Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Moderator: Benq
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2976 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
jel iko upratio ovaj prvi android reciver što je nedavno izbačen...valja li to čemu?
- Maharadza
#2977 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Može li mi ovdje neko preporučiti dobar servis za satelitsku, konkretno ovaj Strong resiver mi se pokvario, sumnjam da je neki veliki kvar pošto se slika povremeno javi pa ponovo nestane na 'okretanje' istoga, čak je jedno vrijeme radio uredno ali naopačke okrenut ali sada neće nikako. Inače je resiver među onim jeftinijim tako da bi mi trebao kakav pošten serviser koji će mi reći da li se uopšte isplati popravljati isti i koliko bi to koštalo.
Tapatalked
Tapatalked
- bdzs
#2978 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Vjerovatno misliš na ovaj novi Azbox. Stara taktika dizanja prašine sa nekoliko video testova bez mogučnosti nezavisne ocjene.JoseMujica wrote:jel iko upratio ovaj prvi android reciver što je nedavno izbačen...valja li to čemu?
- klavirdžija
#2979 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Ima li ko da "hvata" britanske Freesat kanale (BBC, ITV, Chan4, Film4, E4 itd)? Mislim da idu na Astri 1N (28.2E).
Ako ima, koliki tanjir koristite, ima li problema?
Ako ima, koliki tanjir koristite, ima li problema?
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#2980 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Ide bez problema.
Triax 90cm na motoru SG2100.
Triax 90cm na motoru SG2100.
-
prcnet
#2981 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Taj Android vide samo dileri (preprodavaci) AzBoxa.bdzs wrote:Vjerovatno misliš na ovaj novi Azbox. Stara taktika dizanja prašine sa nekoliko video testova bez mogučnosti nezavisne ocjene.JoseMujica wrote:jel iko upratio ovaj prvi android reciver što je nedavno izbačen...valja li to čemu?
Ista prica bila i sa MEEEEE modelom, preverili raju prodali par komada, klasicni nasi ''trgovci''.
Samo kada se sjetim one (placene) farse od recenzija za Mee model na Hd Portalu http://hdportal.eu/recenzije/review/azbox-me/
-
pocetnik033
#2982 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
DigitalisMaharadza wrote:Može li mi ovdje neko preporučiti dobar servis za satelitsku, konkretno ovaj Strong resiver mi se pokvario, sumnjam da je neki veliki kvar pošto se slika povremeno javi pa ponovo nestane na 'okretanje' istoga, čak je jedno vrijeme radio uredno ali naopačke okrenut ali sada neće nikako. Inače je resiver među onim jeftinijim tako da bi mi trebao kakav pošten serviser koji će mi reći da li se uopšte isplati popravljati isti i koliko bi to koštalo.
Tapatalked
Novi Travnik
- JoseMujica
#2983 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
prcnet wrote:Taj Android vide samo dileri (preprodavaci) AzBoxa.bdzs wrote:Vjerovatno misliš na ovaj novi Azbox. Stara taktika dizanja prašine sa nekoliko video testova bez mogučnosti nezavisne ocjene.JoseMujica wrote:jel iko upratio ovaj prvi android reciver što je nedavno izbačen...valja li to čemu?
Ista prica bila i sa MEEEEE modelom, preverili raju prodali par komada, klasicni nasi ''trgovci''.
Samo kada se sjetim one (placene) farse od recenzija za Mee model na Hd Portalu http://hdportal.eu/recenzije/review/azbox-me/
šuplja znači
do sada su, što se tiče mašina, Tito bili:
1. Humah 5400 z (do pojave Cs-a)
2. Dreambox 500s (po dolasku CS-a)
3. šta će dalje biti
- Neradnik
#2984 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Taj azbox je najveca karina od resivera sto postoji, potvrdilo brdo korisnika koji su na "preporuku" uzeli i poslje popizdili 
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2985 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Opticum 8000 dobih. Koja je cijena da ga prodam !? 
- bude
#2986 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
ja sam kupio me odmah nakon sto se pojavio u sa i nisam bio zadovoljan onim sto sam dobio, dosta toga nije stimalo i radilo ok, medjutim sa pojavom e2 stvari su se promijenile za 180 stepeni, cs danas radi odlicno, slika perfekcija, azplayer cita sve zivo sa svih mogucih medija, trenutno imam spojen externi disk od 1tb krcat do vrha, sve radi, da ne spominjem opciju multiboota sa tri razlicita imagea itd, tako da ovaj rec nije ni blizu onome sto je bio pocetkom prosle godine, zahvaljujuci naravno ljudima iz rti tima koji su se potrudili da naprave ovu enigmuprcnet wrote: Ista prica bila i sa MEEEEE modelom, preverili raju prodali par komada, klasicni nasi ''trgovci''.
Samo kada se sjetim one (placene) farse od recenzija za Mee model na Hd Portalu [url]http://hdportal.eu/recenzije/review/azbox-me/
dalje, sto se tice recenzije, jasmin je ocjenjivao uredjaj na osnovu njegovih hw mogucnosti i potencijala i na kraju je zarad sw nedostataka spustio ocjenu cak za tri boda tako da ne bih rekao da se tako radi narucena i placena recenzija, tek nakon pojave stabilne e2, ocjenu je vratio tamo gdje i spada, po meni vise nego objektivnu
Last edited by bude on 03/03/2013 07:23, edited 1 time in total.
- vazi
#2987 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
mi smo uzeli ovdje za 12 eura tromjesecje
http://www.balkaniyum.tv
dosta kanala ima, slika odlicna i zadovoljni smo, komp prikacili na teve i sve stima
http://www.balkaniyum.tv
dosta kanala ima, slika odlicna i zadovoljni smo, komp prikacili na teve i sve stima
-
prcnet
#2988 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Prvo kazes spustio ocjenu za 3 a ocjena i sada stoj kako je i prija stajala 9,3. Ako je spustio za 3 onda bi trebala biti 6,3!bude wrote:ja sam kupio me odmah nakon sto se pojavio u sa i nisam bio zadovoljan onim sto sam dobio, dosta toga nije stimalo i radilo ok, medjutim sa pojavom e2 stvari su se promijenile za 180 stepeni, cs danas radi odlicno, slika perfekcija, azplayer cita sve zivo sa svih mogucih medija, trenutno imam spojen externi disk od 1tb krcat do vrha, sve radi, da ne spominjem opciju multiboota sa tri razlicita imagea itd, tako da ovaj rec nije ni blizu onome sto je bio pocetkom prosle godine, zahvaljujuci naravno ljudima iz rti tima koji su se potrudili da naprave ovu enigmu
dalje, sto se tice recenzije, jasmin je ocjenjivao uredjaj na osnovu njegovih hw mogucnosti i potencijala i na kraju je zarad sw nedostataka spustio ocjenu cak za tri boda tako da ne bih rekao da se tako radi narucena i placena recenzija, tek nakon pojave stabilne e2, ocjenu je vratio tamo gdje i spada, po meni vise nego objektivnu
Obecani Android na tom boxu imas?
Enigma radi mozda i bolje na starim boxovima nego na tvom. Slazem se da su inace AzBox risiveri hardvrski dobri ali su isto tako softverski katastrofa. Taj isti od koga si ti kupio rec u Sarajevu (da mu ne pominjem ime) je prodao jednu posiljku Mee modela i nije ih vise nikada nabavljao. To puno govri. Sve sto je obecano od proizvodjaca je slagano, ni dan danas nisu slozili ni za jedan model FW da radi kako treba (na stranu ovo sto rade timovi sa Enigmom 2).
- bude
#2989 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
ocito ne citas ono sto sam napisao, u recenziji je dugo stajala ocjena 6,3 umanjena subjektivnim pravom recenzenta a sve zarad sw nedostataka, pojavom stabilne i upotrebljive e2 ocjena je vracena kamo i spada.prcnet wrote:Prvo kazes spustio ocjenu za 3 a ocjena i sada stoj kako je i prija stajala 9,3. Ako je spustio za 3 onda bi trebala biti 6,3!
Obecani Android na tom boxu imas?
Enigma radi mozda i bolje na starim boxovima nego na tvom. Slazem se da su inace AzBox risiveri hardvrski dobri ali su isto tako softverski katastrofa. Taj isti od koga si ti kupio rec u Sarajevu (da mu ne pominjem ime) je prodao jednu posiljku Mee modela i nije ih vise nikada nabavljao. To puno govri. Sve sto je obecano od proizvodjaca je slagano, ni dan danas nisu slozili ni za jedan model FW da radi kako treba (na stranu ovo sto rade timovi sa Enigmom 2).
sto se tice ove sarajevske firme, to vise govori o njihovoj nesposobnosti da naprave posao nego o kvaliteti azboxa, ja sam za svoje pare dobio ono sto sam i ocekivao, kvalitetan sat prijemnik sa fenomenalnom multimedijom, uredjaj koji se uopste ne grije u radu, za razliku od mnogo skupljih i izvikanih brendova i njihove kineske brace.
dalje, ne znam da ijedan proizvodjac zajedno sa boksom isporucuje sw za gledanje zabranjenih stvari nego su svi upuceni na koristenje e2, tako da je po meni posao opensata zavrsen onog trenutka kad su proizveli dobak komad hw, a valjda su imali i nekoga uticaja u okupljanju ovog tima koji je pravio enigmu ili barem u kasnijoj podrsci istom.
android mi je bio zadnja stvar o kojoj sam mislio prilikom kupovine, azbox je meni prije svega bio nesto drugacije na trzistu i nudio na neki nacin vise od drugim a za manje para, nakon 14-15 mjeseci koristenja mogu reci da sam vise nego zadovoljan istim a on mi je mozda 10-ti razliciti risiver u kuci
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2991 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
??un1ted wrote:Opticum 8000 dobih. Koja je cijena da ga prodam !?
-
Rottweiler
#2992 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Ova recenzija za AzBox je kupljena, da nije tako moze samo tvrditi neko ko se nerazumije u cjelu stvar 
Opensat su prevaranti na kvadrat. Pitaj ljude koji rade za team-ove kako dolaze do drivera
Samo nemoj te iz RTI Team-a jer su oni uigrani sa opensat-om i svi se nalaze pod jednom kapom.
Meni dodje lose kad procitam rijec AzBox, a kad je izgovorim, zemlja se okrene oko mene
Opensat su prevaranti na kvadrat. Pitaj ljude koji rade za team-ove kako dolaze do drivera
Samo nemoj te iz RTI Team-a jer su oni uigrani sa opensat-om i svi se nalaze pod jednom kapom.
Meni dodje lose kad procitam rijec AzBox, a kad je izgovorim, zemlja se okrene oko mene
-
Rottweiler
#2993 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Uhapšena osoba u BIH zbog card sharinga
Državna agencija za istrage i zaštitu - SIPA uhapsila je jednu osobu zbog krivičnog djela Nedozvoljeno korištenje prava radiodifuzije.Nakon lišenja slobode izvršen je pretres osumnjičene osobe, te vozila kojim je istа upravljala, a zatim i pretres stana, kao i ostalih prostorija i pokretnih stvari na području Sarajeva koje koristi pomenuta osoba.Tokom navedenih aktivnosti pronađeni su i oduzeti sljedeći predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem predmetnog krivičnog djela: četiri uređaja za dekodiranje satelitskih signala, dva laptopa, dva eksterna hard diska, komponente za traženje i razdvajanje satelitskih signala (LNB i dr.), jedna ručna radio-stanica nepoznate marke, dva mobilna telefona, novac u iznosu od 800 KM, te određena dokumentacija koja se odnosi na predmete i radnje izvršenja krivičnog djela."Osumnjičena osoba lišena je slobode i privedena u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade. Protiv navedene osobe Tužilaštvu BiH podnesen je izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 245. KZ BiH "Nedozvoljeno korištenje prava radiodifuzije", saopštila je SIPA.
(teve.ba)
Državna agencija za istrage i zaštitu - SIPA uhapsila je jednu osobu zbog krivičnog djela Nedozvoljeno korištenje prava radiodifuzije.Nakon lišenja slobode izvršen je pretres osumnjičene osobe, te vozila kojim je istа upravljala, a zatim i pretres stana, kao i ostalih prostorija i pokretnih stvari na području Sarajeva koje koristi pomenuta osoba.Tokom navedenih aktivnosti pronađeni su i oduzeti sljedeći predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem predmetnog krivičnog djela: četiri uređaja za dekodiranje satelitskih signala, dva laptopa, dva eksterna hard diska, komponente za traženje i razdvajanje satelitskih signala (LNB i dr.), jedna ručna radio-stanica nepoznate marke, dva mobilna telefona, novac u iznosu od 800 KM, te određena dokumentacija koja se odnosi na predmete i radnje izvršenja krivičnog djela."Osumnjičena osoba lišena je slobode i privedena u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade. Protiv navedene osobe Tužilaštvu BiH podnesen je izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 245. KZ BiH "Nedozvoljeno korištenje prava radiodifuzije", saopštila je SIPA.
(teve.ba)
- JoseMujica
#2994 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
jel ovo ferari pao?
-
rajvosking
#2995 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
jel to onaj sto se na piku stalno reklamirao ?
kako su ga uhvatili, jeli pritvoren ili su ga pustili ?
- rida1976
#2996 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Izgleda da je ferari
-
clarion_
#2997 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
postaje opasno pravo, odjavio sam sharing ima 3 mjeseca, mislim da korisnici ne treba da brinu..
- JoseMujica
#2998 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
pa šta me libo tuki....šta ja znam šta je u DB-u? na kraju ni CS nije zabranjen zakonom
-
mickey2012
#2999 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Vjerovatno ga malo saslusali, uzeli mu opremu i pustili.rajvosking wrote:jel to onaj sto se na piku stalno reklamirao ?
Ne bojte se on nastavlja sa biznisom za desetak dana, sa mozda malo manje oglasavanja.
Ubice ne zatvaraju, koliko ih hoda po gradu.
- bdzs
#3000 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Po ovome dole Č.245 i za ubačeni softcam u yumatu iQ možeš zasvirati klavir.JoseMujica wrote:pa šta me libo tuki....šta ja znam šta je u DB-u? na kraju ni CS nije zabranjen zakonom
http://i355.photobucket.com/albums/r463 ... f87e7a.jpg
Last edited by bdzs on 09/03/2013 13:05, edited 1 time in total.