Huawei telefoni

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
escobar__

#2976 Re: Huawei telefoni

Post by escobar__ »

U trenutku kad je upitna podrška Googlea sa svojim uslugama i generalno kad su sankcije prema Huaweiju tu pred vratima, kupovat njihove uređaje mi je smiješno.

Ako sankcije i prođu kasnije će kao što gledam bit pljuckanja po Sjedinjenim Državama i antiimperijalističkih budalaština.
beni-bu-man

#2977 Re: Huawei telefoni

Post by beni-bu-man »

Baci ja oko 2 milje :lol: :lol: :lol:

Image
crnivrag

#2978 Re: Huawei telefoni

Post by crnivrag »

beni-bu-man wrote:Baci ja oko 2 milje :lol: :lol: :lol:
Mila moja bacačica :pasamoj: :lol:
beni-bu-man

#2979 Re: Huawei telefoni

Post by beni-bu-man »

crnivrag wrote:
Mila moja bacačica :pasamoj: :lol:
Image

ma sad cu bacit na onu Xperia 1, sto je sigurno je sigurno, nebil me Trump zajebo :mrgreen:
diablobih

#2980 Re: Huawei telefoni

Post by diablobih »

Beni ba, predji na pravi brand, OnePlus je mobitel za tebe :D
beni-bu-man

#2981 Re: Huawei telefoni

Post by beni-bu-man »

diablobih wrote:Beni ba, predji na pravi brand, OnePlus je mobitel za tebe :D
Ovaj P30 PRO sa zeni prosljedio :mrgreen:

OnePlus vazda zvijer bio, shura ima onaj 6T i zvjer prava, ja vise bacam na SONY jer mi je sve u kuci sony, tv, plejka, soundbar itd .....
jedino ostaviti ovaj treunitni XZ premium sto imam onako radi plejke a uzet kakav OnePlus :-)
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#2982 Re: Huawei telefoni

Post by sime_cipol »

Xi Jinping nazvao Trumpa,
Xi: slusaj, skidaj tu zabranu inace vise necemo kupovati Vase obveznice i posudjivati vam lovu :D
Trump: ali ispast cu papak, moze li ko fol 90 dana odgode, a onda kao da se nista nije desilo.
Xi: moze, ali nemoj da se ovo ponovi. :lol:
Nemoj da se milijardu kineza uključi u americke izbore, kao sto su Rusi kad si pobjedio :oops:
:run:
Radar71

#2983 Re: Huawei telefoni

Post by Radar71 »

Image
dam ti tri stoje za sve 8) :D :lol:
beni-bu-man

#2984 Re: Huawei telefoni

Post by beni-bu-man »

Radar71 wrote:

Image
dam ti tri stoje za sve 8) :D :lol:
daj dvije i da se ne cijenkamo vise :kiss:
Tesla Edison

#2985 Re: Huawei telefoni

Post by Tesla Edison »

Ma danas uzeo Samsung, dosta mi je rizika i trgovinskih ratova i pitanje dana kada će se Xiaomi naći tamo gdje je Huawei a zbog posla preveliki mi je luksuz rizikovati.

E sad, zadnji Samsung koji sam koristio prije ovoga je bio Samsung Galaxy Young II, puno vremena prošlo, valja se naviknuti opet :D
exampLe.

#2986 Re: Huawei telefoni

Post by exampLe. »

TESLA_EDISON wrote:Ma danas uzeo Samsung, dosta mi je rizika i trgovinskih ratova i pitanje dana kada će se Xiaomi naći tamo gdje je Huawei a zbog posla preveliki mi je luksuz rizikovati.

E sad, zadnji Samsung koji sam koristio prije ovoga je bio Samsung Galaxy Young II, puno vremena prošlo, valja se naviknuti opet :D
Koji si Smasung hajrov’o?
Tesla Edison

#2987 Re: Huawei telefoni

Post by Tesla Edison »

exampLe. wrote:
TESLA_EDISON wrote:Ma danas uzeo Samsung, dosta mi je rizika i trgovinskih ratova i pitanje dana kada će se Xiaomi naći tamo gdje je Huawei a zbog posla preveliki mi je luksuz rizikovati.

Koji si Smasung hajrov’o?
Samsung A40. Ne daje mi se novac za nešto ekstra skupo a ovaj ima sve što mi treba. Najbitnije bezless display i lijep je, kamere odlične. Meni taman :).
beni-bu-man

#2988 Re: Huawei telefoni

Post by beni-bu-man »

TESLA_EDISON wrote: Samsung A40. Ne daje mi se novac za nešto ekstra skupo a ovaj ima sve što mi treba. Najbitnije bezless display i lijep je, kamere odlične. Meni taman :).
Jel A40 ima nodge ???

EDIT: upravo pogleda telefon i fin na oko vidim da ima nodge i chin pa konto da je full bezel less
L u c i f e r

#2989 Re: Huawei telefoni

Post by L u c i f e r »

beni-bu-man wrote:
TESLA_EDISON wrote: Samsung A40. Ne daje mi se novac za nešto ekstra skupo a ovaj ima sve što mi treba. Najbitnije bezless display i lijep je, kamere odlične. Meni taman :).
Jel A40 ima nodge ???
Drop
Tesla Edison

#2990 Re: Huawei telefoni

Post by Tesla Edison »

beni-bu-man wrote:
Jel A40 ima nodge ???
Jel misliš na onaj čuperak na vrhu ekrana? Ako je to, onda jeste, ima. Mislim da je drop više nego "noč" :D

Image

Ono što je meni bitno je LTE Cat12, 802.11ac, AMOLED, bezless i naravno lijep, mada je ukus subjektivan. Kamere su isto važne ali ne presudne. Ovdje je slučaj da su i kamere dobre pa je odluka pala na ovaj model.
Alfa_i_Omega

#2991 Re: Huawei telefoni

Post by Alfa_i_Omega »

Kakva patka. Ruše Huawei jer "špijuniraju" ali to ce se odnositi samo na nove modele, a sa starima nas možete špijunirati koliko hoćete.

Realno. :mrgreen: :skoljka:
Cossack

#2992 Re: Huawei telefoni

Post by Cossack »

Cossack

#2993 Re: Huawei telefoni

Post by Cossack »

https://i.imgur.com/vK70LKJ.jpg
Kvalitetan za*eb :mrgreen:
Rootboi

#2994 Re: Huawei telefoni

Post by Rootboi »

Image
:mrgreen:
beni-bu-man

#2995 Re: Huawei telefoni

Post by beni-bu-man »

Cossack wrote:

https://i.imgur.com/vK70LKJ.jpg
Kvalitetan za*eb :mrgreen:
Jebi ga neko se ne moze ni kvalitetno zajebat, a sta je danas 2 milje
славянин

#2996 Re: Huawei telefoni

Post by славянин »

Alfa_i_Omega wrote:Kakva patka. Ruše Huawei jer "špijuniraju" ali to ce se odnositi samo na nove modele, a sa starima nas možete špijunirati koliko hoćete.

Realno. :mrgreen: :skoljka:
Infrastruktura a ne mobiteli , predajnici - 5g mreza tj. oprema za to je problem.
MTV

#2997 Re: Huawei telefoni

Post by MTV »

Dobrodosao u klub. U mene mi A50.
insomnia78

#2998 Re: Huawei telefoni

Post by insomnia78 »

Image
:lol: :lol:
Tesla Edison

#2999 Re: Huawei telefoni

Post by Tesla Edison »

Možemo se mi smijati ali šta ako Huawei kojim čudom proradne? Kompletna mreža skoro svih operatera kod nas i u regionu je Huawei. Dakle nema podrške, rezervnih dijelova, ničega. Opet ide kompletna rekonstrukcija mreže, problemi sa signalom itd itd a to će biti baš problem posebno poslovnjacima kojima je telefon i stabilna mreža neophodna. Meni se ovo nimalo ne sviđa.

Biće veselo narednih mjeseci.
tandmand

#3000 Re: Huawei telefoni

Post by tandmand »

“Rat” protiv Huaweija može uništiti američko gospodarstvo i globalo tržište i Trump se povukao na 90 dana
.....
Ranije u ožujku je direktor Huaweija, Richard Yu, govorio o nadolazećem “Planu B” za slučaj da uređaji tvrtke ne budu mogli koristiti operativni sustav Android.

U isto vrijeme su Kinezi počeli masovno zahtijevati bojkot Appleovih proizvoda, kao potporu Huaweiju u Kini.

Međutim, čak i bez kampanje protiv Applea, eskalacija američkog trgovinskog rata s Kinom mogla bi izazvati ozbiljan udarac cijelom lancu nabave komponenti za pametne telefone.

Investitori to razumiju i zbog toga su u ponedjeljak dionice Applea zabilježile najveći pad. Izgubile su više od 3%. Googleove dionice su pale za 2%, dok je visokotehnološki Nasdaqov indeks pao za jedan i pol posto. Glavni europski burzovni indeksi u ponedjeljak su se također zatvorili s minusom do 2%.
.......
Huawei se općenito pripremao za ovaj scenarij. Tvrtka je na tržištu već više od 20 godina i pruža telekomunikacijske usluge za više od trećine svjetske populacije u više od 170 zemalja. Istovremeno s korištenjem američkih proizvoda, kao što su operativni sustav Android i procesori Qualcomm, tvrtka se bavila razvojem i svojim verzijama. Tako je prošle godine na IFA izložbi u Berlinu Huawei predstavio novi vodeći HiSilicon Kirin 980 procesor napravljen korištenjem napredne 7-nm procesne tehnologije.

Ova tehnologija daje veću učinkovitost uz manju potrošnju energije, uz nove, snažnije i energetski manje intenzivne grafike. Procesor ima osam jezgri. Dakle, Kinezi su naučili poslovati i bez Qualcomma.

Što je s operativnim sustavom? Zajedno s razvojem procesora HiSilicon Kirin, Kinezi su bili uključeni u razvoj operativnog sustava i stvorili KirinOS.

KirinOS je, poput ruskog operativnog sustava Aurora, kao i AndroidOS, baziran na Linux kernelu, a rusko AuroraOS odlično radi s većinom aplikacija stvorenih za Android. Najvjerojatnije i KirinOS također odlično radi s aplikacijama koje su izrađene za Android. Osim toga, zajedničko podrijetlo operativnog sustava vam omogućava prijenos aplikacija s jednog operativnog sustava na drugi, bez velikih napora. Tako ni Kinezi neće imati problema s operativnim sustavom, kao ni s uslugama koje je Google najavio da želi uskratiti Huaweiju.

Amerikanci samo mogu pretrpjeti velike gubitke. Huawei je već izjavio da je razlog za uključivanje tvrtke na crnu listu potpuno izmišljen i da će biti odgovora. Primjerice, dionice američkih tvrtki Qualcomm i Xilinx, glavnih partnera Huaweija, nakon što je Washington objavio ograničenja su naglo pale. Tvrtke gube jednog od najvećih potrošača svojih proizvoda, a time i prihode. Vrijednost Googlea se također uvelike smanjuje. Usput, ako tražilica i Google Map uskoro ne bude dostupna za pametne telefone Huawei, prazninu će brzo popuniti netko drugi. Rusi već vide mogućnost za svoj Yandex, na primjer.

Osim toga, Huaweijev glavni konkurent Apple može trpjeti veliku štetu. Svi znaju da se Appleova proizvodnja nalazi u Kini iz dva razloga. Prvi je zato što Kina ne dopušta izvoz rijetkih metala kao sirovina. Uz korištenje ovih metala se izvoze samo gotovi proizvodi. 95 do 97% proizvodnje rijetkih metala se nalazi u Kini.

Drugi razlog je što u Sjedinjenim Državama jednostavno nema dovoljno kvalificiranih ljudskih resursa za tako veliku proizvodnju. Jednostavno rečeno, nemaju nikoga tko bi to radio. Osim toga, Kinezi mogu dati svojim sunarodnjacima koji rade s Appleom zeleno svjetlo da dogovore s takozvanim “talijanskim štrajkom”, odnosno da svoje podružnice namjerno dovedu do ruba kolapsa i zakompliciraju život Appleu. Kina to može učiniti jer ekonomiju nadzire partija, a SAD ne.

Kineski bojkot Appleovih proizvoda dokazuje da je kinesko društvo sposobno za konsolidaciju na razini o kojoj mnoge druge kulture mogu samo sanjati. Tako su nedavno, zbog uvredljivog oglašavanja, Kinezi odbili proizvoditi za Dolce Gabbanu. Prodaja marke je pala, a dizajneri su se morali ispričati Kinezima . Sličan scenarij se već počinje primjenjivati na Apple. I dok pada prodaje na najvećem kineskom tržištu, Apple jednostavno nema ništa čime bi nadoknadio gubitke. Odavde je korak do katastrofalnog pada profita, što, zajedno s problemima Googlea, Qualcomma, Nvidie, Boeinga i Tesle, može dovesti do recesije usporedive s “dot-com” krizom na prijelazu tisućljeća. Tada je “izgorjela” virtualna imovina, a danas ili najkasnije sredinom kolovoza high-tech proizvodnja.

Ali to nije sve. Huawei ima sve šanse da iz u potpunosti osvoji ne samo svoje domaće tržište, nego i cijelo azijsko, budući da ne samo da ima jači utjecaj, nego je sposoban igrati ovu igru. Ako su događaji posljednjih dana bilo pomalo neugodni za Huawei, sada su, uz potporu kineske države, Huawei može priuštiti mnogo toga. Uz podršku države i cijele nacije, u uvjetima u kojima gotovo ima monopol na rijetke metale potrebne za proizvodnju komponenti visoke tehnologije, Huawei ne samo da može odlučivati o gubicima milijarda dolara američkih tvrtki, već može zaprijetiti ozbiljnom gospodarskom krizom Sjedinjenim Državama, ali i kolapsom globalnog tržišta s nepredvidivim posljedicama.
Post Reply