Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Euridika
Globalna šefica

#2976 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Euridika »

alibaba_i_30_godina wrote:Ma hajde molim te ko da smo mi što imamo 30 i 30+ nešto toliko stari. Niti sam prerastao niti prestao uživati i u muzici, pored ostalog. Ne kao prije doduše, ali zna se desiti opet da se zalomi. Sve je to do toga kako se ko osjeća i kakav pogled ima na svijet i život.

A kod nas nažalost ima jako puno ljudi koji sa 30+ se već ponašaju kao da su na kraju života, pa to odmah sve previše ozbiljno, teško i komplikovano. Uh.
Vidi, razlika definitivno postoji, sad ne znam je li tebi 31-32 ili ti je 38-39. ;-) Naravno da treba izaći nekad i u provod, ali provod nije više otići u diskoteku, napiti se i svu noć skakati kao na drogama. Drugo su koncerti i svirke po pubovima, to se može i u kasnijim godinama, ali i to ponekad.
A zavisi i u kojoj si životnoj fazi u tim godinama, jesi li (bio/la) oženjen/udata, imaš li djece i sl., ili su još uvijek solo.
edo_79

#2977 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by edo_79 »

Pitar_na_motoru wrote:
Becky7 wrote:Kako ste se pomirili s cinjenicom o razvodu? Vec godinu dana se borim i trudim oko svega da bude bolje iako sam dozivila veliku izdaju, ali vise nemam snage izgubit cu sebe u svemu ovome.. :(
Kad sam shvatio da sam sebi najbitniji i da cu kad sam dobar biti dobar i drugima odluka je bila jednostavna i laka.
Onaj osjecaj kad sam se vratio s puta, usao u stan i shvatio da je odselila i da je kraj NE MOGU opisati.
Nema boljeg osjećaja nego kad znaš da si se riješio belaja :mrgreen:
alibaba_i_30_godina

#2978 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by alibaba_i_30_godina »

Euridika wrote:
alibaba_i_30_godina wrote:Ma hajde molim te ko da smo mi što imamo 30 i 30+ nešto toliko stari. Niti sam prerastao niti prestao uživati i u muzici, pored ostalog. Ne kao prije doduše, ali zna se desiti opet da se zalomi. Sve je to do toga kako se ko osjeća i kakav pogled ima na svijet i život.

A kod nas nažalost ima jako puno ljudi koji sa 30+ se već ponašaju kao da su na kraju života, pa to odmah sve previše ozbiljno, teško i komplikovano. Uh.
Vidi, razlika definitivno postoji, sad ne znam je li tebi 31-32 ili ti je 38-39. ;-) Naravno da treba izaći nekad i u provod, ali provod nije više otići u diskoteku, napiti se i svu noć skakati kao na drogama. Drugo su koncerti i svirke po pubovima, to se može i u kasnijim godinama, ali i to ponekad.
A zavisi i u kojoj si životnoj fazi u tim godinama, jesi li (bio/la) oženjen/udata, imaš li djece i sl., ili su još uvijek solo.
Nije to toliko povezano sa godinama koliko sa tobom kao osobom. Poznajem ljude i preko 40, a neki i u 50-tim koji znaju tako otići mjesečno i lijepo se provesti. Kod nas svakako nemaš klasičnu diskoteku u kojoj udara muzika po cijelu noć, već su sve to neke vrste kafanica, vinarija, pivnica i slično.
Naravno da to ne rade sada svaku noć, ali nije da se ne radi.
Međutim, nije to bila poenta mojih postova već da ukažem da poznajem i one koji se tako zatvore kao da čekaju da dođe smrt po njih. A ne mora biti do djece/žene/muža.
moonca

#2979 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by moonca »

Mjesecno, jel' to mislish jednom.. :-)
pustopoljina

#2980 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by pustopoljina »

Meni (40+)fali nesto gdje muzika koja nije britni i dara bubamara tresti citavu noc, a redovno, da ne moram misliti na odredjeni datum...
2x godisnje mi dosta
ne vinarija, pub ili pivnica, gdje presjedis ili se samo ninas :-) ...niti koncerti.
I kad upadnes u takvo mjesto, neki club...oko tebe sve od 20 godina, sve pod uticajem opijata i samo trazi nekog za parenje.
Euridika
Globalna šefica

#2981 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Euridika »

alibaba_i_30_godina wrote:
Euridika wrote:

Nije to toliko povezano sa godinama koliko sa tobom kao osobom. Poznajem ljude i preko 40, a neki i u 50-tim koji znaju tako otići mjesečno i lijepo se provesti. Kod nas svakako nemaš klasičnu diskoteku u kojoj udara muzika po cijelu noć, već su sve to neke vrste kafanica, vinarija, pivnica i slično.
Naravno da to ne rade sada svaku noć, ali nije da se ne radi.
Međutim, nije to bila poenta mojih postova već da ukažem da poznajem i one koji se tako zatvore kao da čekaju da dođe smrt po njih. A ne mora biti do djece/žene/muža.
Slažem se. :thumbup:
Euridika
Globalna šefica

#2982 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Euridika »

pustopoljina wrote:Meni (40+)fali nesto gdje muzika koja nije britni i dara bubamara tresti citavu noc, a redovno, da ne moram misliti na odredjeni datum...
2x godisnje mi dosta
ne vinarija, pub ili pivnica, gdje presjedis ili se samo ninas :-) ...niti koncerti.
I kad upadnes u takvo mjesto, neki club...oko tebe sve od 20 godina, sve pod uticajem opijata i samo trazi nekog za parenje.
+1
moonca

#2983 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by moonca »

pustopoljina wrote:Meni (40+)fali nesto gdje muzika koja nije britni i dara bubamara tresti citavu noc, a redovno, da ne moram misliti na odredjeni datum...
2x godisnje mi dosta
..izlazis li dnevno- negdje??
pustopoljina

#2984 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by pustopoljina »

moonca wrote:
2x godisnje mi dosta
Ne.
Najcesce popijem negdje kafu, sama ili ako neko naleti.
Onda ide dorucak/brunch negdje.
Cisto isjedjavanje.
I onda kazu, haj'mo na zumbu.
Haj'mo...sad smo 50+, jel' :roll:
petunija

#2985 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by petunija »

Šta to imaš protiv zumbe :evil:
pustopoljina

#2986 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by pustopoljina »

petunija wrote:Šta to imaš protiv zumbe :evil:
Sto nije do neka doba i ne sluze koktele :lol:
petunija

#2987 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by petunija »

Aha,
onda ok :D
moonca

#2988 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by moonca »

pustopoljina wrote:
moonca wrote:
2x godisnje mi dosta
Ne.
Najcesce popijem negdje kafu, sama ili ako neko naleti.
Onda ide dorucak/brunch negdje.
Cisto isjedjavanje.
I onda kazu, haj'mo na zumbu.
Haj'mo...sad smo 50+, jel' :roll:
Na te izlaske sam i mislila.. ok radish... :thumbup:
pustopoljina

#2989 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by pustopoljina »

Ma nisu to izlasci, to je stvaranje naslaga na gujci :)
moonca

#2990 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by moonca »

Samo zensko drustvo?
pustopoljina

#2991 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by pustopoljina »

moonca wrote:Samo zensko drustvo?
Gore, parovi :lol:
Govorim o izlascima starijih i kad nisi razveden, i ne trazis novu sansu...sve se svodi na razblebavanje guzica ili cekaj vikend/produzeni vikend i pentraj se nekud...a i za to se maksuz mora odvojiti dan.
Meni to ne fali...abd odemo brati bazgu sad nekad, skljocnemo par puta potocic i sve ok.
I ne govorim o koncertima koji su bas tog i tog dana i kupujes karte x dana unaprijed i slusas par sati jedan band...
Govorim o spontanoj odluci da veceras neces do ponoci u krevet i da se malo razmrdas i poderes grlo uz neke stvari koje jos znas pjevati.
edo_79

#2992 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by edo_79 »

pustopoljina wrote:Ma nisu to izlasci, to je stvaranje naslaga na gujci :)
Nevalja ti to ... mislim te naslage :mrgreen:
moonca

#2993 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by moonca »

pustopoljina wrote:
moonca wrote:Samo zensko drustvo?
Gore, parovi :lol:
Govorim o izlascima starijih i kad nisi razveden, i ne trazis novu sansu...sve se svodi na razblebavanje guzica ili cekaj vikend/produzeni vikend i pentraj se nekud...a i za to se maksuz mora odvojiti dan.
Meni to ne fali...abd odemo brati bazgu sad nekad, skljocnemo par puta potocic i sve ok.
I ne govorim o koncertima koji su bas tog i tog dana i kupujes karte x dana unaprijed i slusas par sati jedan band...
Govorim o spontanoj odluci da veceras neces do ponoci u krevet i da se malo razmrdas i poderes grlo uz neke stvari koje jos znas pjevati.
...sve navedeno - ti si prilicno aktivna :thumbup: ... i ne 'muhanata'.. :lol:
sadie_forever

#2994 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by sadie_forever »

sta mislite jel cesta pojava da ovi razvedeni bivaju the other u necijem braku? :D
HowForWhom

#2995 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by HowForWhom »

sadie_forever wrote:sta mislite jel cesta pojava da ovi razvedeni bivaju the other u necijem braku? :D
jel to iz iskustva? :oops:
sadie_forever

#2996 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by sadie_forever »

Nije sve iskustvo :D
HowForWhom

#2997 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by HowForWhom »

nego :D
sadie_forever

#2998 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by sadie_forever »

mislim da su razvedeni sto su nekad bile mlade udovice,udovice su prije bile poznate po tom .nije islam dzaba naredio da se udovice odmah udaju :D
klixoris

#2999 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by klixoris »

sadie_forever wrote:mislim da su razvedeni sto su nekad bile mlade udovice,udovice su prije bile poznate po tom .nije islam dzaba naredio da se udovice odmah udaju :D
Samra, jesi li to ti ? :shock:
HowForWhom

#3000 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by HowForWhom »

sadie_forever wrote:mislim da su razvedeni sto su nekad bile mlade udovice,udovice su prije bile poznate po tom .nije islam dzaba naredio da se udovice odmah udaju :D
ja jos uvijek ne kontam sta ti zelis da kazes :D
Post Reply