Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Moderator: anex
-
Nera_22
#2976 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Kosa mi je gusta ravna i napuhana, ne pomaze ni feniranje ni kojekavi preparati, ona po svom. I tako da je najcesce bila svezana u nekakvom repu, a Bog i moja frizerka znaju da sam isprobala sve moguce frizure osim skroz kratke. Tako svezana kosa mi je u ogledalu davala utisak da gledam u neku umornu, istrosenu i od briga zapustenu samohranu majku. Helem, ja se ljetos osisam na skroz kratko (braco frizura) i pravo sam zadovoljna, uvijek izgledam uredno sa malo voska i to extra strong moja kosa izgleda uredno i lijepo. A sto se opadanja tice, ja sam pila perfectil tablete, odlicno s mi pomogle. Mada sam ih ja uzela po preporuci ljekara jer sam imala alopeciju (celavi krug na glavi), usput su mi nokti i koza bili prelijepi i zdravi.
- Michun
#2977 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
ja sam ocajno pokusava 100 stvari. ono sto ti mogu reci da je sve individualno i da se trebas drzati jedne stvari ko pjan plota prije nego pomogne.muhanata wrote:Taman kontam mazaću se uljem, kad uleti Michun klizećiMichun wrote:kad je meni opadala kosa, ricinusovo ulje mi nije pomoglo ama bas nikako. operem kosu i nakon 4-5 sati bude masna i sljepi se...nije moglo da se ispere kako treba.Nisrin wrote:
Ja ne prilazim uljem kosi:D:D Za volumen kose trik: kada susite kosu sagnite glavu prema dole, susite fenom u isto vrijeme izvlaceci kosu okruglom cetkom i tako dok se skroz ne osusi
:D:D
pomogle mi samo tablete iz US. od tad uvijek pijem nesto za kosu. ili te ako ih nabavim ili neke druge preparate.![]()
@Michun molim te možeš li reći naziv tableta ili šta već koristiš protiv opadanja kose, ali da mogu kupiti ovdje![]()
Meni je kosa počela opadati nenormalno, svi kažu normalno je, promjena godišnjeg doba, ali meni nije normalno da i prije i nakon i poslije pranja opada masovnoi ovo je definitivno od stresa
Kontala sam da uzmem onaj Fitoval šampon, ali nisam uspjela nigdje pročitati utiske ljudi koji su ga koristili.
tablete ove ima samo u US i ne mozes ih ovdje naci nikako, cak ni ne dostavljaju ovamo.
kod nas ima perfectil u apotekama koji je poprilicno dobar - tablete. cak mozes dvije dnevno na pocetku piti.
ima i merz i za njih kazu najmanje tri mjeseca da se pokrene nesto. meni nisu pomogle.
na ebay ima priorin koji je pojak pa ako ti je zeludac slab, onda izbjegavaj.
vichy onaj sistem prtovi opadanja...e to bi sad u apotekama trebalo biti na ponudi jer je u oktobru uvijek mjesec protiv opadanja kose. jeste fakat da vise kosa opada u jesen, ali ako si u panici kao i ja nad svakom dlakom onda kupi ovo. to mi je pomoglo da zaustavi oadanje. one ampule su glupe do bola pa sam spricom nanosila, mozda su promjenili pakovanje.
kerastase 0 bodova.
i na kraju ako nisi plavusa, kupi korijen i list zare, skuhaj i zadnju vodu saperi kosu. ne osjeti se miris. samo nemoj dok ti je mokra kosa svijetlo oblaciti jer se ne moze oprati (moj mali roze kucni ogrtac je sada saren).
i imas sampon bez konzervansa koji je oko 10ak KM. allin se zove, na bazi bijelog luka (ne smrdi kad se osusi kosa). veoma je rijedak kao voda jer nema silikona i tih djavola.
al' sam se raspisala
jos da dodam, odrezi kosu ako je duga da se malo prodise, promjeni razdeljak, lagano masiraj tjeme vrhovima prstiju kad perse kosu, nemoj brojat dlake koje opadnu.
ako imas jos neko pitanje tuJ sam.
napisah ovo da se zna da je borba i da treba biti uporan.
- muhanata
#2978 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Bila sam plava, mislila sam da od toga opada, sad sam smeđa i farbam kosu svaka 2 mjeseca jer se ne vidi razlika, kontam da odmorim korijen od farbanja, ali opada isto kao i prije
Probaću taj vichy sistem protiv opadanja, pa šta bude.
Ove perfectil tablete sam isto čula da su ljudi koristili, ali što reče Nera_22 koji su imali ćelav krug na bradi, potiljku, pa sam mislila da to samo na recept ide.
A probaću i to sa žarom, imam je ispred kuće
Hvala na preporuci, ako se popravi stanje imaš čokoladu od mene
Probaću taj vichy sistem protiv opadanja, pa šta bude.
Ove perfectil tablete sam isto čula da su ljudi koristili, ali što reče Nera_22 koji su imali ćelav krug na bradi, potiljku, pa sam mislila da to samo na recept ide.
A probaću i to sa žarom, imam je ispred kuće
Hvala na preporuci, ako se popravi stanje imaš čokoladu od mene
-
*mima*
#2979 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Perfektil tablete preporucuje doktor osobama koje imaju alopeciju........tako da ti ne moze skodit......ali se preporucuje 3 mjeseca.....napravi se pauza....pa opet ponovo.
- muhanata
#2980 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
*mima* wrote:Perfektil tablete preporucuje doktor osobama koje imaju alopeciju........tako da ti ne moze skodit......ali se preporucuje 3 mjeseca.....napravi se pauza....pa opet ponovo.
E mene je interesovalo da li se one mogu kupiti bez recepta, hvala Bogu nemam alopeciju, ali previše opada.
Ljudi skidaju sa sebe moje dlake kad ih zagrlim
Obično ko ih je uzimao kaže imao recept, a meni se ne da ići kod doktora, jer da bih dobila termin trebam čekati po dvije-tri sedmice, a do tada ja već mogu koristiti nešto, što mi eventualno pomogne.
-
*mima*
#2981 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Ma moze bez recepta.....ja sam ih kupujem... 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2982 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Muhanata ja sam popila bar 5 kutija perfectila u zadnjih 5 godina i zivi sam dokaz da jako pomazu.
Ne treba ti recept uopste, sad se ja ne mogu sjetiti koliko kostaju ali nije vise od 15 KM ja mislim, imas uputstvo na kutiji kako ih piti i sve ostalo sto te zanima.
Ne treba ti recept uopste, sad se ja ne mogu sjetiti koliko kostaju ali nije vise od 15 KM ja mislim, imas uputstvo na kutiji kako ih piti i sve ostalo sto te zanima.
- Michun
#2983 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
imas ih kupiti svugdje, ja sam ih nalazila na ebay jeftinije nego kod nas. 2 kutije poa cijeni jedne pa sam kupovala. probaj sa 2 tablete dnevno, nece ti skoditi. samo i one su poteske za zeludac pa jedi prije.ladyblue18 wrote:Muhanata ja sam popila bar 5 kutija perfectila u zadnjih 5 godina i zivi sam dokaz da jako pomazu.
evo ako znas engleski malo procitaj...ima ih vise vrsta.
http://www.vitabiotics.com/Perfectil/
a cokoladu volim od cijelih ljesnjaka
- muhanata
#2984 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Kupim čokoladu za sve tri
14,50 su, kupila maloprije, pa kad dođem kući i najedem se.
Hvala vam puno!
Hvala vam puno!
-
crvenkapica555
#2985 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Draga, da li si primijetila da ti se kosa proguscala od perfectila? Pozzladyblue18 wrote:Muhanata ja sam popila bar 5 kutija perfectila u zadnjih 5 godina i zivi sam dokaz da jako pomazu.
- Michun
#2986 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
evo da probam ja odgovoriti posto imam 5 iz ove oblasticrvenkapica555 wrote:Draga, da li si primijetila da ti se kosa proguscala od perfectila? Pozzladyblue18 wrote:Muhanata ja sam popila bar 5 kutija perfectila u zadnjih 5 godina i zivi sam dokaz da jako pomazu.
Ne treba ti recept uopste, sad se ja ne mogu sjetiti koliko kostaju ali nije vise od 15 KM ja mislim, imas uputstvo na kutiji kako ih piti i sve ostalo sto te zanima.Meni trba nesto za proguscavanje, jer mi je kosa uzasno rjetka ;(((
ako ti je kosa oduvijek rijetka, nece ti pomoci nista. jer ako je dlaka umrla ili nije postojala, to je to, the end.
ako ti opada kosa, zaustavljaju opadanje i kroz pola god ili godinu ces primjetiti da je gusce...dok naraste kosa.
ako ti je opala poodavno kosa pa se nije oporavila onda probaj minoxidil preparat za zene, pilfud od 2%
ako je oduvijek rijetka, sisaj se na kratko. nema veze i ako su ti usi klempave
- minjonja
#2987 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
zene, molim vas pomagajte. mislim da sam vec pitala, ali mi se nije niko javio...
trazim frizera koji me je jednom osisao, ali fantasticno, i nije skup. senad se zvao cini mi se. mladji je, nema ni 30 godina ja mislim. imao je kratku plavu kosu. bio je skroz kratko u starletu na otoci i onda je otisao dalje, ne znam gdje. kosa mi je katastrofa, tako me je jedna nejednako osisala da je to grozota jedna
nema vise cile mile, dosta mi je nazovi-frizera. hocu da mi on i samo on ovo popravi jer me je onda jednom spasio.
zna li iko kojeg momka trazim, moze li mi iko pomoci da ga nadjem?
trazim frizera koji me je jednom osisao, ali fantasticno, i nije skup. senad se zvao cini mi se. mladji je, nema ni 30 godina ja mislim. imao je kratku plavu kosu. bio je skroz kratko u starletu na otoci i onda je otisao dalje, ne znam gdje. kosa mi je katastrofa, tako me je jedna nejednako osisala da je to grozota jedna
zna li iko kojeg momka trazim, moze li mi iko pomoci da ga nadjem?
- Jed1217
#2988 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Upravo sam došla iz frizeraja i imam blago rečeno katastrofu. Iz tamno smedje se farbala u neku tamno plavu. Gdje je izrastak (koji se nije ni vidio do sad XD) tu sam narandjasta a sve ostalo je tamno ostalo
Izgledam ko da sam izgorila po glavi. Frizerku više nemam
Pitanje: Kad se opet smijem farbat i koju boju da uzmem samo da izjednacim to sve?
Izgledam ko da sam izgorila po glavi. Frizerku više nemam
Pitanje: Kad se opet smijem farbat i koju boju da uzmem samo da izjednacim to sve?
- Michun
#2989 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Smijes se farbat za 5 do 7 dana ali drzati krace. Nema jedne farbe da to prekrije nego moras izrastak jednom a ostatak kose drugom bojom. Barem 3 do 4 farbanja. Sad bi trebala samo izrastak ofarbati. Kojom bojom ne znam. Ako hoces pisi pm pa ti dam kontakt moje frizerke. Imala sam istu katastrofu prije 2 god
- Jed1217
#2990 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Znači ovakva ću bit za Bajram
Našla sam frizerku drugu, prijateljica preporučila. Ne znam kako ću sačekat :S Valja medju svijet
Hvala Michun u svakom slučaju
Našla sam frizerku drugu, prijateljica preporučila. Ne znam kako ću sačekat :S Valja medju svijet
Hvala Michun u svakom slučaju
- Michun
#2991 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Turban, marama, nesto? Jes gadno znam.
- Jed1217
#2992 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Imam neku tanju kapicu pa će bit u opticaju prije nego je planirano
I visoki rep, nije tako strašno kad se podigne, da se gledat 
-
Nera_22
#2993 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
muhanata wrote:Kupim čokoladu za sve tri14,50 su, kupila maloprije, pa kad dođem kući i najedem se.
![]()
Hvala vam puno!
Obavezno jedi prije, meni su baš teško padale na želudac, koji je inaće osjetljiv, ali sve protiv ćelavosti
Ako i mene računaš u tu čokoladu, može i meni sa cijelim lješnjacima
-
nova_korisnica
#2994 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Ja peefectil nisam mogla piti
bolio me zeludac..
- leki hz
#2995 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Moja kolegica je imala isti problem, a kosa joj se oporavila nakon što je počela da koristi ovaj recept : 500 ml bilo kojeg dječijeg šampona, vitamin ad uljane kapi, pantenol rastvor, ricinusovo ulje, mogu se dodati i kapi od koprive, sve to sastaviti i prati kosu samo s tim šamponom, probaj pomaže 100%.Felidae wrote:imam problem sa opadanjem kose poslije trudnoce, vec neka dva mjeseca katastrofa, na glavi se ne vidi da gubim kosu, ali po kuci je uzas. cesljam se tri puta dnevno da bi sve te dlake spale i konstantno mi je svezana kosa radi bebe, sto takodjer doprinosi da ona opada jos vise....i kako god uvijek dlake oko dijeteta, hocu da izludim. znam da je to do hormona i da ce proci, ali sta u medjuvremenu da radim?
-
wildflower
#2996 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
leki hz wrote:Moja kolegica je imala isti problem, a kosa joj se oporavila nakon što je počela da koristi ovaj recept : 500 ml bilo kojeg dječijeg šampona, vitamin ad uljane kapi, pantenol rastvor, ricinusovo ulje, mogu se dodati i kapi od koprive, sve to sastaviti i prati kosu samo s tim šamponom, probaj pomaže 100%.Felidae wrote:imam problem sa opadanjem kose poslije trudnoce, vec neka dva mjeseca katastrofa, na glavi se ne vidi da gubim kosu, ali po kuci je uzas. cesljam se tri puta dnevno da bi sve te dlake spale i konstantno mi je svezana kosa radi bebe, sto takodjer doprinosi da ona opada jos vise....i kako god uvijek dlake oko dijeteta, hocu da izludim. znam da je to do hormona i da ce proci, ali sta u medjuvremenu da radim?
- rinna0304
#2997 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
ja sam koristila ovaj mix i kosa mi je samo nekako postala gusca ostalo nistaleki hz wrote:Moja kolegica je imala isti problem, a kosa joj se oporavila nakon što je počela da koristi ovaj recept : 500 ml bilo kojeg dječijeg šampona, vitamin ad uljane kapi, pantenol rastvor, ricinusovo ulje, mogu se dodati i kapi od koprive, sve to sastaviti i prati kosu samo s tim šamponom, probaj pomaže 100%.Felidae wrote:imam problem sa opadanjem kose poslije trudnoce, vec neka dva mjeseca katastrofa, na glavi se ne vidi da gubim kosu, ali po kuci je uzas. cesljam se tri puta dnevno da bi sve te dlake spale i konstantno mi je svezana kosa radi bebe, sto takodjer doprinosi da ona opada jos vise....i kako god uvijek dlake oko dijeteta, hocu da izludim. znam da je to do hormona i da ce proci, ali sta u medjuvremenu da radim?
- male_okice
#2998 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
felidae sasvim je normalno da ti poslije trudnoce opada kosa, imajuci u vidu da covjek po pravila treba da izgubi negdje oko 100 vlasi dnevno u trudnoci se to ne desava zato se dogadja to opadanje poslije trudnoce. Moja kuma kad je rodila drugu bebu prva 3-4 mjeseca to je bilo kose svukuda, salile smo se da moze poceti praviti periku i onda kako su se hormoni vise ustabilili i dojenje i to sve kosa je prestala sama od sebe opadati. i sad je sve ok, zato imaj strepljenja, ne moras odmah ganjati sve neke preparate pusti malo da priroda odradi svoje.
- WildRedRose
#2999 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
ahahahhahahawildflower wrote: Nakon mjesec i po imala sam prekrasnu kratku pixie frizuricu. Ali, morala sam probati)
- Nisrin
#3000 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Jed1217 wrote:Imam neku tanju kapicu pa će bit u opticaju prije nego je planiranoI visoki rep, nije tako strašno kad se podigne, da se gledat
Otidji kod nekog normalnog frizera (pp ako te zanima) i nek ti skine tu boju (bezopasno je i uspjesno), i ofarbaj se u normalnu boju, ne mora znaciti da ces imati boju upravo kakvu si i zamislila, posebno NE ODMAH, jer jedno su zelje, a drugo mogucnosti!