Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 18:22, edited 1 time in total.
car-x

Post by car-x »

ludost wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

papci nepismeni su ipak usvojili da se ne pise svijetski, nego svjetski: http://www.piramidasunca.ba!

hajde, ako nista drugo, posluzio je ovaj forum opismenjavanju nasih odokalnih eksperata!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ludost, sta znas, ima i pridjev svijetski.. u mojoj mahali se cesto moze cuti "cuvaj se svijetske djece".. ;)
Macuser

Post by Macuser »

car-x wrote:ludost, sta znas, ima i pridjev svijetski.. u mojoj mahali se cesto moze cuti "cuvaj se svijetske djece".. ;)
Kod ljudi gdje ima svijetski, ima i piramida i jos raznoraznih cuda. Indikativno je da Osmanagica, na forumu i na njegovom blogu, podrzava polupismeni svijet. To dosta govori.
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 18:23, edited 1 time in total.
cernica

Post by cernica »

taxi_driver wrote:
BLAGOJE GOVEDARICA, profesor na fakultetima u Berlinu i Heidelbergu tvrdi kako nema nikakvih znakova da bi piramide u BiH mogle zaista postojati.
taxi_driver wrote:
kad cernice svakog komentiras, molio bih te za komentar ovog clanka i izjava nekog prof dr.koji predaje u nekakvoj njemackoj
OSNOVNI PRINCIP KOD NAUCNIH RADNIKA

Nedopustivo je, apsolutno je nedopustivo, da jedan naucni radnik (bilo koji, bilo gdje, u bilo kojoj oblasti) donosi zakljucak a da prethodno nije upoznat sa radnim materijalom, analizama istrazivanja, naucnim argumentima.

Zalosna je cinjenica da izvjesni “naucni” radnici ignorisu to osnovno pravilo I nacelo koje vazi u naucnom svijetu, u naucnim krugovima, pravilo koje je temelj u svim naucnim oblastima. U ovom slucaju, rijec je o Blagoju Govedarici koji je cak clan akademije nauka BiH!!!. Pored njega tu su jos Zilka Kujundzic iz Zemaljskog Muzeja BiH I Enver Imamovic sa Filozofskog fakulteta. Znaci rijec [/b]je I o profesorima. Zalosna cinjenica. Stvarno zalosna. Ona nam govori da postoji jedna ogromna razlika izmedju diplomasa I naucnika (sa diplomama).

Ne samo da nisu imali uvida u materiajl (nisu htjeli), nego cak nisu ni dosli na teren, na lice mjesta, da se sami uvjere … pa cak I neopravdane optuzbe koje upucuju gospodinu Osmanagicu (npr. "rusenje” nekropola). Rijec je cistom podmetanju.
Najvjerovatnije je:
- povrijedjena licna sujeta
- umisljenost
- a bogami, pomalo kandise I na politicke motive.

Primjer pravog naucnog pristupa je imao dr. Stjepan Coric. odlomak iz pisma: "ZAMOLIO BIH GEOLOGA NADJIJU NUKIC DA STUPI U KONTAKT SA DR. CORIC STJEPANOM, GEOLOGOM I PALEONTOLOGOM IZ BECA KOJI DOLAZI U SARAJEVO POCETKOM DECEMBRA I DA ZAJEDNO PREGLEDAJU JEZGRU IZ SONDAZNOG BUSENJA U JULU I ZATIM POSJETE VISOCICU. DR. CORIC JE IZRAZIO ZELJU DA SE UPOZNA SA DOSADASNJIM REZULTATIMA ISPITIVANJA".

Zato, nemojte meni prosipati te price o “clan akademije nauka BiH; professor na Filozofskom fakultetu…) “naucnik!?” my ass!!! Kada se svi oni nauce prvim principima naukovanja - tek onda mogu pod tu kategoriju. Sve dok se to ne prihvati kao stvarnost u nauci (I vi koji niste u tim sferama) bit cete obicni supljoglavci koji blebetaju I nemaju nikakvu, ama bas nikakvu (ni profesionalnu a ni ljudsku) vrijednost u svom zivotu. Dzaba im hiljadu titula doktora I profesora.
Prenj

Post by Prenj »

cernica wrote:
taxi_driver wrote:
BLAGOJE GOVEDARICA, profesor na fakultetima u Berlinu i Heidelbergu tvrdi kako nema nikakvih znakova da bi piramide u BiH mogle zaista postojati.
taxi_driver wrote:
kad cernice svakog komentiras, molio bih te za komentar ovog clanka i izjava nekog prof dr.koji predaje u nekakvoj njemackoj
OSNOVNI PRINCIP KOD NAUCNIH RADNIKA

Nedopustivo je, apsolutno je nedopustivo, da jedan naucni radnik (bilo koji, bilo gdje, u bilo kojoj oblasti) donosi zakljucak a da prethodno nije upoznat sa radnim materijalom, analizama istrazivanja, naucnim argumentima.
Uzalud vise i komentarisati.
Ti ocito nisi upoznat sa procesom verifikacije naucnog otkrica.
Sta ocekujes, da svi oni kopaju zajedno sa Semirom i drustvom, ili se u suprotnom nijedna njihova nece pikati?

O tempora ...
forUMASH

Post by forUMASH »

...cuo sam da sibicari na pijaci Visoko vise ne sakrivaju kuglicu......sada ispod sibica sakrivaju piramidicu..... :D :D :D
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Kod ljudi gdje ima svijetski, ima i piramida i jos raznoraznih cuda. Indikativno je da Osmanagica, na forumu i na njegovom blogu, podrzava polupismeni svijet. To dosta govori.

macusere bolan ti, pa sto se pravis budala ili si stvarno budala :-? kome ti prosipas lug u oci

otidji na stranicu http://www.piramidasunca.ba pa vidi ko je sve dao podrsku, ako su ti ljudi polupismen svijet onda neznam stvarno
Prenj

Post by Prenj »

Cernice,

jos mi dugujes odgovore ...
cernica

Post by cernica »

prenj wrote:
Sta je Semirov istrazivacki tim uradio sa pronadjenim kosturima?
Ti stalno zanovjetas sa tim kosturima, pa da ti odgovorim.

Citat: “Reference vezane za pronalazak kostura u jednom sondaznom bunaru te podmetanja na temu sta je uradio “gosp. Osmanagic sa kosturom”, imaju slijedeci odgovor:

Na sredini prilaznog platoa pronadjen je ljudski kostur na dubini od 15 cm. Posto je rijec o artifaktu, a prema Ugovoru sa Zavicajnim muzejom u Visokom, napravljena je sluzbena biljeska od strane dipl. arheologa, clana projektnog tima. Kostur je odgovarajuce upisan u Knjigu, napravljena je skica sa njegovim polozajem u kojemu je pronadjen, slikan je sa odredjenjem strana svijeta, ociscen od strane strucnog lica, spakovan i prenesen u Muzej isti dan.

Tamo je protokolisan, a odatle odnesen i sluzbeno zaveden u Knjigu prijema u Visockom poduzecu “Pokopi”. Odatle je poslan u Zagreb na DNK i radiokarbonsku analizu. Mada je ocigledno da ovaj kostur nema veze sa originalnim datumom gradnje piramide i pristupnog platoa, odluceno je da se za svaki slucaj utvrdi njegova starost, a ne da se samo odlozi u podrum Muzeja”.

A ti ukoliko ne vjerujes, fino se prosetaj po svim ovim institucijama, pa provjeri licno, a ne da na forumima I internet stranicama trazis odgovore I donosis zakljucke. Nije tesko primjetiti da svi vi nosioci teorije BRDO, odnosno vi BRDJANI, niste ni otisli dalje od te stolice za kompjuterom.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Prenj wrote:Cernice,
jos mi dugujes odgovore ...
:roll: Teska su, ... postavi mu malo laksa pitanja. :-)
Prenj

Post by Prenj »

cernica wrote:
prenj wrote:
Sta je Semirov istrazivacki tim uradio sa pronadjenim kosturima?
Ti stalno zanovjetas sa tim kosturima, pa da ti odgovorim.

Citat: “Reference vezane za pronalazak kostura u jednom sondaznom bunaru te podmetanja na temu sta je uradio “gosp. Osmanagic sa kosturom”, imaju slijedeci odgovor:

Na sredini prilaznog platoa pronadjen je ljudski kostur na dubini od 15 cm. Posto je rijec o artifaktu, a prema Ugovoru sa Zavicajnim muzejom u Visokom, napravljena je sluzbena biljeska od strane dipl. arheologa, clana projektnog tima. Kostur je odgovarajuce upisan u Knjigu, napravljena je skica sa njegovim polozajem u kojemu je pronadjen, slikan je sa odredjenjem strana svijeta, ociscen od strane strucnog lica, spakovan i prenesen u Muzej isti dan.

Tamo je protokolisan, a odatle odnesen i sluzbeno zaveden u Knjigu prijema u Visockom poduzecu “Pokopi”. Odatle je poslan u Zagreb na DNK i radiokarbonsku analizu. Mada je ocigledno da ovaj kostur nema veze sa originalnim datumom gradnje piramide i pristupnog platoa, odluceno je da se za svaki slucaj utvrdi njegova starost, a ne da se samo odlozi u podrum Muzeja”.

A ti ukoliko ne vjerujes, fino se prosetaj po svim ovim institucijama, pa provjeri licno, a ne da na forumima I internet stranicama trazis odgovore I donosis zakljucke. Nije tesko primjetiti da svi vi nosioci teorije BRDO, odnosno vi BRDJANI, niste ni otisli dalje od te stolice za kompjuterom.
Hvala na odgovoru na ovo, ali postavio sam jos tri pitanja.
A sada imam jos dva: Kako se zove taj dipl. arheolog i ta "strucna lica" clanovi projektnog tima koji su bili prisutni pri otkopavanju grobova?
Na osnovu cega ste zakljucili da je "ocigledno da ovaj kostur nema veze sa originalnim datumom gradnje piramide i pristupnog platoa" kada ni osnovne analize nisu zavrsene?
Propast1

Post by Propast1 »

Cernice, mogu li te zamoliti za nekoliko odgovora ali bez nervoze da odgovoris, jer ti podrzavas osmanagica i to je za mene u redu,a pitanja su:

- Prvo ineteresuje me jesi li ti bio u blizini piramide i sta si vidio na licu mjesta? Sta je po tebi najveci argument da je tamo piramida?

- Drugo interesuje me koliko imas godina i imas li manje od 18?

- Trece interesuje me znate li ista o vjerovanju tih ljudikoji su izgradili piramidu. Da li su imali neku zvanicnu ili dominantnu religiju i znate li ista o njihovim temeljnim religijskim vjerovanjima?

- Cetvrto, da li imate neke dokaze od kuda su dovlacili materijal za izgradnju piramide? Iz okolnih rudnika ili sa nekih udaljenih prostora. Da li ste prikupili ikakve informacije o rudnicima ili mjestima odakle su iskopavali materijal za piramidu?

- Peto, sigurno imate neke informacije o ekonomiji drustva koje je gradilo piramidu ili bar predpostavke kako su finansirali izgradnju, odakle radnici za izgradnju i tehnologiju izgradnje piramide. Mozes nam o tome nesta vise reci?

- Šesto, da li ste utvrdili razloge ili bar imate teoriju zbog cega su piramide toliko udaljene jedna od druge, jer ako su piramide kompleks sigurno je da ima neki valjan razlog zbog cega one nisu blize jedna drugoj. Ili ako su namjerno toliko udaljene sta je bio razlog tome?

- Sedmo, sta je osnovni razlog zbog kojeg je odabran naziv 'Bosanska piramida sunca'? Da li ima nekih dokaza o tome da je piramida zaista bila posvecena suncu ili da je ta zajednica vjerovala da sunce ili drugi fizicki objekti imaju bozansku moc? jeste li razmisljali o tome i imate li neki plan da piramidu drugacije nazovete ako utvrdite da je ona originalno nosila neki drugi naziv? Interesuje me dokle ste dosli u razmisljanju o tim originalnim imenima ili mozda imate neke indicije o tome kako su piramidu nazivali njeni graditelji?

- Osmo, da li je vasa fondacija vec kontaktirala univerzitete u okviru kojih su formirani neki od vodećih arheoloških, istorijskih ili antropoloških instituta, npr neke iz Oxforda, Kembridža ili UCLA? Ako jeste interesuje me ako nije tajna da nam kazes ili intrepretiraš njihove komentare na sve ovo?

- Deveto, razmisljam da kada se naredni put cujem sa prijateljima iz Engleske da im kazem nesta vise o piramidi (oni za sad nemaju pojma iako rade na jednom od najstarijih koledza u Oxfordu). Zbog toga bi te zamolio da sazeto odgovoris odkud piramida u visokom i koji su dokazi. Bojim se ako bi im rekao samo tek tako da bi ljudi pomislili da sam poludio.

eto, valjda ces odgovoriti
pravimjernik

Post by pravimjernik »

A wrote:
cernica wrote:Tamo je protokolisan, a odatle odnesen i sluzbeno zaveden u Knjigu prijema u Visockom poduzecu “Pokopi”.
Mali oglasi:
Poduzece POKOP iz Visokog
Poziv potomcima kostura John Doe-a, pokopanog na platou Piramide, u periodu izmedju 15'000 god p.r.n. i 1500 god n.e. da se jave sekretarijatu Preduzeca, u cilju razmirivanja dugova za prevoz i ukop njihovog cijenjenog pretka. Iskrene izraze saucesca salje Poduzece POKOP, Visoko.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Piramidos

Post by Piramidos »

cernica hoces li izdavati jos koju alt knjigu(mozda od Rudolfa Bosnjaka ili Ahmed Bosnic) ili ces ostati samo na Semirovoj i kako ide tita ti prodaja???
cernica

Post by cernica »

prenj wrote:
A sada imam jos dva:
Propast 1. wrote:
Cernice, mogu li te zamoliti za nekoliko odgovora ali bez nervoze da odgovoris
Ja vam mogu odogovarati na pitanja za koje znam odgovore. Ali, posebno ti Propast1 koji si pripremio kamaru njih, preporucio bih vam da vasa pitanja (ali ukoliko nisu retoricka, nego ste bas zainteresovani za nase odgovore) da ih posaljete samom Semiru Osmanagicu, covjeku koji je u toku svega (mnogo vise nego ja), I koji vam moze dati odgovore iz prve ruke. Ukoliko nije zauzet, iskreno vjerujem da ce vam odgovoriti na sve sto ga pitate.

Svojim povremenim javljanjem, nalazit ce se I odgovori na neka vasa pitanja. Ali na odgovore ne ocekujte odmah, jer ja kada odlucim napisati kakav ozbiljan komentar, sporo I detaljno ga pisem, bez uvrede. Ako na neke ne odgovorim ne znaci da ih izbjegajem, nego da ih ne smatram vaznim ili ne znam odgovor.
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 18:24, edited 1 time in total.
Prenj

Post by Prenj »

cernica wrote:
prenj wrote:
A sada imam jos dva:
Propast 1. wrote:
Cernice, mogu li te zamoliti za nekoliko odgovora ali bez nervoze da odgovoris
Ja vam mogu odogovarati na pitanja za koje znam odgovore. Ali, posebno ti Propast1 koji si pripremio kamaru njih, preporucio bih vam da vasa pitanja (ali ukoliko nisu retoricka, nego ste bas zainteresovani za nase odgovore) da ih posaljete samom Semiru Osmanagicu, covjeku koji je u toku svega (mnogo vise nego ja), I koji vam moze dati odgovore iz prve ruke. Ukoliko nije zauzet, iskreno vjerujem da ce vam odgovoriti na sve sto ga pitate.

Svojim povremenim javljanjem, nalazit ce se I odgovori na neka vasa pitanja. Ali na odgovore ne ocekujte odmah, jer ja kada odlucim napisati kakav ozbiljan komentar, sporo I detaljno ga pisem, bez uvrede. Ako na neke ne odgovorim ne znaci da ih izbjegajem, nego da ih ne smatram vaznim ili ne znam odgovor.
Ako je moguce, da nam vise nista ne izbjegajes :D
A mogao bi se i Semir O. javiti ovdje, ako vec nije, olaksao bi nam posao :D
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 18:24, edited 1 time in total.
cernica

Post by cernica »

ludost wrote:
Genijalna pitanja - drito u metu. Svaka cast.
Nisu ova pitanja “napada” nego pitanja razumjevanja. Zar ti u svemu vidis protivnistvo? Covjek stvarno zeli da cuje misljenja “druge strane”. Sta je u tome lose?
ludost wrote: Steta sto na njih nece biti nikakvog odgovora. Cernica obicno spali s foruma cim krenu argumenti.
Prenj me je gnjavio sa onim kosturima pa sam ipak pristao da odgovorim na to pitanje. Zasto ne bih I na druga? Moje je da odlucim kad cu I na koja pitanja odgovarati.
cernica wrote:
Ako na neke ne odgovorim ne znaci da ih izbjegajem, nego da ih ne smatram vaznim ili ne znam odgovor.
prenj wrote:
Ako je moguce, da nam vise nista ne izbjegajes
Evo, ja covjeku posteno dogovaram, a on misli da ja lazem. Pa hajde ti uspostavi konstruktivan dijalog sa namjerom razumjevanja, a ne nadvladavanja. Ja taman I pomislio, kad ono “ … da nam vise ne izbjegajes”.
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 18:25, edited 1 time in total.
Prenj

Post by Prenj »

cernica wrote:
prenj wrote:
Evo, ja covjeku posteno dogovaram, a on misli da ja lazem. Pa hajde ti uspostavi konstruktivan dijalog sa namjerom razumjevanja, a ne nadvladavanja. Ja taman I pomislio, kad ono “ … da nam vise ne izbjegajes”.
Ovaj put je naglasak bio samo na gramatici :D
wels

Post by wels »

Image
nesvrstan

Post by nesvrstan »

Prenj wrote:
cernica wrote:
prenj wrote:
Ovaj put je naglasak bio samo na gramatici :D
Vi me stvarno ljutite. Zar ne vidite da se radi o nekome ko ima "znatno manje od 18 godina" ili je neki totalni analfabeta. Osim ako vam nije cilj okrivanje karaktera ucesnika na ovom forumu?!
Na Visocici se ocigledno nema sta otkrivati, odnosno ima svega osim piramida.
Zasto trosite vrijeme na ove budaletine, hajmo, ko sto smo se dogovorili, fokusirati ovaj web i ostale akcije izvan ovog foruma. Ovdje se vise nema sta novo reci.
cernica

Post by cernica »

ludost wrote:
do sad jos nismo niti jednog odgovora culi. osim onog "nacemo te mi".
Kako bolan nisi cuo odgovora?! Pa napisao sam jedan citav tom objasnjenja od svih mogucih pitanja… I jos povrh toga.

A sto se tice “nacemo te mi” se odnosilo na Rudolfa Bosnjaka (I to u licno, a ne u ime Fondacije), covjeka koji falsifikuje tudja pisma, laze I podmece (sam je I priznao). Mrzim lopove I prevarante. Podignu mi kiselinu u stomaku.

Naravno, takve kao sto si ti, zagovornici “teorije Brdo”, nemam potrebu “traziti” jer vi samo imate drugo misljenje I to je u redu s moje strane. :) Zato, dzaba vam je podmecanje za nesto na sta nisam ni mislio. :P
Locked