Što se stopera tiče, kakav je ovaj Šipović iz Petrolula? Je li kerla živ? Meni je on strašno koristan igrač
Igra li onaj Bičakčić igdje? On je ko biva bio pozivan nedavno u mladu reprezentaciju?
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Tako je bila prica i za Zahirovica...Nema se ba sta izgubit, kad bude kakva prijatelsjka zovnuti ga pa vidjeti kakav je, a nije tacno da ne zabija, zadnja dva kola dao dva gola!Eborg wrote:Po 100-ti put, Mahmutović nije za reprezentacije. Godinama sam ga gledao u Čeliku i frajer je fulao čitavu tribinu, ne samo gol, promašaj od napadača, više je za krila. Nije u nekoj formi, nema dobru statistiku tako da, barem u ovom trenutku, ne treba ni da se razmišlja o njemu.
Što se tiče Vučkića, prenijet ću svoj post sa druge teme, valjda ćete jednom shvatiti.![]()
Eborg wrote:On mora proći proceduru promjene sportskog državljanstva kod FIFA-e kao Pjanić, Begović, Medunjanin, Mujdža i ostali a to traje nekih mjesec-dva, tako da ne možemo računati na njega sada čak ako bi odmah i prihvatio poziv (pretpostavimo da ne bi trebalo biti puno "ubjeđivanja").
Uostalom, ovo je sve pod pretpostavkom da već ima naše državljanstvo i pasoš, ako nema trebalo bi onda i to ganjati što bi odužilo proceduru još više.
Zato ponavljamo svi kao idioti, već SADA treba početi ganjati Seferovića i Vučkića, prvo malo "diplomatijom" a onda i s tim papirima kako bi ih imali tamo nekad u martu. Ako misle pozvati te momke nekad kada bude kriza u ekipi kao protiv Grčke, onako 2 dana prije tekme, grdno se varaju. Niti će htjeti tada igrati, niti pravno moći.
E pa svega će čovjek pročitati ovdje...Eborg wrote:Po 100-ti put, Mahmutović nije za reprezentacije. Godinama sam ga gledao u Čeliku i frajer je fulao čitavu tribinu, ne samo gol, promašaj od napadača, više je za krila. Nije u nekoj formi, nema dobru statistiku tako da, barem u ovom trenutku, ne treba ni da se razmišlja o njemu.
Što se tiče Vučkića, prenijet ću svoj post sa druge teme, valjda ćete jednom shvatiti.![]()
Eborg wrote:On mora proći proceduru promjene sportskog državljanstva kod FIFA-e kao Pjanić, Begović, Medunjanin, Mujdža i ostali a to traje nekih mjesec-dva, tako da ne možemo računati na njega sada čak ako bi odmah i prihvatio poziv (pretpostavimo da ne bi trebalo biti puno "ubjeđivanja").
Uostalom, ovo je sve pod pretpostavkom da već ima naše državljanstvo i pasoš, ako nema trebalo bi onda i to ganjati što bi odužilo proceduru još više.
Zato ponavljamo svi kao idioti, već SADA treba početi ganjati Seferovića i Vučkića, prvo malo "diplomatijom" a onda i s tim papirima kako bi ih imali tamo nekad u martu. Ako misle pozvati te momke nekad kada bude kriza u ekipi kao protiv Grčke, onako 2 dana prije tekme, grdno se varaju. Niti će htjeti tada igrati, niti pravno moći.
Pa mi i govorimo treba ga probati, ne mislimo ni mi da sad treba da upadne odmah u 11...Eborg wrote:Jedno je kretanje na terenu i igra ali frajer jednostavno nije za napadača, on je više krilo što je bolje igrao i u Čeliku i u mladoj reprezentaciji nego napadača.
Pratio sam ga u mladoj reprezentaciji isto tako te ove njegove klipove na Jubitou i to. Ne znam, i dalje mislim da nije dobar za reprezentaciju, ni Džeko nije bio blizu našoj klupi (kada smo bili mnogo slabiji) dok nije potpisao za Wolfsburg.
I za Zahirovića sam govorio da nije za prve ekipe još nego tek dogodine ali eto on me pozitivno demantovao, volio bih kada bi i ovaj učinio isto.
ja mislim da problem mjesavina lijenosti, nestrucnosti na jednoj i svjesnog ignorisanja dijaspore , na drugoj strani.......Baudelaire wrote:Ma naš Savez je najidiotskiji na planeti. Ja nikako ne mogu da shvatim, jednostavno mi je neobjašnjivo da možda u ovom momentu ti zaposlenici Saveza iz bilo kog dijela BiH sjede na kafama i parazitiraju, a imamo 5-6 potencijalnih nosilaca igre reprezentacije u budućnosti koji će nastupati za druge reprezentacije, ako ih brzo ne kaparišemo.
istina da je bez domaceg proizvoda nerealno ocekivati da mozemo imati stalan, kvalitetan priliv igraca u dovoljnom broju u reprezentaciju ali koliko je igraca, sa sireg spiska a selekcije , proizvod domace lige? malo,premalo.......u posljednjih 10-ak godina ,opet tragicno malo dobrih igraca iz domace lige. obicno smo se njima krpili i bili su najslabija tacka ekipe.zecko_kupuz wrote:Hih, koliko Mahmutović ima godina? On je tu negdje kao Džeko, je li tako? Nema druge nego se uzdati u domaću ligu i mladu reprezentaciju.Dokle ćemo više "brati" talente raštrkane po bijelom svijetu? To je vrlo riskantna strategija, kad berba zapne, donji smo.
![]()
Ja neki dan rekoh u zezi, a sada ću i ozbiljno, Višća ako se progura u IBB-u kod Kenebiće dobar za reprezentacije. Mi još od Bartolovića nismo imali vižljasto, agilno krilo s dobrim šutem.
E moj koljenenko, trebao bi znati daslobodan igrac moze potpisati i u februaru tridesetog.M.Laktasenko wrote:Sta rade Huseinovic i Muslimovic? Sto Muslimovic nije potisao za Zelju makar do decembra, bolje bi mu i to bilo nego ovo ali sad je kasno...
"Brati" ćemo igrače još najmanje 5-10 godina. Slažem se s tobom da je to rizično i da nosi još stotinu drugih manjkavosti ali za sada nemamo druge. Kada bi naši klubovi sada imali financijskih sredstava da odmah krenu da rade s mladim naraštajima kako se to treba, treba im 5-10 godina da počnu izbacivati reprezentativce u kontinuitetu. Naša liga je vic prije svega zbog namještanja utakmica, prodaje istih, sistema 3 za 3, raznih dubioznih likova koji se upliću i u klubove i u savez pa sve i do repke. Kvaliteta, učinak je u biti u drugom planu zbog čega i financijski trpe klubovi i liga i svi osim određenih pojedinaca. Sam podatak koliko je iz naše lige izašlo dobrih igrača sve govori. Dinamo, Partizan i Zvezda su jedini klubovi koji ozbiljno proizvode igrače a naši najjači klubovi na žalost njima s mogućnostima nisu ni blizu.zecko_kupuz wrote:Hih, koliko Mahmutović ima godina? On je tu negdje kao Džeko, je li tako? Nema druge nego se uzdati u domaću ligu i mladu reprezentaciju.Dokle ćemo više "brati" talente raštrkane po bijelom svijetu? To je vrlo riskantna strategija, kad berba zapne, donji smo.
![]()
Ja neki dan rekoh u zezi, a sada ću i ozbiljno, Višća ako se progura u IBB-u kod Kenebiće dobar za reprezentacije. Mi još od Bartolovića nismo imali vižljasto, agilno krilo s dobrim šutem.
Kako, evo kako iz grada sam koji daje Premierligaša koji je tu negdje u sredini uvijek, eh znaš li kako se ti igrači hrane, dobiju kupone za fast food/restoran od kluba i fino svako malo hamburgeri, ćevapi ili neki masni gulaš, uleti tu ponekad i riba kako sam mogao vidjeti i čuti. Tzv. medicinski pregledi istih su opšti vic. Vani oni ne nabijaju samo fizičku spremu, vani se dokazuju protiv igrača koji ne klopaju svaki drugi dan hamburgere i opet ostaju u prvoj ligi, vani se dokazuju protiv igrača koji su neke osnove taktike već u kadetima naučili, vani nisu daleko najbolji igrači u svom timu i imaju žestoku konkurenciju.jeza u ledja wrote:zecko je u pravu. Treba nam vise igraca iz domace lige.
Kako to da domaci igrac cim ode vani odjednom postane potencijalni reprezentativac? Vjerujte da igraci nisu nista bolji, samo je (uglavnom) u pitanju nabijanje fizicke spreme. Evo Zahirovic, sta sad on je u Nalchiku odjednom postao super fudbaler u roku pola sezone? Eno Cocalic, spominjali ste ga kao potencijalnog reprezentativca cim je otisao u Panionios (ne sumnjam da bi se pokazao kao dobar). Onda kad pogledate neke igrace poput Mravca, ne mozete da se ne zapitate koliko boljih od njega ima u nasoj ligi. Pa on igra u Austriji u jednom od najslabijih klubova gore kojeg bi Sarajevo ili Borac rasturili da igraju medjusobno. U napadu, sta to Zec je kao super sila, napravio posao u Sibeniku i prodao se u Gencler, gdje sjedi na klupi.
jasta, ne moze forsirati domaci igracki kadar kada nije ni blizu kvaliteta okruzenja , a kamoli zapada. mislim,tamo neki lendric , iz juniora hajduka, dodje i bude prvi strijelac lige, drugorazredni igraci iz srpske lige dominiraju bih fudbalom, kojasesvic , koji se nije mogao nametnuti u poljskom prosjeku, ovdje rastura itd. ne tvrdim ja da nema igraca koji mozda u kratkom roku mogu doci na nivo evropskog fudbala ali to su izuzeci. pa ne moze se ignorisati iskustvo transfera u proslih 10-ak godina. igraci u bih pl strahovito zaostanu u razvoju na fizickom i taktickom planu u razdoblju do 20. godine da je to prakticno nemoguce popraviti.Korisničkoime wrote: Kako, evo kako iz grada sam koji daje Premierligaša koji je tu negdje u sredini uvijek, eh znaš li kako se ti igrači hrane, dobiju kupone za fast food/restoran od kluba i fino svako malo hamburgeri, ćevapi ili neki masni gulaš, uleti tu ponekad i riba kako sam mogao vidjeti i čuti. Tzv. medicinski pregledi istih su opšti vic. Vani oni ne nabijaju samo fizičku spremu, vani se dokazuju protiv igrača koji ne klopaju svaki drugi dan hamburgere i opet ostaju u prvoj ligi, vani se dokazuju protiv igrača koji su neke osnove taktike već u kadetima naučili, vani nisu daleko najbolji igrači u svom timu i imaju žestoku konkurenciju.
Biti najbolji u Premier ligi ne znači puno jer je ona ima jednostavnu lošu kvalitetu to ti se pokazuje iz godine u godinu kad naši predstavnici odu u "evropu" zato se nikada i ne može s sigurnošću odmjeriti nečija kvaliteta dok on ne zaigra protiv nekog ko je uistinu jak a to može samo vani.
Nasi klubovi jednostavno neznaju s mladim igracima, da Dzeku nije vidio Plisek i njega bi upoprastili. Najbolje bi bilo da nasi odlaze vani sa 16-17 godina, kao sto je ovaj Hrvat Perisic otisao iz Hajduka u Marseille, Vuckic iz Slovenije u Newcastle, Nikola Saric iz Danske u Liverpool itd.jeza u ledja wrote:zecko je u pravu. Treba nam vise igraca iz domace lige.
Kako to da domaci igrac cim ode vani odjednom postane potencijalni reprezentativac? Vjerujte da igraci nisu nista bolji, samo je (uglavnom) u pitanju nabijanje fizicke spreme. Evo Zahirovic, sta sad on je u Nalchiku odjednom postao super fudbaler u roku pola sezone? Eno Cocalic, spominjali ste ga kao potencijalnog reprezentativca cim je otisao u Panionios (ne sumnjam da bi se pokazao kao dobar). Onda kad pogledate neke igrace poput Mravca, ne mozete da se ne zapitate koliko boljih od njega ima u nasoj ligi. Pa on igra u Austriji u jednom od najslabijih klubova gore kojeg bi Sarajevo ili Borac rasturili da igraju medjusobno. U napadu, sta to Zec je kao super sila, napravio posao u Sibeniku i prodao se u Gencler, gdje sjedi na klupi.
Koliko mi napdaca mi imamo (a da nisu iz dijaspore) osim Dzeke? Nikola Saric je Pato za Zeca i Adilovica...BHF_Manijak wrote:Saric je tu jedini koji propade ko zeton...Eno ga nazad u Hajduku ja mislim!
Nevjerujem da ce to biti uskoro. Par generacija, mozda za 15-20 godina.cyprus wrote: Međutim, dugoročno rješenje svakako nije parazitiranje na zapadnim sistemima... Uskoro će ponestat dijasporskih igrača koji žele igrat za nas i šta onda?