Najbolja analogija blockbuster akcijskih filmova je ona sa mainstream pop muzikom. Ima dragulja ali i podosta prosječnih i loših stvari._BataZiv_0809 wrote:
Mislim da se moze napraviti dobra analogija sa muzikom. Nije nuzno da bude turbo folk da bi bila zabavna. I nije nuzno da je kvalitetna ako je ozbiljna.
Otprilike ja i filmove dijelim po slicnom arsinu.
Naravno da klasici akcionog filma, uz svu limitiranost glumaca koji nose naslovne uloge, ne spadaju u filmski "turbo folk". Npr. Brzi i Zestoki, poslednjih nekoliko nastavaka, su mi klasicni filmski turbo folk i nikad nece moci u istu recenicu sa Terminatorom i Umri muski.
Opet ti su glumci snimili i mnoge lose filmove i prvenstveno sam na takve mislio kao na sranja. Npr. Stiven Segal i "Osvetnik", Arnold i recimo "Herkules u Nju Jorku", Van Dam i "Ulicni Borac" itd...
Teziste mog posta je bilo na glumcima. Arnold, Segal, Van Dam, Dolf Lundgren sve su to poprilicno limitirani glumci koji mogu glumiti u samo jednom zanru filmova.
Ista stvar je i sa novom generacijom Vin Dizel, Dvejn Dzonson, pa i Dzejson Statam.
Slažem se, ali ipak postoji razlika između Arnija ostalih, koja se ogleda u tome da je, kao što sam spomenuo, Arnie brzo shvatio
svoj limit kao glumac, pa je svoje napore usmjerio u ono par aduta koje je imao i radeći sa ljudima koji su bili talentovani
i koji su znali izvući maksimum iz njega. Ostala trojica su bili i ostali glumci B klase sa jako malo talenta za bilo što osim
lemanja.