Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Qler wrote:Kum ima snowtrack 3 i on prezadovoljan, 5 sezona. Sad hoce iste da kupi...
Snowtrack 3 je strašna guma. Mi smo prije tri godine sa par auta testirali gume kod Grand hotela u Velešićima na onoj uzbrdici. Megan 2.0 16V sa Snowtrack 3, Volvo sa nekim Dunlop, Sava S3 isto na Volvu i još par auta (uglavnom Volvo) sa nešto starijim gumama 2-3 sezone vožene. Niko nije uspio izaći skroz uz brdo osim Megana sa Snowtrack 3...e tu sam rekao skidam kapu Vredesteinu. A možda je bilo i do vozača.
Ma daj ba kakav vozac! Sa tim autom i tim gumama i moj rahmetli dedo bi se popeo
A sad salu na stranu. Ja sam imao te gume na 3 razlicita auta u 2 razlicite dimenzije. Imam samo rijece hvale za te gume. Da se razumijemo gume su stavljane u oktobru i skidane u aprilu i bez problema su isle 3-4 sezone. Tako ako ti samo cijena igra ulogu onda nemoj razmisljati.
Qler wrote:Kum ima snowtrack 3 i on prezadovoljan, 5 sezona. Sad hoce iste da kupi...
Snowtrack 3 je strašna guma. Mi smo prije tri godine sa par auta testirali gume kod Grand hotela u Velešićima na onoj uzbrdici. Megan 2.0 16V sa Snowtrack 3, Volvo sa nekim Dunlop, Sava S3 isto na Volvu i još par auta (uglavnom Volvo) sa nešto starijim gumama 2-3 sezone vožene. Niko nije uspio izaći skroz uz brdo osim Megana sa Snowtrack 3...e tu sam rekao skidam kapu Vredesteinu. A možda je bilo i do vozača.
Ma daj ba kakav vozac! Sa tim autom i tim gumama i moj rahmetli dedo bi se popeo
A sad salu na stranu. Ja sam imao te gume na 3 razlicita auta u 2 razlicite dimenzije. Imam samo rijece hvale za te gume. Da se razumijemo gume su stavljane u oktobru i skidane u aprilu i bez problema su isle 3-4 sezone. Tako ako ti samo cijena igra ulogu onda nemoj razmisljati.
skafiskafsnjak wrote:Da li neko ima iskustva s nekim gumama 205/55/r16 , a da nisu conti ili michelin ?
Moja preporuka za gume u toj dimenziji,a da nisu iz gornje klase su: Barum polaris i Sava S3+ koje su se pokazale izuzetno dobrim,pogotovo sto sam imao iskustvo i sa gumama iz gornje klase,tacnije dunlop wintersport 3D sam imao u tim dimenzijama.
skafiskafsnjak wrote:Mislis ? NIsam vala jos gledao ..kontao kupiti 195 felge, da gume budu 65 r 15
Brat ima Lagunu 2 ph.2 i nisu mu mogle 15-ke felge zbog velicine kocionih celjusti.
Ne znam bas dal je to ta situacija ali imao sam slican problem sa Megane-om, medjutim radilo se, hajd da tako kazem, dubini felge, nemojte mi tacno vjerovat ali trebalo mi je 6,5 J ako se dobro sjecam, tako da sam nabacio 15" celicne felge .
Jedva sam nasao i platio ih polovne 200 KM upravo zbog te "specificnosti" . Sve ostale su strugale o kocione celjusti.
drugi profil wrote:Ljudi jel vi to ne je*ete specifikacije mi pod razno? Inzenjeri izracunali koje felge i gume idu na njihov model i tu se trazite.
...s tipfeler masine...
Na megane-a idu i 15 i 16 i 17" po specifikacijama zato sam i rekao da je mozda slicno .
Dakle kod mene 15-ke mogu ali ne bas standardne dimenzije felgi
A to zimska guma znači isključivo vožnja po snijegu. Jebemu nisam znao... I to čovjek ne može bit zadovoljan cijenom, pa bukom, pa mekoćom, i na kraju kompletnom uslugom...