koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Michun

#2976 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Michun »

Kataklinger wrote:Preporuka za neku vrhčinu od muškog parfema? Da je postojan, i prigodan za predstojeće ljetne dane. Ovih dana cijedim posljednje kapi Chanel Allure Homme Sport Extreme, nisam bio nešto posebno oduševljen. Planirao kupit 212 VIP Carolina Herrera ponovo, ali je odluka pala da probam nešto novo.
Egoist platinum i l'homme ideal
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2977 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by _BataZiv_0809 »

Curve wrote:isprobao danas onaj novi acqua di gio, meni licno dobar, lajkam, svidja mi se :) samo malo postojanost je vec pitanje, jer armani se meni kratko vrijeme osjeti, al i cijena mu je ulaalaaa

Image
Koja mu je cijena?

Nema ga jos na piku.

Inace Aqua di Gio mi je jedan od dva parfema koja uvijek koristim i rado cu isprobati i ovu vartijantu :thumbup: Esenzza je pun pogodak :thumbup:
galamdzinica

#2978 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by galamdzinica »

Michun wrote:Ne znam...cekam. Ali ga opisuju kao vanilija, kokos, terracota. Ljeto u bocici! Iako je EDT verzija samo kreirana, postojan je...a ja preferiram za ljeto malo njeznije parfeme.
Sta inace volis, miris kojeg parfema za ljeto?
P.S. gdje god ima crvenog bibera...otpade mi glOva!
Ja ga isprobah danas vracajuci se s posla :D bas je lijep kad splasne, ali nazalost nakon 2h nista vise. Trenutno koristim armani she i jean paul gaultier madame cini mi se da se zove. Ali ni jedan ni drugi ne drze duze od sat vremena. Inace, meni neprevazidjen miris je armani mania. Dosadio mi je, a opet nije. ne mogu da opisem tu vezu, hocu da mijenjam, ali stalno mu se vracam :) burberry brit mi je isto krasan, ali on je malo potezak za ljeta.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2979 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

Kataklinger wrote:Preporuka za neku vrhčinu od muškog parfema? Da je postojan, i prigodan za predstojeće ljetne dane. Ovih dana cijedim posljednje kapi Chanel Allure Homme Sport Extreme, nisam bio nešto posebno oduševljen. Planirao kupit 212 VIP Carolina Herrera ponovo, ali je odluka pala da probam nešto novo.
Davidoff cool water
Hugo Boss Hugo
Hugo Boss orange
Joop Nightflight
Joop jump
Nikos sculpture
Lacoste challenge
Carolin Herrera 212
JPG fleur de male
Kenzo pour homme
Kenzo Tokyo
Bvlgari aqua
Bvlgari Man
D & G light blue
Paco rabane xs
Armani mania
Armani aqua di gio essenza
Dior higher energy
Ck obsession night

Sve nabrojane sam koristio ljeti,i svi se toliko razlikuju,da je nemoguce pomijesati ih sa drugim. :wink:
Curve

#2980 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Curve »

_BataZiv_0809 wrote:
Curve wrote:isprobao danas onaj novi acqua di gio, meni licno dobar, lajkam, svidja mi se :) samo malo postojanost je vec pitanje, jer armani se meni kratko vrijeme osjeti, al i cijena mu je ulaalaaa

Image
Koja mu je cijena?

Nema ga jos na piku.

Inace Aqua di Gio mi je jedan od dva parfema koja uvijek koristim i rado cu isprobati i ovu vartijantu :thumbup: Esenzza je pun pogodak :thumbup:
125ml EDP = 220 KM
75ml EDP = 170 KM
40ml EDP = 115 KM

ma meni je miris bas extra, samo postojanost je vec pitanje, za ovu cijenu treba, tj mora da dosta dosta duze traje
Michun

#2981 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Michun »

galamdzinica wrote:
Michun wrote:Ne znam...cekam. Ali ga opisuju kao vanilija, kokos, terracota. Ljeto u bocici! Iako je EDT verzija samo kreirana, postojan je...a ja preferiram za ljeto malo njeznije parfeme.
Ja ga isprobah danas vracajuci se s posla :D bas je lijep kad splasne, ali nazalost nakon 2h nista vise. Trenutno koristim armani she i jean paul gaultier madame cini mi se da se zove. Ali ni jedan ni drugi ne drze duze od sat vremena. Inace, meni neprevazidjen miris je armani mania. Dosadio mi je, a opet nije. ne mogu da opisem tu vezu, hocu da mijenjam, ali stalno mu se vracam :) burberry brit mi je isto krasan, ali on je malo potezak za ljeta.
Koji? Guerlain moj?
Jesi li u Sa?
EDT je, tako da 2-3 h je normala
Probaj La Prairie midnight rain, on je za sva godisnja doba
Probaj Balnciagu, bilo sta. Zimski vecinom.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2982 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by _BataZiv_0809 »

Curve wrote:
125ml EDP = 220 KM
75ml EDP = 170 KM
40ml EDP = 115 KM

ma meni je miris bas extra, samo postojanost je vec pitanje, za ovu cijenu treba, tj mora da dosta dosta duze traje
Trebao bi biti jeftiniji preko pika kad dodje. Inace sam 10 godina Armanijev fan (od Manije, preko Black Coda/Coda, do Aqua di Gio) i nisam imao problema sa postojanoscu :)
galamdzinica

#2983 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by galamdzinica »

Michun wrote:
galamdzinica wrote:
Koji? Guerlain moj?
Jesi li u Sa?
EDT je, tako da 2-3 h je normala
Probaj La Prairie midnight rain, on je za sva godisnja doba
Probaj Balnciagu, bilo sta. Zimski vecinom.
Jeste, tvoj. Nisam u Sa :( probala sam la prarie na aerodromu, prelijep, ali opet ta famozna postojanost. Mislim da moja koža odbija mirise. Balenciaga mi se nijedan ne sviđa, prejaki su. Voljela bih probati neki od ovih "dizajnerskih", ali npr. creed ili byredo su isto prejaki :( ima li još kakvih?
galamdzinica

#2984 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by galamdzinica »

_BataZiv_0809 wrote:
Curve wrote:
125ml EDP = 220 KM
75ml EDP = 170 KM
40ml EDP = 115 KM

Trebao bi biti jeftiniji preko pika kad dodje. Inace sam 10 godina Armanijev fan (od Manije, preko Black Coda/Coda, do Aqua di Gio) i nisam imao problema sa postojanoscu :)
Meni je svaki armanijev predobar, što ženski, što muški. Nedavno otkrih muški armani code ice, vrh. Ja trenutno imam lei, a momku uzela lui i oboje nismo zadovoljni postojanošću iako prelijepo mirišu. Doduše, oni su čini mi se i najjeftiniji od armanijevih.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2985 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by _BataZiv_0809 »

galamdzinica wrote:
Meni je svaki armanijev predobar, što ženski, što muški. Nedavno otkrih muški armani code ice, vrh. Ja trenutno imam lei, a momku uzela lui i oboje nismo zadovoljni postojanošću iako prelijepo mirišu. Doduše, oni su čini mi se i najjeftiniji od armanijevih.
A gdje inace kupujete parfeme? Mozda su dugo stojali, to je cest problem sa nasim parfumerijama :roll:
galamdzinica

#2986 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by galamdzinica »

_BataZiv_0809 wrote:
galamdzinica wrote:
A gdje inace kupujete parfeme? Mozda su dugo stojali, to je cest problem sa nasim parfumerijama :roll:
Oba kupljena u douglasu u inostranstvu. Ne znam ni ja sta im je.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2987 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by _BataZiv_0809 »

galamdzinica wrote:
Oba kupljena u douglasu u inostranstvu. Ne znam ni ja sta im je.
E ne znam fakat, mozda je i do kože, a mozda vam se cini da ne traje dugo jer ga prestanete osjecati na sebi :thumbup:

Bio sam skeptican za razliku u parfemu zavisnosti od koze, ali na mom ocu svaki parfem dobro mirise, dok na meni isti parfem skroz drukije i u pravilu dosta losije :(
Michun

#2988 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Michun »

galamdzinica wrote: Jeste, tvoj. Nisam u Sa :( probala sam la prarie na aerodromu, prelijep, ali opet ta famozna postojanost. Mislim da moja koža odbija mirise. Balenciaga mi se nijedan ne sviđa, prejaki su. Voljela bih probati neki od ovih "dizajnerskih", ali npr. creed ili byredo su isto prejaki :( ima li još kakvih?
Uhhh, onda je do tvoje koze. Meni on traje...5h minimum.
Onda ovako, probaj: hermes (ima raznih), ysl elle a i cinema je dobra, victor&rolf flower bomb, givenchy verry iresisatble.
Garant sam fulala neko spelovanje.
Znam za onaj neki sto se u harrodsu u londonu prodaje ali hiljada eura je parfem :D
Evo ovdje...
http://www.harrods.com/beauty/perfume-w ... ume_womens
Roja
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2989 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by _BataZiv_0809 »

Inace pokupio sam savjet da parfemi duze traju ako se na mjesto spricanja utrlja malo vazelina. Mozda nekome pomogne :wink:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2990 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

E sta sve nece cojek cuti na ovom forumu,nevjerovatno,pa cak smo dosli i do vazelina?! :mrgreen:
brown.sugar

#2991 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by brown.sugar »

_BataZiv_0809 wrote:Inace pokupio sam savjet da parfemi duze traju ako se na mjesto spricanja utrlja malo vazelina. Mozda nekome pomogne :wink:
Istina. U biti, vazno je da se radi o masnoj i bezmirisnoj kremi, a vazelin zadovoljava oba kriterija i cjenovno je pristupacan. :thumbup:

Sto se Armani Lei tice, ja ga koristim vec godinama. Primijetila sam da je postojaniji na toplijem vremenu, mada je za mene to vise zimski parfem. Uzimala sam ga u stranim parfumerijama.

galamdzinice, Creed je niche parfem, a ovi komercijalni su dizajnerski. :) Imala sam priliku probati nekolicinu i definitivno nisu za sire mase. Medju najpopularnijim su Tom Ford parfemi pa mozda da pocnes s njima? :thumbup: Koje note preferiras? Ili ti je bitna samo postojanost? :-D
galamdzinica

#2992 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by galamdzinica »

brown.sugar wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Inace pokupio sam savjet da parfemi duze traju ako se na mjesto spricanja utrlja malo vazelina. Mozda nekome pomogne :wink:
Istina. U biti, vazno je da se radi o masnoj i bezmirisnoj kremi, a vazelin zadovoljava oba kriterija i cjenovno je pristupacan. :thumbup:

Sto se Armani Lei tice, ja ga koristim vec godinama. Primijetila sam da je postojaniji na toplijem vremenu, mada je za mene to vise zimski parfem. Uzimala sam ga u stranim parfumerijama.

galamdzinice, Creed je niche parfem, a ovi komercijalni su dizajnerski. :) Imala sam priliku probati nekolicinu i definitivno nisu za sire mase. Medju najpopularnijim su Tom Ford parfemi pa mozda da pocnes s njima? :thumbup: Koje note preferiras? Ili ti je bitna samo postojanost? :-D
Eh bas ti hvala na ispravci, na aerodromu stavise natpis dizajnerski iznad byredo stalka pa pomijesah :) tom ford mi se nijedan ne svidja, prejaki i nekako su mi za "starije". Nedavno probah jedan niche, aerin amber musk i bas mi se svidio, nazalost bio rasprodat. Volim drvenasto orijentalne, dok cvijetne i citrusne manje. Ne razumijem se najbolje u note, ali postojanost mi je najveci problem, kao da mi koza upije sve mirise nakon najkasnije 2h. Armani maniu koristim godinama i to mi je najdrazi miris svih vremena, u medjuvremenu sam koristila lei, madame od jpg, burberry brit, chanel chance i gucci guilty, ali svi su ostali na jednoj bocici. Sad trazim savrseni ljetni miris koji je ujedno i postojan :) ne trazim mnogo :D

Edit:zaboravih na terry reve opulent, on je cvijetni, ali manta mi se svaki put kad ga stavim tako da ide mami :)
brown.sugar

#2993 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by brown.sugar »

Ma nema na cemu, masa ljudi ni ne zna za niche parfeme, tako da si ti super sto se toga tice. :thumbup: Slazem se za Tom Forda, nisam ni ja na "ti" s njima, mozda s godinama "nadodjem". :D Imam sve od ovih nabrojanih, osim Manie, Ma Dame i Guilty-ja (njega sam imala u dekantu i jedan je od najnepostojanijih parfema ikad, mnogi su razocarani jer ipak od Guccija ocekujes malo vise). Brit edt mi ostaje i nakon tusiranja, Chance edp osjecam jedino kad ga nanesem na vrat, vjerovatno zato sto ode malo i na kosu (inace, od Chanela su mi mnogo postojaniji edt od edp, a jednom mi je rekla prodavacica u parfumeriji da su njima na tzv. Chanel treningu objasnili kako je edt napravljen da ima siru auru, a edp da bude priljubljen uz kozu pa kako kome odgovara), za Lei vec napisah. Terry nisam probala, ali je definitivno bolje da ga proslijedis ako ti stvara glavobolju. Ono sto je na nekome postojano, na drugome ne mora biti, tako da je jedino rjesenje isprobavati parfeme u razlicitim uslovima i vidjeti kako se ponasaju. Ali, ne brini, naci cemo ti neki, pa makar! :wink:
TaraCrvena

#2994 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by TaraCrvena »

_BataZiv_0809 wrote:
E ne znam fakat, mozda je i do kože, a mozda vam se cini da ne traje dugo jer ga prestanete osjecati na sebi :thumbup:

Bio sam skeptican za razliku u parfemu zavisnosti od koze, ali na mom ocu svaki parfem dobro mirise, dok na meni isti parfem skroz drukije i u pravilu dosta losije :(
Probaj parfeme kod onog vehabije pored Begove dzamije,pretpostavljam kako ti ovo moze zvucati na prvu ali nevjerovatno je koliko miris ne gubi na intenzitetu + kosta 5 km :oops:
Michun

#2995 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Michun »

Michun wrote:Narucih neki dan...sto bi rekli blind shopping.
Kako su ga opisivali, moradoh kupiti.
Image
Stigao. I ne stoji mi uopste :(
Ako neko koristi i raspolozen je da otkupi...
šatirana_ljubičica

#2996 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by šatirana_ljubičica »

Michun wrote:
Michun wrote:Narucih neki dan...sto bi rekli blind shopping.
Kako su ga opisivali, moradoh kupiti.
Image
Stigao. I ne stoji mi uopste :(
Ako neko koristi i raspolozen je da otkupi...

Kako su ga opisali?
Michun

#2997 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Michun »

http://www.fragrantica.com/perfume/Guer ... 24785.html
Ali meni licno nije to to.
Mozda neko da pomirise ili stavi na sebe...kaze vau to je to.
šatirana_ljubičica

#2998 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Michun wrote:http://www.fragrantica.com/perfume/Guer ... 24785.html
I mene je primamio opisom..hm..hm..
Probaj ga par dana nositi, možda se desi nešto...
Michun

#2999 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Michun »

šatirana_ljubičica wrote:
Moze me jedino glOva zabolit. :D
Ima tako par parfema od kojih me glava boli.
Sve sto ima white pepper, otpade mi glava.
šatirana_ljubičica

#3000 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Michun wrote:
šatirana_ljubičica wrote:
Moze me jedino glOva zabolit. :D
Ima tako par parfema od kojih me glava boli.
Sve sto ima white pepper, otpade mi glava.
Ejoj pa što ga onda naruči kad znaš koji ti sastojak smeta :D

Koliko košta?
Post Reply