Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2976 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by _BataZiv_0809 »

Bloo wrote:
Idemedosumom wrote:Znači protivnici ovdje se mogu podijeliti u 2 skupine, oni koji ismijavaju Hadžikadića i koji ne vjeruju da može i 10k glasova skupiti, i oni crveni koji kmeče jer se pribojavaju da bi Hadžikadić mogao oteti mnogo glasova SDP-u i tako pogurati SDA. Cool :-D
i treća skupina kojoj je Hadzikadic sasvim ok, ali nas njegovi vatreni buduci glasaci i neiscrpni promoteri nerviraju...
:thumbup:

Glasat cu za njega a ne ulazim na temu da me upravo oni predvodjeni Smrckom iz Sverige ne natjeraju da se predomislim :D
Smrcak15

#2977 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Control panel wrote: Nisi shvatio poentu. Ceric je bio faca, autoritet kod bosnjaka, kad on poruci za koga se glasa to je to.
Kad se on kandidovao bez potpore stranke i glasacke masine propo je ko kauc.
kakava Crna faca, ja kao dzamijski covjek jedva da sam i znao da se kandidirao za predsjednick ustolicu :-)

Ovo sto je Hadzikadic sad, je totalno nova dimenzija, nepoznata za BiH, kako dobija pristalice iz sahata u sahat na FB, koliko samo pozitivnih komentara da je meni to jako neobicno citati da su svi slozni , jer inace kad citas Bh komentare o necemu, oni ce naci da se sprdaju cak i sa lijekom protiv raka.
Smrcak15

#2978 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Jucer predizborni skup u Sarajevu
Image
Control panel

#2979 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Control panel »

Smrcak15 wrote:
Control panel wrote: Super. Hvala. Ovo sam procitao. Tu i tamo pokoja recenica je nova. Sve ostalo, ona krupna i najbaznija potanja su ista kao i sto se zalazu df, ns, sdp, gs, pa i sda, sbb, nip, nb... da ne nabrajam.

Stim sto ce onaj ko pobijedi u parlamentima to moci provoditi ili pkusati jer ce imati parlamentarnu vecinu. A koga bi hadzikadic imao? Nikoga. I kako onda da jednu tacku provede. Nikako.
tvoj problem sa Hadzikadicem da nesmijes pogledati ni jedan njegov video, da ne bi uvidio

pa ovaj Hadzikadic je bolji kandidat nego moj Becirovic...

Stim sto ce onaj ko pobijedi u parlamentima to moci provoditi ili pkusati jer ce imati parlamentarnu vecinu. A koga bi hadzikadic imao? Nikoga. I kako onda da jednu tacku provede. Nikako
Hadzikadic planira koalicije, sa onima koji hoce reforme...njega ne interesuje predsjednicka stolica samo sto je predsjednicka, on sam kaze njemu je predsjednistvo alat za promjene, znaci sredstvo za promjene....

tako ako pobjedi nemoj se cuditi ako bude u koaliciji po nekim pitanjima ili mozda u vecini sa SDP u drugima u koliko su reforme za dobrobit BiH....

On sam kaze na tom videu kratkom gore koje ti nesmijes da pogledas, da ako neko ima dobru iodeju, on ce je podrzati, jer kaze nismo bitni ja i ti kao pojedinci , bitna je BiH.
Zezam te. Gledao sam negove klipove, cak i debate. Opet ti kazem jer sam pragmatican, jer znam kako obo kod nas funkcionise. Da bi nesto pokrenuo moras imati dovoljno ruku. Koalicija sa kim? On sam sa kim. Pa bolan sdp, df, ns i gs se godinama natezu oko zajednickog djelovanja, ujedinjenja, zajednickih lista pa nista. A mozes reci vrlo bliske stranke.
Isto ti je i one stranke koje su izasle iz SDA. To vise niko ne sastavi. O hdz, snsdu, sdsu da ne govorim. On nece moci jednu stranku okupiti oko sebe. Previse je to sujetno, muhanato...
I kako gkasati za njega a nema podrusku po vertikali. Bio bi ikebana. Sto puta je pametnije i korisnije imati zeljka i denisa u predsjednistvu sa sto vecim broje zastupnika nego jednog hadzikadica pa i da je najpametniji na sviketu bez ijednog zastupnika.
Ja_Ja

#2980 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Ja_Ja »

Control panel wrote: Super. Hvala. Ovo sam procitao. Tu i tamo pokoja recenica je nova. Sve ostalo, ona krupna i najbaznija potanja su ista kao i sto se zalazu df, ns, sdp, gs, pa i sda, sbb, nip, nb... da ne nabrajam.

Stim sto ce onaj ko pobijedi u parlamentima to moci provoditi ili pkusati jer ce imati parlamentarnu vecinu. A koga bi hadzikadic imao? Nikoga. I kako onda da jednu tacku provede. Nikako.
E vidis ovaj drugi dio je nesto o cemu si u potpunosti u krivu, i gdje lezi sustina mog neslaganja sa tvojim pisanjem. Mi imamo dokaze iz ovog trenutnog mandata koji ukazuju na potpuno suprotno stanje od onog za koje se ti nadas. Izetbegovic je imao citav klub svoje stranke kao potporu ne samo u drzavnom vec i u federalnom parlamentu i opet niti on niti njegova stranka nisu napravili tj. provodili (mada su pokusali) svoje zamisli. Jedan od apsolutno nepobitnih razloga zasto je to tako bilo jeste nemogucnost Izetbegovica da kreira stabilnu koaliciju ne samo sa strankama van bosnjackog korpusa vec i sa onima koje se deklarisu kao bosnjacke (SBB) ili pro-bosanske (DF). Zasto? Zbog svojih ranijih aferima, i licnih prepucavanja.

E ja tu vidim Hadzikadicevu sansu, da ujedini citav pro-bosanski blok u parlamentu na bazi zajednickih interesa kroz konkretne programe. On je apsolutno jedini kandidat koji ima kapacitet za to. Analiziraj medjustranacke odnose i to ce ti se samo kazati. Nema oraha u dzepu, nije nikom nista duzan, moze da pravi koalicije skim god hoce, i da trazi podrsku gdje god moze da je nadje. Takticki fenomenalna pozicija, kojoj osim njegove pobjede jedino fali jos da se bosnjacki glasovi raspu na sto vise dijelova kako nebi bilo dominantne partije koja misli da moze sve sami i kako bi ih prisilio da rade zajedno na programskim rijesenjima a ne stranackim interesima.
Control panel

#2981 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Control panel »

Ja_Ja wrote: E ja tu vidim Hadzikadicevu sansu, da ujedini citav pro-bosanski blok u parlamentu na bazi zajednickih interesa kroz konkretne programe. On je apsolutno jedini kandidat koji ima kapacitet za to. Analiziraj medjustranacke odnose i to ce ti se samo kazati. Nema oraha u dzepu, nije nikom nista duzan, moze da pravi koalicije skim god hoce, i da trazi podrsku gdje god moze da je nadje. Takticki fenomenalna pozicija, kojoj osim njegove pobjede jedino fali jos da se bosnjacki glasovi raspu na sto vise dijelova kako nebi bilo dominantne partije koja misli da moze sve sami i kako bi ih prisilio da rade zajedno na programskim rijesenjima a ne stranackim interesima.
Sujete su cudo.
Dosadno mii

#2982 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Dosadno mii »

Control panel wrote:
Ja_Ja wrote: E ja tu vidim Hadzikadicevu sansu, da ujedini citav pro-bosanski blok u parlamentu na bazi zajednickih interesa kroz konkretne programe. On je apsolutno jedini kandidat koji ima kapacitet za to. Analiziraj medjustranacke odnose i to ce ti se samo kazati. Nema oraha u dzepu, nije nikom nista duzan, moze da pravi koalicije skim god hoce, i da trazi podrsku gdje god moze da je nadje. Takticki fenomenalna pozicija, kojoj osim njegove pobjede jedino fali jos da se bosnjacki glasovi raspu na sto vise dijelova kako nebi bilo dominantne partije koja misli da moze sve sami i kako bi ih prisilio da rade zajedno na programskim rijesenjima a ne stranackim interesima.
Sujete su cudo.
Što tebi smeta Hadzikadic?
Control panel

#2983 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Control panel »

Dosadno mii wrote:
Control panel wrote:
Sujete su cudo.
Ni najmanje.
Control panel

#2984 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Control panel »

Dosadno mii wrote:
Ni najmanje.
Hajvan

#2985 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Hajvan »

Fol je sto ja SDA i SDP (te svim njihovim derivatima- df, sdp, gs, a-sda, sbb, nip, nb itd) ne vjerujem… svi su oni tu zbog budzeta i nerada uhljebljenog…
a opet, necu da ne glasam… stoga izlazim na glasanje sa parolom:

Smrt uhljebima (SDP i SDA + derivati), sloboda narodu!
Control panel

#2986 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Control panel »

Hajvan wrote:Fol je sto ja SDA i SDP (te svim njihovim derivatima- df, sdp, gs, a-sda, sbb, nip, nb itd) ne vjerujem… svi su oni tu zbog budzeta i nerada uhljebljenog…

Pa i pedja kojivic ti je uhljeb.
Banksy

#2987 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Banksy »

sale07 wrote:Znam da su mu sane ravne nuli, ali ima moj glas, jer mislim da je normalan covjek.
I vjerujem da s velikim brojem glasova ce ohrabriti i druge normalne ljude da se iduce decenije odlucju kandidovati i da se na taj nacin moze otjerati ova pogan kroz nekih 20 godina.
ti si, ono, neki iz elektroprivrede? jel istina da mu je bičakčić sponzor?
Smrcak15

#2988 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Prije predizborne kampanje, isao po kucama da prica sa stanovnistvom, u kakvom su stanju
eh Boze drago hocemo li docekati da Ovako skroman insan bude na predsjednisckoj stolici

da cuje sta mladi imaju da kazu

Ako se pitate zašto nema predizbornih plakata i bilborda od prof. Mirsada Hadžikadića, evo odgovora:
https://www.facebook.com/mladizelemirsa ... M/?fref=nf
Last edited by Smrcak15 on 04/10/2018 16:24, edited 1 time in total.
Hajvan

#2989 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Hajvan »

Control panel wrote:
Hajvan wrote:Fol je sto ja SDA i SDP (te svim njihovim derivatima- df, sdp, gs, a-sda, sbb, nip, nb itd) ne vjerujem… svi su oni tu zbog budzeta i nerada uhljebljenog…

Pa i pedja kojivic ti je uhljeb.

i derivati….
Rimes87

#2990 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Rimes87 »

Zasto kada neko kaze da ce glasati za nezavisnog kandidata odmah krenu teorije zavjere? Ako je osoba sposobna, moze se ona snaci i u ovoj kaljuzi, ima hicme takvih primjera. Prije nego sto sam saznao za Hadzikadica, htio sam glasati za Borisu. Ali, ovaj covjek je mene uvjerio da vrijedi glasati za njega. Mozda neko smatra da je moj glas njemu pucanj u prazno, ali ja znam da cu ciste savjesti i obraza glasati za osobu za koju smatram da je najbolji kandidat. Pa makar i ne pobjedio. Ne pada mi na pamet glas dati Lagumdziji 2.0 ili recimo Komsicu koji je vec imao sansu i napravio nista. O Dzaferovicu kojeg je i hebeni Fahro nabo u debati ne zelim ni da razgovaram. Ono sto ova drzava treba je promjenu i osobu koje mene licno nece biti stid kada me predstavlja u svijetu. Po mom misljenju, to je Hazdikadic. U svakom slucaju, glasali za njega ili ne, ja bih svakoga ponosob zamolio da glasaju. Nije bitno za koga, vas glas je glas manje za manipulacije. Uostalom, doticni gospodin je to isto rekao - glasajte, nemojte dopustiti da vas uvjere da vas glas ne vrijedi.
sale07

#2991 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by sale07 »

Banksy wrote:
sale07 wrote:Znam da su mu sane ravne nuli, ali ima moj glas, jer mislim da je normalan covjek.
I vjerujem da s velikim brojem glasova ce ohrabriti i druge normalne ljude da se iduce decenije odlucju kandidovati i da se na taj nacin moze otjerati ova pogan kroz nekih 20 godina.
nisam iz elektroprivrede :lol:
General War

#2992 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

Banksy wrote:
E jest se pretrgo, i da jeste mu sponzor...zaduzio ga za vjeke vjekova :roll:
Banksy

#2993 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Banksy »

sale07 wrote:
Banksy wrote:
sale07 wrote:
Znam da su mu sane ravne nuli, ali ima moj glas, jer mislim da je normalan covjek.
nisam iz elektroprivrede :lol:
učinilo mi se :D
sale07 wrote:
Jok eto ja imam veze, pitaj ga kako je njegova firma dobila tender od cca milion maraka od elektro privrede[
jel istina da mu je edhem bičakčić sponzor? :mrgreen:
sale07

#2994 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by sale07 »

Banksy wrote:
a jesi se navadio, nisam iz elektroprivrede :lol:
pitaj nekog drugog :)
General War

#2995 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

sale07 wrote:
Banksy wrote:
a jesi se navadio, nisam iz elektroprivrede :lol:
pitaj nekog drugog :)
Pa kad te je quotala, ili znas ili namjerno provuko patku... :roll:
julisiz es grant

#2996 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by julisiz es grant »

Osim što će biti daleko od pobjede, još jedno otrežnjenje: Ova kampanja neće biti dobar temelj ni za novu stranku niti za bilo šta. Izađite malo van virtuelnog svijeta i prošetajte. Frajer je većini i dalje potpuno nepoznat. Predizborne skupove drži u školskim učionicama (ne mislim bukvalno, ali posjeta je tolikog kapaciteta). Kampanja preko interneta ili obilascima domaćinstava i komšiluka u Bosni ne može donijeti plodove, a naročito ne tako krupan zalogaj kao što je mjesto u Predsjedništvu.
General War

#2997 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

Interesantno...subject. :hm:
soha96

#2998 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by soha96 »

julisiz es grant wrote:Osim što će biti daleko od pobjede, još jedno otrežnjenje: Ova kampanja neće biti dobar temelj ni za novu stranku niti za bilo šta. Izađite malo van virtuelnog svijeta i prošetajte. Frajer je većini i dalje potpuno nepoznat. Predizborne skupove drži u školskim učionicama (ne mislim bukvalno, ali posjeta je tolikog kapaciteta). Kampanja preko interneta ili obilascima domaćinstava i komšiluka u Bosni ne može donijeti plodove, a naročito ne tako krupan zalogaj kao što je mjesto u Predsjedništvu.
Mislio sam slicno kao i ti ali sam se poprilicno iznenadio kada sam cuo koliko mojih prijatelja/poznanika podrzava Mirsada, vecinom ova mladja raja. Ne mislim da ce imati ni blizu dovoljno da pobijedi ali ce to sigurno biti jedan zapazen rezultat.
neon-x

#2999 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

julisiz es grant wrote:Osim što će biti daleko od pobjede, još jedno otrežnjenje: Ova kampanja neće biti dobar temelj ni za novu stranku niti za bilo šta. Izađite malo van virtuelnog svijeta i prošetajte. Frajer je većini i dalje potpuno nepoznat. Predizborne skupove drži u školskim učionicama (ne mislim bukvalno, ali posjeta je tolikog kapaciteta). Kampanja preko interneta ili obilascima domaćinstava i komšiluka u Bosni ne može donijeti plodove, a naročito ne tako krupan zalogaj kao što je mjesto u Predsjedništvu.
Slazem se donekle, s tim da je ovo najvise sto je moglo biti ucinjeno u datim okolnostima sa datim sredstvima u datom veremenu. Ne mogu zamisliti bilo kojeg drugog kandidata da je mogao od potpune anonimnosti u BiH doci do popularnosti koju trenutno ima bez obzira kakvu kampanju taj sebi mogao priustiti. I rezultat ce biti i vise nego dovoljan temelj za stvaranje ambiciozne politicke organizacije.
Rimes87

#3000 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Rimes87 »

Zašto misliš da nama koji želimo galasti za njega treba otrježnjenje? Nismo se zarakijali nigdje. Većina nas je svjestna da se može desiti da od ovoga neće biti ama baš ništa. Ali, eto, ako ti smatraš da ne bih trebao glasati za njega, de mi nekog drugog kandidata predstavi, pa me možda i odgovoriš od glasanja za ovog gospodina.
Locked