto ce mu, uz vecinu u PDFBiH i DNFBiH, omoguciti da radi sta hoce bez obzira sta Cova i Ljubic hoce. I ovo je najbolja varijnta za HDZ-ove.
Razlika izmedju tebe i velike vecine na ovom forumu je u izvoru informacija. TV1/SBiH trenutno nije relevantan izvor informacija jer ne ucestvujete u bilo cemu iz razloga sto se 3.10.2010. otisli na politicke margine.