Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pasiflora wrote:@ultima - iz nekog razloga se osjecam prozvano (bas glupo, jel'da? ) Moram ti reci da ja nikada ne citam niti sam ikad citala avaz. Ali bas nikad. Na ovu temu sam pocela dolaziti od kada im se veliki sef politicki aktivirao, tako da je meni jos uvijek sve smjesno.
A vama koji ga dugo citate sigurno nije lako
Vidi, ni ja ga nisam kupio bar 10 godina... ali postoji ova tema i još mnogo mjesta na netu gdje se citiraju njihovi članci.
Ja više govorim o nekima koji su citirali Avaz na ovom forumu i kleli se u njega, a u zadnje vrijeme se nešto smiju i iščuđavaju kako pobogu ljudi mogu vjerovati Avazu
MUNAFIK wrote:
ovo kada sam procitao danas reakcija mi je bila
I onda skontam da fakat postoje ljudi koji padaju na ova pisanja
Rezultat dobrog tiraža avaza je posljedica njihovog stila, njihove prepoznatljivosti u iznošenju laži, u raznim podmetanjima, stalnim osuđivanjima, napadima na ljudsko dostojanstvo, ciljanim kampanjama i sl. Kod nas to dođe kao dobar trač, a znaš da ljudi vole tuđe tračeve i tuđu muku. Sada puno ljudi ponekad kupuje tu novinu, u koje spadam i ja, priznajem to i ne opraštam sebi , iz neke ustaljene navike. Problem je u ljudima koji znaju jedino čitati avaz. Treća kategorija su oni koji im vjeruju i ti nisu definitivno na zdravoj pameti.
condy wrote: Sada puno ljudi ponekad kupuje tu novinu, u koje spadam i ja, priznajem to i ne opraštam sebi , iz neke ustaljene navike.
Potrošiti 1 KM na takvo smeće nije imalo nikad smisla, pa ni danas. Na toliko izvora možeš da se informišeš...
edit: samo da dodam - kao što sam već prije primijetio, meni se čini da ga Boga mi puuuno manje ljudi kupuje nego inače.
Last edited by novi.dan.nova.nafaka on 20/07/2012 11:40, edited 1 time in total.
Mati mila pa ovaj avaz treba zabraniti , ma ugasiti tu firmu... Dno dna , smece ... Nikad avaz vise nece uci u moju kucu osim ako kojim slucajem zadesi nestasica toalet papira.
Dnevni avaz objavljuje dezionformacije .
Objavili su kako jke Budimirov vozač slupao službeni automobol. Dnevni list objavljuje;
PROMETNA NESREĆA Budimir uopće nema Passat u svom voznom parku, vozač je bio na godišnjem PDF Ispis E-mail
Petak, 20 Srpanj 2012 10:35
Vozač Jerko Dumančić akter je prometne nesreće koja se dogodila 17. srpnja 2012. godine u Posušju. U to vrijeme Jerko Dumančić se nalazio na godišnjem odmoru i vozio je privatni automobil VW Passat, proizveden 2005. godine, koji je nedavno preko leasinga kupio od tvrtke MRM d.o.o. iz Ljubuškog, pojasnili su iz Ureda predsjednika Federacije
Znao je avaz objavljivati i tačnije informacije NPR: Dnevni avaz,teme četvrtak,13.oktobar/listopad2011
Prema izvještaju CIK-a, iSDP je2009. godinekršio Za-kon o finansiranju stranaka .Zanimljivo je,izmeđuostalog, da SDPnije pri-javio u 2009.prihod od1.800KM ostvarenodiz-davanja poslovnog prosto-ra Demokratskoj narodnojstranci Bosansko Grahovo.Kao prihod SDP nijeprikazao ni124.012 KMkoje mu je u 2009. uplatilaOpćina Jajce, prema sud-skoj presudidonesenoj potužbiSDP-a protivteopćine i Općinskog odboraHDZ-a BiH radi naplatezakupnine prostora koje suOpćina i HDZ koristili od2001. do 2006. godine.CIKje konstatiraodajeSDP u 2009.na ime fi-nansiranja određenih pro-jekata primioukupno199.109 KM odstranih do-natora. Od izdavanja zgradeu sarajevskoj Alipašinoj uli-ci 41 Vladi Federacije, SDPje u2009., iako nije upisan kao 1/1 vlasnikte imovine,zaradio 423.635KM tejeCIK preporučio da se ko-načno riješe vlasničko--pravni odnosi nad nekret-ninama.
DOWNLOAD
DNEVNI AVAZ, br.5163, str.12, 22/01/2010
Postignut konsenzus u Federalnoj vladi
Moguća tužba protiv SDP-a zbog državne imovine
Autor(i): A.HADŽIARAPOVIĆ
Federalna vlada jučer je konačno postigla konsenzus da bude pripremljena cjelovita informacija o načinu i uvjetima koriš tenja zgrade u Alipašinoj 41. Za njeno iznajmljivanje iz budžeta FBiH do sada je SDP-u plaćeno oko pet miliona maraka, mada vlasnik zgrade uopće nije ta politička partija već je, što je dokazano i popisom OHR-a, u pitanju državna imovina. Rješenje iz 1948. To dokazuje i ZK uložak 184, koji se nalazi u katastarskoj općini Mahala LIV, a sastoji se od ukupno pet parcela, državno...
Cijeli članak
Ovako piše dnevni avaz;
Neviđene mjere sigurnosti u Sarajevu: Igrači Levskog dočekani dugim cijevima
Da je autor teksta Mišković vjerovatno bi naslov bio umjereniji.
Hvala redakciji Avaza što nam je pokazala ko jer ustvari F.Radončić
Jednostavnije rečeno ,mogao je naslov biti; Igrači Levskog dočekani uz jake mjere sigurnosti.
ne mogu da vjerujem da ja branim avaz!
ali u ovom slucaju su pravu. ako su docekani dugim cijevima, onda su docekani dugim cijevima.
sta znaci "Pojacanje mjere sigurnosti"`?
nista.
Dugim cjevima se dočekuju i u drugim zemljama i to je tamo normalno .
Pogledajte kako je naoružana policija u Britaniji ,Francuskoj,Americi,Njemačkoj....
Ali ovakav naslov nećete naći ni u jednim novinama.
Ne mogu da komentarisem ispod clanka ali zato mogu ovdje,upravo naslov koji mi je digao pritisak je taj vezan za duge cijevi,
Nikakve duge cijevi nisu maxuz dosle docekati fudbalere Levskog nego je to redovna straza granicne policije na Aerodromu koja po zakonu mora imati ali samo 1 ( jedna ) osoba ili ti policajac.
I nije samo AVAZ objavio eno i s.c.sp... je objavio isti clanak da nas prikazu u sto gorem svijetlu divnoj nam evropi
Jednom je zastupnica SDP-a u hrvatskom Saboru, Ingrid Antičević - Marinović, na opće oduševljenje muškog dijela Sabora, govoreći o sigurnosnoj situaciji u Hrvatskoj konstatirala - "Nemam ja ništa protiv dugih cijevi. Dapače, drage su mi".
Glupi Avaz treba zaonilaziti u sirokom luku. Svaki njihov text je tendeciozno napisan, a u ovom slucaju vjerovatno u negativnom konekstu posvecen komesaru Vahidu Cosicu i direktoru FUP-a, stoga Tornjakovo stivo Avaz treba dekretom zabraniti kao najvece zlo BIH.
iPod wrote:Glupi Avaz treba zaonilaziti u sirokom luku. Svaki njihov text je tendeciozno napisan, a u ovom slucaju vjerovatno u negativnom konekstu posvecen komesaru Vahidu Cosicu i direktoru FUP-a, stoga Tornjakovo stivo Avaz treba dekretom zabraniti kao najvece zlo BIH.
Ma jarane ne sekiraj se ništa oko tiraža Avaza, ja sam isti prestao kupovati prije 3 godine, možda godišnje 1-2 primjerka kupim. Tako je prije nekoliko dana u istoj novini (smeću) objavljeno nešto oko Bosnalijeka (ja pomalo ulažem na berzi) pa sam teška srca odlučio da ga kupim, odem do prodavnice kad mi prodavačica kaže "ne držimo više avaz" pitam zašto, a ona mi odgovori "prodamo dnevno jedan ili ni jedan".
Koshpa wrote:Nikakve duge cijevi nisu maxuz dosle docekati fudbalere Levskog nego je to redovna straza granicne policije na Aerodromu koja po zakonu mora imati ali samo 1 ( jedna ) osoba ili ti policajac.
Fakat! Izgleda da niko nije bio aerodromu?
Nije to nikakvo lično obezbjeđenje tog nekog kluba, već je riječ o pripadniku granične policije koji je odlučio da se malo kurči. Nije neuobičajeno vidjeti takvu "opremu" na aerodromima u svakom slučaju.
Avaz je samo u duhu svog expressovskog izvještavanja dodao malo drame i niš više.