Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jao ti reference, rezultati.com
Goal.com -> man of the match je Daniele De Rossi, samo da se zna
+ Fulili penal, nisu igrali pi*kasto, branili se skoro pa perfektno... Sam bog zna koliko su Rossi i Heinze prekinuli kontra napada. A da ne spominjem 3 prvotimca sa crvenim kartonima.
Jeff Bingham wrote:samo i iskljucivo zvanicne stranice klubova. sve ostalo se moze macku o rep.
Pa onda nikad ne bi znao ništa dok nije sve gotovo Glasine su važan dio fudbalskog novinarstva, samo treba znati na kojem sajtu su glasine sa kredibilitetom Da ne govorim o autorskim člancima...
iz mog iskustva, a pratim glasine o milanu haman kako je interneta ne postoji takav sajt.
pa na tom goal.com istom sam citao kako je liam gallagher obecao maldiniju, dok je jos igrao, dat nekih bruku para ako predje u city, i maldini kao pristao
Ma goal.com i nema neke svoje vijesti, oni objavljuju i prevode vijesti iz drugih medija... dobro je što imaš sve na jednom mjestu, a u članku ionako možeš vidjeti ko je izvor.
Ima goal.com i finih analiza, jedino su im ocjene igrača grobarske. Kod njih se znalo desiti da je man of the match neko ko nije ni igrao, a balkanske igrače ionako redovno miješaju, Savić je Srbin, Džeko je Srbin, Ivanović Hrvat itd.
Guardian ima odlične blogove ponedjeljkom za svaku ligu, za englesku naravno više njih. 101greatgoals pored golova ima svakodnevni pregled engleske dnevne štampe sa linkovima. Goal.com ima ponekad dobre editorialse.
ako se misli pročitati nešto od ljudi koji se razumiju u samu srž engleskog fudbala npr., onda portal bilo kojih njihovih novina. Jedino što ne volim kod njih je što su kolumnisti često bivši igrači pa su onda često neobjektivni.
A i inače, ako se žele opirnije vijesti, a ne samo agencijske koje furaju ovi neki mali portali (uključujući i sve balkanske, pogotovo one iz hrvatske i bih koje imaju identične vijesti jer ih kupuju od istih agencija), onda treba gledati lokalne portale. Za Bundesligu njemačke, za italiju talijanske itd.. samo što ja nemam živaca za to jer ili ne razumijem jezik u potpunosti ili ga ne razumijem dovoljno da bi mogao razumjeti i provariti veće tekstove, tako da se držim engleskih portala i njihove lige koja me, doduše, i najviše interesuje. Volio bih da špaski razumijem pa da čitam Marcu ili onaj Mundo Deportivo ali tanak sam sa sapunicama skroz
kicker sto se svaba tice, rijetko kad fule neku glasinu o transferu, mada ruku na srce rijetko kad i lete ono 2-3 mjeseca unaprijed da objave, vec eventualno sedmicu prije oficijelnog objavljivanja upravo da ne bi postali zuta stampa.