Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
amrica wrote:Nakon teškog ranjavanja Amela Džindo pobijedila u borbi za život
Amela Džindo, radnica kladionice "Derby" u Sarajevu koja je prilikom pokušaja pljačke 15. februara teško ranjena, budna je i njeno stanje je stabilno.
Prema informacijama sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu ona je u toku jučerašnjeg dana prebačena sa Klinike za anesteziju i reanimaciju na Kliniku za abdominalnu hirurgiju, što je jasan pokazatelj njenog oporavka. Pacijentica je stabilno i sama je počela konzumirati hranu.
Podsjećamo da je do tragedije došlo 15. februara u 18.50 sati kada su u kladionicu "Derby" u kojoj je radila Amela Džindo ušli Alen Makaš i Kenan Čehić s namjerom da je opljačkaju. Nakon kraće verbalne prepirke Amela Džindo je hicima iz pištolja usmrtila Makaša, a ona je zadobila tri prostrelne rane, u području grudnog koša i lijeve natkoljenice sa teškim povredama unutrašnjih organa.
Kenan Čehić se nalazi u pritvoru, a Amela Džindo se tereti za ubistvo namah.
STA SE TERETI KENANU CEHICU??? on se jel slucajno tu nasao, otiso da kupi svojoj mladjoj sestri mlijeka kad luda amela izvuce pistolj??? aaaaaaa
nema sanse da je osude, ni slucajno!!!
jutros gledam kod pekare ravenne drot zaustavi lika koji je presao na crveno na semaforu koji je bez razloga postavljen jer jedno auto prodje svakih 10 minuta i mislim se sta ima kriminalaca dzeparosa, nijednog uhvatili nisu. men i bratu ukrali novcanik i mobitel kazu, sta ces, steta, neces ih nikad dobit nazad
ubicu nekog danas svijum.
prijavio sam te policiji
zatvori se u kucu i ne citaj novine, ne gkedaj vijesti, ne idi na internet i tako budi 5-6 dana
uzimi kakvu knjigu ili gledaj filmove, trudi se da ne mislis o situaciji
ili jos bolje, ako mozes bjezi u planinu
da fkt prijavis, znam da ce mene prije zatvoriti nego sve ove kriminalce koji godinama pljackaju koga stignu.
najradije bi u ameriku na nekoj ravnici zivjela u maloj supici, bez mobitela, interneta i televizora, ali sam primorana da svaki dan izlazim i gledam bijesna auta na sumnjiv nacin kupljen, ofirne prosjake koji nose tri cebeta oko sebe i glume da su to bebe, djecu koja bosa ciste po citav dan auta, revizore koji mene ne bi pustili da im kartu pokazem, a lole jos vece od njih i ne pogledaju, gledam kako raja na otoci na pijaci prelazi ulicu kako im je cejf (vise puta je auto udarilo covjeka tamo), a drot ne stoji tu, nego na jednom pustom semaforu koji je tu postavljen iz nepoznatih razloga, gledam kako se odjednom brizni roditelji koji pustaju svoju djecu da gledaju svakakve perverzije i bolesti na internetu i TV-u, psuju ko kocijasi, oblace ko posljednje prostitutke kazu da je najveci problem sto nema deda mraza u vrticima ili sto ima pasa lutalica, zale se ljubiteljima zivotinja sto nema azila ko da ga samo oni moraju i smiju praviti... ma mogu ja ovako do sutra, dzaba sto je sunce izaslo.
minjonja wrote:
jutros gledam kod pekare ravenne drot zaustavi lika koji je presao na crveno na semaforu koji je bez razloga postavljen jer jedno auto prodje svakih 10 minuta i mislim se sta ima kriminalaca dzeparosa, nijednog uhvatili nisu. men i bratu ukrali novcanik i mobitel kazu, sta ces, steta, neces ih nikad dobit nazad
Tu su i mene dočekali. A odmah nakon toga 20 metara dalje me lik u džipu zamalo pregazi. Meni zeleno. Njemu crveno. I nije prvi put da mi je život bio u takvoj opasnosti. odavde.
minjonja wrote:
Tu su i mene dočekali. A odmah nakon toga 20 metara dalje me lik u džipu zamalo pregazi. Meni zeleno. Njemu crveno. I nije prvi put da mi je život bio u takvoj opasnosti. odavde.
eto ja danas tuda prolazim i vidim kako tog covjeka zaustavlja, a ko sto ti kazes, 20 metara dalje je glavna ulica. neki frajer prosao u bijesnom autu, spusteno, sjaji se na kilometar, zatamnjena stakla, muzika fazoni. njemu jeste bilo zeleno, ali je tako ocigledno isao prebrzo, drot ni pet ni sest nego onom pjesaku licnu trazi.
Admir_1984 wrote:Ja se sjecam kad sam bio u osnovnoj skoli, haman svaki dan nakon skole se neko bio. I jebiga, to nam je bila atrakcija. Al samo shake i to je to. Ne sjecam se da sam ikada vidio noz kod nekoga kada sam ja ishao u OS, tj do 1999 godine
to.
al' danas bez noža priča i ne počinje...
Boze dragi, pa je li moguce?Mi sad imamo one prave bande iz flavela. Djeca naoruzana bombama. Da Bog sacuva. Ali, jok, samo mi nastavimo da okrecemo glavu. Jebes nas, ali bojite li se barem za svoju djecu?
Danas u tramvaju peti/šesti put da mi je neko tražio mobitel (u ovoj godini). Prvo pokuš'o na normalan način da porazgovaram, bez uspjeha! Zatim glumio uplašenog građana, nije uspjelo. Na kraju mi pukne film i izderem se na lika nakon čega on napusti tramvaj. Jednom mi je uspjelo, ko mi garantuje da mi sljedeći put neće neko izvadit nož ili pištolj.
SugarCookie wrote:Danas u tramvaju peti/šesti put da mi je neko tražio mobitel (u ovoj godini). Prvo pokuš'o na normalan način da porazgovaram, bez uspjeha! Zatim glumio uplašenog građana, nije uspjelo. Na kraju mi pukne film i izderem se na lika nakon čega on napusti tramvaj. Jednom mi je uspjelo, ko mi garantuje da mi sljedeći put neće neko izvadit nož ili pištolj.
SugarCookie wrote:Danas u tramvaju peti/šesti put da mi je neko tražio mobitel (u ovoj godini). Prvo pokuš'o na normalan način da porazgovaram, bez uspjeha! Zatim glumio uplašenog građana, nije uspjelo. Na kraju mi pukne film i izderem se na lika nakon čega on napusti tramvaj. Jednom mi je uspjelo, ko mi garantuje da mi sljedeći put neće neko izvadit nož ili pištolj.
A kuku meni još ak' neko bombu izvuće iz džepa
kako mislis trazio ti mobitel?
--------------------------------------------
pa cijelu sociološku studiju možeš napraviti,ako pogledaš kanadsku skrivenu kameru,gdje potpuni neznanci na ulici posuđuju mobitel,u svrhu gega.Zamisli kod nas tu situaciju,priđe ti momak i kaže,daj bogati samo da nazovem,nemam kredita.Zato je ono Kanada ovo Kongo Kinšasa,pa valjda ti je jasno kako mu je tražio mobitel.
u par dana tri puta a otoci oko mercura mi ljudi traze telefon na fazon `evo ti marka nemam kredita samo mi daj na 5 minuta da nazovem`
kontam kupiti kakav djeciji plasticni samo da mu dam da vidim kako sav sretan bjezi s njim
duboka_misao wrote:u par dana tri puta a otoci oko mercura mi ljudi traze telefon na fazon `evo ti marka nemam kredita samo mi daj na 5 minuta da nazovem`
kontam kupiti kakav djeciji plasticni samo da mu dam da vidim kako sav sretan bjezi s njim
zato su poceli mobitele i prodavati na tom istom mjestu i to tako ofirne mobitele sa onim zenskim privjescima. vidi se da su od djevojaka trazili na taj fazon sto si ti rekla.
kome god mobitel bude ukraden, potrazite ekipu prodavaca pred merkurom gdje citav dan bude jedan drot i sve to gleda ali nista ne radi.
Nekazem da je sjajno ali brate pa nemozete ocekivat da idete gradom i svi nasmijani,pjevaju i ko sajonare pozdravljaju.Pa znate li vi sta se desavalo izmedju 80-90 godina u Sarajvu.Pa kojih je tad jalijasa bilo braco draga.Hocete da vam malo ispricam kako je bilo u ta zlatna vremena.Toga je vazda bilo bice,ako ne odgovara idite malo na selo,tisina,cist zrak.
DZONPI wrote:Nekazem da je sjajno ali brate pa nemozete ocekivat da idete gradom i svi nasmijani,pjevaju i ko sajonare pozdravljaju.Pa znate li vi sta se desavalo izmedju 80-90 godina u Sarajvu.Pa kojih je tad jalijasa bilo braco draga.Hocete da vam malo ispricam kako je bilo u ta zlatna vremena.Toga je vazda bilo bice,ako ne odgovara idite malo na selo,tisina,cist zrak.
od alipasina-svrakina do bistrika-vratnika....svega i svacega xD
u petak u Pofalicima lik samo pride i ispali - Imas kredita? Ni izvini ni oprosti... Ja ga pogleda blijedo kontam mozda ga znam Te narkomancine treba pofatat i pozatvarat...
Skyfox wrote:u petak u Pofalicima lik samo pride i ispali - Imas kredita? Ni izvini ni oprosti... Ja ga pogleda blijedo kontam mozda ga znam Te narkomancine treba pofatat i pozatvarat...
zaboravljas sitni detalj... nema mjesta gdje ih pozatvarati
Skyfox wrote:u petak u Pofalicima lik samo pride i ispali - Imas kredita? Ni izvini ni oprosti... Ja ga pogleda blijedo kontam mozda ga znam Te narkomancine treba pofatat i pozatvarat...
Pitajte kantonalnu ministricu Eminu Dubravić za KJU Disciplinski centar za maloljetnike u Vogošći
Osnivač KJU “Disciplinski centar za maloljetnike” je Kanton Sarajevo.
KJU “Disciplinski centar za maloljetnike” je Kantonalna javna ustanova u oblasti socijalne zaštite u kojoj se provodi odgojna mjera upućivanja u Disciplinski centar za maloljetnike shodno odredbama Zakona o izvršenju sankcija u Kantonu Sarajevo.
Djelatnost Disciplinskog centra je izvršavanje odgojne mjere – disciplinske mjere upućivanja u Disciplinski centar za maloljetnike, izrečene maloljetnom učiniocu krivičnog djela, na način propisan Zakonom kojim se reguliše izricanje i izvršenje ove disciplinske mjere, i to:
- na određen broj sati tokom dana praznika, ali najviše četiri uzastopna dana praznika,
- na određen broj sati tokom dana, ali najduže u trajanju od jednog mjeseca,
- na neprekidni boravak tokom određenog broja dana, ali ne duže od dvadeset dana.
Pored navedenog, disciplinski centar može obavljati privredne djelatnosti i privredne aktivnosti, koje su u funkciji obavljanja osnovne djelatnosti a radi angažovanja maloljetnika, za vrijeme izvršavanja odgojne mjere, na korisnim radovima koji odgovaraju njegovim godinama života.
Prije rata sjecam se milicionara kojem je dovoljno bilo da pridje izgredniku i da mu poslije nekoliko samara samo kaze: "Mars u stanicu... i da si prije tamo nego ja stignem. Javi se dezurnom i cekaj."
Malo koji nije otisao direktno u stanicu jer ako ne ode... znalo mu se sutradan sta i kako ce mu biti.
Mozda je blagii off,al neznam gdje da postavim pitanje.
Sto sasjekose onu lipu (valjda je lipa )iza katedrale. Danas vidim bas "sugavo" djeluje sve ono,i katedrala manje lijepo djeluje bez onog velikog stabla.
Proljetos i ljetos mi nesto nije djelovalo da je bolesno stablo,neznam sto ga skresase,i onako na prste mozemo izbrojati stabla u uzem centru grada
-LIBERO- wrote:Mozda je blagii off,al neznam gdje da postavim pitanje.
Sto sasjekose onu lipu (valjda je lipa )iza katedrale. Danas vidim bas "sugavo" djeluje sve ono,i katedrala manje lijepo djeluje bez onog velikog stabla.
Proljetos i ljetos mi nesto nije djelovalo da je bolesno stablo,neznam sto ga skresase,i onako na prste mozemo izbrojati stabla u uzem centru grada
Ima tome hefta-dvije, koliko se sjecam... bas sam se vracao s posla kada su je sjekli.
Drvo moze da izgleda poprilicno ok izvana, a da je potpuno sjebano i bolesno, tako da mislim da je i sa ovim to bio slucaj. (ukoliko nije neki problem pod zemljom)
Od grada su vec napravili cirkus Kolorado. Gdje sve i sta sve grade, parkovi i zelene povrsine nam nisu ni za kurca, a evo ode i ovo drvo. Nazalost.
Zbog temelja koji su ugrozeni
Znaci ipak "podzemni" problem. Hoce to. Korijen cuda cini.
Visoko stablo platana koje se izdizalo iznad Katedrale od jučer više ne krasi stari dio grada. Građani koji su stajali iza žute trake posmatrali su kako vatrogasci odsijecaju grane drveta starog više od 100 godina.
Iz preduzeća "Park" saznajemo da je Općina Stari Grad izdala rješenje za sječu stabla, jer je Vrhbosanska nadbiskupija to zahtijevala zbog oštećenja krova i prozora Katedrale, a korijenje prodire u temelje. Navode da je Šumarski fakultet napravio ekspertizu te predložio da se stablo ne siječe već da se krošnja oblikuje tamo gdje nanosi štetu Katedrali i da se uklone suhe grane i žile ispod asfalta koliko je moguće. Općina je to odbila. Vatrogasci su izašli na lice mjesta s tri vozila te su žutom trakom obezbijedili mjesto sječe stabla koja će biti nastavljena i naredna dva dana.
- Stablo ćemo odsjeći zato što ugrožava Katedralu. Radimo motornim pilama, a vatrogasci Muhamed Jasika i Hajrudin Kuko trenutno uklanjaju gornje debele grane i nalaze se u "korpi" vozila za gašenje požara na velikim visinama. Poslije će biti uklonjeno kompletno stablo - kazao nam je Mahir Halilović, komandant Profesionalne vatrogasne brigade KS.