Opet Laki malo nervozan?hizo ramidovic wrote:alo, bre, padobranac, prati loptu...ne proseravaj se...ja samo pojednostavio razmisljanja vaskolike kamenjarske svjetine:Hafis wrote:
I na kraju su svi živjeli sretno i veselo.
Nigdje veze teorija. Žao mi je kolega, spremite se za ljetni rok malo bolje.
Svrha promjene izbornog zakona je da se ni u teoriji ne može dogoditi slučaj da u Domu naroda u srpskom klubu zastupnika sjede Haris Pleho, Rasim Spahić i Nermin Bjelak, ili u hrvatskom klubu Edim Fejzić. Čista smijurija od zakona. Jedne godine biti jedno a druge godine drugo, a sviju izabiraju Bošnjaci.
Sad očekujem opsežnu listu rashoda i poslovanja kantona per capita i trenutno stanje ljestvice najvećih izvoznika i uvoznika u BiH s posebnim osvrtom na tuzlansku regiju i stanje fiskalne politike u KS
Kolinda wrote:Ako ste se nagangali vratimo se na srž teme .
Izborni zakon
Treći
Cepajmo se levo desno
Po meni ovo prvo do 01.06.2017.
Ovo drugo do 31.12.2018.
A ovo treće ne želimo jer u RH su malo previše napasni inspektori za naš ukus ....
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- Alfons Kauders
#2976 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
statixx
#2977 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- Federalizacija u bosanskom slučaju znači neka etnička podjela ili etnička federalizacija... Ali, bez obzira na šta se misli pod ovim pojmom, ona ne može dobiti podršku u Evropskom parlamentu. Mi smo to sve izbacili iz Deklaracije – kaže Selimović.
- Kada smo jučer glasali u Komitetu za vanjske poslove, takvi amandmani nisu imali nikakve podrške. Tek na jednom mjestu se spominje federalizacija, ali u nekim vrlo opštim terminima. Amandmani kojim se tražila federalizacija BiH, dakle, kao mogući model ustroja Bosne i Hercegovine u budućnosti, nisu dobili nikakvu podršku – dodaje Selimović.
- Imamo jednu grupu koja se zove prijatelji Bosne i Hercegovine, koju ja vodim i koja broji oko 30 članova Parlamenta. Ti ljudi rade mnogo na pomoći Bosni i Hercegovini. Oni su radili i na ovoj rezoluciji – kaže Selimović.
Da li su u toj grupi i hrvatski europarlamentarci i kakav je njihov stav prema BiH?
- Da, i oni su u toj grupi, ali samo da se razumijemo, što se tiče parlamentaraca iz Hrvatske, njima je važna ta priča oko federalizacije, u stvarnosti stvaranja trećeg entiteta itd., ali to nema nikakvu ozbiljniju podršku u Parlamentu. Međutim, što se tiče ostalih stvari, hrvatski parlamentarci rade na pomoći Bosni i Hercegovini, pomažu zemlju, oni su prijatelji Bosne i Hercegovine u drugim stvarima – kaže Selimović.
http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=32744
- Kada smo jučer glasali u Komitetu za vanjske poslove, takvi amandmani nisu imali nikakve podrške. Tek na jednom mjestu se spominje federalizacija, ali u nekim vrlo opštim terminima. Amandmani kojim se tražila federalizacija BiH, dakle, kao mogući model ustroja Bosne i Hercegovine u budućnosti, nisu dobili nikakvu podršku – dodaje Selimović.
- Imamo jednu grupu koja se zove prijatelji Bosne i Hercegovine, koju ja vodim i koja broji oko 30 članova Parlamenta. Ti ljudi rade mnogo na pomoći Bosni i Hercegovini. Oni su radili i na ovoj rezoluciji – kaže Selimović.
Da li su u toj grupi i hrvatski europarlamentarci i kakav je njihov stav prema BiH?
- Da, i oni su u toj grupi, ali samo da se razumijemo, što se tiče parlamentaraca iz Hrvatske, njima je važna ta priča oko federalizacije, u stvarnosti stvaranja trećeg entiteta itd., ali to nema nikakvu ozbiljniju podršku u Parlamentu. Međutim, što se tiče ostalih stvari, hrvatski parlamentarci rade na pomoći Bosni i Hercegovini, pomažu zemlju, oni su prijatelji Bosne i Hercegovine u drugim stvarima – kaže Selimović.
- Alfons Kauders
#2978 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Drugim rijecima i delegati RH znaju da od toga nema nista, ali eto, valja nekako osvojiti glasove...statixx wrote:- Federalizacija u bosanskom slučaju znači neka etnička podjela ili etnička federalizacija... Ali, bez obzira na šta se misli pod ovim pojmom, ona ne može dobiti podršku u Evropskom parlamentu. Mi smo to sve izbacili iz Deklaracije – kaže Selimović.
Jednom godisnje se izboris da se ubace tri recenice u dva amandmana i to je dovoljno da domoljubni puk ejakulira i da ti osigura jos jedan solidno placen mandat daleko od Pernara i slicnih budala.
-
hizo ramidovic
#2979 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ovdje se federalizacija tumaci u smislu dalje etnicke podjele drzave, i to od separatistickih i nacionalistickih snaga
no, federalizacija moze biti i u smislu 4 multietnicke federalne jedinice (ima negdje na ovom forumu ta mapa tj. prijedlog)
no, federalizacija moze biti i u smislu 4 multietnicke federalne jedinice (ima negdje na ovom forumu ta mapa tj. prijedlog)
-
hizo ramidovic
#2980 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
...s tim da je obavezna rijec 'federalizacija' makar u jednoj recenici...Alfons Kauders wrote:
Drugim rijecima i delegati RH znaju da od toga nema nista, ali eto, valja nekako osvojiti glasove...
Jednom godisnje se izboris da se ubace tri recenice u dva amandmana i to je dovoljno da domoljubni puk ejakulira i da ti osigura jos jedan solidno placen mandat daleko od Pernara i slicnih budala.
-
statixx
#2981 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Picula je priznao da je mucio muke da se "konstitutivnost" uopste koristi u izvjestaju.Alfons Kauders wrote:
Drugim rijecima i delegati RH znaju da od toga nema nista, ali eto, valja nekako osvojiti glasove...
Od treceg nema nista, nemaju nikakvu podrsku. Presudu su pokusali iskoristiti da naprave pritisak i dobiju jos nesto, a nema nista ni od trece izborne jedinice.
- Alfons Kauders
#2982 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jebiga dosadili ljudima. Od 2013 do danas, svake godine isti cirkus... I naravno da ih svake godine sve manje bendaju.statixx wrote:Picula je priznao da je mucio muke da se "konstitutivnost" uopste koristi u izvjestaju.Alfons Kauders wrote:
Jednom godisnje se izboris da se ubace tri recenice u dva amandmana i to je dovoljno da domoljubni puk ejakulira i da ti osigura jos jedan solidno placen mandat daleko od Pernara i slicnih budala.![]()
Od treceg nema nista, nemaju nikakvu podrsku. Presudu su pokusali iskoristiti da naprave pritisak i dobiju jos nesto, a nema nista ni od trece izborne jedinice.
The boy who cried wolf.
Konstitutivnost postaje problematican koncept s pozicije medjunarodnog prava i eventualnog pristupanja EU... Jer ga pravna stecevina EU ne poznaje i vrlo vjerovatno ce se i kod nas morati mijenjati. No, nema zurbe posto u EU svakako ne idemo, barem ne kako stvari danas stoje.
Pa eto, kada se odlucimo da idemo u EU, mozda nam i rezolucije postanu bitne. Ovako bas i nemaju neku tezinu... Nesto kao da OV Zivinice donese rezoluciju o stanju u Jemenu.
-
direstraits0078
#2983 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Zamisli kad kolindu i hafusi objasne da su pali qrcu za uši i da ih niko ne drži za bilo kakav faktor.
A ljudi imali šanse da se pitaju i u Varešu, Mostaru, Travniku, Konjicu, Gornjem Vakufu, itd. Sad samo kamenjar i plantažni uzgoj poskoka preostao.
A sve zato jer su to zaiskali, pa bobica i krivousti u srpski pakšu uletjeli još '93. I još uvijek im nogice vire i bacakaju se i trzaju, kolind i hafus klasični primjer. Nikad se to neće pameti dozvati. A i kako će, sunce upeklo u kamenjar, svi kolektivno oboljeli od sunčanice, priviđaju im se nekakve spodobe po kamenjaru. 
A ljudi imali šanse da se pitaju i u Varešu, Mostaru, Travniku, Konjicu, Gornjem Vakufu, itd. Sad samo kamenjar i plantažni uzgoj poskoka preostao.
- Alfons Kauders
#2984 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kad im se moze prividjati Zidovka koja je mrtva vec dva milenija... Zasto im se ne bi mogli prividjati i Leopardi Bunderswehra na bedemima HRHB?direstraits0078 wrote:Zamisli kad kolindu i hafusi objasne da su pali qrcu za uši i da ih niko ne drži za bilo kakav faktor.![]()
A ljudi imali šanse da se pitaju i u Varešu, Mostaru, Travniku, Konjicu, Gornjem Vakufu, itd. Sad samo kamenjar i plantažni uzgoj poskoka preostao.A sve zato jer su to zaiskali, pa bobica i krivousti u srpski pakšu uletjeli još '93. I još uvijek im nogice vire i bacakaju se i trzaju, kolind i hafus klasični primjer. Nikad se to neće pameti dozvati. A i kako će, sunce upeklo u kamenjar, svi kolektivno oboljeli od sunčanice, priviđaju im se nekakve spodobe po kamenjaru.
Mislim, realno, sta od tog dvoje zvuci ludje i manje vjerovatno?
-
statixx
#2985 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kad se izmjeni izborni zakon ne vidim vise smisao glasanja Hrvata. HDZ trajna kategorija, BiH dok mora.
Medju Bosnjacima bi moglo biti zestoko jer narod nije u tolikoj mjeri homogenizovan.
Medju Bosnjacima bi moglo biti zestoko jer narod nije u tolikoj mjeri homogenizovan.
-
hizo ramidovic
#2986 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
s obzirom da nije precizirano, mozda su pod federalizacijom mislili na vise jedinica: tri hrvatske (kamenjar, srednja bosna i posavina), islamska republika (trokustistan) i naravno, vecna, sveta i nedodirljiva rs
-
prog321
#2987 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nije problem u federalizaciji ili cak otcjepljenju problem je u odredjivanju granice. Meni naime ne bi smetalo da se Citluk i ostale vukojebine pripoje Hrvatskoj.
Naravno, sav Mostar je nas. Ostali kamanjar juzno od Blagaja mogu imati.
-
pemanapemani
#2988 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Godinama govorim da bi se sa takvim prijedlogom trebalo lupati HDZ po glavi. Plus, podržava ga Katolička crkva, odnosno, oni su i izašli sa jednim od tih prijedloga prije nekoliko godina.hizo ramidovic wrote:ovdje se federalizacija tumaci u smislu dalje etnicke podjele drzave, i to od separatistickih i nacionalistickih snaga
Uglavnom, 4 ili 5 ekonomsko geografskih prirodnih regija - Sarajevo, Tuzla, Banja Luka, Mostar i Zenica.
Stvarno mi nije jasno zašto se odmah postavlja negativno prema rezoluciji EP.
Ne znam kako smo toliko glupi, okreni jebenu federalizaciju u svoju korist.
Da se mene pitalo, nakon referenduma u manjem entitetu o odluci US, odmah sutra bih raspisao referendum na nivou države sa pitanjem - jeste li za reorganizaciju BiH po principima 5 ekonomsko geografskih regija?
Kolikom god bio optimističan, čini mi se da nikome od političkih elita nije stalo do BiH kao demokratske građanske države, a izgleda i BiH uopće.
-
pemanapemani
#2989 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nema razlike između tebe i ovih četnika i ustaša.prog321 wrote:Nije problem u federalizaciji ili cak otcjepljenju problem je u odredjivanju granice. Meni naime ne bi smetalo da se Citluk i ostale vukojebine pripoje Hrvatskoj.
Jebene izdajice i neprijatelji BiH koji bi državu cijepali, ili ne bi imali ništa protiv da se određeni dijelovi pripoje susjednim državama.
- Alfons Kauders
#2990 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa ko se postavlja? Politicki giganti poput Harisa i Reufa...pemanapemani wrote:Godinama govorim da bi se sa takvim prijedlogom trebalo lupati HDZ po glavi. Plus, podržava ga Katolička crkva, odnosno, oni su i izašli sa jednim od tih prijedloga prije nekoliko godina.hizo ramidovic wrote:ovdje se federalizacija tumaci u smislu dalje etnicke podjele drzave, i to od separatistickih i nacionalistickih snaga
Uglavnom, 4 ili 5 ekonomsko geografskih prirodnih regija - Sarajevo, Tuzla, Banja Luka, Mostar i Zenica.
Da se mene pitalo, nakon referenduma u manjem entitetu o odluci US, odmah sutra bih raspisao referendum na nivou države sa pitanjem - jeste li za reorganizaciju BiH po principima 5 ekonomsko geografskih regija?
Kolikom god bio optimističan, čini mi se da nikome od političkih elita nije stalo do BiH kao demokratske građanske države, a izgleda i BiH uopće.
Dakle niko ozbiljan. Svako ozbiljan bi procitao i prethodne izvjestaje, pa skonto da u ovom nema nista novo, niti nesto cemu se HDZ ima radovati.
Al haj ti to objasni ovim sto kontaju da je Suica u rangu Angele Merkel, pa svrshe svaki put kada procitaju njenu izjavu
-
prog321
#2991 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
pemanapemani wrote:Nema razlike između tebe i ovih četnika i ustaša.prog321 wrote:Nije problem u federalizaciji ili cak otcjepljenju problem je u odredjivanju granice. Meni naime ne bi smetalo da se Citluk i ostale vukojebine pripoje Hrvatskoj.
Jebene izdajice i neprijatelji BiH koji bi državu cijepali, ili ne bi imali ništa protiv da se određeni dijelovi pripoje susjednim državama.
Tesko je biti multi-kulti kad te gadjaju etnickom segregacijom. Iz komsiluka i Evrope.
Pun mi je k savijanja glave vise.
Ovi kamenoresci zavijaju o etnickoj podijeli, pa bih im dao etnicku podijelu po svojim uslovima. Pa da odjebu u skokovima.
-
prog321
#2992 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Uostalom, okreni se oko sebe. Nemoj samo cuciti u Sarajevu.
Skoci malo do Citluka i ostalih pripizdina. Tamo je Hrvatska vec odavno. A najmanje BiH .
Skoci malo do Citluka i ostalih pripizdina. Tamo je Hrvatska vec odavno. A najmanje BiH .
-
daddy-kool
#2993 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ima nas koji smo za unitarnu BiH.hizo ramidovic wrote:
...s tim da je obavezna rijec 'federalizacija' makar u jednoj recenici...
-
daddy-kool
#2994 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jesi li to mislio na općinu Živinice koja upada u sastav trećeg?Alfons Kauders wrote: Nesto kao da OV Zivinice donese rezoluciju o stanju u Jemenu.
-
pemanapemani
#2995 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne moraš biti multi kulti, niti te neko može natjerati na to.prog321 wrote:pemanapemani wrote:Nema razlike između tebe i ovih četnika i ustaša.prog321 wrote:Nije problem u federalizaciji ili cak otcjepljenju problem je u odredjivanju granice. Meni naime ne bi smetalo da se Citluk i ostale vukojebine pripoje Hrvatskoj.
Tesko je biti multi-kulti kad te gadjaju etnickom segregacijom. Iz komsiluka i Evrope.
Pun mi je k savijanja glave vise.
Ovi kamenoresci zavijaju o etnickoj podijeli, pa bih im dao etnicku podijelu po svojim uslovima. Pa da odjebu u skokovima.
Opet, to ne zanči da moraš biti jebeni izdajica koji ima iste stavove kao Dodik i Čović, a to je komadanje i nestanak BiH.
I gdje to tebe u Sloveniji gađaju etničkom segregacijom?
Vrati se u BiH, napravi stranku i zalaži se za podjelu države. Ovako sa strane izgledaš gori nego ovi fašisti u državi koji svakodnevo rade na njenom razbijanju.
Da ne spominjem kako je Dodikov specifični cilj da što više Bošnjaka misli kao ti.
Danas vam nebi bio problem da se otcjepe vukojebine uz granicu Srbije i Hrvatske, a za 10 godina će vam biti dovoljan trokutić Sarajevo - Zenica - Tuzla.
-
Hafis
#2996 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Eto, čojek sve objasnio. Ja mu vjerujem na riječ.
Eto, čojek sve objasnio. Ja mu vjerujem na riječ.
-
pemanapemani
#2997 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Eto te ko Hafis i Kolinda. Sve je izglednije da i pušete u istu izdajničku tikvicu.prog321 wrote:Uostalom, okreni se oko sebe. Nemoj samo cuciti u Sarajevu.
-
prog321
#2998 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
De ba.
Kakva te Slovenija pospala.
Ja u Hrasnom obitavam
Ja u Hrasnom obitavam
-
pemanapemani
#2999 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
SDA, SDP, GS, DF, SDS, PDP, NDP, SNSD..., mediji i većina foruma.Alfons Kauders wrote:Pa ko se postavlja? Politicki giganti poput Harisa i Reufa...pemanapemani wrote:Godinama govorim da bi se sa takvim prijedlogom trebalo lupati HDZ po glavi. Plus, podržava ga Katolička crkva, odnosno, oni su i izašli sa jednim od tih prijedloga prije nekoliko godina.hizo ramidovic wrote:ovdje se federalizacija tumaci u smislu dalje etnicke podjele drzave, i to od separatistickih i nacionalistickih snaga
Dakle niko ozbiljan. Svako ozbiljan bi procitao i prethodne izvjestaje, pa skonto da u ovom nema nista novo, niti nesto cemu se HDZ ima radovati.
Al haj ti to objasni ovim sto kontaju da je Suica u rangu Angele Merkel, pa svrshe svaki put kada procitaju njenu izjavu
Kada neko sa strane gleda, rekao bih velika većina populacije BiH.
Opet kažem, neko spomene federalizaciju, a ti iz džepa prijedlog EU od prije par godina o 5 ekonomsko geografskih regija. Imaš toliko argumenata na svojoj strani da ti niko ne bi mogao pripepeliti.
Ali jok, mi smo za dayton isto kao i zvaničnici manjeg entiteta koji ga sistemski krše
-
pemanapemani
#3000 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Dobro, izvinjenje ako sam pogriješio.prog321 wrote:De ba.
Ja u Hrasnom obitavam
Opet, to ne mijenja činjenicu da si izdajica i podržavaš ideje neprijatelja BiH.