Sarajevska zicara?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Kad ce radovi na zicari poceti?

2011
14
5%
2012
18
6%
2013
8
3%
2014
6
2%
2015
46
16%
nikad
197
68%

Total votes: 289

Thorgerson

#2976 Re: Sarajevska zicara?

Post by Thorgerson »

konektovan wrote:Bob stazu bi arapski turisti otplatili za jedno ljeto u Sarajevu.... :mrgreen: :thumbup:

Jest da bi bilo poginulih, ali ćejf je ćejf... :mrgreen:
Privatnik bi nasao nacin da na onom zaradi. Mogla bi i država tj kanton grad da nema korupcije.

Eno sunnyland ubi lovu na onom railu...jbt spustis se za 40 sekundi. Dzaba, tamo vikendom red 15-20 metara.

Ja bih ono dao nekome na koncesiju. 20ak godina korištenje. Neka sredi, malo zaradi i onda vrati gradu.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2977 Re: Sarajevska zicara?

Post by konektovan »

Thorgerson wrote:
konektovan wrote:Bob stazu bi arapski turisti otplatili za jedno ljeto u Sarajevu.... :mrgreen: :thumbup:

Jest da bi bilo poginulih, ali ćejf je ćejf... :mrgreen:
Privatnik bi nasao nacin da na onom zaradi. Mogla bi i država tj kanton grad da nema korupcije.

Eno sunnyland ubi lovu na onom railu...jbt spustis se za 40 sekundi. Dzaba, tamo vikendom red 15-20 metara.

Ja bih ono dao nekome na koncesiju. 20ak godina korištenje. Neka sredi, malo zaradi i onda vrati gradu.
Da je samo pameti bez licnih interesa, svasta bi mogli....ali......
_Reds_

#2978 Re: Sarajevska zicara?

Post by _Reds_ »

Ulagati u još jedno skijalište u Kantonu je čista glupost.

Ok ako hoće kakv privatnik, nemam ništa prtiv, ali državne pare glupost.

Ima Bjelašnica i Igman za to. Na Bjelašnici se može još destine staza napraviti, pa čak i povezati Igman i Bjelašnica.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#2979 Re: Sarajevska zicara?

Post by izvrsni direktor »

demagog wrote:
dječak sa šibicama wrote: Bolje da bob stazu obnove, to bi bio hit, ali nemaju oni ni za to para.
Tesko mi je povjerovati da bob staza moze biti komercijalno isplativa.
Jesu li isplativi malonogometni poligoni, kosarkaski tereni, sportskai dvorane? Neke stvari ne treba gledati kroz novac majku mu
Haris.ba

#2980 Re: Sarajevska zicara?

Post by Haris.ba »

izvrsni direktor wrote:Jesu li isplativi malonogometni poligoni, kosarkaski tereni, sportskai dvorane? Neke stvari ne treba gledati kroz novac majku mu
Imamo braću Grke, ne treba ništa dalje gledati. Da nismo i mi imali olimpijadu, pa hajde.

Eno im više od pola sportskih terena u travi.

Ali, bob stazu treba obnoviti jer možda sama po sebi je i na granici isplativosti, pa možda i isplativa (zavisi vjerovatno od toga kako bude prodana - hoće li moći se koristiti i rekreativno). Ali, dolazak sportista, turizam, ne iskoristiti tako blizu lokaciju kao Trebević gradu...

Ponavljam, skijališe je već pretjerivanje. Pa to su pukli (Skaka) a da nije studija opravdanosti ni urađena. Ono - nek se gradi, ako si protiv - protiv si napretka.
izvrsni direktor

#2981 Re: Sarajevska zicara?

Haris.ba wrote:
izvrsni direktor wrote:Jesu li isplativi malonogometni poligoni, kosarkaski tereni, sportskai dvorane? Neke stvari ne treba gledati kroz novac majku mu
Imamo braću Grke, ne treba ništa dalje gledati. Da nismo i mi imali olimpijadu, pa hajde.

Eno im više od pola sportskih terena u travi.

Ali, bob stazu treba obnoviti jer možda sama po sebi je i na granici isplativosti, pa možda i isplativa (zavisi vjerovatno od toga kako bude prodana - hoće li moći se koristiti i rekreativno). Ali, dolazak sportista, turizam, ne iskoristiti tako blizu lokaciju kao Trebević gradu...

Ponavljam, skijališe je već pretjerivanje. Pa to su pukli (Skaka) a da nije studija opravdanosti ni urađena. Ono - nek se gradi, ako si protiv - protiv si napretka.
Zbog jedne bob staze bi dozivjeli grcki scenario??
Koliko to milijardi kosta bob staza :lol: :lol:
Haris.ba

#2982 Re: Sarajevska zicara?

Post by Haris.ba »

izvrsni direktor wrote:Zbog jedne bob staze bi dozivjeli grcki scenario??
Koliko to milijardi kosta bob staza
Pa tako su i braća Grci. Šta fali jedan milion vamo, jedan milion tamo. Da su tvoje pare dobro bi zagledao. A ustvari jesu, samo lakše živjeti kad se vjeruje i ponaša kao da nisu.

Kad skontaš da smo šuplji gdje stignemo, i da jedva okrečimo šta je ostalo od prijašnje države, onda ćeš vidjeti da je problem rasipati se lovom.
izvrsni direktor

#2983 Re: Sarajevska zicara?

Haris.ba wrote:
izvrsni direktor wrote:Zbog jedne bob staze bi dozivjeli grcki scenario??
Koliko to milijardi kosta bob staza
Pa tako su i braća Grci. Šta fali jedan milion vamo, jedan milion tamo. Da su tvoje pare dobro bi zagledao. A ustvari jesu, samo lakše živjeti kad se vjeruje i ponaša kao da nisu.

Kad skontaš da smo šuplji gdje stignemo, i da jedva okrečimo šta je ostalo od prijašnje države, onda ćeš vidjeti da je problem rasipati se lovom.
jest bas. u pravu sikoliko ono para bacise na EYOF? par miliona smo blize propasti. ako nastavimo praviti skole svugdje, milion tamo milion ovamo. mogli bi propasti. muzej tamo muzej ovamo, koliko ono planiraju dati za koncertnu dvoranu na marijin dvoru? propast ziva. ko je vidio povrat novca u sportu obrazovanju odgoju kulturi? pravi put u propast
Haris.ba

#2984 Re: Sarajevska zicara?

Post by Haris.ba »

izvrsni direktor wrote:jest bas. u pravu sikoliko ono para bacise na EYOF? par miliona smo blize propasti. ako nastavimo praviti skole svugdje, milion tamo milion ovamo. mogli bi propasti. muzej tamo muzej ovamo, koliko ono planiraju dati za koncertnu dvoranu na marijin dvoru? propast ziva. ko je vidio povrat novca u sportu obrazovanju odgoju kulturi? pravi put u propast
Pa evo još EYOF nije riješen finansijski. Ušutilo se je li potrošena participacija, ili nije.

Ko je problematizirao rad škola? Obrazovanje je jedna od rijetkih ljudskih djelatnosti koja kada se odradi kvalitetno pruža ogroman ekonomski povrat.

Ko je problematizirao rad muzeja? Ko je problematizirao koncertnu dovranu?

Ali, gdje je povrat da sada ulupamo deset miliona u stadion Koševo? Što, da imamo sletove? ili ulupati u skijalište na Trebevići pored skijališta na Igmanu i Bjelašnici? Što? Pravimo paralelnu strukturu ZOI jer ZOI ne zna da radi - pa će Skaka to sada da dobro gazduje? Zar nije racionalnije kada Skaka tako dobro gazduje da mu damo već postojeći ZOI da pokaže znanje?

Nikakav ja problem ne bih vidio da se grade gdje god to može javna sportska igrališta (naravno, ne ko u općini Centar na trasama saobraćajnica, pa da onda traju 2 godine, pa niko ne odgovara što su tamo pare bačene). Ali, skijalište ima ogromne troškove koji se odnekle moraju pokriti.
Thorgerson

#2985 Re: Sarajevska zicara?

Post by Thorgerson »

Samo da napomenem sta su sve najavili:
- Vidikovac
- Skijaska staza
- Obnova bob staze

Koliko je moguce da ce se ista od ovoga desiti - pa eto dovoljno vam je da odete evo godinu dana nakon sto je otvorena zicara i da vidite ono ruglo gore na sta lici. Mislim na dolaznu stanicu koja jos nije dovrsena, te ruglo oko stanice.

Znaci ulupas milione eura u modernu zicaru, sve super i onda ti dodju gore turisti u smeće, nigdje setnice, nigdje nista, nekakva privremena drvena ograda - RUGLO.

Dobro bi bilo da prestanu možda malo maštati i najavljivati šta im padne na pamet, nego da završe barem ono što su počeli.

:run:
Euphoria

#2986 Re: Sarajevska zicara?

Post by Euphoria »

ZOI je katastrofa. Na Malom polju asfalt sav od rupa... Ogromnih. Parking očajan, pjesak i rupe, a koji naplaćuju 3KM po satu. Žičara očajna kakva jeste košta 6 KM, jos kažu super je to, bila je 8 KM.
Restoran se raspada, osoblje ne ljubazno a od pića skoro pa ništa nema, imaju problem sa dobavljačem. Glavni gosti Arapi, vrlo ne kulturni.
Porodice Foht

#2987 Re: Sarajevska zicara?

Post by Porodice Foht »

Miss Moonlight wrote:ZOI je katastrofa. Na Malom polju asfalt sav od rupa... Ogromnih. Parking očajan, pjesak i rupe, a koji naplaćuju 3KM po satu. Žičara očajna kakva jeste košta 6 KM, jos kažu super je to, bila je 8 KM.
Restoran se raspada, osoblje ne ljubazno a od pića skoro pa ništa nema, imaju problem sa dobavljačem. Glavni gosti Arapi, vrlo ne kulturni.
Neljubazno, nikad ne ljubazno! Nekulturni, nikad ne ne kulturni! :wink:
Ostalo ti vjerujem. Bio sam i ja gore i samo nakupim gorcine.
Euphoria

#2988 Re: Sarajevska zicara?

Post by Euphoria »

Porodice Foht wrote:
Miss Moonlight wrote:ZOI je katastrofa. Na Malom polju asfalt sav od rupa... Ogromnih. Parking očajan, pjesak i rupe, a koji naplaćuju 3KM po satu. Žičara očajna kakva jeste košta 6 KM, jos kažu super je to, bila je 8 KM.
Neljubazno, nikad ne ljubazno! Nekulturni, nikad ne ne kulturni! :wink:
Ostalo ti vjerujem. Bio sam i ja gore i samo nakupim gorcine.
Autocorrect na mob :lol:
Ali hvala ti :thumbup:
todd_smith

#2989 Re: Sarajevska zicara?

Post by todd_smith »

Thorgerson wrote:Samo da napomenem sta su sve najavili:
- Vidikovac
- Skijaska staza
- Obnova bob staze

Koliko je moguce da ce se ista od ovoga desiti - pa eto dovoljno vam je da odete evo godinu dana nakon sto je otvorena zicara i da vidite ono ruglo gore na sta lici. Mislim na dolaznu stanicu koja jos nije dovrsena, te ruglo oko stanice.

Znaci ulupas milione eura u modernu zicaru, sve super i onda ti dodju gore turisti u smeće, nigdje setnice, nigdje nista, nekakva privremena drvena ograda - RUGLO.

Dobro bi bilo da prestanu možda malo maštati i najavljivati šta im padne na pamet, nego da završe barem ono što su počeli.

:run:
mogu i ja svasta najavljivati, pusti suplju
skafiskafsnjak

#2990 Re: Sarajevska zicara?

Post by skafiskafsnjak »

Konto sam sutra do zicare...
Imate prijedlog , gdje parkirati?
_Scarlett_

#2991 Re: Sarajevska zicara?

Post by _Scarlett_ »

Pa za Vidikovac su najavili pocetak gradnje iduce godine. Da cekate taj rok prije nego sto pocninjete srati :-)
skafiskafsnjak

#2992 Re: Sarajevska zicara?

Post by skafiskafsnjak »

skafiskafsnjak wrote:Konto sam sutra do zicare...
:D
alibaba_i_30_godina

#2993 Re: Sarajevska zicara?

Post by alibaba_i_30_godina »

skafiskafsnjak wrote:
Parking malo prije Vijećnice, kod Konyali restorana ukoliko bude mjesta, ili na Trgu Austrije. Haos je generalno gore sada obzirom da prave još uvijek podzemnu garažu.

Možeš probati i u nekoj uličici u blizini, do tebe je. :)
skafiskafsnjak

#2994 Re: Sarajevska zicara?

Post by skafiskafsnjak »

alibaba_i_30_godina wrote:
skafiskafsnjak wrote:
Parking malo prije Vijećnice, kod Konyali restorana ukoliko bude mjesta, ili na Trgu Austrije. Haos je generalno gore sada obzirom da prave još uvijek podzemnu garažu.

Možeš probati i u nekoj uličici u blizini, do tebe je. :)
Sta uradise sa onim preko puta Vjecnice majku im :?
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2995 Re: Sarajevska zicara?

Post by bitanga_sa_otesa »

prakiraj izmedju tramvajske pruge i zida ako moze stat auto :D
alibaba_i_30_godina

#2996 Re: Sarajevska zicara?

Post by alibaba_i_30_godina »

skafiskafsnjak wrote:
Pa rekoh ti, na tom mjestu prave podzemnu garažu.
skafiskafsnjak

#2997 Re: Sarajevska zicara?

Post by skafiskafsnjak »

alibaba_i_30_godina wrote:
skafiskafsnjak wrote:
Pa rekoh ti, na tom mjestu prave podzemnu garažu.
Ahaaaaaaa.. e to je supper hahah
Lily1234

#2998 Re: Sarajevska zicara?

Post by Lily1234 »

.
Last edited by Lily1234 on 22/08/2019 10:59, edited 1 time in total.
Thorgerson

#2999 Re: Sarajevska zicara?

Post by Thorgerson »

_Scarlett_ wrote:Pa za Vidikovac su najavili pocetak gradnje iduce godine. Da cekate taj rok prije nego sto pocninjete srati :-)
Moja poenta je bila da samo više završe što su započeli.

Evo godinu i po nakon što je otvorena žičara još nisu dovršili radove na dolaznoj stanici? :( Dođe gore ruglo. A predstavljas se kao neko turisticko mjesto i to promovises... :roll:
gold'n'brown

#3000 Re: Sarajevska zicara?

Post by gold'n'brown »

Mislim da bi prioritet broj 1 trebao biti uredjenje dolazne stanice i sredjivanje setnica gore. Jako sporo se radi na ovom i ono gore zaista izgleda lose.
Post Reply