FIAT KONZUMENTI
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
NediM17
#2976 Re: FIAT KONZUMENTI
Cudno skroz, mozda je senzor lose pozicioniran u odnosu na zamajac, tj. nije lijepo zavrnut pa sada daje prilicno dobre, ali opet lazne informacije.
- kokuz_sa
#2977 Re: FIAT KONZUMENTI
st se tice tog da nije dobro zavrnut..ima jedan seraf..bolje reci matica..okrece se oko svoje ose dok radi.
to sam primjetio danas..
mislim da se to nalazi oko erg ventila (valjda)..sad jel to nosac neceg ili sta ne vidim dobro dok ne skinem masku onu zastitnu od motora
sutra i onako na posao kad dodjem pokusam sa ovim svojim "majstorima" s posla to da zavrnem tj stegnem do kraja..
to sam primjetio danas..
mislim da se to nalazi oko erg ventila (valjda)..sad jel to nosac neceg ili sta ne vidim dobro dok ne skinem masku onu zastitnu od motora
sutra i onako na posao kad dodjem pokusam sa ovim svojim "majstorima" s posla to da zavrnem tj stegnem do kraja..
-
Chuckie
#2978 Re: FIAT KONZUMENTI
Drugovi, zuji mi onaj motor za dizanje svjetala na stilu, sta mi je ciniti? Svi mi blicaju da su mi visoko svjetla. Znaci cim upalim svjetla on non stop handrlja.
-
NediM17
#2979 Re: FIAT KONZUMENTI
Nisam elektricar niti majstor, ali vjerovatno ti je crkao onaj prekidac za nivelaciju farova, ili eventalno neki relej. Ako je prekidac pristupacan, probaj ga izvaditi i skinuti zice s njega, pa vidi hoce li motorici handrljati i dalje.
-
Chuckie
#2980 Re: FIAT KONZUMENTI
Drustvo koji xenon kit mi preporucujete za stila, sta je najkvalitetnije po tom pitanju?
- Nabucco
#2981 Re: FIAT KONZUMENTI
Chuckie wrote:Drustvo koji xenon kit mi preporucujete za stila, sta je najkvalitetnije po tom pitanju?
Ukoliko nemaš projektore ili ih ne mislis ugrađivati, onda nemoj ni xenon ugrađivati
-
NediM17
#2983 Re: FIAT KONZUMENTI
Projektor=leca.

Bez njega se svjetlo rasipa, i hajde sto ti neces mnogo dobiti, nego ces ugrozavati saobracaj i zasljepljivati druge. Nista mi nema gore nego neoriginalni xenon u faru bez lece, cak nekada zasmeta i fabricki, a kamo li govna sto nazovi trkaci stavljaju.

Bez njega se svjetlo rasipa, i hajde sto ti neces mnogo dobiti, nego ces ugrozavati saobracaj i zasljepljivati druge. Nista mi nema gore nego neoriginalni xenon u faru bez lece, cak nekada zasmeta i fabricki, a kamo li govna sto nazovi trkaci stavljaju.
-
Chuckie
#2984 Re: FIAT KONZUMENTI
Pa mislio sam ugraditi sve što treba, zato tražim pojašnjenje šta i kako. Ne mislim fušerajit da imam probleme sa policijom.
-
NediM17
#2985 Re: FIAT KONZUMENTI
Vozis Stilo? Mozda grijesim ali koliko znam na njemu nije bilo fara sa originalnim projektorima. Naknadna ugradnja je moguca, ali koliko je isplativa, i ko to moze dobro uraditi je veliko pitanje. Ima sigurno i aftermarket farova sa projektorima po eBay-u za njega, ali su zara sigurno.
Inace, ne znam kako je kod nas, ali recimo u Hr da bi bio 100% legalan sa ksenonima moras imati: lecu (projektor), automatsku nivelaciju farova, i pranje farova.
Onako iskreno, ako vec nije dosao fabricki, ja nikada ne bih to sebi stavljao na auto. Ako hoces da si fancy stavi Osram Cool Blue, ako hoces da dobro vidis, stavi NightBreaker + i vozdra.
Inace, ne znam kako je kod nas, ali recimo u Hr da bi bio 100% legalan sa ksenonima moras imati: lecu (projektor), automatsku nivelaciju farova, i pranje farova.
Onako iskreno, ako vec nije dosao fabricki, ja nikada ne bih to sebi stavljao na auto. Ako hoces da si fancy stavi Osram Cool Blue, ako hoces da dobro vidis, stavi NightBreaker + i vozdra.
- Nabucco
#2986 Re: FIAT KONZUMENTI
@Chuckie
https://www.facebook.com/nermin.ligata?fref=ts
Javi se momku, vrši ugradnju Bi-Xenon sociva. Nemoj ocekivati da ce te ova zahebancija doci ispod 250KM, ali ces dobiti super izgled fara i super osvjetljenost
. U vecinu farova ugradi dnevna svjetla ( na mjesto gdje su prije bila kratka ili duga) , a xenone koristiš samo po noci.
Ovo ti je mnogo bolje riješenje nego ganjati kineske aftermarket farove po ebayu.
https://www.facebook.com/nermin.ligata?fref=ts
Javi se momku, vrši ugradnju Bi-Xenon sociva. Nemoj ocekivati da ce te ova zahebancija doci ispod 250KM, ali ces dobiti super izgled fara i super osvjetljenost
Ovo ti je mnogo bolje riješenje nego ganjati kineske aftermarket farove po ebayu.
-
begluci
#2987 Re: FIAT KONZUMENTI
Pozdrav, potrebna mi je informacija, naime u zadnje svjetlo fiat stila prodire voda, kad je kiša, kad ga perem nadire voda, gdje u sarajevu taj nedostatak mogu otkloniti? Hvala!
-
LeKo
#2988 Re: FIAT KONZUMENTI
Možeš to napraviti i na parkingu.
1. Skini štopku (cjevasti ključ 10 najbolja opcija)
2. Lijepo očisti
3. Kupi silikon u spreju i nanesi ga cijelom dužinom spoja kućišta i blende, ako negdje pronađeš šupljinu i nju silikoniraj
4. Vrati štopku
2. Lijepo očisti
3. Kupi silikon u spreju i nanesi ga cijelom dužinom spoja kućišta i blende, ako negdje pronađeš šupljinu i nju silikoniraj
4. Vrati štopku
-
begluci
#2989 Re: FIAT KONZUMENTI
LeKo wrote:Možeš to napraviti i na parkingu.
2. Lijepo očisti
4. Vrati štopku
Drugar hvala na imformacijama!
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
-
direstraits0078
#2991 Re: FIAT KONZUMENTI
Joj da mi ja 'vaku Mazdu, samo malo visociju, ne moze mi glOva iza sofersajbe stati, povecavam potrosnju goriva na racun slabe aerodinamike i velikog ceonog presjeka. 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2992 Re: FIAT KONZUMENTI
Bolje izgleda od mazde. 
- basicm
#2993 Re: FIAT KONZUMENTI
Ja mislio nova s2000. Vala sve je samo nije fiat
- johntra
#2994 Re: FIAT KONZUMENTI
Fiata. 
-
direstraits0078
#2995 Re: FIAT KONZUMENTI
johntra wrote:Fiata.
- ElRe
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#2997 Re: FIAT KONZUMENTI

Prva zvanicna slika FIAT pick-up TORA.
Mislim da ga rade u saradnji sa Mitsubishijem
U Tofasu krenula Aegea

-
zdruzdjo
#2998 Re: FIAT KONZUMENTI
Pozdrav
Obzirom da nisam dugo imao Fiat-a,a ove godine kupih jednog, pa moram ovdje. Gdje je puno pametnih glava bolje je.
Fiat Stilo 1.9 Jtd 85 KW
Par pitanja:
Prvo, doslo vrijeme da se ulje mjenja. Pitanje je koje? Ok znam selenia je za fiat-a, ali ima li neki ekvivalent tipa valvoline, castrol, Liqui Moly....i koji viskozitet: 10w40, 15w40, 5w30......Najsretniji bih bio sa 10w40 jer auto je prosao kilometara pa ne bih neko rijetko ali tu mi se javlja turbina. pa preporucite.
Drugo, vise je generalno za auto ali eto, riknulo mi par linija na zadnjem grijacu pa da vidim gdje naci onaj set za popravak, tecni metal. znam da je bilo par puta ali ne vidjeh nigdje konacnu "presudu" gdje, sta, koliko. Palo mi je napemt da bih mogao naci neki lak otporan na temperaturu pa umjesati unutra usitnjeni grafit ili aluminijsku prasinu pa "zafarbati.
Trece, mjenjanje sijalica u farovima. Huuuuh ima li neki jednostavan nacin da se to odradi. nasao sam dva. Prvi je da skinem unutrasnju plastiku blatobrana pa onda tuda izmjeniti ali...lijevi far je i ok i jednostavnije je, ali desni je zeznut jer je tu u putu jos i intercooler pa se zguuuuule ruke. drugi nacin je da se skine far ali se mora odvrnuti kila sarafa i sl. da li se u tom slucaju razdese farovi i sl. pa eto....
Hvala svima.
Obzirom da nisam dugo imao Fiat-a,a ove godine kupih jednog, pa moram ovdje. Gdje je puno pametnih glava bolje je.
Fiat Stilo 1.9 Jtd 85 KW
Par pitanja:
Prvo, doslo vrijeme da se ulje mjenja. Pitanje je koje? Ok znam selenia je za fiat-a, ali ima li neki ekvivalent tipa valvoline, castrol, Liqui Moly....i koji viskozitet: 10w40, 15w40, 5w30......Najsretniji bih bio sa 10w40 jer auto je prosao kilometara pa ne bih neko rijetko ali tu mi se javlja turbina. pa preporucite.
Drugo, vise je generalno za auto ali eto, riknulo mi par linija na zadnjem grijacu pa da vidim gdje naci onaj set za popravak, tecni metal. znam da je bilo par puta ali ne vidjeh nigdje konacnu "presudu" gdje, sta, koliko. Palo mi je napemt da bih mogao naci neki lak otporan na temperaturu pa umjesati unutra usitnjeni grafit ili aluminijsku prasinu pa "zafarbati.
Trece, mjenjanje sijalica u farovima. Huuuuh ima li neki jednostavan nacin da se to odradi. nasao sam dva. Prvi je da skinem unutrasnju plastiku blatobrana pa onda tuda izmjeniti ali...lijevi far je i ok i jednostavnije je, ali desni je zeznut jer je tu u putu jos i intercooler pa se zguuuuule ruke. drugi nacin je da se skine far ali se mora odvrnuti kila sarafa i sl. da li se u tom slucaju razdese farovi i sl. pa eto....
Hvala svima.
-
LeKo
#2999 Re: FIAT KONZUMENTI
Preporučena je Selenia TD 10-40, možeš ići sa Castrol magnatec, Valvoline dura blend. Ako ćeš 5-40 tu možeš ganjati Castrol EDGE, Valvolin synpower i sl. 15-40 nemoj stavljati.zdruzdjo wrote:Pozdrav
Fiat Stilo 1.9 Jtd 85 KW
Par pitanja:
Prvo, doslo vrijeme da se ulje mjenja. Pitanje je koje? Ok znam selenia je za fiat-a, ali ima li neki ekvivalent tipa valvoline, castrol, Liqui Moly....i koji viskozitet: 10w40, 15w40, 5w30......
Hvala svima.
Tečni metal nekada bio u OBI-u, ako nema, wurth bi mogao imati.
Sijalicu desnog fara sam najlakše mjenjao nakon uklanjanja posude za vodu brisača.
-
zdruzdjo
#3000 Re: FIAT KONZUMENTI
Znaci moze 10w40, najlakse mogu naci gtx castrol 10w40. a mogu naci i edge nekim svojim kanalima.LeKo wrote:
Preporučena je Selenia TD 10-40, možeš ići sa Castrol magnatec, Valvoline dura blend. Ako ćeš 5-40 tu možeš ganjati Castrol EDGE, Valvolin synpower i sl. 15-40 nemoj stavljati.
Tečni metal nekada bio u OBI-u, ako nema, wurth bi mogao imati.
Sijalicu desnog fara sam najlakše mjenjao nakon uklanjanja posude za vodu brisača.
desni far je lagan skroz ali lijevi je ubica. akumulator tu, ispod intercooler, nosaca nekih....ma uzas.