dale cooper wrote:. Bez obzira koliko Senidah slušala američkog r'n'b-a sama njena vokalna
izvedba mnogo više vuče na prepoznatljivi štih ovdašnjih turbo folk diva.
Misljenje?
Moderator: _BataZiv_0809
dale cooper wrote:. Bez obzira koliko Senidah slušala američkog r'n'b-a sama njena vokalna
Nisam rekao da ne zna ili da ne može drugačije da pjeva, ali je izabrala drugačiji stil u svojim solo pjesmama i ovoj kolaboraciji sa_BataZiv_0809 wrote:dale cooper wrote:. Bez obzira koliko Senidah slušala američkog r'n'b-a sama njena vokalna
Misljenje?
U cisto umjetnickom smislu, ova dvojica orangutana joj cine medvjedju uslugu.U komercijalnom ima stope da im ljubi. Jer oni su trenutno in i to ce trajati jos neko vrijeme.dale cooper wrote: Nisam rekao da ne zna ili da ne može drugačije da pjeva, ali je izabrala drugačiji stil u svojim solo pjesmama i ovoj kolaboraciji sa
Jalom & Bubom, vjerovatno iz komercijalnih razloga.
A bilo bi i smiješno da je Wicked Game otpjevala sa folkerskim trilerima.
John Cleese wrote:Ma odvratanannoy wrote:I meni je takav stil pjevanja izrazito neslusljiv i odbojan.
A odvratni su i "aranzmani" i melodijske dijareje koje stvaraju ti zvucni zagadjivaci.
Jeziv neukus. Stasno.
U sriduzomri wrote:Da, ali to ne znači da je inferiorno r'n'b-ju. Ko što meksički grah sa čilijem sam po sebi nije bolji ili lošiji od graha sa suhim mesom; jednostavno je drugačiji.dale cooper wrote:Da, ali tu se upravo i razilazi i dobija drugačiji feel od američkog r'n'b-a.zomri wrote:IMHO taj trilerski način pjevanja je upravo ono što je vrijedno i unikatno u ovoj muzici.
Sve je nekako dječije i ciljano za dječurliju od tekstova, koji su blago rečeno smiješni pa do cijelog fejkerskog imidža, nešto šatro kriminalci, utoke, pljačke a što reče Havana ubio me Bog ako su pez iz piljare hapnuli ikad, fol nešto ghetto, kakav ba geto u BiH a posebno u Vogošći. Znači sve su prekopirali od crnaca, gori od Begovića.BadBoy wrote:
Osim tvog ličnog ukusa, možeš li objektivno reći zašto su to "dječije pjesmice"? Sve što kažeš u tom kontekstu, ja ću ti naći u bilo kojem drugom žanru/pjesmi.
To i govorim. Ne mogu zamisliti zrelu, odraslu osobu koja je ambijent noćnih klubova zamjenila kafanom i kućnom atmosferom da ovo gotivi._BataZiv_0809 wrote:
Brate ja ne znam koliko je tebi godina, ali evidentno je da ne izlazis odavno u klubove. Znaci kad smo vani, pijemo, nazdravljamo, šmekamo trebe, bitno je da u pozadini roka nešto brzo i cathcy. To svrha ove muzike, pijemo i zabavljamo se. Ne treba u njoj traziti zivotne istine, niti su joj idejni tvorci imali tu namjeru.
Ja sinoc vala kombinovo svega, malo klub, pa do old school kafane sa Titovim slikama i sazovima na zidu na rakijicu, pa opet u klub i tako dalje. Samo ne biti iskljuciv, sve je to dobro.Point. wrote: To i govorim. Ne mogu zamisliti zrelu, odraslu osobu koja je ambijent noćnih klubova zamjenila kafanom i kućnom atmosferom da ovo gotivi.
Odlične su._BataZiv_0809 wrote:dale cooper wrote:. Bez obzira koliko Senidah slušala američkog r'n'b-a sama njena vokalna
Misljenje?
Nemam pojma, neka SlovenkaEdin H. wrote:
Odlične su.
Ko je djevojka na klavijaturama?
Vencaslo_BataZiv_0809 wrote:Nemam pojma, neka SlovenkaEdin H. wrote:
Odlične su.
Mišljenja sam da su nagrdile pjesmu dovoljno da dobiju po 40 godina zabrane otvaranja usta_BataZiv_0809 wrote:dale cooper wrote:. Bez obzira koliko Senidah slušala američkog r'n'b-a sama njena vokalna
Misljenje?
Umjetničke slobode nula bodova?alipasijaner wrote: Mišljenja sam da su nagrdile pjesmu dovoljno da dobiju po 40 godina zabrane otvaranja usta
Švaba: Keva ti je Hrvatica? Dijabola: Ma jok Slovenka. Švaba: Aha, je li istina da se Slovenke satiru od qrtzaEdin H. wrote:
Vencaslo![]()
Dobra je, ali je Senidad jača pjevačica - naša Amy Whitehouse
HAVANA u panici
Upravo je taj nacin pjevanja ono sto mi izaziva mucninu.dale cooper wrote:Da, ali tu se upravo i razilazi i dobija drugačiji feel od američkog r'n'b-a.zomri wrote:IMHO taj trilerski način pjevanja je upravo ono što je vrijedno i unikatno u ovoj muzici.
Jako lose.Pogresno,na silu,mnogo fuulaaa...Nagrdile pjesmu.Ako je vec profesionalac.Ne pricamo o hobiju.Znam obicnih cura sto ce izaci na binu i ovo puno bolje otpjevati.Al da ne serem,kome valja nek slusa.Edin H. wrote:Odlične su._BataZiv_0809 wrote:dale cooper wrote:. Bez obzira koliko Senidah slušala američkog r'n'b-a sama njena vokalna
Misljenje?
Bavi se svojim poslom, ne trpaj se gdje nemas blage veze. Bar si to mogao naucit za svojih 50 godina.HAVANA wrote: Jako lose.Pogresno,na silu,mnogo fuulaaa...Nagrdile pjesmu.Ako je vec profesionalac.Ne pricamo o hobiju.Znam obicnih cura sto ce izaci na binu i ovo puno bolje otpjevati.Al da ne serem,kome valja nek slusa.
Ok.Izvini.Ti si taj koji zna,pjevas,sviras nesto? Pojasni sta je ovde dobro? Trebam li ti objasnjavati gdje su fule?cassius wrote:Bavi se svojim poslom, ne trpaj se gdje nemas blage veze. Bar si to mogao naucit za svojih 50 godina.HAVANA wrote: Jako lose.Pogresno,na silu,mnogo fuulaaa...Nagrdile pjesmu.Ako je vec profesionalac.Ne pricamo o hobiju.Znam obicnih cura sto ce izaci na binu i ovo puno bolje otpjevati.Al da ne serem,kome valja nek slusa.
auuuhhh mala falsa a ova mifla nema kuveta izvuc... lose, jedva izdrazaH kraj... mala previsoko pjeva i zaflasira a ova milfa duboko i promuklo pa jedna ispadne iz tonaliteta a druga nemre izvuc visoko odma joj grlo presahne... zaista los odabir pjesme i nisu za dueta..._BataZiv_0809 wrote:dale cooper wrote:. Bez obzira koliko Senidah slušala američkog r'n'b-a sama njena vokalna
Misljenje?
Jos uvijek prvi u trendingu u nabrojanim zemljama gore. A iza njih Luna Djo.MTV wrote:Kamikaza
Jala Brat x Buba Corelli x Senidah
A sada
#1 u trendingu:
BiH, Hrvatska, Crna Gora, Slovenija, Srbija, Austria, Sjeverna Makedonija
.
Eki trending.MTV wrote:Jos uvijek prvi u trendingu u nabrojanim zemljama gore. A iza njih Luna Djo.MTV wrote:Kamikaza
Jala Brat x Buba Corelli x Senidah
A sada
#1 u trendingu:
BiH, Hrvatska, Crna Gora, Slovenija, Srbija, Austria, Sjeverna Makedonija
.
Ajmo hejteri, pardnom vrhunski muzicki struĆnjaci, tri cetiri sad, opletite!!!
Dok ti isti hejteri nisu ni prvi u svojoj mahali.
Zavist sta ces.