Radovan Karadžić u Haagu!

Post Reply
Banksy

#2976 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Banksy »

red evil wrote:
Svaka čast. Šta imaš pričati sa osobom koja odobrava ubista i veliča ratnog zločinca.
Gledala sam, velike čestitke za Đenera što nam je spasio obraz i uradio ono što je trebao uraditi Seizović (inače, otkud ovaj bolno nekapacitiran lik odjednom na svim domaćim televizijama ovih dana?)
Ovakvi ''neutralni'', za i protiv razgovori možda su se i mogli voditi prije izricanja presude. Danas, nakon što je zločinac osuđen na 40 godina robije, dovoditi pred kamere njegove ratne suradnike i DB-ovce, pa ih puštati da daju svoja pohvalna ''lična mišljenja'' o zločincu, je kao 1958. dovoditi bivšeg SS oficira da javno, pred gledateljstvom 3 ratom poharane države, izriče svoje lične simpatije prema Hitleru. Emisija je bila skandalozna, ali znajući na kojoj je televiziji emitirana, ne čudi.
Banksy

#2977 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Banksy »

Strašno. Postoji li ikakav način da joj naše vlasti nekako pomognu? Počasni je građanin Sarajeva, i niko ništa, baš sramota ...

''Florence je dobro. Željela je da sa Vama podijeli sljedeće novosti. Uhapšena je na grub način, izvan Tribunala od strane službe sigurnosti UN, dok je sa porodicama žrtava i preživjelima, čekala izricanje presude Karadžiću.

Hapšenje nisu izvele holandske vlasti, nego čuvari UN, iako UN za to nemaju nikakvu nadležnost. Odvedena je u Scheveningen u „United Nation Detention Unit“ u kom su smješteni ratni zločinci čija je zlodjela neprestano otkrivala.

Dobro je, uprkos tome što se nalazi u kompletnoj izolaciji, pod danonoćnim svjetlom i uz neprestanu kontrolu čuvara na svakih 15 minuta. U zatvorskoj je odjeći, bez telefona, interneta. Na raspolaganju su joj časopisi i knjige koje su joj donešene a komunikacija joj je vrlo ograničena.

Treba takođe istaknuti da je Florence osuđena kao novinarka zato što je otkrila postojanje dogovora da se umanji uloga Srbije i na taj način onemoguće porodicama žrtava da traže reparacije za ratne zločine.

Nasuprot insinuacijama koje kruže, njoj nije suđeno kao uposlenici MKSJ, nego kao novinarki. Štaviše, u njenom slučaju koji je pokrenut bez valjanog pravnog osnova, Tribunal je u isto vrijeme bio i tužilac i sudija. (U javnosti poznato kao princip kadija te tuži-kadija ti sudi)'', napisala je Hartmann.

emmir1

#2978 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by emmir1 »

smijesni_ste wrote:Objektivni i liberalni srpski mediji, šta da očekujemo od onih drugih? :roll:

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1112308

Neka pročitaju šta Standard piše.
Standard citira Kurir koji kaže nije bio genocid, znači prenosi pisanje
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2979 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by pici »

Image

kad treba Apsit novinarku koja je kao glasnogovornica tribunala razotkrila tajni dogovor da se srbiji umanji odgovornost, onda UN trupe reaguju, a kad je trebalo zastitit srebrenicu od koljaca 95 onda nikom nista... jebo vam pas mater evo i ja cu ko moj brat vlada popiskim vam se na sud...
Patriotska_Liga

#2980 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Patriotska_Liga »

Još jedan od dokaza da je UN parazitska organizacija kojoj je potrebna potpuna rekonstrukcija inače će završiti tamo gdje je završila i Liga naroda - na smetljištu historije.
spreca

#2981 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by spreca »

Kome li ce Jadovan ofarbat jaja :lol:
spreca

#2982 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by spreca »

Patriotska_Liga wrote:Još jedan od dokaza da je UN parazitska organizacija kojoj je potrebna potpuna rekonstrukcija inače će završiti tamo gdje je završila i Liga naroda - na smetljištu historije.
Jebes UN kad samo 5 drzava(stalne clanice) moze da radi sta hoce......to treba ili ukinuti ili reorganizirati 1drzava 1glas
Patriotska_Liga

#2983 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

spreca wrote:
Patriotska_Liga wrote:Još jedan od dokaza da je UN parazitska organizacija kojoj je potrebna potpuna rekonstrukcija inače će završiti tamo gdje je završila i Liga naroda - na smetljištu historije.
Jebes UN kad samo 5 drzava(stalne clanice) moze da radi sta hoce......to treba ili ukinuti ili reorganizirati 1drzava 1glas
To je bio kompromis da bi UN uopšte postojao.

Tih pet država jednostavno nije u stanju da poštuje nešto što nije po njihovoj volji. A i može im se.
spreca

#2984 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by spreca »

Patriotska_Liga wrote:
spreca wrote:
To je bio kompromis da bi UN uopšte postojao.

Tih pet država jednostavno nije u stanju da poštuje nešto što nije po njihovoj volji. A i može im se.
ma ko ih jebe......onda svi ostali treba da napuste UN i da organizuju svoju organizaciju......od UN-a koristi kao od Bika mlijeka......nekad je mozda nesto i radilo se a sad je to centar svjetske mafije
Patriotska_Liga

#2985 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

spreca wrote: ma ko ih jebe......onda svi ostali treba da napuste UN i da organizuju svoju organizaciju......od UN-a koristi kao od Bika mlijeka......nekad je mozda nesto i radilo se a sad je to centar svjetske mafije
Radi se o tome da su mnogi procijenili da je isplatnije biti prva ili druga pratilja pomenutim zemljama nego biti nesvrstani. Eto, imaju i sad Nesvrstani ali samo na papiru, slabo ko je danas nesvrstan. Očito da je interes važniji od nezavisnosti, a ponekad se istinska nezavisnost jako skupo plaća.

Mislim da UN ima šanse i sa tih pet veto batinaša ali mu je potrebna potpuna rekonstrukcija. Neće biti savršen ali će makar služiti svrsi. Ovakav kakav je sad ne služi ničemu.
Kareem Abdul

#2986 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Kareem Abdul »

Zgoljo wrote:Da,ali te vase druge metode nisu ucinkovite,One su uglavnom,nek nam negiraju jezik,nek nas hapse,nek nas proglasavaju teroristima,nek nam pale kuce....a mi cemo sve to stoicki sutke otrpiti da ih ne naljutimo jer ako ih naljutimo jos ce nas gore :-)

Dakle da i ja vas priupitam,sta predlazete?Da stoicki sutke trpimo ili?
To sve Turci sada rade Kurdima u daleko većem i direktnijem obimu pa ti i takvi onda pišete da je to sve legitimno i da se Kurdi nemaju pravo ljutitit :lol:
spreca

#2987 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by spreca »

Patriotska_Liga wrote:
spreca wrote: ma ko ih jebe......onda svi ostali treba da napuste UN i da organizuju svoju organizaciju......od UN-a koristi kao od Bika mlijeka......nekad je mozda nesto i radilo se a sad je to centar svjetske mafije
Radi se o tome da su mnogi procijenili da je isplatnije biti prva ili druga pratilja pomenutim zemljama nego biti nesvrstani. Eto, imaju i sad Nesvrstani ali samo na papiru, slabo ko je danas nesvrstan. Očito da je interes važniji od nezavisnosti, a ponekad se istinska nezavisnost jako skupo plaća.

Mislim da UN ima šanse i sa tih pet veto batinaša ali mu je potrebna potpuna rekonstrukcija. Neće biti savršen ali će makar služiti svrsi. Ovakav kakav je sad ne služi ničemu.
Posle raspada YU i nesvrstani su prdnuli u shishu.......nece valjda Grobar toma voditi Nesvrstane...........kao sto rekoh gore nekad je sirotinja imala koristi od UN-a a sad samo probleme ima
SpecialOffer

#2988 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by SpecialOffer »

Pa to je to. Cim neko pocne da brani presudjenog ratnog zlocinca odmah treba ustati i prekinuti svaku komunikaciju sa doticnim. Bila emisija ili sta vec. Samo ignore.
Juliuscezar

#2989 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Juliuscezar »

Kareem Abdul wrote:
Zgoljo wrote:Da,ali te vase druge metode nisu ucinkovite,One su uglavnom,nek nam negiraju jezik,nek nas hapse,nek nas proglasavaju teroristima,nek nam pale kuce....a mi cemo sve to stoicki sutke otrpiti da ih ne naljutimo jer ako ih naljutimo jos ce nas gore :-)

To sve Turci sada rade Kurdima u daleko većem i direktnijem obimu pa ti i takvi onda pišete da je to sve legitimno i da se Kurdi nemaju pravo ljutitit :lol:
Salonas ni turci ni kurdi nisu tema nego terorista radovan karadzic i tvorevina nastala na terorizmu i genocidu i UZP..
Nek moderatori reaguju na off topic.
Inace izjave vlada UZP i Srbije su na razini 3. Razreda osnovne skole po kolicini kontradiktornosti.
archi_a

#2990 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by archi_a »

SpecialOffer wrote:
Pa to je to. Cim neko pocne da brani presudjenog ratnog zlocinca odmah treba ustati i prekinuti svaku komunikaciju sa doticnim. Bila emisija ili sta vec. Samo ignore.
:thumbup:
"UZP" ćao-zdravo
Tomahawk11
Globalni moderator

#2991 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Tomahawk11 »

Kareem Abdul wrote:

Moguce i da neki Klinglonci u nekom paralelnom univerzumu rade isto to nekom drugom narodu....sta cemo onda?!
Smijesna je vise ta prica vidi sta drugi rade, sve u cilju da se skine odgovornost, konkretno u ovom slucaju na gorepomenutom u naslovu teme.
Zato, imas li sta na temu ili ces i dalje trolati?
Avangardno

#2992 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Avangardno »

Ženska fejsbuk grupa o održavanju ljepote...

Image

Image

Image

Image

Image
escobar__

#2993 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by escobar__ »

^^

Eto je l' vidite protiv čega su se oni borili i od čega su branili Evropu? :run:
uglavnomja

#2994 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by uglavnomja »

:shock:

ono bosnjaci fini, merhametli, male mace ...

i onda se cuje krik: oni nas ne vole, nece s nama ... ne priznaju drzavu blabla ...

s kim to "nama" ? sa ovim nepismenim mrziteljkama odoozgo? sa ovim poslijeratnim herojima sto hoce novi rat da ukinu pc ... sto su im svi srbi cetnici, ono 99,99%

tito dragi ... :roll:

dosta doci na ovaj forum, koji je kao nesto pismen i napredan i vidjeti tu mrznju, generalizaciju, zatucanost ... pozive na "pravedna" osvetnicka ubistva, genocidom na genocid

:run:
Zgoljo

#2995 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Zgoljo »

uglavnomja wrote::shock:

ono bosnjaci fini, merhametli, male mace ...

i onda se cuje krik: oni nas ne vole, nece s nama ... ne priznaju drzavu blabla ...

s kim to "nama" ? sa ovim nepismenim mrziteljkama odoozgo? sa ovim poslijeratnim herojima sto hoce novi rat da ukinu pc ... sto su im svi srbi cetnici, ono 99,99%

tito dragi ... :roll:

dosta doci na ovaj forum, koji je kao nesto pismen i napredan i vidjeti tu mrznju, generalizaciju, zatucanost ... pozive na "pravedna" osvetnicka ubistva, genocidom na genocid

:run:
Daj nam ti razdvoji one koji podrzavaju zlocince i one koji ih osudjuju,prosvijetli nas presvijetli.I daj u postotcima,bar ugrubo.

Ja znam nekoliko koji jasno i glasno osudjuju Pero Lukovic,Ceda Jovanovic,Sonja Biserko,Natasa Kandic,Srdjan Puhalo.
Ti dopisi ostale.

Dosta je ba vise vas i vase cepri.
Avangardno

#2996 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Avangardno »

Ako ovo o Srbima misle mahom obrazovane Bošnjakinje iz gradova (tako im piše na profilima) pa šta tek o Srbima misli onaj bogu iza nogu iz Cazina, Bužima.... koji Srbina u životu nije sreo a informacije kupi na SAFF, klix, avaz, FTV, face tv..

Mislim, i na drugoj strani je sigurno isto... e sad će neko reći da ja relativiziram, neda mi se opet u istu priču ulaziti.. bla bla.

Ovdje nema napretka generalno gledano.
uglavnomja

#2997 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by uglavnomja »

o cemu ba ti?

pisem o ljudima sa foruma, a nesto mi naleti i na fb, od kojih dobar dio smatra da nema normalnog srbina, koji nije cetnik i koji ne ceka u zasjedi da izvadi noz i zakolje ... uz naravno opasku, nadje se poneko normalan, 2-3 imena ... sa tvog spiska.
muha_sa

#2998 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by muha_sa »

Zgoljo wrote:
Daj nam ti razdvoji one koji podrzavaju zlocince i one koji ih osudjuju,prosvijetli nas presvijetli.I daj u postotcima,bar ugrubo.

Ja znam nekoliko koji jasno i glasno osudjuju Pero Lukovic,Ceda Jovanovic,Sonja Biserko,Natasa Kandic,Srdjan Puhalo.
Ti dopisi ostale.

Dosta je ba vise vas i vase cepri.
hajd nek je 99% ovih što podržavaju pišopiju i njihovu uzp stvorenu genocidnu tvorevinu

šta je rješenje :?
uglavnomja

#2999 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by uglavnomja »

Avangardno wrote:Ako ovo o Srbima misle mahom obrazovane Bošnjakinje iz gradova (tako im piše na profilima) pa šta tek o Srbima misli onaj bogu iza nogu iz Cazina, Bužima.... koji Srbina u životu nije sreo a informacije kupi na SAFF, klix, avaz, FTV, face tv..

Mislim, i na drugoj strani je sigurno isto... e sad će neko reći da ja relativiziram, neda mi se opet u istu priču ulaziti.. bla bla.

ako je ona prva obrazovana vise od 4 osnovne ... :-)

nije tacku i zapetu vidjela u zivotu, negacija, a tek ono tipa "vidjece te vi svoje" :-)
Zgoljo

#3000 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Zgoljo »

Avangardno wrote:Ako ovo o Srbima misle mahom obrazovane Bošnjakinje iz gradova (tako im piše na profilima) pa šta tek o Srbima misli onaj bogu iza nogu iz Cazina, Bužima.... koji Srbina u životu nije sreo a informacije kupi na SAFF, klix, avaz, FTV, face tv..

Prijatelju,navedi mi instituciju,stranku,bitnu organizaciju koja na presudu nije reagovala kako je nepravedna,kako Karadzic nije kriv i kako treba sve uciniti da se u zalbenom postupku oslobodi.
Ako dodas ogromnu vecinu takvih misljenja medju obicnim svijetom sta dobijes?

Jel to podrska ratnom zlocincu i opravdavanje ratnih zlocina?I sta ti u takvoj situaciji ocekujes?

Bojim se da si zamijenio krivice,krivi su oni koji pravdaju zlocine a ne oni koji to samo konstatuju.Mozda se i okrene ovo drugo ali to je moguce tek nakon sto se okrene ovo prvo.
Post Reply