@tanana bamija ti izgleda ODLICNO. na koji nacin ti to pravis?
@Indigo lijepo ti izgledaju lokumovi.
@RenaTTa, recept pls za "kolacic" sa avokadom.
Moderator: anex

Ma da, borshch je inache popularan kako u rusiji, tako i u zemljama bivseg sssr-, mada... borshch je tacnije porijeklom iz ukrajine, i to iz ivano-frankivskaya oblast', vishe prema zapadu nego rusiji, mada su rusi tvorci famoznog zelenog borshcha, tj. nesto slicno nashem hercegovackom pirijanu, od blitve i spanachaSoul_Sista wrote:Ovu Borsch supu imam odavno zelju da probam ali nisam imala prilike. Mislim i da je prilicno popularan specijalitet u Poljskoj...kaze Martha Stewart na onom svom programu
RenaTTa wrote:Pih, nedjelja naveche bila kod mene neplanski zakuski partypa evo svjezhih slika
sa specijalitetima
Dobro pozhalovat' v Rossiyu![]()
Ruski blinji sa kiselim vrhnjem i losos-kavijarom(prije serviranja)
Russkiye pirozhki s myasom
Russkiy standart vodkai zakuski
i na kraju, da vodka ne udari u glavu, goryachiye - Borshch (corba od cvekle)
На здоровье!
po 3. putRenaTTa wrote:A za desert je bio domachi knafeh sa avokadom
jooooj draga izvini molimmm tecHupjahalic@ wrote:po 3. putRenaTTa wrote:A za desert je bio domachi knafeh sa avokadom
: recept pls.
![]()
pravo mocno izgleda.![]()
ps kakav ima okus? ne vjerujem da je previse sladak.
Za pirozhki potrebno je :amalia wrote:RenaTTa wrote:Pih, nedjelja naveche bila kod mene neplanski zakuski partypa evo svjezhih slika
sa specijalitetima
Dobro pozhalovat' v Rossiyu![]()
Ruski blinji sa kiselim vrhnjem i losos-kavijarom(prije serviranja)
Russkiye pirozhki s myasom
Russkiy standart vodkai zakuski
i na kraju, da vodka ne udari u glavu, goryachiye - Borshch (corba od cvekle)
На здоровье!
Renatta, moze li recept za ove piroske? Hvala!
Pa, mozes - ja znam da moja mama , zena u godinama isto vishe nije u volji da razvija kadaif, te ga kupuje u Badem butiku, gore imas super kadaifa.cHupjahalic@ wrote:hvala ti @RenaTTa, srce si.
jos samo jedno pitanje vezano za ovo: da li je moguce da (ako se nema vremena) koristim gotovo kupovno tijesto? sad je zima ovdje tako da je meni umor da ja prosusim jufke.
jedini je problem sto je kupovne jufke tesko rezati u rezance. imas kakav prijedlog?
hvala ti i izvini.

cHupjahalic@ wrote:svaka cast d2. nisam se osjecala dobro zadnjih dana, apetit mi je bio 0, a kad sam ugledala sliku pizze pocela su crijeva da mi grce.![]()
imamo iste prostirace za stolcHupjahalic@ wrote:svaka cast d2. nisam se osjecala dobro zadnjih dana, apetit mi je bio 0, a kad sam ugledala sliku pizze pocela su crijeva da mi grce.![]()
Danasnji rucak - Bon Apetit![]()
..hajd mi otkrij tajnu kako si napravio tjesto ovako tanko? covjece meni uvijek guma ispadned2 wrote:friska, jutros napravljena

i ja sam vidjela da su nam isti prostiraci.d2 wrote:imamo iste prostirace za stol
a sto tako malo mesine ?