SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Altheda

#2976 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Altheda »

Michun wrote:
Altheda wrote: Jedini su mi problem tamni podočnjaci koji se uglavnom naziru ma šta da na njih stavim.
Nek si raspisala. Super - pin up sminka, ja to za izlazak uvece praktikujem.

Moras imati kombinaciju pudera i korektora da bi prekrila podocnjake. Ako stavis samo korektor pa ponovis bude nalijepljeno i vidi se. Treba ti kvalitetan tecni puder, koji ces nanijeti na podocnjake pa preko dodati mrvicu korektora. To fercera 100%. Ja imam ljubicaste podocnjake.
Ako su ti bas jako jako tamni...onda bi trebala prekriti prvo zelenim korektorom - ako su ljubicasti, pa onda dodati pravi korektor.
Trenutno koristim Max Factor Lasting Performance puder. Inače, uglavnom sam na njihovim puderima. Imaš li neki drugi prijedlog? Nisam baš eksperimentisala sa ostalim proizvođačima.
Uvijek stavljam prvo puder, pa tek onda malo korektora, ali kao da to nije dovoljno, ja podočnjake i dalje vidim. :sad:

Nisam nikad probala taj zeleni korektor. Možeš li mi nešto više reći o nj?
Last edited by Altheda on 24/02/2011 15:03, edited 1 time in total.
neprilagodjena

#2977 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by neprilagodjena »

Neposlusna wrote:Redovno vas citam, posto sam teska Make-up ovisnica. Kontam da vam se i prikljucim. :D

Sto se tice pinceta, ja sam ovoj vjerujem. U pocetku je malo tesko ali kad se naviknes onda ti ni jedna druga ne odgovara.

Image
Ja imam istu i super je.

Cupala sam onom obicnom i nikad vise,sa ovom je puno lakse.
swirl

#2978 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by swirl »

@Michun Prije nekoliko stranica si napisala da crveni karmin stoji svakoj zeni, samo da mora pronaci svoju nijansu, jesi li ozbiljna ili? Naime, neko vece sam gledala onu voditeljicu dnevnika na Novoj TV, stavila je crveni karmin, tako je famozno izgledala, ne mogu ti to opisati. I doslo mi da stavim, mislim, odavno hocu da probam crveni karmin, ali sve se bojim da cu izgledati, da se sad ne izrazavam kao ko :D
LieToMe

#2979 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LieToMe »

Gospoda Ministarka wrote:
LieToMe wrote:da se pridruzim fanovima essence eyeliner pen-a, odlicna je, ja sam odusevljena. mislim da joj je cijena negdje oko 5 KM, ostavlja super trag, ne razmazuje se, sto je meni najbitnije, a i super je crna.
ja sam nekad davno koristila avonov tus, plavo pakovanje i onda sam bila na mukama kad sam potrosila zalihe i sasvim slucajno pronadjoj essence i ne pojah se.

To sam neki dan gledala da kupim, ali nisam bila sigurna da li cu bezveze dati novac, zanima me da li se razmazuje i da li se moze stvaljat "u oko" ili samo okolo?
ja je stavljam samo na vanjski dio oka, za unutrasnji koristim ove masnije. ova essence je meni savrsena zato sto perfektno izvuce liniju i na gornjem i na donjem kapku pa fino uokviri oko.
Gospoda Ministarka

#2980 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Gospoda Ministarka »

LieToMe wrote:
LieToMe wrote:da se pridruzim fanovima essence eyeliner pen-a, odlicna je, ja sam odusevljena. mislim da joj je cijena negdje oko 5 KM, ostavlja super trag, ne razmazuje se, sto je meni najbitnije, a i super je crna.
ja sam nekad davno koristila avonov tus, plavo pakovanje i onda sam bila na mukama kad sam potrosila zalihe i sasvim slucajno pronadjoj essence i ne pojah se.

To sam neki dan gledala da kupim, ali nisam bila sigurna da li cu bezveze dati novac, zanima me da li se razmazuje i da li se moze stvaljat "u oko" ili samo okolo?
ja je stavljam samo na vanjski dio oka, za unutrasnji koristim ove masnije. ova essence je meni savrsena zato sto perfektno izvuce liniju i na gornjem i na donjem kapku pa fino uokviri oko.
Aha, ma meni se razmazuje pa sam mislila da bih to mogla kupiti.
A jel ima efekat tusa ili je onako malo vise neupecatljivija?
Neposlusna

#2981 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Neposlusna »

Nadinka wrote:Joj vidite sto je super pupina nova kolekcija:

Image

Image

Image
Jaooooooooooooooooo, sta uradi Nadinka.
Prelijepa kolekcija za proljece ili kad se ljeti malo potamni.
LieToMe

#2982 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LieToMe »

To sam neki dan gledala da kupim, ali nisam bila sigurna da li cu bezveze dati novac, zanima me da li se razmazuje i da li se moze stvaljat "u oko" ili samo okolo?[/quote]

ja je stavljam samo na vanjski dio oka, za unutrasnji koristim ove masnije. ova essence je meni savrsena zato sto perfektno izvuce liniju i na gornjem i na donjem kapku pa fino uokviri oko.[/quote]

Aha, ma meni se razmazuje pa sam mislila da bih to mogla kupiti.
A jel ima efekat tusa ili je onako malo vise neupecatljivija?[/quote]

ah pa vidi, ona je u principu kao flomaster,tako da se mose tanje izvuci crta ako je uspravis, a deblje ako recimo oboris olovku paralelno uz kapak. ja recimo, izvucem skroz tanko u unutrasnjem kutu oka i onda prema vani znam malo deblje i s gornje i s donje strane oka pa da onako neki fin efekt, jos fino upotpunim sa malo tamnijim nijansama prema vani
Michun

#2983 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Altheda wrote:
Michun wrote:
Altheda wrote: Jedini su mi problem tamni podočnjaci koji se uglavnom naziru ma šta da na njih stavim.
Nek si raspisala. Super - pin up sminka, ja to za izlazak uvece praktikujem.

Moras imati kombinaciju pudera i korektora da bi prekrila podocnjake. Ako stavis samo korektor pa ponovis bude nalijepljeno i vidi se. Treba ti kvalitetan tecni puder, koji ces nanijeti na podocnjake pa preko dodati mrvicu korektora. To fercera 100%. Ja imam ljubicaste podocnjake.
Ako su ti bas jako jako tamni...onda bi trebala prekriti prvo zelenim korektorom - ako su ljubicasti, pa onda dodati pravi korektor.
Trenutno koristim Max Factor Lasting Performance puder. Inače, uglavnom sam na njihovim puderima. Imaš li neki drugi prijedlog? Nisam baš eksperimentisala sa ostalim proizvođačima.
Uvijek stavljam prvo puder, pa tek onda malo korektora, ali kao da to nije dovoljno, ja podočnjake i dalje vidim. :sad:
Nisam nikad probala taj zeleni korektor. Možeš li mi nešto više reći o nj?
Znas sta, moze se desiti da puder i korektor ne odgovaraju pa onda nis' ne valja. Max factor pocesto ima seke koje nude, pa priupitaj njih sta bi islo na taj puder.
A sto se tice zelenog korektora...to je kao po zakonu boja. Da boja ublazava odredjenu boju.
Evo slike, pa nadjes koje ti je boje podocnjak, odn. na koju vuce najvise.
Image
Profi paleta ima te korektore u boji. Neke sminkeri koriste obicnu mat sjenu, malo naravno, pa tek onda korektor.

Make up for ever recimo ima ovo:
http://www.makeupforever.com/products/c ... lette.html
Ima razlicite kombinacije za razlicite etnicke skupine. Vis' ima zelena i zuta.

Avene couvrance concealer stick - ima i kod nas u tri boje zuti, koralni i zeleni. I to se kupi u apoteci.

Ako imas neku mat zelenu ili boju koja po onoj dugi gore odgovara tvojim podocnjacima, probaj s tim malo. Ne treba da prekrije nego neutralise.
Michun

#2984 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

swirl wrote:@Michun Prije nekoliko stranica si napisala da crveni karmin stoji svakoj zeni, samo da mora pronaci svoju nijansu, jesi li ozbiljna ili? Naime, neko vece sam gledala onu voditeljicu dnevnika na Novoj TV, stavila je crveni karmin, tako je famozno izgledala, ne mogu ti to opisati. I doslo mi da stavim, mislim, odavno hocu da probam crveni karmin, ali sve se bojim da cu izgledati, da se sad ne izrazavam kao ko :D
Mislis kad je imala izvucen tus ono mackasto i crveni karmin? Vidjela sam je, ko bombona.

Stoji fakat...samo moras skontati koji si tip po bojama i naci odgovarajuci. Imas karmine crvene sa plavim pod tonom, narandjastim...
Nadam se da znas engleski, ako ne, prevedem ti ja.
http://makeup.about.com/od/lusciouslips ... pstick.htm
Altheda

#2985 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Altheda »

Hvala ti puno na objašnjenju, mnogo mi je jasnije. Prvom prilikom ću isprobati to. :)
yellow cat

#2986 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by yellow cat »

Zelena Carapa wrote:
yellow cat wrote:Što se tiče trepuški, ja se bojim da će mi otpasti pa da to neko vidi, pa da se obrukam. :-) :lol:
Zelena Carapa wrote:kupila sam i artdeco cetkicu za blendanje
Koliko košta?
20.50
OMG :-) :-) :-)
Michun

#2987 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Neko je reko da javimo kad elf bude davao free code za postarinu...
FREEDAYEU
Do sutra 6 p.m. vazi.
yellow cat

#2988 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by yellow cat »

Ej, juče sam je kupila, i naravno, javno se pohvalila. :) Meni je super, ti sam određuješ debljinu, mada ja preko dana volim skroz tanku liniju povući, uz trepuške skroz. A sinoć sam je probala staviti i u oko, i može. :-D

Eh, sad, pošto ja imam zelene oči, više bih voljela da je taj tuš-olovka u smeđoj boji, jer najčešće stavljam i smeđu olovku. Zato, ako neko zna dobar tuš-olovku u smeđoj boji, nek pomaže! :-D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2989 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ladyblue18 »

Michun wrote:Neko je reko da javimo kad elf bude davao free code za postarinu...
FREEDAYEU
Do sutra 6 p.m. vazi.
Meni se cini malena :D
Ma.Le.Na

#2990 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

Michun wrote:Neko je reko da javimo kad elf bude davao free code za postarinu...
FREEDAYEU
Do sutra 6 p.m. vazi.
veceras se narucuje :D

hvala Michun :kiss:
Ma.Le.Na

#2991 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

kad ste sve tu :D
hocu da narucim sjene i cetkice za sjene
ja puder nanosim prsticima :D pa mi za to ne treba

mozete li mi reci koje sve cetkice da narucim i da li su mineralne sjene toliko bolje od ovih obicnih?

i jesam li nesto zaboravila...za narucit a da vrijedi narucivanja :D

hvala
Nadinka

#2992 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Kako ja nemam tu blending brush :)
jel to ovo:?
Image

a ovu sam dobila uz rumenilo:
Image
Partizzanka

#2993 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

ma kakav je to felt tip???
jel to kao flomaster??? ili je cetkica na vrhu?

ja koristim rimmelov u bocici sa cetkicom tj kistom ... ne mogu ja onaj sa flomasterom ono je bezze :)
a ako mi se ovaj potrosi avaj meni :)
Zelena Carapa

#2994 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

Nadinka wrote:Kako ja nemam tu blending brush :)
jel to ovo:?
Image

jeste, to je to...ne pratis na casu :). Na onim clipovima nista bez te cetkice - ne smijes iz kuce izaci ;)
Nadinka

#2995 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

haha, letim ja onda da kupim :) i kakva je ta art deco da je 20 marki? :)
Zelena Carapa

#2996 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

Nadinka wrote:haha, letim ja onda da kupim :) i kakva je ta art deco da je 20 marki? :)
ne bih ti znala reci, nisam je ranije imala - s cim da je uporedim...sa stapicem za usi? dobra :)
Nadinka

#2997 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Zelena Carapa wrote:
Nadinka wrote:haha, letim ja onda da kupim :) i kakva je ta art deco da je 20 marki? :)
ne bih ti znala reci, nisam je ranije imala - s cim da je uporedim...sa stapicem za usi? dobra :)
a ona nije na snizenju?? nista, opet znaci cu zaglaviti u martimexu sutra :)
Zelena Carapa

#2998 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

Nadinka wrote:
Zelena Carapa wrote:
a ona nije na snizenju?? nista, opet znaci cu zaglaviti u martimexu sutra :)
moguce i da jeste negdje, samo sto meni hronicno nedostaje vremena pa nemam kad ganjati to snizenje. pogledaj ti u martimexu, mozda bude ;)
swirl

#2999 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by swirl »

Michun wrote:
swirl wrote:@Michun Prije nekoliko stranica si napisala da crveni karmin stoji svakoj zeni, samo da mora pronaci svoju nijansu, jesi li ozbiljna ili? Naime, neko vece sam gledala onu voditeljicu dnevnika na Novoj TV, stavila je crveni karmin, tako je famozno izgledala, ne mogu ti to opisati. I doslo mi da stavim, mislim, odavno hocu da probam crveni karmin, ali sve se bojim da cu izgledati, da se sad ne izrazavam kao ko :D
Mislis kad je imala izvucen tus ono mackasto i crveni karmin? Vidjela sam je, ko bombona.

Stoji fakat...samo moras skontati koji si tip po bojama i naci odgovarajuci. Imas karmine crvene sa plavim pod tonom, narandjastim...
Nadam se da znas engleski, ako ne, prevedem ti ja.
http://makeup.about.com/od/lusciouslips ... pstick.htm
Jest, izgledala je super, evo njene slike, samo nije crveni karmin, neki je roza, ali i ovo je super, mada ne volim roza karmine:

Image

Hvala ti na ovom clanku, evo citam i analiziram koji bi meni stajao :)
Zelena Carapa

#3000 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

primjetih je i ja neku vecer. pravo osvjezenje sa tim eyelinerom i crvenim karminom...a vidite je bez sminke

Image
Post Reply