Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2976 Re: Teretana

Post by Velkoski »

Ima li neko iskustva sa natrij-kalij "pumpom" ?
Industrialyzer

#2977 Re: Teretana

Post by Industrialyzer »

leet wrote:Ima li neko iskustva sa natrij-kalij "pumpom" ?

Image

:mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#2978 Re: Teretana

Post by Velkoski »

:lol:

Zanima me samo jelovnik :mrgreen:
adnansax

#2979 Re: Teretana

Post by adnansax »

http://forum.teretana.net/viewtopic.php?t=23789

mozda si vec nasao ovo,ali eto ako nisi, na ovom linku imas objasnjen princip "Na-K pumpe", nekih prijedloga jelovnika i sl..
Po meni,nije losa stvar,ali nisam na sebi ovo probao u potpunosti,poceo jesam,ali odustao zbog drugih razloga..u svakom slucaju,probaj pa javi rezultate :)
pozz
adis.p

#2980 Re: Teretana

Post by adis.p »

Poceo sam trcat napokon, trcao do sad petak i ponedjeljak.. samo nekako malo kcal sagorijevam :| Trcao pola sata, i ne bas toliko sporim tepmpm.. ii na kraju nekih 350tak kalorija :shock: Dok na rolanju koje je dosta zabavnije onako iz zajebancije sprzim 250-300..

Image
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#2981 Re: Teretana

Post by Velkoski »

350 ti malo ? :mrgreen:
adis.p

#2982 Re: Teretana

Post by adis.p »

Hahahaha, pa nezz.. mislio sam da mogu sprzit makar 500-600 koliko npr unesem za jedan obrok :-D :-D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#2983 Re: Teretana

Post by Velkoski »

:o

Zadnjih mjesec dana "przenja" sam unosio max 1800 dnevno :mrgreen:
adis.p

#2984 Re: Teretana

Post by adis.p »

leet wrote::o

Zadnjih mjesec dana "przenja" sam unosio max 1800 dnevno :mrgreen:
Ma ne mogu ja to pratit duzi vremenski period.. jer mogu da ne jedem nesto slatko i masno 7-10 dana.. al onda se zareda nekih rodjednana, onda bude nekih kolaca kuci, ne mozes da ne jedes xd ii ode sve dovraga :D :D I npr smanjim unos hljeba na minimum i onda 2-3 dana zaredam sa nekim pitama i nadoknadim sve sto nisam jeo :-x :-D
suzzy_q

#2985 Re: Teretana

Post by suzzy_q »

Ne treba biti prepoterecen nicim tako ni teretanom.
adis.p

#2986 Re: Teretana

Post by adis.p »

suzzy_q wrote:Ne treba biti prepoterecen nicim tako ni teretanom.
U teretanu u zivotu nisam usao :D :D :D
agent_001

#2987 Teretana

Post by agent_001 »

adnansax wrote:

mozda si vec nasao ovo,ali eto ako nisi, na ovom linku imas objasnjen princip "Na-K pumpe", nekih prijedloga jelovnika i sl..
Po meni,nije losa stvar,ali nisam na sebi ovo probao u potpunosti,poceo jesam,ali odustao zbog drugih razloga..u svakom slucaju,probaj pa javi rezultate :)
pozz
u čemu je ovdje fazon, skonto sam da se kao bave natrijem i kalijem :-D al koriste te neke slengove, nemogu pofatat u čemu je fol?!

using Tapatalk
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#2988 Re: Teretana

Post by Velkoski »

Fazon je u tome da smanjis unos natrija ( soli ), povecas unos kalija i kvalitetnih ugljikohidrata ( kuhani krompir, paradajz, banane itd. ) da bi ispisao potkoznu vodu. Nasao sam jos nekih stvari o ovome i odlucio da eksperimentisem na ovaj nacin : prva 3 dana, nikakav unos UH, unosim vise soli ( natrija ), 7-8 litara vode dnevno + gotovo nista kalija. U cetvrtak pocinjem sa unosenjem UH + kalija ( znaci, hranit cu se kuhanim krompirom, bananama, paradajzom + piletinom kao izvorom proteina ) i u subotu navece prestajem piti ogromne kolicine vode + unosim samo proteine da bi izbacio sto vise vode. Zasad nema nikakvih problema osim sto pisam k'o konj. :D Efekat ovoga nije dugotrajan, ja zelim samo par slikica ako uspije sve kako treba. :razz:

Ovo je malo drugacija ( "ekstremnija" ) verzija nego na onom linku ali efekat je isti.. Valjda nisam zakomplikovao :mrgreen:
adnansax

#2989 Re: Teretana

Post by adnansax »

agent_001 wrote:
adnansax wrote:

pozz
u čemu je ovdje fazon, skonto sam da se kao bave natrijem i kalijem :-D al koriste te neke slengove, nemogu pofatat u čemu je fol?!

using Tapatalk
ma nije toliko tesko skontat :) ovo je ono sto je bit price

"1. IZVORI UH SU VOCE I POVRCE
2. IZBJEGAVAJU SE OBRADJENE NAMIRNICE TIPA KRUHOVI I SRANJA S ADITIVIMA i OPCENITO BOLJE KUHANO NEG NA MASTI ILI TAK SL.
3. IZVORI P KAKO TKO VOLI ALI OGRANICITI SIR (whey i meso odlicno)
4. MASTI ULAZE KAO NUSPOJAVA HRANE, A NE CILJANI UNOS
5. PITI PUNO VODE (ne sokova)
6. NE PRETJERIVATI U NICEM, drzati Na i K u slicnom omjeru (Pozeljno K nesto vise, ali ne previse)
7. KAKO TO SVE IZMJERITI? IMATE JEBENI NUTRIŠN DEJTA I DIGITRON POBOGU NECU CRTAT, AK MOŠTE MIKROKALORIJE BROJAT MOZETE UBACIT I KOJI MINERAL
8.KRVNA SLIKA CE VAM BIT ZAHVALNA NA OVAKVOM REZIMU"

Na - natrij, K - kaliij, P - proteini, UH - ugljikohidrati
Ali_G

#2990 Teretana

Post by Ali_G »

Nikako da razumije ljude koji se bave ovakvim dijetama, a nisu profesionalci:)
Mozda jos malo diuretika navece uzeti, da se bas propisa:))
adnansax

#2991 Re: Teretana

Post by adnansax »

Ali_G wrote:Nikako da razumije ljude koji se bave ovakvim dijetama, a nisu profesionalci:)
Mozda jos malo diuretika navece uzeti, da se bas propisa:))
ne razumijem bas???
procitaj pricu sa linka,onda napisi nesto..
o kakvim profesionalcima govoris?? momak sa linka je bodibilder, juniorski prvak hrvatske,nije dovoljno profesionalan za tebe ili sta?? nema diplomu nutricioniste,jeli na to mislis??
nije bilo rijec o nikakvim diureticima i slicnom
Mustang1

#2992 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Covjek ti kaze da ti..TI .. koji nisi profesionalac nemas potrebe za takvim rezimom ishrane ...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#2993 Re: Teretana

Post by Velkoski »

Ljudi nemaju potrebe za mnogim stvarima pa ih ipak rade.. ;-)

i znao sam da ce neko to napisati :mrgreen:
Mustang1

#2994 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Ja sam samo preveo ovom gore :D Ja uskoro kad ostanem sam kuci neko vrijeme ja cu se pridrzavati strogo ishrane barem 2-3 sedmice .. A ovako sa ostatkom porodice kuci .. da ja jedem jedno a oni drugo .. ili da mama stalno sprema jedno te isto .. :D Nema saMse .. Pazim koliko mogu ali ne previse .. Nisam zaludjen time da stalno biram sta cu jesti .. Ako ima ima .. Ako nema daj sta ima :D
Ali_G

#2995 Teretana

Post by Ali_G »

Evo Bubalo1 je objasnio:) naravno, svi imaju nesto svoje, al mislim da koliko toliko treba ostati u nekim granicama, ako smo vec rekreativci.
A za diuretike se ne salim. Znam momka koji je pred spavanje pio diuretike, da bi se iscrtali misici ono bas.
adnansax

#2996 Re: Teretana

Post by adnansax »

Bubalo1 wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Covjek ti kaze da ti..TI .. koji nisi profesionalac nemas potrebe za takvim rezimom ishrane ...
ja i nisam na ovom rezimu ishrane.nisam ni spomenuo da jesam.treba malo procitati i vidjeti o cemu se zapravo radi,koje su prednosti i mane ovoga.
leet je pitao za ovo i ja sam mu stavio link da procita ako zeli (momak se zeli informisati o necemu,a ne kao pojedinci pisete o necemu sto nemate pojma).
kuhajte i jedite ono sto vama odgovara,onome kome je ovo ludo i bezveze ne tjera ga niko da cita o tome,jbg..

pozz
2407

#2997 Re: Teretana

Post by 2407 »

suzzy_q wrote:Ne treba biti prepoterecen nicim tako ni teretanom.
Ljencine, za nekog ko se trudi uvijek kazu da je preopterecen ;-) Neko je preopterecen, autima, neko fudbalom, neko oblacenjem, neko sminkom, neko ovim neko onim a neko je i teretanom. I definitivno je bolje biti propterecen necim nego nicim.
motorola01

#2998 Re: Teretana

Post by motorola01 »

Da li je neko pio u isto vrijeme gold whey i cellmass?Kakav je osjecaj i ima li napretka :D ?
2407

#2999 Re: Teretana

Post by 2407 »

Gdje i po kojoj cijeni nabavljete pileca prsa? Ima li negdje uzeti po veleprodajnim cijenama?

Ja nemam stalnu lokaciju gdje uzimam, ali pratim akcije po supermarketima pa kad tamo naleti sta povoljno osiguram se s kojom kilom :mrgreen:
adis.p

#3000 Re: Teretana

Post by adis.p »

2407 wrote:Gdje i po kojoj cijeni nabavljete pileca prsa? Ima li negdje uzeti po veleprodajnim cijenama?

Ja nemam stalnu lokaciju gdje uzimam, ali pratim akcije po supermarketima pa kad tamo naleti sta povoljno osiguram se s kojom kilom :mrgreen:
Ja sam neki dan sa mamom uzimao u nekoj radnji sto rade s tim po 6 i po.. al ovamo gdje god sam gledao, sve ide preko 7..

Nego da priupitam, jel ista cijena pilecih prsa (gdje mislim na onaj file, i onu neku hrskavicu i kozicu i sta znam sta vec dodje) i standardnih fileta gdje dodju samo prsa, gdje se odstrane kozice i sve ostalo ;-) ;-)
Post Reply