Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
del_boj

#2976 Re: Android OS

Post by del_boj »

insomnia78 wrote:Ev metno ICS na fontele, ne cini se lose osim sto mi je neobicno

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Na HTC-u nema neke vece razlike.
insomnia78

#2977 Re: Android OS

Post by insomnia78 »

Pa nije ni ovdje bas drasticna ali je ima

TAFKAP

#2978 Re: Android OS

Post by TAFKAP »

del_boj wrote:
insomnia78 wrote:Ev metno ICS na fontele, ne cini se lose osim sto mi je neobicno

U cemu nema vece razlike? U Sense-u?

Sensation pod ICS 4.0.3 je bar kod mene puno stabilniji i reaguje puno brze i tecnije nego sto je bio pod GB 3.5.x.
Eborg

#2979 Re: Android OS

Post by Eborg »

Koliko je pouzdana opcija da se internet automatski isključi u roamingu? Je li nema teorije da ipak nešto "prođe" ili je bolje i ručno isti ugasiti a ne oslanjati se na automatsko prepoznavanje?
casanova123

#2980 Re: Android OS

Post by casanova123 »

ja prije svakog puta izvan BiH sebe odjavim sa neta.. mom starom dosao racun od 1400Km jednom :D
adis.p

#2981 Re: Android OS

Post by adis.p »

casanova123 wrote:ja prije svakog puta izvan BiH sebe odjavim sa neta.. mom starom dosao racun od 1400Km jednom :D
Pa valjda imate u opcijama telefona da to iskljucite.. :-D bar kod mene to ima, znaci samo iskljucim nesto kao da prilikom spajanja mrezu, nema zaracunavanja dodatnih troskova i enddeee :D :D
Eborg

#2982 Re: Android OS

Post by Eborg »

Oj zemljo. :-) Pa je li zaboravio ugasiti data pakete ili šta?

Pa ima da automatski onemogući data transfer u roamingu, je li ikome "procurilo" ili je najbolje ugasiti data transfer ručno, ne dopustiti mu da sam izvaga šta je roaming, šta ne?
burekodsira

#2983 Re: Android OS

Post by burekodsira »

ja za roaming na androidu gasim data paket i data roaming, dva vrlo jednostavna i efikasna klika. doduse data roaming sve iskljucuje ali sigurno je sigurno. do sad uvjek perfektno feceralo :thumbup:
del_boj

#2984 Re: Android OS

Post by del_boj »

TAFKAP wrote:
del_boj wrote:

U cemu nema vece razlike? U Sense-u?

Sensation pod ICS 4.0.3 je bar kod mene puno stabilniji i reaguje puno brze i tecnije nego sto je bio pod GB 3.5.x.
Mislio sam da nema neke razlike u interfejsu, a što se tiče stabilnosti i brzine slažem se s tobom.
casanova123

#2985 Re: Android OS

Post by casanova123 »

adis.p wrote:
casanova123 wrote:ja prije svakog puta izvan BiH sebe odjavim sa neta.. mom starom dosao racun od 1400Km jednom :D
Pa valjda imate u opcijama telefona da to iskljucite.. :-D bar kod mene to ima, znaci samo iskljucim nesto kao da prilikom spajanja mrezu, nema zaracunavanja dodatnih troskova i enddeee :D :D
ma nije imao andorida haha :D
Revolucionar ★

#2986 Re: Android OS

Post by Revolucionar ★ »

mini problem .. imam ovaj app Pixl - o - Matic , i uglavnom to je nesto slicno Instagramu . Eh sad u njemu sam obradio jednu sliku, i recimo kad hocu da je prebacim na PC, ne mogu je naci nigdje u folderima . Ni u Pictures ni u DCIM gdje idu slike sa kamere . Gdje jos mogu da je potrazim ?
perfect_guy

#2987 Re: Android OS

Post by perfect_guy »

Revolucionar ★ wrote:mini problem .. imam ovaj app Pixl - o - Matic , i uglavnom to je nesto slicno Instagramu . Eh sad u njemu sam obradio jednu sliku, i recimo kad hocu da je prebacim na PC, ne mogu je naci nigdje u folderima . Ni u Pictures ni u DCIM gdje idu slike sa kamere . Gdje jos mogu da je potrazim ?
kod mene se na kartici kreirao folder autodesk, a unutar njega folder pixlr-o-matic, tako da je moguće da je i kod tebe vrlo slično
Revolucionar ★

#2988 Re: Android OS

Post by Revolucionar ★ »

perfect_guy wrote:
Revolucionar ★ wrote:mini problem .. imam ovaj app Pixl - o - Matic , i uglavnom to je nesto slicno Instagramu . Eh sad u njemu sam obradio jednu sliku, i recimo kad hocu da je prebacim na PC, ne mogu je naci nigdje u folderima . Ni u Pictures ni u DCIM gdje idu slike sa kamere . Gdje jos mogu da je potrazim ?
kod mene se na kartici kreirao folder autodesk, a unutar njega folder pixlr-o-matic, tako da je moguće da je i kod tebe vrlo slično
e svaka ti dala 8-) Ne bih ni u snu naletio na ovo, kamara foldera na kartici .. Hvala :thumbup:
ciacco

#2989 Re: Android OS

Post by ciacco »

Imam SE xperia neo V i evo gledam izasao je update za ICS. Da li ga je vec neko install i kakvi su utisci? I da li se mogu vratiti na GB ako mi se ne svidi ICS? Hvala
mousstapha

#2990 Re: Android OS

Post by mousstapha »

ciacco wrote:Imam SE xperia neo V i evo gledam izasao je update za ICS. Da li ga je vec neko install i kakvi su utisci? I da li se mogu vratiti na GB ako mi se ne svidi ICS? Hvala
Ma samo instaliraj, sta ti se ima ne svidjat. ICS je ljepota.
Nermin_BH

#2991 Re: Android OS

Post by Nermin_BH »

ciacco wrote:Imam SE xperia neo V i evo gledam izasao je update za ICS. Da li ga je vec neko install i kakvi su utisci? I da li se mogu vratiti na GB ako mi se ne svidi ICS? Hvala
Wtf kako tebi izašo update meni još nije :D isto neo v
ciacco

#2992 Re: Android OS

Post by ciacco »

Nermin_BH wrote:
Morao ti je izac pogledaj na blogu sony mobile SI code.. Moj ima.. I kad sam prikacio telefon na PC izbacilo mi je da ima update.. Sad punim bateriju da ga install
_Reds_

#2993 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

Nermin_BH wrote:
Zato sto vam je telefon skinuto sa razlicitih mreza.

Ja imam taj telefon, i trenutno imam cutom ROM, KA16 Ice Cream Sony

i kernel_ night elf, i mogu reci da je vise nego dobar, probao sma ih 7-8 da sada, na ovome baterije je jednostavno strasna, bez problema 2 dana sa uplajenim wi.fi. Bez wi-fi, moze i vise dosta. HD igrice isto rade bez problema.
ciacco

#2994 Re: Android OS

Post by ciacco »

_Reds_ wrote:
Nermin_BH wrote:

i kernel_ night elf, i mogu reci da je vise nego dobar, probao sma ih 7-8 da sada, na ovome baterije je jednostavno strasna, bez problema 2 dana sa uplajenim wi.fi. Bez wi-fi, moze i vise dosta. HD igrice isto rade bez problema.
Kad testiram ovo smece ako mi se ne svidi imat ces PP za pomoc :D
adis.p

#2995 Re: Android OS

Post by adis.p »

Za sta vi najvise koristite wi fi, ja danas otisao u kafic i nakacim se, skinem par igrica i aplikacija.. ii ende, nezz vise sta da radim, na fb dosadno bit.. od app nezz vise sta da trazim i gdje.. :roll: :roll:
Revolucionar ★

#2996 Re: Android OS

Post by Revolucionar ★ »

Ma i nema se sta vise radit na wi fi, najcesce citam vijesti, skidam update za appse i naravno, istrazivanje marketa

btw koji launcher koristite ?

Evo ja sam trenutno na ovom : https://play.google.com/store/apps/deta ... hlbGwzZCJd

U pitanju je SPB shell 3D launcher, sjajno izgleda, kamara widgeta i 3d prikaz . Nije customizable kao GO launcher ali sminka je onako . . N marketu se placa, a " free " verzija ima na nekom od sajtova za raju :lol:
_Reds_

#2997 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

adis.p wrote:Za sta vi najvise koristite wi fi, ja danas otisao u kafic i nakacim se, skinem par igrica i aplikacija.. ii ende, nezz vise sta da radim, na fb dosadno bit.. od app nezz vise sta da trazim i gdje.. :roll: :roll:
Pa imam kuci wi-fi. I kad sam kuci uplaljen je. Kad dobijem poruku na fb, dodje notifikacija, kad dobijem mail, dodje notifikacija, vrijeme se sutomatki azurira, viber (onaj ko ima isto ovo, nema potrebe da trosi kredit), skype itd. i sl.
Nermin_BH

#2998 Re: Android OS

Post by Nermin_BH »

_Reds_ wrote:
Nermin_BH wrote:

Moj je kupljen u bhtelecomu, mogu li kako prije vremena dobiti taj update ?
ciacco

#2999 Re: Android OS

Post by ciacco »

Instaliran ICS bez problema.. Trenutno radi dobro pa cemo vidjet :)
Fauja Singh

#3000 Re: Android OS

Post by Fauja Singh »

@Revolucionar
Odakle god sam skinuo shell 3d nakon nekog vremena je skontao da ga nisam platio, i imam samo opciju "kupi" i "izlaz" . Moze li na pp link odakle si ga ti skinuo.
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
Post Reply