daddy-kool wrote: ↑16/12/2019 14:31
Novak20 wrote: ↑16/12/2019 14:29
KatarinaKosaca wrote: ↑16/12/2019 14:24
Kakvo, ba, šukanje Hrvatima. Da Čović nije Dodikova pudlica,. Sluga kod ljubi u ruku i služi rastakanju BIH,. ne bi Komšić imao toliko glasova. Ovako je svatko. Ko voli. BIH glasao Komšića. Glasali bismo i sovu koja će spriječiti čerupanje BIH.
Pa što niste glasali 2014. za Popovića Antu, kandidata za člana Predsjedništva iz DF ?
Dotični je imao cca 7.200 glasova.
To ti je dokaz da nije šukanje, jer da je jeste šukanje glasali bi i za Antu, nego je u pitanju Komšićeva popularnost kao patriote.
Veliku ulogu za razliku od 2014. je igralo što je se Dodik ovaj put kandidovao za člana predsjedništva gdje su i ptice na grani znale da će uz svu mašineriju 99% pobjediti, da su Ivanić ili Cvijanovićka bili sigurni pobjednici i da smo za bošnjačkog člana imali nekog pro-bosanskog mangupa (Bećirović je samo mlađa verzija naivnog izgubljenog Džaferovića a Radončić je možda neka daleka definicija mangupa ali sigurno nije pro-bosanski) ne bi bila tolika borba da Komšić pobjedi.
Moj prvi izbor je bio Mirsad Hadžikadić međutim kada je počeo onda plakati na TV debati kako TV kuća pravi razliku među kandidatima i prave 2 debate pao je u mojim očima skroz jer ako dobije napad radi toga kako će se uhvatiti u koštac sa 500 većih problema ove države?
Lijevo i građanski orijentisane stranke su ovaj put isto bile žestok promašaj jer kada je Dodik najavio kandidaturu, umjesto da krenu sa nekim dugoročnim planom oni su radili ono šta najbolje naša ljevica radi: kukanje i patetika "Kako će nakon kandidature se Dodik pogledati u ogledalo i reći da se kandiduje za predsjednika države koju ne priznaje bla bla bla"
Tako je meni imalo samo smisla da glasam za Komšića, kakva mržnja prema Hrvatima ili bilo kome? Ako išta bar neću gledati ona 2 međeda kako se sastaju sa Lajčakom, Kolindom, Vučićem svake 2 hefte i antibosanskim izjavama u ionako napetoj situaciji, onda bolje slušati svake 2 hefte "Ma hajte molim vas"
And who the fuck is Ante Popović?