BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
AdrianMole
#2976 Re: MojaTv BH telecom
Da ne nagađate previše oko Arenasport kanala:
http://www.tvarenasport.com/pitanja-i-o ... omo-period
- ala7
#2977 Re: MojaTv BH telecom
Svake godine se potpisuje ugovor sto vam mogu potvrditi iz Bhtelecom-a.. nema nagadjanja..AdrianMole wrote:Da ne nagađate previše oko Arenasport kanala:
- ala7
#2978 Re: MojaTv BH telecom
Druze.. koristio sam internet Zona.ba iz Bijeljine i nisam ni malo zadovoljan bio uslugom zato sam presao na Mojatv uslugu.. ako ko moze ukrasti to moze Dasto Semtel zasigurno.. ADSL je 200x stabilniji od wireless pristupa sto nudi Zona.ba.. Preporodio sam se kad presao na adsl mojatv..dario29 wrote:Evo kako to sve vidim u ovim komentarima za paket "Moja tv" koliko sam shvatio da je dosta ucinkovitije i da kucni budzet je jako prihvatljiv jer se mozda da i usparati koja markica,jer trenutno imam fiksini telefon,interet zona.ba a sto se tice tv kanala katastrofa sa raznoraznim antenama po krovovima,mene intersuje jos u ovim paketima u nardnom periodu planiram sebi prikopcati Moja tv pa me interesuje paket od 35 KM,a pogotovu ovaj ADSL pristup.
MojaTV Net
(IPTV paket + ADSL pristup Internetu)
Digitalna televizija uz ADSL Internet pristup sa neograničenim korištenjem na „fer osnovi“.
*Korištenje ADSL-a na “fer osnovi” podrazumijeva da korisnik u toku obračunskog perioda ne prekorači ukupni limit od 50% teoretski moguceg
Nisam bas upoznat sa koristenjem ovog ADSL pa ako mi netko moze objasniti koji je to limit za ovaj paket kako se ovdje kaze teoretski moguć,koliko to GB-ta nesmijem prekoraciti u ovom paketu,koliki je taj maximum danwloda ako netko koristi ovaj paket sta mi je bitno da pratim u ovom paketu,a da ne prekoracim limit i koliki je taj limit surfanja po interetu.Bio bih zahvalan onima koji su u prilici da daju odgovore na moje postavljeno pitanje pogotovu za internet koristenje i vase suceljavanje sa ovim paketom u globalu.Trenutno koristim internet dasto semtel-zona.ba,koje su prednosi moja tv u odnosu na zona.ba mislim u odnosu na internet koristenje i naravno izbor kanala na moja tv da li je dobar.
adsl na fer osnovi 50% teoretski moguceg na 2Mbit/s je 316GB mjesecno ..teoretski maksimalno mozes (da skidas 24h na dan cijeli mjesec bez prestanka) ~640 GB sa brzinom konekcije mojatv ..od toga 50% je ~316GB sto je tesko skinuti,neki misle da je moguce ..
Lista kanala je slijedeca: http://www.mojatv.ba/lista_programa.html + NOVATV (nije na toj listi prikazana a moze se gledati)
- munja.ba
#2979 Re: MojaTv BH telecom
http://www.elta-kabel.com/index.php?mod ... ikaz&id=66ala7 wrote:to sam i ja spomenuo doticnom koji suprotno govori ali djaba.. po njegovom sportklub i arenasport ne mogu zajedno na kablovski operater ili ISP.. bio to bhtelecom,hs,logosoft itd... pozdravzilog wrote:Kako onda na Logosoft SuperTV imaju i SportKlub i ArenaSport-ovi?
ista stvar je i sa hs-om
- antidroid
#2980 Re: MojaTv BH telecom
ASK na ilidzi ima vec par mjeseci i sportklub i arenu1 u standardnom paketu
- madFlava
#2981 Re: BIHnet primjedbe i komentari
ovo se vise niko ne zali ?! 
- Skream
- mr.torture
#2983 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Ma nema koristi od svog kukanja, pa se zato ljudi vise i ne zale toliko. Tuga je da smo nauceni, a to sam vec govorio, da nam je normalan/ocekivan svaki problem vezan za Telecom, pa uvijek nesto ocekujemo da ce biti jednom bolje. Da ce se "jednom" popraviti nesto konacno.
Evo ja sam se prvi usutio sa kukanjem cim mi se brzina podigla na neki prosjek od 2,5-3Mb, iako je to jos uvijek za 1Mb manje od onog sto trebam imati.
Realno, nista oni nisu "optimizirali", niti ce izgleda u dogledno vrijeme. Jer evo pola mjeseca je iza, a jos uvijek neki nemaju ni 1Mb brzinu sto je smijesno. Vjerovatno je opterecenje malo manje u odnosu na pocetak mjeseca pa su se samo iz tog razloga nekim od nas brzine malo povecale, ali definitivno je ovo daleko od normalnog jos uvijek.
Evo ja sam se prvi usutio sa kukanjem cim mi se brzina podigla na neki prosjek od 2,5-3Mb, iako je to jos uvijek za 1Mb manje od onog sto trebam imati.
Realno, nista oni nisu "optimizirali", niti ce izgleda u dogledno vrijeme. Jer evo pola mjeseca je iza, a jos uvijek neki nemaju ni 1Mb brzinu sto je smijesno. Vjerovatno je opterecenje malo manje u odnosu na pocetak mjeseca pa su se samo iz tog razloga nekim od nas brzine malo povecale, ali definitivno je ovo daleko od normalnog jos uvijek.
- dario29
#2984 Re: MojaTv BH telecom
Zahvaljujem ti na obrazlozenju pomogao si mi dosta u mojoj odluci i konacno prelazim na Moja tv,jos jednom hvala.ala7 wrote:Druze.. koristio sam internet Zona.ba iz Bijeljine i nisam ni malo zadovoljan bio uslugom zato sam presao na Mojatv uslugu.. ako ko moze ukrasti to moze Dasto Semtel zasigurno.. ADSL je 200x stabilniji od wireless pristupa sto nudi Zona.ba.. Preporodio sam se kad presao na adsl mojatv..dario29 wrote:Evo kako to sve vidim u ovim komentarima za paket "Moja tv" koliko sam shvatio da je dosta ucinkovitije i da kucni budzet je jako prihvatljiv jer se mozda da i usparati koja markica,jer trenutno imam fiksini telefon,interet zona.ba a sto se tice tv kanala katastrofa sa raznoraznim antenama po krovovima,mene intersuje jos u ovim paketima u nardnom periodu planiram sebi prikopcati Moja tv pa me interesuje paket od 35 KM,a pogotovu ovaj ADSL pristup.
MojaTV Net
(IPTV paket + ADSL pristup Internetu)
Digitalna televizija uz ADSL Internet pristup sa neograničenim korištenjem na „fer osnovi“.
*Korištenje ADSL-a na “fer osnovi” podrazumijeva da korisnik u toku obračunskog perioda ne prekorači ukupni limit od 50% teoretski moguceg
Nisam bas upoznat sa koristenjem ovog ADSL pa ako mi netko moze objasniti koji je to limit za ovaj paket kako se ovdje kaze teoretski moguć,koliko to GB-ta nesmijem prekoraciti u ovom paketu,koliki je taj maximum danwloda ako netko koristi ovaj paket sta mi je bitno da pratim u ovom paketu,a da ne prekoracim limit i koliki je taj limit surfanja po interetu.Bio bih zahvalan onima koji su u prilici da daju odgovore na moje postavljeno pitanje pogotovu za internet koristenje i vase suceljavanje sa ovim paketom u globalu.Trenutno koristim internet dasto semtel-zona.ba,koje su prednosi moja tv u odnosu na zona.ba mislim u odnosu na internet koristenje i naravno izbor kanala na moja tv da li je dobar.
adsl na fer osnovi 50% teoretski moguceg na 2Mbit/s je 316GB mjesecno ..teoretski maksimalno mozes (da skidas 24h na dan cijeli mjesec bez prestanka) ~640 GB sa brzinom konekcije mojatv ..od toga 50% je ~316GB sto je tesko skinuti,neki misle da je moguce ..
Lista kanala je slijedeca: http://www.mojatv.ba/lista_programa.html + NOVATV (nije na toj listi prikazana a moze se gledati)
-
minist@r
- Skyfox
#2986 Re: BIHnet primjedbe i komentari
citavo jutro se ne mogu zakaciti nikako na net i zovem 1422 punih 18 minuta samo me drze na holdu s onom umobolnom muzikom
na kraju se niko nije ni javio. Sad im je ponuda samo placka bez ikakve usluge!!!!
-
brazzo19
#2987 Re: MojaTv BH telecom
Hmm veoma zanimljivo ljudi nude sva 4 Arenasport kanala bez ikakve dodatne naknade i placanja znaci u tom nekom "osnovnom" paketu idu sve 4 arene , ali recimo nemaju sport klubove , pih nikad sastavit dva dobra 
- Skream
#2988 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Ma jel moguće da i mene sunce obasja

Last edited by Skream on 23/03/2011 20:34, edited 1 time in total.
- arnes_king
#2989 Re: MojaTv BH telecom
Ljudi ima li iko da bi mi mogao objasniti ovaj fenomen, kada nesto tek pocnem skidati brzina downloada mi bude preko 1200 kb/s i onda lagano opada ka normalnoj od 200-250 kb/s
ne znam do cega je ali Bgmi nije lose jer kada skidam nesto do 10 MB velicine skine za samo par sekundi xD
-
IlijaLadin
#2990 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Prošle noći sanjah kako ih trebam nazvati da bi se situacija popravila. Moje je da podignem slušalicu, uložim prigovor a oni 'daljinski' situaciju saniraju i ja na netflat4 opet imam oko 3.57 Mbs.
Htio sam se kazniti što to prije nisam uradio! A onda sam se i probudio i ništa od samokažnjavanja, ništa od moje pređašnje brzine... Valja napisati prigovor. Reklamaciju. Nema od 1422 ništa.
Evo ni sada ne prelazi 0.8Mbs. Kako reče momak iznad - pljačka! A mi naučili da budemo baš ovce.
Htio sam se kazniti što to prije nisam uradio! A onda sam se i probudio i ništa od samokažnjavanja, ništa od moje pređašnje brzine... Valja napisati prigovor. Reklamaciju. Nema od 1422 ništa.
Evo ni sada ne prelazi 0.8Mbs. Kako reče momak iznad - pljačka! A mi naučili da budemo baš ovce.
- Dr.medicine
#2991 Re: BIHnet primjedbe i komentari
jel samo meni danas puca konekcija ili???????????
i onda kad hocu da se ponovo konektujem, dodje do verifikacije passworda i izbaci eror neki, onda gasim modem, pa sve ispocetka?
haman pa svakih pola sata.
zato sam popizdio, sad skidam i što ne želim gledati i odmah brisem sa komp
i onda kad hocu da se ponovo konektujem, dodje do verifikacije passworda i izbaci eror neki, onda gasim modem, pa sve ispocetka?
haman pa svakih pola sata.
zato sam popizdio, sad skidam i što ne želim gledati i odmah brisem sa komp
- Tiger 033
#2992 Re: MojaTv BH telecom
Odgovorno tvrdim da "POJEDINI UPOSLENICI" BHtelekom-a imaju sportklubove i jos mnogo drugih atraktivnih kanala...a koje korisnici tj. pretplatnici MojeTV mogu samo sanjati!!!!!!!!!!!antidroid wrote:ASK na ilidzi ima vec par mjeseci i sportklub i arenu1 u standardnom paketu
-
Mustang1
#2993 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Dje si ti prije skido
Ukupno 46613.63982 MB
Ukupno 46613.63982 MB
-
iceman2010
#2994 Re: MojaTv BH telecom
Mozda se radi o nekim testnim paketima koji nisu komercijalni. Mozda BH Telecom planira uvodjenje tih kanala u svoju ponudu u nekoj doglednoj buducnosti? U ovom slucaju je logicno da uslugu prvo pusti svojim uposlenicima radi testiranja.Tiger 033 wrote:Odgovorno tvrdim da "POJEDINI UPOSLENICI" BHtelekom-a imaju sportklubove i jos mnogo drugih atraktivnih kanala...a koje korisnici tj. pretplatnici MojeTV mogu samo sanjati!!!!!!!!!!!antidroid wrote:ASK na ilidzi ima vec par mjeseci i sportklub i arenu1 u standardnom paketu![]()
![]()
- ala7
#2995 Re: MojaTv BH telecom
Mnogi "bale" na sve Arene sport sto su u osnovnom paketu mojatv i zele da nam bhtelecom sto prije uvede premium (sportski) paket,vidi se po postovima sto je smijesno..fino je arenasport naglasila pismeno da sve zavisi od operatera koji emituje njihove kanale da li cee biti paketi ili ne,bitan im je ugovor (pare) ..Sve do tad je ovo - arena 1 + arena 2 + arena 3 + arena 4 = besplatno
.. pozdrav svim 
- ala7
#2996 Re: MojaTv BH telecom
sky sport 1,2,3 ..ESPN...Sport 1.. pa neki CANAL+ sport..naravno nisam se susretao nikako..
http://www.tvarenasport.com/channel za korisnike mojatv usluge
.. programska sema arena sport 1,2,3,4.. pozdrav 
http://www.tvarenasport.com/channel za korisnike mojatv usluge
- mr.torture
#2997 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Ukupno 111693.58616 MBBubalo1 wrote:Dje si ti prije skido![]()
![]()
![]()
Ukupno 46613.63982 MB
Ma nije ovo nikakvo mjerilo. Evo koliko sam ja skinuo, a brzina mi rijetko prelazi 3Mb, uz onih prvih 4-5 dana kad se kretala ispod 1Mb.
-
kween
#2998 Re: MojaTv BH telecom
ja sam tek prikljucila moju tv paket tv phone
ne kontam sta je s kanalom rtl plus, sinoc radi, jutros ne radi? jel to ne radi pola dana inace pa se ukljuce nekad navece malo ?
ne kontam sta je s kanalom rtl plus, sinoc radi, jutros ne radi? jel to ne radi pola dana inace pa se ukljuce nekad navece malo ?
- Tiger 033
#2999 Re: MojaTv BH telecom
NE...ne radi se niokakvom testiranju...nego POJEDINCI uzimaju sebi za pravo da puste kanale koje hoce da gledaju u svom domu(Sportklub-ove,RTL-hr,1SrpskaTV,B92,DomaTV,RTL2-hr itd...)tj. sami sebi prave programsku semu...a placaju istu pretplatu kao svi ostali korisnici koji imaju osnovni paket BHtelekom-a!!!Tiger 033 wrote:Mozda se radi o nekim testnim paketima koji nisu komercijalni. Mozda BH Telecom planira uvodjenje tih kanala u svoju ponudu u nekoj doglednoj buducnosti? U ovom slucaju je logicno da uslugu prvo pusti svojim uposlenicima radi testiranja.
- BarbaDue
#3000 Re: BIHnet primjedbe i komentari
sto se meni uvjek razlikuje test prema sarajevu i frankfurtu?