zateznistub wrote:kakav nered wrote:Ja wc otkako imam jednu macu čistim jednom dnevno, a komplet pijesak promijenim jednom u dva mjeseca...prije sam jednom mjesečno ali sad kad imam samo jednu macu koja piški dva puta dnevno i kaki jednom u dva dana baš nemam potrebe cijeli često da mijenjam...
Kupujem DM-ov sitni pijesak koji je i jeftin i dobar (fino se grudva i ne osjete se mirisi)...može mi biti jedna vreća mjesec dana s tim da sam odmah stavila dvije (imam veliki zatvoreni wc) i sad samo nadopunjavam...

ovo mi je novost.
Kad trebam onu ogrlicu sto ćera buhe stavit?
hahahaha i meni je bilo... imala sam dvije mačke i nikad nisam mogla znati koja koliko ide u wc...sad kad je ostala samo jedna vidim da ima veliku nuždu jednom u dva dana...dva do tri puta dnevno malu...
Jel' maca ima buhe? ako nema ne moraš je ničim tretirati...ogrlicu nemoj svakako...frontline ili stronghold nakapaš iza vrata gdje ne može dohvatiti...ali provjeri na koliko male se mace smije staviti...ja sam to zaboravila...
hoće li izlaziti vani ili biti kućna maca?? od toga ti ovisi šta ćeš kako i koliko često raditi.
ako je kućna dovoljno ju je jednom očistiti od buha (ako ih uopće ima), ako je vanjska onda se zaštita stavlja redovno.
Također kako su napisali obavezno tableta protiv parazita...jednom pa za 20 dana ponovo...ona ide po kilaži, mislim da je ona tableta za 10 kg pa je podijeliš na manje komadiće u ovisnosti koliko je teška tvoja maca...mada je možda najbolje da je odvedeš veterinaru pa da ti za prvu put on to sve završi...
Što se tiče pijeska, meni ga uopće ne ide puno...sad kad je ova maca sama može mi biti jedna vreća mjesečno, to nije ni 6 KM...DM-ov pijesak je dobar i izbaciš samo ono što se zgrudva...to s kesama je meni nepraktično jer bi maca uvijek bila mokrih šapica i guze (još ova moja dugodlaka) i to bi se raznosilo po kući...nekako i ne mogu da zamislim kako to izgleda...plus što bi smrdilo jer pola dana nisam kući pa ne bih mogla odmah očistiti...
@pici daj još malo objasni kako to izgleda jer meni baš nije najjasnije kako je to praktičnije od pijeska...