Arapi u BiH, dobro ili lose?

Locked
Sara03

#2976 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sara03 »

GeeTnT wrote:
Sara03 wrote:
animals wrote: Ti si moj advokat..
ne mogu ni na wc od tebe :D
:lol:
...evo sare, ona je vjerovatno teta sa tanjiricem ispred wc-a...
Jao, koji level diskusije. :lol:

Šta ćeš, težak život, a valja sutra u nove radne pobjede. Za to vrijeme, udaraju frustracije. Izdrži bola, uz tebe smo...
animals

#2977 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by animals »

Sara03 wrote: Jao, koji level diskusije. :lol:

Šta ćeš, težak život, a valja sutra u nove radne pobjede. Za to vrijeme, udaraju frustracije. Izdrži bola, uz tebe smo...
Ma pusti sve go inzinjer na ovome forumu..
kao u onom izbjeglickom pohodu prosle god.. :D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2978 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by japin_mutapi »

vlada kuvajta svakom drzavljaninu kuvajta koji ide u bih na odmor dodijeli 1500 dolara za troskove boravka
dokaz da ce ici u bih na odmor su avio karts i hotelske rezervacije
Sara03

#2979 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sara03 »

animals wrote:

Vidim, sve neki intelektualci. :)

Samo im razumijevanje slabije ide, a to će ponekad i javno priznati. :zoka:
detroit-mercy

#2980 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by detroit-mercy »

animals wrote:
detroit-mercy wrote:
animals wrote:Problem i srz citave price je religijska osnova..
da nas naseljavaju Arapi ateisti, nikakav problem ne bi postojao..
ali ako se BiH, pocne naseljavati ili turisticki pohoditi po religijskom kljucu, onda zbogom Bosno..
neko je spomenuo Medjugorje..
jel poznato koliko je od ne znam 20 miliona turista u zadnji 30 god,
ostalo zivjeti u Hercegovini..po nekakvoj logici Arapskog naseljavanja ,
trebalo bi ih biti barem 5 mili katolika naseljeni po Hercegovini :D
i jel se prave npr.. katolicka naselja po BiH..
A koliko se Arapa naselilo po BiH posto vidim da baratas brojevima.
Iskreno, pravili bi i naselja za crnce, Amerikance, Nijemce da ih BiH interesuje u tolikom broju. Neko je video dobru zaradu sa Arapima i guli li guli dok ovi sto ne mogu nista da hajruju uglavnom kmece i pozivaju se na naseljavanja po religiskoj osnovi, naseljavanja po onoj osnovi i slicne gluposti. Sve se vrti oko love, sto prije shvatite lakse ce vam biti.
Problem je da bi tvoja prica bila validna onda bi u BIH, trebalo biti i ostali turista..
znaci i Amera, Nijemac ili Italijana.
da se sve vrti tu oko love, onda bi valjda ti Arapi i obilazili i susjednu Hrvatsku ili
okolne drzave..
i ne prave se naselja za jedan odredjeni narod,
jer onda to samo potvrdjuje nasu pricu o naseljavanju..
znaci napravis hotel ili apartmane za turiste..
pa onda imas agencije po citavom svijetu koje ce privlaciti te turiste..
ali ovdje je rijec o necemu drugome i ti to znas, samo se pravis blesav..
https://www.fokus.ba/biznis/bih-u-2016- ... to/643950/
Mada u Bosni je omiljena da se ne treba vjerovati statistici nego animalsovim ocima :mrgreen:
Sa mnom radi lik, Francuz i skoro mi prica kako je naisao na interesantan clanak u francuskim novinama o Bosni i turistima iz zaljevskih zemalja. Francuzi kazu da zbog svega sto se desavalo zadnjih godina u Evropi i zbog sve izrazenije netrpeljivosti prema toj populaciji, znatan broj turista iz tih zemalja se okrece ka BiH jer tamo se ne osjeca tolika netrpeljivost. Sad ako Francuz i francuske novine lazu mene i ja lazem vas.
Glede naselja, koliko vremene se provodi u tim naseljima godisnje, budu tu dva mjesece u vrh glave i razguljuju nazad. Jednostavno, nasli su nacin kako da dodju do prijatnog mjesta za odmor na nekih 3 sata leta, kao sto dosta Bosanaca ima nekretnine na Jadranu tako i oni hoce da imaju mjesto za odmor u njima privlacnoj zemlji. Naravno da odmah slijedi pitanje, pa sto ne kupuju pojedinacno od privatnih lica. Ne kupuju jer velika vecina vise vjeruje agencijama koje naravno reklamiraju takvu ponudu na tom trzistu nego da idu sami i bauljaju po zemlji koju slabo poznaju i traze sta ima za kupiti.
Sta biraju, naravno, cuke po prirodi koje nama nisu interesantne ali nekome ko dolazi iz njihovih gradova zadnje sto treba je da sljegne u beton Sarajeva. Uz to jos je domaca raja oko njih, njima super a i nama bi bilo jos bolje kad bi samo malo bili vise poslovni pa im uzimali lovu dok su tu na razne usluge i zajebancije.
Drvosjeca iz Dejcica

#2981 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Fudo Bosna wrote:
Kornibee wrote:
Fudo Bosna wrote:
Drugo, mi imamo ovdje secesioniticke teznje, RS i HRHB, Bosnjaci stjerani na 30 tak posto, a upravo se te zone najvise i kupuju i prave naselja, Bosnjaci su stjerani na manji dio BIH, plus sutra " isprika" secesionistima za dalju, konacnu podjelu BIH, Arapi /islamski strani element koji se doseljava u BIH, povod za kuknjavu Dodi i Covi i prikazivanje nemogucnosti suzivota u cjelivitoj BIH politicarima iz MZ, odnosno EU.!
:lol: :lol:

Znaci arapi su krivi za podjelu BiH a ne Veliko Hrvatske i Veliko Srpske ambicije?

Ja tebi savjetujem jednu stvar. Prvo moras postati svijestan svoga kompleksa. Jer sve to sto ti pises je plod kompleksa manje vrijednosti. Samo luzer moze biti defanzivan u situaciji kada je objektivno jaci. Dakle to sto ti i slicni poput tebe ispoljavate je kompleks manje vrijednosti i nema generalno veze sa arapima. Taj problem je u vama samim. Ne zelim da ulazim u genezu tog kompleksa ali glavni razlozi su ti sto niste imali nikada svoju drzavu i zbog toga nemate uvjernje da ista mozete stvoriti i da se ista moze desiti dobro. Ili kao sto je Ivo Andric rekao:"To je toliko zamrsen narod da on i u stvarima koji mu ocigledno idu na ruku vidi zavjeru."

Arapske investicije (ne samo u Bosnu nego i u Hrvatsku kao i u srbiju) kao i Turske investicije; su samo garant opstanka BiH. Ti ako drzis eonomiju u jednoj zemlji ti drzis sve. Dakle sjetimo se prije 10 godina kada je sve u Bosni bilo Hrvatsko; kakav je polozaj Bosnjaka bio u toj Bosni? Znaci bez Binga; bez bosanskih brendova na policama; kada je sve bilo Hrvatsko? Upravo tada je Hrvatska bila na konju i oni se i nisu "dernjali" jer su mislili da dugorocno oni samo mogu izaci kao dominantan faktor na balkanu.

Njihovo agresivno dernjanje pocinje kada postaju svijesni da ekonomiju drze Bosnjaci i da je to iz mjeseca u mjesec samo vise a da pored toga oni sami (Hrvati) prolaze kroz demografski slom (kako u RH tako i u BiH).

Kada je neko jak i drzi sve adute moci u rukama; taj se ne dernja. Dernjanje tek pocinje kada oslabis i kada se stvari omaknu kontroli.

Prvo:
Nisu Arapi krivi, ali ako ne vjerujes meni, mozes akademiku Esadu Durakovicu, koji je clan dvije arapske akademije nauka, i koji tvrdi da ovakvo "investiranje", pomaze dodatno te secenionistocke teznje susjeda i ove unutar BIH !

Drugo:
Koje Arapske investicije, izuzev ; BBI, SCC, mozda Hepok?

Molim te , ukazi mi na te investicije, obraduj me?

Mislis investicije u vidu stotina doo od kojih 85% fakticki i ne postoji, nemaju ni grebene trafike 1.5x1.5m2 i kancelarijskog stola sa laptopom unutra, inspekcije isle, bile na prijavljenoj adresi, firma NE POSTOJI.

Osim , ako je " investicija" /arapska naselja: Doglodi, Poljine, Ilidza, Mrkovici, Vogosca, Ilijas, Hadzici...

E onda izvini, nisam skontao da se tako "investira".

Trece:
Ako je " kompleks" traziti od domacih politicara da nam se u BIH investira a ne da nam se zemlja gruntovno otudjuje, drago mi je sto imam patriotski "kompleks" ! :bih:
A šta bi ti Fudo da ti odmah dođe Samsung ili Aple otvori fabriku za flagship uređaje i da zaposli 25.000 ljudi u totalno nesređenom društvu i ekonomiji fragmentiranoj do jaja? Toga nema ni u bajkama Fudo već treba realno salgedati pozitivne efekte dolaska ne samo Arapa već i ostalih turista. Ja ti onako jaranski, da ti razbijem predrasude, mogu izvući moju statistiku za juli mjesec pa vidi koliko je bilo Arapa a koliko zapadnjaka.
animals

#2982 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by animals »

japin_mutapi wrote:vlada kuvajta svakom drzavljaninu kuvajta koji ide u bih na odmor dodijeli 1500 dolara za troskove boravka
dokaz da ce ici u bih na odmor su avio karts i hotelske rezervacije
E to vec nisu Arapi, to su dragi turisti :D
GeeTnT

#2983 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by GeeTnT »

animals wrote:

..jbg..sam si kriv. Nisu izbjeglice iz Sirije, a ni arapi u BiH krivi za tvoj status.
Fudo387

#2984 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo387 »

Matzan wrote:Čovjek zaratio sa slovom h pa nikako da ubode.
Izaziva sudbinu umjesto da vjezba. On ne zna da sad u Bosni na svakom cosku vreba Skaka, jedno "h" manje i hop, cundara macare.
Izbacice ga iz Templara kad se vrati u Austriju.
animals

#2985 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by animals »

GeeTnT wrote:
animals wrote:

..jbg..sam si kriv. Nisu izbjeglice iz Sirije, a ni arapi u BiH krivi za tvoj status.
Ko prica o mome statusu..
za moj status sam odgovoran licno ja..
i nitko drugi..
nitko niti je odgovoran niti kriv , za moje financijsko stanje, koje je sasvim u redu..
i ne zalim se za tvoju informaciju..
GeeTnT

#2986 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by GeeTnT »

..pa koji qrac si digao toliku galamu za izbjeglice i arape i njihovu religiju...jel to genetski ili sta?
Fudo Bosna

#2987 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Drugo, mi imamo ovdje secesioniticke teznje, RS i HRHB, Bosnjaci stjerani na 30 tak posto, a upravo se te zone najvise i kupuju i prave naselja, Bosnjaci su stjerani na manji dio BIH, plus sutra " isprika" secesionistima za dalju, konacnu podjelu BIH, Arapi /islamski strani element koji se doseljava u BIH, povod za kuknjavu Dodi i Covi i prikazivanje nemogucnosti suzivota u cjelivitoj BIH politicarima iz MZ, odnosno EU.!

Znaci arapi su krivi za podjelu BiH a ne Veliko Hrvatske i Veliko Srpske ambicije?

Ja tebi savjetujem jednu stvar. Prvo moras postati svijestan svoga kompleksa. Jer sve to sto ti pises je plod kompleksa manje vrijednosti. Samo luzer moze biti defanzivan u situaciji kada je objektivno jaci. Dakle to sto ti i slicni poput tebe ispoljavate je kompleks manje vrijednosti i nema generalno veze sa arapima. Taj problem je u vama samim. Ne zelim da ulazim u genezu tog kompleksa ali glavni razlozi su ti sto niste imali nikada svoju drzavu i zbog toga nemate uvjernje da ista mozete stvoriti i da se ista moze desiti dobro. Ili kao sto je Ivo Andric rekao:"To je toliko zamrsen narod da on i u stvarima koji mu ocigledno idu na ruku vidi zavjeru."

Arapske investicije (ne samo u Bosnu nego i u Hrvatsku kao i u srbiju) kao i Turske investicije; su samo garant opstanka BiH. Ti ako drzis eonomiju u jednoj zemlji ti drzis sve. Dakle sjetimo se prije 10 godina kada je sve u Bosni bilo Hrvatsko; kakav je polozaj Bosnjaka bio u toj Bosni? Znaci bez Binga; bez bosanskih brendova na policama; kada je sve bilo Hrvatsko? Upravo tada je Hrvatska bila na konju i oni se i nisu "dernjali" jer su mislili da dugorocno oni samo mogu izaci kao dominantan faktor na balkanu.

Njihovo agresivno dernjanje pocinje kada postaju svijesni da ekonomiju drze Bosnjaci i da je to iz mjeseca u mjesec samo vise a da pored toga oni sami (Hrvati) prolaze kroz demografski slom (kako u RH tako i u BiH).

Kada je neko jak i drzi sve adute moci u rukama; taj se ne dernja. Dernjanje tek pocinje kada oslabis i kada se stvari omaknu kontroli.[/quote]

Prvo:
Nisu Arapi krivi, ali ako ne vjerujes meni, mozes akademiku Esadu Durakovicu, koji je clan dvije arapske akademije nauka, i koji tvrdi da ovakvo "investiranje", pomaze dodatno te secenionistocke teznje susjeda i ove unutar BIH !

Drugo:

Mislis investicije u vidu stotina doo od kojih 85% fakticki i ne postoji, nemaju ni grebene trafike 1.5x1.5m2 i kancelarijskog stola sa laptopom unutra, inspekcije isle, bile na prijavljenoj adresi, firma NE POSTOJI.

Osim , ako je " investicija" /arapska naselja: Doglodi, Poljine, Ilidza, Mrkovici, Vogosca, Ilijas, Hadzici...

Trece:
Ako je " kompleks" traziti od domacih politicara da nam se u BIH investira a ne da nam se zemlja gruntovno otudjuje, drago mi je sto imam patriotski "kompleks" ! :bih:[/quote]

A šta bi ti Fudo da ti odmah dođe Samsung ili Aple otvori fabriku za flagship uređaje i da zaposli 25.000 ljudi u totalno nesređenom društvu i ekonomiji fragmentiranoj do jaja? Toga nema ni u bajkama Fudo već treba realno salgedati pozitivne efekte dolaska ne samo Arapa već i ostalih turista. Ja ti onako jaranski, da ti razbijem predrasude, mogu izvući moju statistiku za juli mjesec pa vidi koliko je bilo Arapa a koliko zapadnjaka.[/quote]

Ne mora "Samsung", neka investira neka manja firma neka zaposli barem koju hiljadu, ne mora 25000, ne treba samo sagledavati pozitivne efektne, treba i one negativne, kada npr Sarajevo ostane bez vodosnabdijevanja zbog gradnje naselja sa bazenima i vjestackim jezercima, te prioritetom u vodosnabdijevanju, a ako sve kapitalne " investicije" ostanu na Parku Zlatiste i SCC i eventualno nam sagrade jos 2-3 trgovacka centra u narednih 5 godina ali i stotinjak naselja bez rijesene kanalizacije i sa vodosnabdijevanjem/prioritetnim a nama vlast uvede i dnevne redukcije?
animals

#2988 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by animals »

GeeTnT wrote:..pa koji qrac si digao toliku galamu za izbjeglice i arape i njihovu religiju...jel to genetski ili sta?
Ako si pratio, ja nisam ni jednu temu otvorio o tome..
zali se onima koji otvoraju takve teme..
Matzan

#2989 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Matzan »

hanimals hejta harape
Fudo Bosna

#2990 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

---
Last edited by Fudo Bosna on 01/08/2017 20:35, edited 1 time in total.
GeeTnT

#2991 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by GeeTnT »

animals wrote:
GeeTnT wrote:..pa koji qrac si digao toliku galamu za izbjeglice i arape i njihovu religiju...jel to genetski ili sta?
..upratio sam ja dobro onu tvoju prljavu spiku na temi o onom nesretnom djetetu iz Sirije kojeg je voda izbacila u Turskoj. Da si mi bio blize barem da te pljunem...
animals

#2992 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by animals »

GeeTnT wrote:
animals wrote:
..upratio sam ja dobro onu tvoju prljavu spiku na temi o onom nesretnom djetetu iz Sirije kojeg je voda izbacila u Turskoj. Da si mi bio blize barem da te pljunem...
Upratio si ti moj k...
ti si samo jedan covjek koji ne umije da cita..
nisam ti ja kriv..
Fudo Bosna

#2993 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Pardon , dupli post...
Drvosjeca iz Dejcica

#2994 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Fudo Bosna wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:

Kada je neko jak i drzi sve adute moci u rukama; taj se ne dernja. Dernjanje tek pocinje kada oslabis i kada se stvari omaknu kontroli.

Prvo:

Drugo:

Trece:
Ako je " kompleks" traziti od domacih politicara da nam se u BIH investira a ne da nam se zemlja gruntovno otudjuje, drago mi je sto imam patriotski "kompleks" ! :bih:[/quote]

A šta bi ti Fudo da ti odmah dođe Samsung ili Aple otvori fabriku za flagship uređaje i da zaposli 25.000 ljudi u totalno nesređenom društvu i ekonomiji fragmentiranoj do jaja? Toga nema ni u bajkama Fudo već treba realno salgedati pozitivne efekte dolaska ne samo Arapa već i ostalih turista. Ja ti onako jaranski, da ti razbijem predrasude, mogu izvući moju statistiku za juli mjesec pa vidi koliko je bilo Arapa a koliko zapadnjaka.[/quote]

Ne mora "Samsung", neka investira neka manja firma neka zaposli barem koju hiljadu, ne mora 25000, ne treba samo sagledavati pozitivne efektne, treba i one negativne, kada npr Sarajevo ostane bez vodosnabdijevanja zbog gradnje naselja sa bazenima i vjestackim jezercima, te prioritetom u vodosnabdijevanju, a ako sve kapitalne " investicije" ostanu na Parku Zlatiste i SCC i eventualno nam sagrade jos 2-3 trgovacka centra u narednih 5 godina ali i stotinjak naselja bez rijesene kanalizacije i sa vodosnabdijevanjem/prioritetnim a nama vlast uvede i dnevne redukcije?[/quote]

Ti si prvo malo pogubljen, prvi citiraš mene gore a ja to nisam napisao ali eto neka ti bude. Ćao!
Novak20

#2995 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Novak20 »

Čamo: SDA prodaje i nas i zemlju | Arapi u Malešićima izazvali klizište koje prijeti objektima .

Pročitajte više na: http://avaz.ba/vijesti/bih/287004/camo- ... -objektima

Emin Čamo iz Sarajeva sagradio je lani kuću u Malešićima kod Ilijaša ne znajući da je zemlja ispod njegovog objekta prodata Arapima, koji su, također, počeli graditi objekte, saznaje „Dnevni avaz“. Problemi su nastali već u oktobru, kada su izašle mašine i počele kopati cijelo brdo ispod njegove kuće. .

...Prodaje li SDA ovu Bosnu i daje li zemlju budzašto samo da njima bude dobro? A za nas domaće nije ih briga. Ako je to ta politika, neka nam lijepo kažu: "Prodajemo zemlju, prodat ćemo i vas." Da se onda selimo iz ove države - ogorčen je Čamo...... .
insomnia78

#2996 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by insomnia78 »

Poceli su i klizista izazivati :-D
Alija, Alija dje ce ti dusa Alija
Novak20

#2997 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Novak20 »

Možda ovo projektuje nadaleko poznati i čuveni arhitekta Bakir I. :D

Malo love u fušu, nije naodmet na skromnu platu.
stari grad Visegrad

#2998 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by stari grad Visegrad »

eeee, da je politika HDZ i SNSD bila bolja i da vode ekonomsku politiku za napredak drzave, onda bi drzava bila ekonomski naprednija, a zemlja bi bila skuplja, i Arapi ne ni dosli ni kupovali zemlju. Htjeli ste ekonomski unakaziti drzavu ne usvajanjem dobrih zakona koji bi olaksali ekonomski napredah drzave, eto vam sad Arapa. Bumerang se okrenuo nazad. Sto kazu kako posijes tako pozanjes. :izet:
Last edited by stari grad Visegrad on 01/08/2017 23:23, edited 1 time in total.
trener-profesionalac

#2999 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by trener-profesionalac »

stari grad Visegrad wrote:eeee, da je politika HDZ i SNSD bila bolja i da vode ekonomsku politiku za napredak drzave, onda bi drzava bila ekonomski naprednija, a zemlja bi bila skuplja, i Arapi ne ni dosli ni kupovali zemlju. Htjeli ste ekonomski unakaziti drzavu ne usvajanjem dobrij zakona, eto vam sad Arapa. Bumerang se okrenuo nazad. Sto kazu kako posijes tako pozanjes. :izet:

vala bas tako.inace arapi ne idu gdje je skupo...... :? :? :? :? :?
stari grad Visegrad

#3000 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by stari grad Visegrad »

trener-profesionalac wrote:
stari grad Visegrad wrote:eeee, da je politika HDZ i SNSD bila bolja i da vode ekonomsku politiku za napredak drzave, onda bi drzava bila ekonomski naprednija, a zemlja bi bila skuplja, i Arapi ne ni dosli ni kupovali zemlju. Htjeli ste ekonomski unakaziti drzavu ne usvajanjem dobrij zakona, eto vam sad Arapa. Bumerang se okrenuo nazad. Sto kazu kako posijes tako pozanjes. :izet:

vala bas tako.inace arapi ne idu gdje je skupo...... :? :? :? :? :?
Cijena zemlje je bagatela za Arape. Da je zemlja bila skuplja vise bi se zaradilo, a ako bi Arapi dolazili onda bi dolazili u manjoj kolicini / samo oni koji mogu platiti tu zemlju. A i to ko zna, ti bogati Arapi kupuju zemlju i nekretnine na atraktivnijim lokacijama a ne po bosankim brdima.
Locked