Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
insomnia78

#2976 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

_BataZiv_0809 wrote:Jok eto zovu nas jer smo sexy
Pa kad ti je jedina sansa da dodjes raditi onda ti ine preostaje puno izbora
JanuaryJones

#2977 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by JanuaryJones »

muha_sa wrote:baš me interesuju komentari forumaša sa ove teme :D

https://avaz.ba/vijesti/bih/445998/info ... o-frizeraj

POVRATAK Mirsad Busuladžić vratio se u domovinu i započeo biznis

Informatičar ostavio američki san pa u Brčkom otvorio frizeraj

Radio za softversku kompaniju na poslovima održavanja podataka u najvećoj svjetskoj banci

U jeku odlaska hiljada mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine u zapadne zemlje u bijegu od neimaštine i potrazi za boljim životom, ima i onih mladih ljudi koji svoju budućnost vide baš ovdje. Jedan od onih koji ide suprotnim smjerom je Brčak Mirsad Busuladžić, koji se nakon više od dvije decenije boravka i rada u Sjedinjenim Američkim Državama vratio u svoj rodni grad i započeo privatni biznis. On je 1992., u svojoj desetoj godini, napustio Brčko i s roditeljima otišao u SAD. Tamo je, kako kaže, počeo raditi već u 14. godini. Okušao se u mnogim zanimanjima, da bi na kraju završio fakultet i počeo raditi za jednu softversku kompaniju na poslovima održavanja podataka u najvećoj svjetskoj banci.

Uspješan život

- Iako sam vrlo mlad napustio svoju zemlju, nikad nisam gubio želju da se vratim u BiH. Tokom vremena u Americi, u podsvijesti mi je bio povratak - kazao nam je Busuladžić.

Na pitanje je li postojao neki drugi motiv za odlazak iz zemlje koja je životni san mnogih koji traže sreću negdje drugdje, odgovorio je da nije, da je imao uspješan život i da se na kraju, jednostavno, odlučio na povratak.

- Samo sam otišao do šefa, predao ključeve kancelarije i rekao da dajem otkaz i da se vraćam kući, u svoj grad – kaže mladi Brčak.

Mada je diplomirani informatičar, a to je zanimanje dosta traženo na tržištu rada, Mirsad je odlučio otvoriti frizerski salon, jer mu je šišanje kroz cijeli život bilo hobi.

- Želio sam da posao radim prvenstveno iz ljubavi, a potom ide neka finansijska dobit – objašnjava.

Biti uporan

Poredeći život u Americi i Bosni, kaže da i ovdje, kao i u Americi, ako želiš uspjeti u karijeri, moraš biti uporan, pošteno i disciplinirano raditi.

- Država mora osigurati fer i konkurentsko tržište, ali da se mora raditi. Mnogi misle da je dobar život u Americi zagarantiran, ali tamo nema uspjeha ako ne radite na dva-tri posla istovremeno, a toga ovdje nema. Svi nekako gledaju da imaju po nekoliko pauza za kafu i cigaru i da se provuku kroz posao do četiri sata, i onda kući. Tamo gdje sam radio ne drami se zbog prekovremenog ostanka na poslu i sasvim je normalno raditi po deset sati dnevno. Čudi me i odnos naših privatnika prema svojim uposlenicima, koji očekuju od njih rad i odanost, a niti su ih uredno prijavili, nisu im dali plate kako zaslužuju, niti ulažu u njihovo obrazovanje. Takva firma nikad neće uspjeti niti opstati - zaključuje Busuladžić.

Dvostruka nepravda

- Pa kako će država uspjeti ako ne prijavljujemo radnike i ne punimo budžet. Mi sami sebe skraćujemo pa se pitamo zašto nemamo neke stvari. Da svi uplaćujemo, imali bismo daleko više potencijala da napredujemo. To je dvostruka nepravda, i prema državi i prema narodu – kaže Busuladžić.
Američki san je sve osim toga. Teško da je stekao ikakvu nekretninu za svog boravka u Americi a u Brčkom sigurno ima nešto od roditelja. Sa početnim kapitalom i nekakvom nekretninom i ja bih se “vratila u Njemačku” :D
ExNihilo

#2978 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by ExNihilo »

Je l' ti otišao onaj jaranika u Njemačku?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2979 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by _BataZiv_0809 »

ExNihilo wrote:
Je l' ti otišao onaj jaranika u Njemačku?
Nije (jos :? ). Nismo odavno na tu temu pricali, znam da je sad nekad polagao taj neki zavrsni test za jezik... :roll:
melac

#2980 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by melac »

Radio za softversku kompaniju na poslovima održavanja podataka u najvećoj svjetskoj banci

U jeku odlaska hiljada mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine u zapadne zemlje u bijegu od neimaštine i potrazi za boljim životom, ima i onih mladih ljudi koji svoju budućnost vide baš ovdje. Jedan od onih koji ide suprotnim smjerom je Brčak Mirsad Busuladžić, koji se nakon više od dvije decenije boravka i rada u Sjedinjenim Američkim Državama vratio u svoj rodni grad i započeo privatni biznis. On je 1992., u svojoj desetoj godini, napustio Brčko i s roditeljima otišao u SAD. Tamo je, kako kaže, počeo raditi već u 14. godini. Okušao se u mnogim zanimanjima, da bi na kraju završio fakultet i počeo raditi za jednu softversku kompaniju na poslovima održavanja podataka u najvećoj svjetskoj banci.

Uspješan život

- Iako sam vrlo mlad napustio svoju zemlju, nikad nisam gubio želju da se vratim u BiH. Tokom vremena u Americi, u podsvijesti mi je bio povratak - kazao nam je Busuladžić.

Na pitanje je li postojao neki drugi motiv za odlazak iz zemlje koja je životni san mnogih koji traže sreću negdje drugdje, odgovorio je da nije, da je imao uspješan život i da se na kraju, jednostavno, odlučio na povratak.

- Samo sam otišao do šefa, predao ključeve kancelarije i rekao da dajem otkaz i da se vraćam kući, u svoj grad – kaže mladi Brčak.

Mada je diplomirani informatičar, a to je zanimanje dosta traženo na tržištu rada, Mirsad je odlučio otvoriti frizerski salon, jer mu je šišanje kroz cijeli život bilo hobi.

- Želio sam da posao radim prvenstveno iz ljubavi, a potom ide neka finansijska dobit – objašnjava.

Biti uporan

Poredeći život u Americi i Bosni, kaže da i ovdje, kao i u Americi, ako želiš uspjeti u karijeri, moraš biti uporan, pošteno i disciplinirano raditi.

- Država mora osigurati fer i konkurentsko tržište, ali da se mora raditi. Mnogi misle da je dobar život u Americi zagarantiran, ali tamo nema uspjeha ako ne radite na dva-tri posla istovremeno, a toga ovdje nema. Svi nekako gledaju da imaju po nekoliko pauza za kafu i cigaru i da se provuku kroz posao do četiri sata, i onda kući. Tamo gdje sam radio ne drami se zbog prekovremenog ostanka na poslu i sasvim je normalno raditi po deset sati dnevno. Čudi me i odnos naših privatnika prema svojim uposlenicima, koji očekuju od njih rad i odanost, a niti su ih uredno prijavili, nisu im dali plate kako zaslužuju, niti ulažu u njihovo obrazovanje. Takva firma nikad neće uspjeti niti opstati - zaključuje Busuladžić.

Dvostruka nepravda

- Pa kako će država uspjeti ako ne prijavljujemo radnike i ne punimo budžet. Mi sami sebe skraćujemo pa se pitamo zašto nemamo neke stvari. Da svi uplaćujemo, imali bismo daleko više potencijala da napredujemo. To je dvostruka nepravda, i prema državi i prema narodu – kaže Busuladžić.
Ja mu čestitam na volji i motivaciji. A to je presudno za zivot, u danasnjem vremenu olaksanog kretanja, na nekom mjestu, MOTIVACIJA. Nadam se da je nece brzo izgubiti, a zanat mu je super, ja se ne bih libio danas zanata ni sekunde. Isto je vaznu reci da on ima uvijek back up opciju povratka u Čemeriku, tamo ima i mrežu poznanstava i svega i lakše mu se uklopiti. Ali i pored toga super je momak, pozitivan, uhvatio se posla i deri.

Ja imam dva suprotna iskustva od ovoga. Prvo iskustvo amerikanka ( nikakve veze s BiH nema ) došla kao studentska razmjena i zaljubila se i ostala ovdje, i super to bilo, samo Bosna, nista Amerika i sl. i trajalo to tako 5-6 godina ne znam ni sam, ali kako s poslom, čas ima, čas nema, krpi kraj s krajem, imaju tu njegovi roditelji kucu zivjeli kod njih, pa su mogli nekako da imaju smjestaj, hranu i grijanje. No prije 4 godine se pokupili i otisli u Ameriku, i ne vracaju se.
Primjer 2. djevojka s razrađenim biznisom došla u Bosnu ( roditelji joj odavde isto otišla s 10 godina u Čemeriku 92e ) želja je vukla, i ista capri kao i gore kao jebes Ameriku ovdje se zivi i sl., ovdje osnovala firmu i radila za Ameriku, nasla muza, ozenili se, dvoje djece, kucu kupili i sve, i zivjeli su ovdje 10 godina, on imao isto biznis i posao. No prije 2 godine se odselili za Čemeriku, a kao osnovni razlog je što je njoj za poslovanje firme ovdje pune teze i skuplje vec u Americi, što je smaraju nasi iz birokracije i sl. sto moras nositi toalet papir kad odes doktoru i sl. I sad se snasli u Čemericu, super im. Ovo sto ova dva slucaja veže jeste sto su imali back up varijantu, i znanje, i jezika i trzista, a i radili su u Americij i njima se jednostavno uklopiti ponovo. Eto tako je to vidim, ne znaci da sam nesto pametno rekao, samo prenio kako ja vidim ovaj tekst.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2981 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by japin_mutapi »

znam i ja jednog iz amerike
pravio sranja pa ga protjerali
Bluemore

#2982 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bluemore »

Sta je cekao toliko dugo da se vrati :?
Kad je oduvijek patio za povratkom
Eto bar je to rijesio
I ako neko sad kaze da se Nema posla u brckom Eto vam primjera Kako on ima :sax:
HAVANA

#2983 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Uspješan život

Biti uporan

Dvostruka nepravda

Svako ima svoje... Svaka njemu cast. Cudio se meni drugar sta ima tu da mi smeta ...

A zar ne bi bilo ljepse sad
misliti na vinograd
u ljubavi biti s njim
kao dragom diciti se njime
cuvati ga zime

Al' izgleda da mnogi zele imat' kola
snazan motor iz Japana
mjesto licne karte kolor televizor
ostaviti zivot, gledat' ga u retrovizor
2x

A zasto ne bit' obican
i voljet' male stvari
zasto svako mora biti glavni
sta to lijepo ima obraz
zakrpljen sa flekom
zasto sa tugom gledam za covjekom...https://youtu.be/Behl0fsX0dQ
Seyfo

#2984 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Seyfo »

Ovakvi sa dobrim namjerama cesto u BiH budu kao janje u coporu vukova. Pa prezive ili se vrate. Sa srecom mu u svakom slucaju.
moonca

#2985 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

Vratio se jeste, ocigledno.

:wink: Sve ostalo je,reklama za sisanje.
HAVANA

#2986 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Pa sad,da se informaticar ovako reklamira za jebeno sisanje, ne znam bas. :D Radio je,siso nije. https://www.linkedin.com/in/mirsad-busuladzic-a6b47b43 A ako mu se sisa,nek sisa ,sretno mu bilo.Uvijek malo zavidim ljudima koji rade ono sto vole.Jako tesko u ovim vremenima.I ne znam sta se ljudi toliko ibrete, ja znam sigurno 20 slicnih prica prijatelja u sarajevu.Znam i 4 price koje su zavrsile ponovnim odlaskom.Svega ima,i nek ima.Sta bi da smo svi isti.Dosadno.
muha_sa

#2987 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

HAVANAAAAAAAAAAAAAAAAAA :D

obeco si me vodit u Amsterdam :D kad cemo :? :D

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/102 ... ajevo.html

PRIČA ZA VIKEND / DARIO DŽAMONJA: „Pravim se tvrd i hrabar, mada mi srce tuče kao u kunića“; Daco na povratku u Sarajevo...

Sa istim ponosom i sigurnošću s kakvim sam izvadio svoje "ljiljane" na čikaškom aerodromu to radim i u Amsterdamu

Evo me, opet, u Crownpointu, Indiana. Prije sedam dana sam stigao iz Dodgevilla, Wisconsin: moja američka žena mi nije dopustila ni da se oprostim, da poljubim svoju kćerku Vesnu. "Tebi je preče tvoje Sarajevo od vlastite kćerke...", kaže ona, a ja joj šutnjom odgovaram da mi je sve preče od nje, a ne od moje kćerke.

Moja bosanska žena me vodi na autobus; u toku vožnje joj kažem: "Ja sam, Dijana, napravio dvije greške u životu - prva je bila kad sam tebe oženio, a druga kad sam se rastavio od tebe." Ona mi šutnjom odgovara: "Daj, bogati, ne seri."

Na aerodrom, u Chicago, vozi me moj gazda Nick (protekle nedjelje smo popili toliko da bi to bilo teško i preplivati), jer hoće da bude siguran da sam se ukrcao na avion, sa "one-way" kartom. Kao što to već biva u životu, razmjenjujemo adrese na koje nikad nećemo pisati i telefonske brojeve koje nikada nećemo nazvati. Plače moj prijatelj Branko, plače Marija, njegova žena, a ja se pravim tvrd i hrabar, mada mi srce tuče kao u kunića... Na šalteru predajem svoj "ljiljan-pasoš", a koka ga zagleda, pa zove kolegicu: "Vildana, there is someone from Bosnia, too." Rukujem se s Vildanom, koja je Sarajka, koja mi želi sretan put i ja sve to tumačim dobrim znakom.

Kompanija s kojom letim je Kuwait Airlines. K'o zadnja budala, pitam stjuardesu da mi donese pivo, a ona kaže da je alkohol zabranjen na avionu, što opet tumačim dobrim znakom, jer valja mi se istrijezniti, izbistriti, očistiti, provesti par dana s majkom u Amsterdamu, isplakati sve suze koje me guše, udahnuti duboko i krenuti dalje...

Pored mene sjedi simpatičan Crnac, Jake, kojem je to prvi put da putuje u Evropu; ja blebećem k'o baba - Amsterdam je čudo: od jeftine pive do jeftine marihuane, od najbolje hrane do najbolje pičke, od Rembrantovog trga do Crvenog kvarta, od Carskog muzeja do Van Gogove galerije; dajem mu savjet gdje da nađe najbolje i najjeftinije prenoćište - na brodovima koji su usidreni, a koji, preko noći, isplovljavaju u medjunarodne vode, pa tako izbjegavaju plaćanje takse državi i gradu... Trućam, trućam, a i ne primjećujem da je Jake stavio slušalice na uši i da vozi nekakav stupidni film na mini-televizoru ugradjenom u sjedište ispred. Ali, jebe se meni: ja nastavljam, jer ne pričam ja to njemu, već da sakrijem strah, da se operem od osjećaja krivice, jer, ipak, ja sam svoje dvoje djece ostavio TAMO i možda ih više nikad neću vidjeti...

Sa istim ponosom i sigurnošću s kakvim sam izvadio svoje "ljiljane" na čikaškom aerodromu to radim i u Amsterdamu, ali ovaj put nema ni Vildane ni nikoga da mi zažele sretan put, a kamoli sretan dolazak. Ima samo da me dvojica policajaca s heklerima odvajaju u stranu, pitaju me koliko imam para, traže mi američke dokumente (koje pokazujem), pitaju me da li govorim engleski (na šta mi dođe da im kažem: "Jok, vi govorite!"), sva potrebna i nepotrebna pitanja:

"Moja majka, koja je holandska državljanka, koja živi već trideset godina u Amsterdamu, čeka me na Terminalu..."

"Jeste li znali da vam treba viza za Holandiju?"

"Ovo mi je petnaesti put da sam u Holandiji - do sada mi nije trebala, a vjerujem da bih bio i morao biti upozoren od američke turističke agencije, koja mi je prodala karte za ovaj let, da je to neophodno..."

Dopuste pederi mojoj majci da me vidi na pola sata prije nego što će me zatvoriti (uzeti mi pasoš i avionske karte) u neku vrstu bajbokane, objasniti mi da sam ja neželjena osoba, da sam šupak i smrad, da je njima pun kurac ovakvih kakav sam ja, da mi ne bi uzeli ni oraha iz ruke, da im se čak gadi da me i svojim električnim pendrecima dodirnu... Ja kažem: "De, sreće ti, skrati to! Znam ja bolje od vas da sam Bosanac."

evo i nastavak :D

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/100 ... oklon.html

Code: Select all

"Ti skontaj. Tvoje Sarajevo se promijenilo." Eto ga jebi, ja sam stigao u svoj grad. 

Ja znam da će se svakom normalnom čitaocu ovo "svojatanje" grada ogaditi ali, ako mogu da se izvinim i da ispravim sve što sam napisao, samo kažem: 

"Sarajevo jeste moj najdraži rođendanski poklon." 
HAVANA

#2988 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Ih,imam ja to sve uredno slozeno na polici... :-D A amsterdam,bas bi nam fino bilo.Volim taj grad.Zar sam ti obeco? :lol:
muha_sa

#2989 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:Ih,imam ja to sve uredno slozeno na polici... :-D A amsterdam,bas bi nam fino bilo.Volim taj grad.Zar sam ti obeco? :lol:
popij terapiju--bilobil :lol:

jašta vec obecAo :D
Ramzess Veliki

#2990 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Ramzess Veliki »

Vrlo vazno sto je neko NAPUSTIO AMERICKI SAN.
Kakav san kakvi klinci palci, da je napustio norvesku, Dansku, Svedsku pa hajde, ali Ameriku, pa odatle amerikanci bjeze.
Jaran mi je bio u americi deset godina, vratio se I krpio se radije nego sto bi se vratio. drugi ganjao ameriku, tamo mu rodbina, ovaj ga odgovarao, ne, hoce on da proba rekli mu da je tamo freedom. Otisao I poslije dvadeset dana se izvinjavao ovome sto je sumnjao I iskoristi papire I zdusi za australiju.

A ovdje sve vise vidjam njemaca, bjeze kako kazu od lude zene iz vlade koja ih odra porezima.
HAVANA

#2991 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Snovi su razliciti,bitno ih je ispuniti.Bilo to u michigenu ili kladnju,nebitno.Pogotovo je nebitno to sta neko drugi misli o tome.
uglavnomja

#2992 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by uglavnomja »

moonca wrote:

Vratio se jeste, ocigledno.

:wink: Sve ostalo je,reklama za sisanje.

:thumbup:
Ramzess Veliki

#2993 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Ramzess Veliki »

HAVANA wrote:Snovi su razliciti,bitno ih je ispuniti.Bilo to u michigenu ili kladnju,nebitno.Pogotovo je nebitno to sta neko drugi misli o tome.
Apsolutno. Zavisi sta je nekome san. To moze biti mala vikendica na Jablanickom, nekome je to Rusija, Thailand, I neka je svakome sa srecom gdje god nasao taj san.
HAVANA

#2994 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Ramzess Veliki wrote:
HAVANA wrote:Snovi su razliciti,bitno ih je ispuniti.Bilo to u michigenu ili kladnju,nebitno.Pogotovo je nebitno to sta neko drugi misli o tome.
Apsolutno. Zavisi sta je nekome san. To moze biti mala vikendica na Jablanickom, nekome je to Rusija, Thailand, I neka je svakome sa srecom gdje god nasao taj san.
Sa ove teme odoh nekako opet na dragog sobica...i procitah komentar na pjesmu koji prilicno dobro oslikava besmisao raspravljanja o ovim temama obzirom na to u kakvom smo vremenu odrastali...A moze i muhin post sa dzamonjom ovde...Kaze:U tadasnje vreme bilo je cool da budes boem,lutalica,iscepane farmerke,gitara, da se ima nesto u tintari.Sad pustite Rastu i cucete Ferari,Armani,Guci sinuse mi luci i slicne gluposti...Svako neka ganja svoje snove i svoj cilj.Ja sam svoje ispunio,jos jedno 20%...Da nije djece i prije bi,zbog njih radim jos sto ne volim...

Divi nedeljka i rastimanih gitara,al libo ih taki :lol:

A zar nije stos...
Zivot stalno mijenja lak
najgori sam njegov djak
malo spavam, pjesme pisem
cure ganjam jedva disem

Kazu da sam cudan soj
ne valja, Sobicu, bit heroj
treba biti lukav, biti lijep
kad je gadno podvit rep
podvit rep, podvit rep

A zar nije stos zivotu razbit nos
da osjeti on, tvoj djon
tvoj djon, tvoj djon

da osjeti on kako boli djon
tvoj djon, tvoj djon
djona djon, djona djon

Zivot stalno mijenja lak
najludji sam njegov djak
nikad ne znam sta mi sprema
pravim cirkus od vremena

A svijet pjeva, pusti fer
muti, lazi, pravi ime
budi car i milioner, smijem se i vicem
ostavi me, ostavi me, ostavi me

Ramzess Veliki

#2995 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Ramzess Veliki »

HAVANA wrote:Sa ove teme odoh nekako opet na dragog sobica...i procitah komentar na pjesmu koji prilicno dobro oslikava besmisao raspravljanja o ovim temama obzirom na to u kakvom smo vremenu odrastali...A moze i muhin post sa dzamonjom ovde...Kaze:U tadasnje vreme bilo je cool da budes boem,lutalica,iscepane farmerke,gitara, da se ima nesto u tintari.Sad pustite Rastu i cucete Ferari,Armani,Guci sinuse mi luci i slicne gluposti...Svako neka ganja svoje snove i svoj cilj.Ja sam svoje ispunio,jos jedno 20%...Da nije djece i prije bi,zbog njih radim jos sto ne volim…

Definitivno preduboka I jedna od meni najdrazih njegovih pjesama. :thumbup:
uglavnomja

#2996 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by uglavnomja »

za miladina :thumbup: :kakoste:

moja najdraza

a sto se tice ovog momka :-?

on je otisao sa 10 godina, tesko se icega moze sjecati, drugova nema, rodbina koju je vidjao ponekad, urijetko ... malo ko je dolazio iz usa svake godine, nije to austrija ...
odrastao, skolovao se ... tamo
nikakve veze on nema sa nostalgijom, osim prica drugih ljudi
znaci gola iluzija

e, sad zasto se vratio - ima nekoliko varijanti, da ne nagadjam, ali frizeraj :lol: :lol:
pa sto nije u usa otvorio radnju? zavrsio akademiju za hairstylist ... nego informatiku

ako ima neko od amerikanaca da potvrdi ili kaze da je izmisljotina: da li je istina da se nakon 15-ak godina staza u usa dobija neka mala penzijica? mala za usa, pristojna za balkan.
muha_sa

#2997 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

uglavnomja wrote:za miladina :thumbup: :kakoste:

moja najdraza

on je otisao sa 10 godina, tesko se icega moze sjecati, drugova nema, rodbina koju je vidjao ponekad, urijetko ... malo ko je dolazio iz usa svake godine, nije to austrija ...
znaci gola iluzija

e, sad zasto se vratio - ima nekoliko varijanti, da ne nagadjam, ali frizeraj :lol: :lol:
pa sto nije u usa otvorio radnju? zavrsio akademiju za hairstylist ... nego informatiku

ako ima neko od amerikanaca da potvrdi ili kaze da je izmisljotina: da li je istina da se nakon 15-ak godina staza u usa dobija neka mala penzijica? mala za usa, pristojna za balkan.
koja si ti raskopuša :lol: :lol:
HAVANA

#2998 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

uglavnomja wrote:za miladina :thumbup: :kakoste:

moja najdraza

znaci gola iluzija

Pa eto naprimjer ko je otvorio onaj mali w market u papagajci i od cega je krenuo...u 8m2...On nije imao ni 10 godina.Gdje je odrastao ,sta je zavrsio u francuskoj i kako i zasto se vratio...On zna zasto.Sretno mu bilo.Vec mu je sretno,u par godina dosao je do free shopa u bazi butmir...Nit kakvih para startnih,nit veza...Ideja,jezik,znanje,muda... :-D
uglavnomja

#2999 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by uglavnomja »

ne mogu da pohvatam konce hronoloski, kad se to desavalo, kakvih 10 godina ...

free shopovi po bazama su bili aktuelni jos par godina poslije rata

u svakom slucaju francuski jezik i francuski vojnici u neregularna vremena su nesto sasvim drugo

znaci neki nas lik je nabavljao leviske iz sandzaka za px-ove :lol: :lol:
dobre tole, bolje od originala :oops:
HAVANA

#3000 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Kakvog rata,o sadasnjem vremenu pricam.Kakvi francuzi,on zivio u francuskoj,studirao,radio...i vratio se prije par godina.Nije imao ni 10 godina kad je otisao iz bih. W market je zatvorio,radi i dalje online ja mislim a zavalio se u kredit i preuzeo shop u bazi...
Post Reply