Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
aduka11

#2976 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

un1ted wrote:Ako cemo iskreno, ja se na neki nacin i bojim taskista prosto iz razloga sto svaki ima nesto ispod sjedala (lafo samoodbrana), bila to palicai li pistolj :) Da se ja raspravljam sa ludjakom koji mi je ukrao pola marke ? How yes no :9
Ja nosim zolju u gaćama. :D
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2977 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by un1ted »

Lazes ako kazes da nemas nista od "dodatne sigurnosne opreme" ;) Posto mi nije mrsko pricati s taksistima dok se ne vozim vecina ih je potvrdila da imaju, neki i naveli sta tacno dok su se ostali rekli da covjek mora biti spreman na sve, posebno u nocnim satima.
ejs

#2978 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by ejs »

Kad dodjes kuci izvadi tu zolju materi na hastal
aduka11

#2979 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

ejs wrote:Kad dodjes kuci izvadi tu zolju materi na hastal

Ma daj samo to? Možeš ti i bolje. :oops:

@ ovaj iznad

Ne radim naveče tako da mi ne treba ništa od dodatne opreme osim klime i airbaga.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2980 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by un1ted »

Dobro, hoces li me onda demantovati da velika vecina vas ima nesto od oruzja ? :)
dječak sa šibicama

#2981 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dječak sa šibicama »

damirc_sa wrote:Želio bih da skrenem pažnju na ponašanje taksista a pogotovo policije kod nas u gradu. Naime, na Marin Dvoru kod Unitica dakle od osnovne škole čini mi se Isak Samokovlija pa sve do semafora divlji taksisti su zauzeli komplet saobračajnu traku tako da kada se vozite iz pravca Željezničke stanice prema Vojnoj bolnici i skrečete na glavnu saobračajnicu jednostavno morate preči u suprotnu traku da biste zaobišli brojne taksiste koji tu čekaju.
Da ironija bude jos veća oni su to divlje stajalište napravili na svega 50 metara od policijske stanice na Marin Dvoru.
Stiče se dojam dok se ne desi neka nesreča s obzirom d aje škola tu u blizini da se taj problem neče riješiti. To dovoljno govori o kulturi taksista koji su sami sebi napravili štand, a i o radu naše policije.
U pravu si, kad god prodjem tom dzadom a cesto prolazim, uvijek kamara taksista tamo pred Momom i Uzeirom, jos kad velesicki bus naidje i ne moze proci od njih pa napravi zastoj, ne mozes ne primjetiti.
aduka11

#2982 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

un1ted wrote:Dobro, hoces li me onda demantovati da velika vecina vas ima nesto od oruzja ? :)
Iskreno nikad nisam zagledao ko šta nosi, nit' me nešto puno interesuje, al' ako ljudi imaju dozvole ne kontam u čemu je frka?
Hemera

#2983 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Hemera »

aduka11 wrote:
un1ted wrote:Dobro, hoces li me onda demantovati da velika vecina vas ima nesto od oruzja ? :)
Iskreno nikad nisam zagledao ko šta nosi, nit' me nešto puno interesuje, al' ako ljudi imaju dozvole ne kontam u čemu je frka?
frka je sto internet heroji koji odvajaju meso od kosti nece moci da se proslave u umlacivanju nekoga kad neko usere ili ne usere motku
Hemera

#2984 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Hemera »

Alfa159 wrote:Dakle ovo je Cirkus!!! I mislim da bi se naslov ove teme morao da mjenja, jer ovdje ima svega osim Sarajevo ili ti sarajevski taxi.
Sinoc oko 00:30 ispred Coloseuma naravno divlji stand i neki kao rent a car-taxi 3-4 vozila Kuki-Muki ili kako vec a iza njega 3-4 vozila i to Mercedes 190 raspad sistema i tako slicna auta kad cetvorica vehabija i to u onim svojim gacama sa bradetinama do stomaka a kao od brda odvaljeni!!!
E pa .ebem mu ja i grad i drzavu i sve ako to moze uredno da se desava u glavnom gradu.
Nravno ni tablica ni dozvola nista odakle je doslo boga pitaj i on uredno vrti po Glavnom Gradu Bosne i Hercegovine, svaka cast i policija i inspekcije to je slika koja koja treba da ide iz "Olimpijskog grada"
Ja fakat nista nemam protiv tih ljudi, ali skontaj situaciju da u 3 ujutro pripit ili sa curom ili da si sama cura u minicu ili kako vec i da sjednes sa takvim likom i kazes vozi, negdje.
Ovdje dok neko ne bude, opljackan, silovan, ubijen nece se nista promjeniti.
Kako moze neko tek tako staviti firmu Taxi na auto i kruziti gradom, ni broja ni imena ni prezimena pa mislim ovo je fakat, ali fakat odvratno postalo!!!
I prica o Sarajevo taksiju mislim da je vise savrseno ofucana, izadjite navece pa vidite sta se desava!!!
dosli smo do zakljucka da tzv.taksisti kratkih hlaca su veca prijetnja od ugladjenih lopova sa ili bez licence za rad?sustina posta nije taxi i prblemi na tu temu vec vehabije.
Alfa159

#2985 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Alfa159 »

Hemera wrote:
Alfa159 wrote:Dakle ovo je Cirkus!!! I mislim da bi se naslov ove teme morao da mjenja, jer ovdje ima svega osim Sarajevo ili ti sarajevski taxi.
Sinoc oko 00:30 ispred Coloseuma naravno divlji stand i neki kao rent a car-taxi 3-4 vozila Kuki-Muki ili kako vec a iza njega 3-4 vozila i to Mercedes 190 raspad sistema i tako slicna auta kad cetvorica vehabija i to u onim svojim gacama sa bradetinama do stomaka a kao od brda odvaljeni!!!
E pa .ebem mu ja i grad i drzavu i sve ako to moze uredno da se desava u glavnom gradu.
Nravno ni tablica ni dozvola nista odakle je doslo boga pitaj i on uredno vrti po Glavnom Gradu Bosne i Hercegovine, svaka cast i policija i inspekcije to je slika koja koja treba da ide iz "Olimpijskog grada"
Ja fakat nista nemam protiv tih ljudi, ali skontaj situaciju da u 3 ujutro pripit ili sa curom ili da si sama cura u minicu ili kako vec i da sjednes sa takvim likom i kazes vozi, negdje.
Ovdje dok neko ne bude, opljackan, silovan, ubijen nece se nista promjeniti.
Kako moze neko tek tako staviti firmu Taxi na auto i kruziti gradom, ni broja ni imena ni prezimena pa mislim ovo je fakat, ali fakat odvratno postalo!!!
I prica o Sarajevo taksiju mislim da je vise savrseno ofucana, izadjite navece pa vidite sta se desava!!!
dosli smo do zakljucka da tzv.taksisti kratkih hlaca su veca prijetnja od ugladjenih lopova sa ili bez licence za rad?sustina posta nije taxi i prblemi na tu temu vec vehabije.
Ne ja sam uopsteno rekao kako je ovo cirkus od drzave, grada pa i taxi sluzbe, ali kad sam jos vidio cetvoricu vehabija kako taksiraju e onda sam rekao, to je to!!!
Hemera

#2986 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Hemera »

tebi tvoje misljenje meni moje
ne mozes ti vehabiji zato sto je vehabija zabraniti da taksira imao on licencu ili ne
mores sad komotno tim svojim tvrdnjama dodati i par zena sto taxiraju
kad smo vec krenuli da markiramo
jebe se meni jel vehabija za volanom ako ce me odvesti profesionalno na neko odrediste kako dolikuje,a ne tretirati ko kantu
drndalo

#2987 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drndalo »

Ja ne bih bio siguran gdje ce me iz kockarnice takav taksista odvesti, pa ne bih bas probavao...
JThomas

#2988 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by JThomas »

mene i najboljeg jarana sa prošle nove godine vozio vehabija, p'jane k'o guzice, to ne moram ni napominjati :D

okej je bio, audio kur'an uredno piči na radijum al' nije nam ništa srao... :D
AfterEight

#2989 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by AfterEight »

Danas na standu Novi Grad, pet-sest auta, prvi u redu Sarajevo-taxi 610 bez TA tablica prvi u redu za voznju a kolege mudro sute i uzivaju...
Hemera

#2990 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Hemera »

ne mora niko sjesti vehabiji u auto fala bogu ima da biras
a nisu ni oni glupi da nece dozivjeti da ih zaustavi pjana musterija ili neka gola koka,pa da uCerivaju u vjeru i moral dok te voze kuci
iste pjane musterije moze neki nevehabija prevesti ili odbiti i da preveze?sta onda?
Ili gola da joj uputi neke komentare prostacke i sl....
_Saša_

#2991 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by _Saša_ »

I mene je nedavno vozio vehabija, naravno bio je bez licence u nekoj trulji od mercedesa, jos mu ni taximetar nije radio kako treba, svaki cas se gasio i palio :D Lik je bio rega, odbacio me do istocnog S. i nazad. Samo je na kraju spomenuo kako je zacudjen nemoralnosti u sexy oglasima sto je procitao neki dan ;) !
čikagoboj

#2992 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by čikagoboj »

Jel smrdio il se pere :?:
Op3r4t0r

#2993 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Op3r4t0r »

čikagoboj wrote:Jel smrdio il se pere :?:
???
dust in the wind

#2994 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dust in the wind »

vise vehabija me je vozilo i nikad problem.cak je jedan bio duhovit. drugi je meni smijesan bio. vrijeme ramazana, ja u kolima, navece nekad... znaci vrijeme iftara proslo..zove ga zena i nesto melju, melju, kad ce on ma dobro napravi dzigericu. ali samo bogdu.. :)
Filter

#2995 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Filter »

kao da su malo posandrcali ovih dana :-) poceli su da voze ko kamikaze.
ne mogu reci da su svi, ali bgmi vecina.
pathyeshme

#2996 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by pathyeshme »

Neko je danas uhvaćen :D
maximilijana

#2997 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by maximilijana »

danas ja prolazim kraj Baze (Čobanija) i Sa taxi (855 broj vozila) fino na gas nagazi i okupa me od glave do pete.namjerno..i ja zovem njihovog dispecera da se zahvalim tom ciki..kaze on pa eto sto niste upamtili broj reg. da zovete policiju.. :D :D
:dance: :dance:

nazovem policiju da pitam dal bi se oni fkt odazvali mom pozivu jer me neko popkrsako..cika policajac je ostao bez teksta hahahaha
mislim de ba :)

ugl tom ciki 855 sa taxi zelim puno srece i zdravlja u zivotu..da ga ubrzo bule kupaju kao on mene danas :)
pathyeshme

#2998 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by pathyeshme »

maximilijana wrote:danas ja prolazim kraj Baze (Čobanija) i Sa taxi (855 broj vozila) fino na gas nagazi i okupa me od glave do pete.namjerno..i ja zovem njihovog dispecera da se zahvalim tom ciki..kaze on pa eto sto niste upamtili broj reg. da zovete policiju.. :D :D

nazovem policiju da pitam dal bi se oni fkt odazvali mom pozivu jer me neko popkrsako..cika policajac je ostao bez teksta hahahaha

ugl tom ciki 855 sa taxi zelim puno srece i zdravlja u zivotu..da ga ubrzo bule kupaju kao on mene danas :)
Ne kupaju bule muške, to hodža radi :D
maximilijana

#2999 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by maximilijana »

pathyeshme wrote:
maximilijana wrote:danas ja prolazim kraj Baze (Čobanija) i Sa taxi (855 broj vozila) fino na gas nagazi i okupa me od glave do pete.namjerno..i ja zovem njihovog dispecera da se zahvalim tom ciki..kaze on pa eto sto niste upamtili broj reg. da zovete policiju.. :D :D

Ne kupaju bule muške, to hodža radi :D
ma ko god..samo da ga kupaju..fkt nisu normalni..sva auta ispred njega fino lagano usporila jer na tom dijelu ima ogromna rupa..al jok..on na gas jos i po sred lokve i hvala mu :)
Saka

#3000 Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Saka »

pathyeshme wrote:Neko je danas uhvaćen :D
Ovog istog neki dan kod marshalke zaustavili.
Post Reply