Moderator: anex
Isto ovakoAmirBaa wrote:Citirah sam sebe
Bio sam svuda po Europi i po Americi malo, ali nesto kao New York jos nikad nisam vidio. Ne samo vidio, nego i dozivio. Nakon 8 dana ovdje, imam osjecaj da sam upio energiju grada i da me grad uvukao u svoju "svakodnevnicu" (osim da idem raditi). Vecinom je totalni haos svuda, ali haos odlicno organizovan i koji funkcionise. Sinoc u whole foodsu ispred mene na kasi jedno 50 ljudi, ali sam opet dosao na red za 10-tak minuta. Kod nas u mercatoru toliko cekam kad je troje ispred
svuda imaju ljudi koji su zaduzeni za sve, da prave redove, da usmjeravaju ljude, da pakuju stvari, ma sve samo da ti olaksaju. Nisam mislio da cu ovo reci, ali ljudi me oduševljavaju vise nego zgrade i sve drugo sto sr uglavnom spominje za New York. Danas smo doslovno ležali u Battery Parku sa pogledom na Brooklyn Bridge, i pored nas sjedaju dva crnca, ozbiljniji ljudi, i prije nego zapalise nekakvu kubanku pridjose i pitaju hoce li nam smetati dim, ako hoce otici ce gdje drugo. Kad bi im objasnio da kod nas ljudi zapale na metar od djece u kaficima i igraonama, mislim da bi kontao da ga furam. I da, PARKOVI. Covjece koliko parkova. A u svakom po lijepom danu iznesu stolice i stolove da ljudi mogu sjediti i jesti sta donesu sa strane. A u metrou svaki dan vidjam kako nekog ponese pjesma na slusalicama pa hladno pocne pjevati, nevjerovatno koliko su ljudi opusteni. Bit ce jos slika, sad mi je bas mrsko upload.
mousstapha wrote:Ma Amerikanci su glupi i debeli
AmirBaa wrote: Bit ce jos slika, sad mi je bas mrsko upload.

Rugafet wrote:Amire, piši još kakvih doživljaja i tako to uz pokoju sliku ako ti nije problem...New York glavni grad svijeta
hvala za link, Berat predivanVitezanin wrote:Evo uspio sam završiti i dio o Albaniji. Izvol'te!
Cool je Albanija.![]()
https://angotrips.com/2019/05/02/albani ... -pripremi/
Pa zar nijeConnaisseur Karlin wrote:Rugafet wrote:Amire, piši još kakvih doživljaja i tako to uz pokoju sliku ako ti nije problem...New York glavni grad svijeta![]()
![]()
tako je... rahmet ekremuRugafet wrote:Pa zar nijeConnaisseur Karlin wrote:Rugafet wrote:Amire, piši još kakvih doživljaja i tako to uz pokoju sliku ako ti nije problem...New York glavni grad svijeta![]()
![]()
Grad u kojem je gospoda snimo spot
Amire baš dobre slike
Ja u New Yorku na semaforu kihnuo, 5 ljudi mi reklo Bless youZoya wrote:mousstapha wrote:Ma Amerikanci su glupi i debeli
Jako ljubazni i susretljivi.
Ne bih se bas slozio sa tobom ali eto, svako ima svoja iskustva..mousstapha wrote:Ma cim maknes malo iz Bosne ljudi su uglavnom ljubazni i susretljivi. Ja ne znam koji je nama qrac, ali smo uglavnom nadrkani.
Da, mi smo skroz druga prica. Ali u Americi su konobari na skroz drugom nivou, jer im plata ovisi o tips. Odnosno, oni imaju bas bas male plate, manje od najnize propisane zakonom, i onda oni zive od tips i normalno da ce biti bas ljubazni. Nekad mi neugodno bude koliko paze na musterije. I da, vidi se da sve ima konkurenciju, i to je jedan od razloga sto paze na musterije.mousstapha wrote:Ma cim maknes malo iz Bosne ljudi su uglavnom ljubazni i susretljivi. Ja ne znam koji je nama qrac, ali smo uglavnom nadrkani.
Bullet Tooth Tony wrote:Ja u New Yorku na semaforu kihnuo, 5 ljudi mi reklo Bless youZoya wrote:mousstapha wrote:Ma Amerikanci su glupi i debeli
Ma to je kod njih uzrecica, nije da su bas toliko ljubazni ali su ok.Bullet Tooth Tony wrote:Ja u New Yorku na semaforu kihnuo, 5 ljudi mi reklo Bless youZoya wrote:mousstapha wrote:Ma Amerikanci su glupi i debeli
bilo gdje - meni se to ne svidja - ja ne odgovaram.. hm ..mozda nisam kulturna...ali mi djeluje kao vjerska..Ja u New Yorku na semaforu kihnuo, 5 ljudi mi reklo Bless you