Pravni fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Revolucionar ★

#2976 Re: Pravni fakultet

Post by Revolucionar ★ »

Cuj predavanja :lol: :lol: :lol:
Individualism18

#2977 Re: Pravni fakultet

Post by Individualism18 »

Revolucionar ★ wrote:Cuj predavanja :lol: :lol: :lol:
Svi brucoši misle kako je od velike važnosti pohađanje predavanja, a vremenom shvate da je malo predavanja na koja vrijedi otići i od kojih mogu imati neke koristi, ostalo je sve gubljenje vremena. Teško je to brucošima objasniti, ali sami će shvatiti kada pođu na fakultet, do tada mogu živjeti u zabludi da imamo kvalitetan nastavni kadar.
lavorpunvode

#2978 Re: Pravni fakultet

Post by lavorpunvode »

a Boze koliko dramis.... :D DL se vodi kao redovan samofinansirajuci, samo sto za razliku od navedenih ti ne moras (ali mozes kad god pozelis) prisustvovati predavanjima.. zadrzavas stipendiju, imas pravo na kartu, na zdravstveno osiguranje i ostalo, kao i samofinansirajuci..
disi.h

#2979 Re: Pravni fakultet

Post by disi.h »

lavorpunvode wrote:a Boze koliko dramis.... :D DL se vodi kao redovan samofinansirajuci, samo sto za razliku od navedenih ti ne moras (ali mozes kad god pozelis) prisustvovati predavanjima.. zadrzavas stipendiju, imas pravo na kartu, na zdravstveno osiguranje i ostalo, kao i samofinansirajuci..
HVALAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA PUNO, KONKRETNO DA ZNAM NEŠTO. :D
Eborg

#2980 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

Individualism18 wrote:
Revolucionar ★ wrote:Cuj predavanja :lol: :lol: :lol:
Svi brucoši misle kako je od velike važnosti pohađanje predavanja, a vremenom shvate da je malo predavanja na koja vrijedi otići i od kojih mogu imati neke koristi, ostalo je sve gubljenje vremena. Teško je to brucošima objasniti, ali sami će shvatiti kada pođu na fakultet, do tada mogu živjeti u zabludi da imamo kvalitetan nastavni kadar.
Pa dobro, svi smo bili takvi. Ides u skolu 12 godina gdje ne smijes cas propustiti i onda dodjes na PFSA gdje ne moras nikako ni doci. A da ne govorim da vrlo rijetko ima i koristi. Svakom bi bilo cudno.
stativa

#2981 Re: Pravni fakultet

Post by stativa »

lavorpunvode wrote:a Boze koliko dramis.... :D DL se vodi kao redovan samofinansirajuci, samo sto za razliku od navedenih ti ne moras (ali mozes kad god pozelis) prisustvovati predavanjima.. zadrzavas stipendiju, imas pravo na kartu, na zdravstveno osiguranje i ostalo, kao i samofinansirajuci..
zar se može dobiti studentski kupon na DL-u?
lavorpunvode

#2982 Re: Pravni fakultet

Post by lavorpunvode »

stativa wrote:
zar se može dobiti studentski kupon na DL-u?
tako rekose na studentskoj, bar sto se tice pravnog fakulteta, e sad ne znam jel tako i na ostalim.
stativa

#2983 Re: Pravni fakultet

Post by stativa »

to bi dobro bilo :D
Eborg

#2984 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

Pa je li sad imaju redovni, redovni-samofinansirajući, vanredni i DL? S tim da su redovni u istom statusu kao redovni-samofinansirajući a vanredni u istom statusu kao i ovi distance-learning?
disi.h

#2985 Re: Pravni fakultet

Post by disi.h »

Eborg wrote:Pa je li sad imaju redovni, redovni-samofinansirajući, vanredni i DL? S tim da su redovni u istom statusu kao redovni-samofinansirajući a vanredni u istom statusu kao i ovi distance-learning?
nema vanrednih, rekoše jutros nema govora o prebacivanju sa DLa na samofin. Zvala moja prijateljica, ona htjela u ratama da plati rekli joj nema ni to govora.. Bože sačuvaj
Eborg

#2986 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

Ako je tom logikom bivši vanredni sada DL onda teško da možeš imati ove beneficije koje želiš. Ne mogu svi biti na budžetu.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2987 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

Upravo. DL je nekako samo logikom vanredan student i nema nikakve beneficije.
lavorpunvode

#2988 Re: Pravni fakultet

Post by lavorpunvode »

Eborg wrote:Ako je tom logikom bivši vanredni sada DL onda teško da možeš imati ove beneficije koje želiš. Ne mogu svi biti na budžetu.
nisu na budzetu kad se sami finansiraju... plate uredno 1000 KM
Eborg

#2989 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

Redovni-samofinansirajući da, ali vanredni/DL ne. Oni nemaju nikakve beneficije redovnih/redovnih-samofinansirajućih studenata, tj. ne bi trebali ako je vanredni sada DL student.
lavorpunvode

#2990 Re: Pravni fakultet

Post by lavorpunvode »

pa ko kaze da su DL isto sto i vanredni? valjda bi gospodje sa studentske trebale to bolje znati od ovih ovdje koji nagadjaju.. ja sam prenijela informaciju iz prve ruke a ona je da se DL na pravnom fakultetu podrazumijeva za redovan samofinansirajuci DL, ima iste pogodnosti kao i obicni redovni samofinansirajuci te vjerovatno posebne rokove za polaganje ispita prilagodjene DL-u i to je to.
Eborg

#2991 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

Pa šta sad, nema uopće vanrednih studenata (jedno 60% trenutnog studentskog tijela) koji su na birou i tako ostvaruju zdravstveno osiguranje? Dakle, ili im KS plaća kao redovnim studentima ili sami sebi plaćaju kao redovni-samofinansirajući i vanredni studenti?
lavorpunvode

#2992 Re: Pravni fakultet

Post by lavorpunvode »

ne znam kako to ide, ali s ozirom da se ovi novi "DLovci" ne mogu prijaviti na biro, vjerovatno se zdravstveno osig. podmiruje iz skolarine koju placaju..
Eborg

#2993 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

I to je informacija sa studentske službe?
lavorpunvode

#2994 Re: Pravni fakultet

Post by lavorpunvode »

ovo za biro? da.
Eborg

#2995 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

A svašta. Naopako samo tako. :)
lavorpunvode

#2996 Re: Pravni fakultet

Post by lavorpunvode »

sta kod nas nije naopako :-)
disi.h

#2997 Re: Pravni fakultet

Post by disi.h »

DL studenti, kako danas gospođa reče, IMAJU PRAVO I NA STIPENDIJU I NA KUPON, tako što dobiju potvrdu sa faksa da su redovni samofin. :P to je sve, čini mi se da DLovci polažu ispite sa svim ostalim studentima, s tim da kući dobivaju nastavne jedinice i tako to, što je i prednost jer kad redovni STUDENTI ne odu na predavanje mogu samo pitati ostale kako je i šta bilo. Ja ću biti DL, ali ću se praviti da sam redovna, idem svaki dan gore HAHAHAHAHHAHA
Eborg

#2998 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

Neka je sretno! :thumbup:

"Dobijati nastavne jedinice kući"? Hm, malo to prenategnuto zvuči. Dakako da ima profesora koji već koriste svoje slideove i predavanja na sličan način ali hajde baš da vidim ko je taj da natjera Duvnjaka ili recimo Tomića (bilo kojeg) da napišu, a kamo li dostave svoja predavanja ili neki pismeni izvještaj šta se radilo na času. :mrgreen: Jedino što mogu dobiti su oni Duvnjakovi članci iz "Oslobođenja". :mrgreen:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2999 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

Ma prodaju im maglu i fine price ko i nama nekada :mrgreen:
I disi fakat ti kazem, to sto ces ici svaki dan, ici ces mozda prve dvije sedmice :D nakon toga skontat ces da jedino sto vrijedi i na sto trebas ici su vjezbe iz rima, predavanja ne znam jer je meni predavao tada jos uvijek aktivni Lucic.

Puno pametnije ces to vrijeme utrositi tako sto ces ostati kuci uciti ili eventualno u citaoni, ali skontat ces to i sama kao i hiljade studenata prije tebe.
Sretno ti :thumbup:
Eborg

#3000 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

Vjezbe iz rimskog prava? Kod Irene? Ma daj ba. :mrgreen:
Post Reply