Svijet bez religija
- shbc
#2976 Re: Svijet bez religija
Lopovu treba neku nagradu dati za konjske zivce.
Ovoliko vremena posvetiti liku koji ne poznaje najosnovnija matematicka pravila (a elektrotehniku zavrsio mozes misliti), ne konta razliku kada je nesto napravljeno "u parovima" i "od parova", preskace kada mu postavis link koji sasvim jednostavno objasnjava zasto numerologija koji on i slicni njemu izvlace iz Kurana nije nista nadnaravno, postavlja linkove koji mu obaraju teze (npr. onaj video o najstarijem Kuranu ili losije pamcenje kod zena) i pri tom ih opisuje pobjedonosno kao da je nesto dokazao... Jebiga, treba zivaca. Ja ti kapu skidam lafe.
Ovoliko vremena posvetiti liku koji ne poznaje najosnovnija matematicka pravila (a elektrotehniku zavrsio mozes misliti), ne konta razliku kada je nesto napravljeno "u parovima" i "od parova", preskace kada mu postavis link koji sasvim jednostavno objasnjava zasto numerologija koji on i slicni njemu izvlace iz Kurana nije nista nadnaravno, postavlja linkove koji mu obaraju teze (npr. onaj video o najstarijem Kuranu ili losije pamcenje kod zena) i pri tom ih opisuje pobjedonosno kao da je nesto dokazao... Jebiga, treba zivaca. Ja ti kapu skidam lafe.
-
Edouard
#2977 Re: Svijet bez religija
Lopove, nakon duže vremena nakratko svratih na ovaj PDF, na zadnju stranicu, pa vidim da si neuništiv, da sa Smrčkom i dalje vodiš beskrajne diskusije, pišeš prave ponjave, a vidim da ni mene nisi samo tako zaboravio.Lopov-eliminator wrote:Smrcak15 wrote: haj reko da vidim pitanja ponovo ,...Ovo petljanje ti je bilo na nivou skupljaca_zeljeza ili Edouarda...
Eto, lijepi pozdrav tebi i ekipi.
-
Lopov-eliminator
#2978 Re: Svijet bez religija
Nije ni čudo što tražiš vode i kocku šećera nakon što je tvoja ideologija doživjela nokaut argumentima.Smrcak15 wrote:e jesi me smorio braco mila i draga, dajte mi vode i kocku secera da dodjem sebiLopov-eliminator wrote:---![]()
ja mislim da bi ti dobio orgazam da me izbace sa foruma, toliki sam ti trn u oku![]()
pita me za logiku, iako sam odgovorio da neznam definiciju logike ali znam sta je logicno , znam u kojim kontekstima tu rijec upotrebljavati njezino znacenje ali neznam opisat je strucno, ali opet covjek se drzi istog pitanja iako sam odgovorio, sta je logika, a sta je logika, te sta je ta logika ?????
Ti lično mi nisi trn u oku, nego tvoja diskriminativna ideologija, isto kao i svaka druga diskriminativna ideologija.
Ne bi mi donijelo nikakvu radost kad bi ti (ponovo) bio izbačen s foruma, čak suprotno, mislim da ljudi poput tebe trebaju ovom forumu i javnosti, jer si ti školski primjer selefističke ideologije na Balkanu, kojim se vrlo slikovito pokazuje na šta takva ideologija može čovjeka natjerati i šta od njega može napraviti. Čak i da dobiješ suspenziju, napravićeš opet novi profil i opet krenuti s misionarenjem po starom.
Da sam htio tvoje izbacivanje s foruma, vjerovatno bi ti sadašnji nick bio odavno izbačen, jer za tvoje izbacivanje ima i više nego dovoljno osnova po kojim sam te mogao prijaviti, a nisam, što moderator može potvrditi.
Za logiku (i logičke zaključke!) sam ti već objasnio, da se ne ponavljam. Pitanja su i dalje ostala neodgovorena.
Prvo, ja govorim prije svega o tvojoj ideologiji, a vjera ti je samo profiltrirana kroz nju.Smrcak15 wrote:ostalo nije vrijedno komentiranja osim ovogaLopov-eliminator wrote:
Pitanje je bilo: Kaži mi šta se od ovoga nije ispostavilo tačnim? I to se pitanje nije odnosilo na ono što sam napisao nakon njega nego na ono što sam napisao PRIJE ali si ti to sve iskasapio kako bi ispalo da mislim na ovo što ide nakon njega. Ovo što je išlo nakon pitanja je bilo samo dodatna argumentacija za ono što sam naveo u dijelu na koji se pitanje odnosilo, tj. razokrivanje pravog lica tvoje ideologije, gdje sam pokazao kako navedeni ljudi i njihova ideologija štetno utiču na druge ljude, među kojima si i ti.
kazes stetno utice na druge ljude
to sto se potice:
nepij, nepusi, nedrogiraj se, ne kockaj, nebludnici, govopri istinu, nelazi, budi iskren, budi milostiv prema svim stvorenjima, budi dobar prema svojim roditeljima, budi dobar prema svojoj supruzi i djeci, pomazi sirocad, siromahe i rodbinu, pazi komsije, ne ogovaraj, ne budi ohol, ne ponizavaj druge ljude i mnogo toga dobro sto vjera potice.
ako je ovo stetnost za druge ljude onda cu i dalje da im stetim na ovakav nacin
Izgleda da si se opet bavio etiketiranjem usljed nedostatka argumenata, jer kad ti argumenata fali, etiketiranje ti je sve što ti je preostalo. Možeš ti etiketirati koliko hoćeš to kao nešto što "nije vrijedno komentiranja" i slično, ali je činjenica da na to nisi odgovorio niti smiješ išta odgovoriti, jer si itekako svjestan da je tačno sve što sam napisao. Zbog te svijesti iz quotea brišeš i dijelove koji otkrivaju pravo lice tvoje ideologije.
Također, vidim da loše pokušavaš sakriti se iza ovih lijepih ljudskih vrijednosti. Ispade sad kako si se ti cijelo vrijeme na forumu bavio i baviš misionarenjem ovih vrijednosti koje si naveo, u šta ti može povjerovati samo neko ko ne zna šta si sve pisao na forumu.
Samo što ima nekoliko začkoljica u svemu tome; ti ovdje nisi misionario o tome kako treba biti dobar prema svojim roditeljima, kako ne treba lagati, kako treba govoriti istinu, kako ne treba piti, pušiti, drogirati se, niti o bilo čemu što si nabrojao sada. Također, nisi ni otvarao teme ni o čemu od toga, niti si na forumu ulazio u okršaje s nekim ko je protiv ovih vrijednosti, niti si bio višestruko suspendiran zbog promocije ovih vrijednosti.
Također, i kršćanstvo i humanizam promoviraju iste ove vrijednosti, pa te to nije ni najmanje sprječavalo da i kršćanstvo i humanizam nipodaštavaš.
Kao što rekoh, loš pokušaj sakrivanja iza ovih lijepih ljudskih vrijednosti.
No, da vidimo čime si se ti zapravo bavio, tj. šta je tvoja ideologija:
Ti si se bavio propovijedanjem islama kao nečega što je već glatko naučno dokazano, kao na nivou 2+2=4, pri tome se živ čudeći kako neko može da ne vjeruje u islam, dok si istovremeno pljuvao sve druge svjetonazore koji se ne slažu s tvojim i namjerno ih pogresno interpretirao. Kao što si pokušao izjednačiti ateizam i evolucionizam, ateiste s ljudima koji vjeruju da je svijet nastao iz ničega i slične gluposti. Također, nemoj zaboraviti da si dobio suspenziju profila @kotromanichII zbog vrijeđanja kršćanstva. Dobivao si i višestruke suspenzije zbog nipodaštavanja drugog i drugačijeg.
Dalje, otvarao si teme kojima si pokušavao dokazati postojanje Boga tvoje religije (tačnije, misionariti kako je to već dokazano), da je Kur'an od Boga, da je tvoja vjera jedina ispravna, pa si kovao planove na IslamBosna kako ateistu ubijediti da Bog postoji.
Uz sve ovo, bavio si se i otvorenom promocijom vjerske diskriminacije, nasilja u porodici u slučaju preljube, kamenovanja u slučaju preljube, vandalizma, a ni vrijednosti, iza kojih si se pokušavao traljavo sakriti, se baš nisi pridržavao u praksi; rekao si da tvoja ideologija potiče da se ne laže, da se govori istina, da se bude iskren a ti si sam lagao, govorio neistine i bio jako neiskren na forumu, i u tome si bio uhvaćen u više navrata. Ni oholost ti nije bila strana, kao ni omalovažavanje drugog i drugačijeg.
Tvoja ideologija u kojoj je znak=dokaz šteti ljudima, kako prije rekoh, jer ste isključivi pošto svoje mišljenje izjednačavate sa istinom, dok druge smatrate zabludjelim dušama. Vi ne uvažavate pluralizam, osnove demotratije i ljudskih prava, vama je ideal život u jednoumlju, a razumom su obdareni samo oni koji misle kao vi.
Da bih to pokazao, stavio sam i spisak tvojih idola i njihovim aferima i napravio komparaciju s tobom, kojim sam pokazao kako ta ideologija loše utiče. Čak su bili postavljeni primjeri vojih postova u kojima si koristio iste primjere koje su koristili i tvoji idoli u bashingu tuđih svjetonazora. Ti to dobro znaš i zato, svaki put kad ti spisak tvojih idola u komparaciji s tobom postavim, vršiš cenzuru, kasapiš i/ili ignoriraš.
Last edited by Lopov-eliminator on 10/06/2016 00:24, edited 1 time in total.
-
Lopov-eliminator
#2979 Re: Svijet bez religija
shbc wrote:Lopovu treba neku nagradu dati za konjske zivce.
Hvala ti, mada se samo u par stvari ne bih složio.
Ovdje nije bitan Smrčak nego idelogija koju promoviše. Smrčak je samo još jedna od nesretnih žrtava te ideologije. U skladu s tim, ovo vrijeme ne posvećujem lično Smrčku već ideologiji čiji je on eksponent.
Lično mislim da on sve ovo što si naveo zapravo konta, ali ga ideologija tjera da žmiri na to. Zato i bježi od odgovaranja na konkretna pitanja i zapliće se u vlastitim konstrukcijama (čemu svjedoči i ovo što si naveo za njegovo postavljanje linkova koji mu obaraju teze).
- Smrcak15
#2980 Re: Svijet bez religija
Kakve ti bolan glupisti valjas cudo jedno, kakva ba ideologija, ako je islamska ideologija stojim iz nje od glave do pete. Ponosan sam na ono sto vjerujem i dalje cu da vjerujem kao i do sad.Lopov-eliminator wrote:shbc wrote:Lopovu treba neku nagradu dati za konjske zivce.
Ovoliko vremena posvetiti liku koji ne poznaje najosnovnija matematicka pravila (a elektrotehniku zavrsio mozes misliti), ne konta razliku kada je nesto napravljeno "u parovima" i "od parova", preskace kada mu postavis link koji sasvim jednostavno objasnjava zasto numerologija koji on i slicni njemu izvlace iz Kurana nije nista nadnaravno, postavlja linkove koji mu obaraju teze (npr. onaj video o najstarijem Kuranu ili losije pamcenje kod zena) i pri tom ih opisuje pobjedonosno kao da je nesto dokazao... Jebiga, treba zivaca. Ja ti kapu skidam lafe.![]()
![]()
![]()
Ovdje nije bitan Smrčak nego idelogija koju promoviše. Smrčak je samo još jedna od nesretnih žrtava te ideologije. U skladu s tim, ovo vrijeme ne posvećujem lično Smrčku već ideologiji čiji je on eksponent.
Lično mislim da on sve ovo što si naveo zapravo konta, ali ga ideologija tjera da žmiri na to. Zato i bježi od odgovaranja na konkretna pitanja i zapliće se u vlastitim konstrukcijama (čemu svjedoči i ovo što si naveo za njegovo postavljanje linkova koji mu obaraju teze).
Upravo ta ideologija mene cini sretnim da kad bi mi nudio cijeli svijet da je ostavim nebi to uradio, ja uzivam u svom islamu i zelim da drugi osjete tu slast koju ja osjecam a nikoga netjeram da vjeruje u sta ja vjerujem, a to sto ti tvrdis da nipodastavam druge, znaci nesmijemo napadati vjerovanja jednih drugih, van svake pameti bi bilo kad bi ja ili neki drugi musliman zabranio ateistima da napadaj islam, napadaj koliko mozes i kako mozes a musliman treba da brani svoje stavove. Pobogu si ovo je forum ovdje treba da sijevaju diskusije a ne da se mazimo.
-
r_faruk
#2981 Re: Svijet bez religija
da diskusije, slazem se, a ne kamenje, sake, meci i sablje..........
- Smrcak15
#2982 Re: Svijet bez religija
i ja stojim iza toga.r_faruk wrote:da diskusije, slazem se, a ne kamenje, sake, meci i sablje..........
-
mirzaaa33
#2983 Re: Svijet bez religija
Koga briga šta tebe čini sretnim ako tvoja ideologija ugrožava druge. Ono što ti predstavljaš kao islam je opasno za druge a i za tebe. Sa takvim branjenjem svoje ideologije nećeš izdržati cijeli život. Ili ćeš puknuti psihički, ili ćeš se preobratiti kao što rade i milioni drugi koji su također u jednom periodu života bili uvjereni 100% u ispravnost svoje ideologije ili ćeš završiti na nekom ratištu poput Sirije danas.
- Smrcak15
#2984 Re: Svijet bez religija
kako evo moja ideologija ugrozava druge, nemoj mi samo isilovce spominjati jer to je sekta koja je odstranila od islama, tako da neznam sta je to opasno po druge sto ja radim i vjerujem?mirzaaa33 wrote:Koga briga šta tebe čini sretnim ako tvoja ideologija ugrožava druge. Ono što ti predstavljaš kao islam je opasno za druge a i za tebe. Sa takvim branjenjem svoje ideologije nećeš izdržati cijeli život. Ili ćeš puknuti psihički, ili ćeš se preobratiti kao što rade i milioni drugi koji su također u jednom periodu života bili uvjereni 100% u ispravnost svoje ideologije ili ćeš završiti na nekom ratištu poput Sirije danas.
valjda ako sam izdrzao od 1994 , nadati se da cu izdrzati do smrtiSa takvim branjenjem svoje ideologije nećeš izdržati cijeli život. Ili ćeš puknuti psihički, ili ćeš se preobratiti kao što rade i milioni drugi koji su također u jednom periodu života bili uvjereni 100% u ispravnost svoje ideologije ili ćeš završiti na nekom ratištu poput Sirije danas
-
mirzaaa33
#2985 Re: Svijet bez religija
Tvoj nesklonost razumu, bahatost i agresija čini te opasnim. Svaka čast, ako izdržiš tim tempom i načinom do kraja života onda s već pola luđaka ili psihički rastrojen, operisan od racionalnosti. Neki ovdje već i sumnjaju.
Kako godine budu odmicale a tvoji mokri snovi se ne nudu ostvarivali očekivanim tokom nivo frustracije će rasti, budi siguran.
Kako godine budu odmicale a tvoji mokri snovi se ne nudu ostvarivali očekivanim tokom nivo frustracije će rasti, budi siguran.
- Smrcak15
#2986 Re: Svijet bez religija
daj neki primjer da mogu da se branim, Ovako na suho neznam u koju stranu treba pucatimirzaaa33 wrote:Tvoj nesklonost razumu, bahatost i agresija čini te opasnim. Svaka čast, ako izdržiš tim tempom i načinom do kraja života onda s već pola luđaka ili psihički rastrojen, operisan od racionalnosti. Neki ovdje već i sumnjaju.![]()
jeli to treba da klimamo glavom yes yes, kad neki ateista dodje padobranski na forum i pocne tvrditi nema Boga, a nikakvih dokaza za takve tvrdnje , valjda je forum da se diskutuje, a ne da se mazimo i pusemo lepezama jedni druge.
-
Lopov-eliminator
#2987 Re: Svijet bez religija
Ti izgleda ne možeš replicirati, a da ne muljaš.Smrcak15 wrote:Kakve ti bolan glupisti valjas cudo jedno, kakva ba ideologija, ako je islamska ideologija stojim iz nje od glave do pete. Ponosan sam na ono sto vjerujem i dalje cu da vjerujem kao i do sad.Lopov-eliminator wrote:Hvala ti, mada se samo u par stvari ne bih složio.shbc wrote:...
Upravo ta ideologija mene cini sretnim da kad bi mi nudio cijeli svijet da je ostavim nebi to uradio, ja uzivam u svom islamu i zelim da drugi osjete tu slast koju ja osjecam a nikoga netjeram da vjeruje u sta ja vjerujem, a to sto ti tvrdis da nipodastavam druge, znaci nesmijemo napadati vjerovanja jednih drugih, van svake pameti bi bilo kad bi ja ili neki drugi musliman zabranio ateistima da napadaj islam, napadaj koliko mozes i kako mozes a musliman treba da brani svoje stavove. Pobogu si ovo je forum ovdje treba da sijevaju diskusije a ne da se mazimo.
Prvo, ovaj post uopće nije bio odgovor tebi nego @shbc. Drugo, zanimljivo da si odlučio replicirati na ovaj post, a uredno si izignorisao post prije ovog koji je bio namijenjen tebi. Razlog što si to uradio je vrlo jednostavan, a to je zato što nisi znao šta ćeš odgovoriti, a da si quotirao onaj post koji je bio namijenjen tebi, ova replika ti uopšte ne bi imala smisla. Što nisi bio muško pa citirao post koji je bio tebi namijenjen, umjesto što si se pokušavao sakriti iz aposta namijenjenog nekom drugom kao posljednja kukavica?
Ovako, probavaš stvoriti sliku čitaocu kako sam ja nešto tek onako rekao bez obrazloženja, još se pitaš "kakva ba ideologija", pa nastavljaš "ako je islamska ideologija", iako se u postu prije tog, a koji je namijenjen tebi, nalazi odgovor upravo na sve što si rekao s detaljnim obrazloženjem, ali ti si se namjerno napravio lud, kao da taj post i ne postoji, jer niti znaš niti smiješ odgovoriti.
Evo ti dio posta iz kompletnog posta koji si izignorisao, a koji je ujedno odgovor na tvoje pitanje "kakva ba ideologija":
Samo da dodam, idole koje sam naveo si ti sam hvalio po forumu. Da te pitam, kako to da si baš naveo one idole koji maltene svi do jednog imaju oraha po džepovima zbog animoziteta ili mržnje prema drugom i drugačijem?Lopov-eliminator wrote: Prvo, ja govorim prije svega o tvojoj ideologiji, a vjera ti je samo profiltrirana kroz nju.
...
No, da vidimo čime si se ti zapravo bavio, tj. šta je tvoja ideologija:
Ti si se bavio propovijedanjem islama kao nečega što je već glatko naučno dokazano, kao na nivou 2+2=4, pri tome se živ čudeći kako neko može da ne vjeruje u islam, dok si istovremeno pljuvao sve druge svjetonazore koji se ne slažu s tvojim i namjerno ih pogresno interpretirao. Kao što si pokušao izjednačiti ateizam i evolucionizam, ateiste s ljudima koji vjeruju da je svijet nastao iz ničega i slične gluposti. Također, nemoj zaboraviti da si dobio suspenziju profila @kotromanichII zbog vrijeđanja kršćanstva. Dobivao si i višestruke suspenzije zbog nipodaštavanja drugog i drugačijeg.
Dalje, otvarao si teme kojima si pokušavao dokazati postojanje Boga tvoje religije (tačnije, misionariti kako je to već dokazano), da je Kur'an od Boga, da je tvoja vjera jedina ispravna, pa si kovao planove na IslamBosna kako ateistu ubijediti da Bog postoji.
Uz sve ovo, bavio si se i otvorenom promocijom vjerske diskriminacije, nasilja u porodici u slučaju preljube, kamenovanja u slučaju preljube, vandalizma, a ni vrijednosti, iza kojih si se pokušavao traljavo sakriti, se baš nisi pridržavao u praksi; rekao si da tvoja ideologija potiče da se ne laže, da se govori istina, da se bude iskren a ti si sam lagao, govorio neistine i bio jako neiskren na forumu, i u tome si bio uhvaćen u više navrata. Ni oholost ti nije bila strana, kao ni omalovažavanje drugog i drugačijeg.
Tvoja ideologija u kojoj je znak=dokaz šteti ljudima, kako prije rekoh, jer ste isključivi pošto svoje mišljenje izjednačavate sa istinom, dok druge smatrate zabludjelim dušama. Vi ne uvažavate pluralizam, osnove demotratije i ljudskih prava, vama je ideal život u jednoumlju, a razumom su obdareni samo oni koji misle kao vi.
Da bih to pokazao, stavio sam i spisak tvojih idola i njihovim aferima i napravio komparaciju s tobom, kojim sam pokazao kako ta ideologija loše utiče. Čak su bili postavljeni primjeri tvojih postova u kojima si koristio iste primjere koje su koristili i tvoji idoli u bashingu tuđih svjetonazora. Ti to dobro znaš i zato, svaki put kad ti spisak tvojih idola u komparaciji s tobom postavim, vršiš cenzuru, kasapiš i/ili ignoriraš.
Dalje.
Pa vidi se da te čini sretnim, toliko da te želja da uništiš sve što smatraš bilo kakvom prijetnjom tvojoj ideologiji tjera da padaš ovako nisko sa svoje 33 godine u guzici.Smrcak15 wrote:Upravo ta ideologija mene cini sretnim da kad bi mi nudio cijeli svijet da je ostavim nebi to uradio, ja uzivam u svom islamu i zelim da drugi osjete tu slast koju ja osjecam a nikoga netjeram da vjeruje u sta ja vjerujem, a to sto ti tvrdis da nipodastavam druge, znaci nesmijemo napadati vjerovanja jednih drugih, van svake pameti bi bilo kad bi ja ili neki drugi musliman zabranio ateistima da napadaj islam, napadaj koliko mozes i kako mozes a musliman treba da brani svoje stavove. Pobogu si ovo je forum ovdje treba da sijevaju diskusije a ne da se mazimo.
Da, vidimo da ti uživaš u SVOM islamu, no, to nije islam i svih drugih muslimana, što se pokazalo kad je više muslimana na ovom forumu izrazilo neslaganje s tvojim islamom. Zato kažem, riječ je o ideologiji prije svega, a vjera ti je samo profiltrirana kroz nju.
Ti želiš da drugi osjete tu slast veliš? Ma ja, tebi je bitno da drugi osjete tu slast, a ono za što smatraš da stoji na tom putu (tj. drugi svjetonazori) želiš iskorijeniti svim sredstvima. Elitizirao si kako je ono što ti misliš istina a sve mimo tvog mišljenja neistina, i da bi predstavio svoj svjetonazor kao jedini ispravan i daleko iznad svih, nisi prezao ni od čega, o drugim svjetonazorima si lagao uzduž i poprijeko samo da bi ih ocrnio, nipodaštavao i u očima čitatelja (po tebi, potencijalnog konvertita) umanjio vrijednost.
- Kao što si ateizam probavao izjednačiti sa evolucionizmom, ateiste s ljudima koji vjeruju da je sve nastalo iz ničega,
- kao kad si lagao kako je po nekakvoj ateističkoj logici njihova majka samu sebe rodila,
- kako si ti u prednosti u odnosu na ateiste jer po tebi ateisti slabo slušaju drugu stranu,
- kao što si pokušavao dokazati kreacionizam osporavanjem teorije evolucije itd.
Dalje, vidim pričaš o nekakvom "napadanju", prvo, zbog čega bi uopšte "napadao" vjerovanja drugih ako ti ta vjerovanja ništa ne rade?
Drugo, što stalno spominješ napadanje, gdje ti je razumijevanje u svemu tome? Nigdje razumijevanje ne spomenu. Ti konstantno napadaš, bez da se pitaš jesi li uspio razumjeti to što napadaš.
Evo vidiš kako se tvoja ideologija jeftino otkrila i njen odnos prema drugom i drugačijem. Upravo si otkrio da je tvojoj ideologiji bitnije ono drugo i drugačije napasti, nego li razumjeti...
To je pravo lice tvoje ideologije, čim se ne slažeš s nečim to po tebi odmah treba napasti. Tvoja raja po Pakistanu i ostalim sličnim "progresivnim" zemljama to prilično dosljedno provodi.
Je li ti uopšte možeš shvatiti da se možeš s nečim ne slagati, a da ga ne napadaš? Pa evo ja se ne slažem s islamom i drugim religijama pa ih ne napadam po forumu, niti se bavim ateističkim misionarstvom.
Diskutirati treba, ali ne treba izmišljati laži i podmetati kako bi svoj svjetonazor uzdigao, a druge nipodaštavao, onako kako ti konstantno radiš.
Neka od mojih pitanja na koja nisi smio odgovoriti se tiču upravo ovoga o čemu pišeš, i šta si ti uradio? Naravno, nisi smio odgovoriti ni do dana današnjeg, nego si, kao i obično:

Kad smo već kod toga, da te podsjetim, još uvijek nisi odgovorio na ona pitanja.
Last edited by Lopov-eliminator on 10/06/2016 00:25, edited 2 times in total.
-
Lopov-eliminator
#2988 Re: Svijet bez religija
Dje si Edo, kod tebe, izgleda, sve po starom.Edouard wrote:Lopove, nakon duže vremena nakratko svratih na ovaj PDF, na zadnju stranicu, pa vidim da si neuništiv, da sa Smrčkom i dalje vodiš beskrajne diskusije, pišeš prave ponjave, a vidim da ni mene nisi samo tako zaboravio.Lopov-eliminator wrote: ...Ovo petljanje ti je bilo na nivou skupljaca_zeljeza ili Edouarda...
Eto, lijepi pozdrav tebi i ekipi.
Nije te bilo otkako si pobjegao u mišiju rupu nakon što je detaljno, argumentima dokazana tvoja mržnja prema ateizmu i ateistima.
Ne krivim te što me percipiraš kao neuništivog, s obzirom na tvoju paničnu bježaniju.
Pošto si postavio standarde u petljanju na ovom PDF, zaslužio si da te se ne zaboravi.
Pozdrav i tebi, pozdravi Tomislava Ivančića.
- Smrcak15
#2989 Re: Svijet bez religija
mislim da jedino ovo treba prokomentiratiLopov-eliminator wrote: Da, vidimo da ti uživaš u SVOM islamu, no, to nije islam i svih drugih muslimana, što se pokazalo kad je više muslimana na ovom forumu izrazilo neslaganje s tvojim islamom. Zato kažem, riječ je o ideologiji prije svega, a vjera ti je samo profiltrirana kroz nju.
Ti želiš da drugi osjete tu slast veliš? Ma ja, tebi je bitno da drugi osjete tu slast, a ono za što smatraš da stoji na tom putu (tj. drugi svjetonazori) želiš iskorijeniti svim sredstvima. Elitizirao si kako je ono što ti misliš istina a sve mimo tvog mišljenja neistina, i da bi predstavio svoj svjetonazor kao jedini ispravan i daleko iznad svih, nisi prezao ni od čega, o drugim svjetonazorima si lagao uzduž i poprijeko samo da bi ih ocrnio, nipodaštavao i u očima čitatelja (po tebi, potencijalnog konvertita) umanjio vrijednost.
- Kao što si ateizam probavao izjednačiti sa evolucionizmom, ateiste s ljudima koji vjeruju da je sve nastalo iz ničega,
- kao kad si lagao kako je po nekakvoj ateističkoj logici njihova majka samu sebe rodila,
- kako si ti u prednosti u odnosu na ateiste jer po tebi ateisti slabo slušaju drugu stranu,
- kao što si pokušavao dokazati kreacionizam osporavanjem teorije evolucije itd.
Dalje, vidim pričaš o nekakvom "napadanju", prvo, zbog čega bi uopšte "napadao" vjerovanja drugih ako ti ta vjerovanja ništa ne rade?
jeli ti uopste znas sta znaci forum , diskusija, oponiranje, argumentacija, dokazi itd
covjece Boziji pa ti hoces da ukines diskusiju, ako necemo napadati vjeorvanja jedno drugih, ako ih necemo oponirati jedni druge i davati argumente za svoje stavove i braniti svoje stavove , kako cemo znati ciji "svjetonazor" je ispravan, ako necemo na razanj stavljati nasa vjerovanja pa da vidimo cije vjerovanje je izdrzljivije i podnosi napade i koje se moze logicki odbraniti.
- mousstapha
#2990 Re: Svijet bez religija
Ne znam da li je najbolja tema, ali je svakako korisna debata. Možda je potrebna jedna tema na forumu koja objedinjuje religiju i politiku.
- aurora313
#2991 Re: Svijet bez religija
Složio bih se sa 'shbc.' Zato sam generalno povukao ručnu na temama gdje kao 'diskutuje' Smrčak. Smrčak može biti samo jedan od nesretnih žrtava nekakve ideologije kako kažeš, ali pod određenim uslovima takav jedan je dovoljan da napravi haos. Vikend pucnji u gay baru na Floridi nisu slučajnost nego su odraz shvatanja pojedinaca koje samozvani vjerski znanci napajaju svojim tumačenjima.Lopov-eliminator wrote:shbc wrote:Lopovu treba neku nagradu dati za konjske zivce.
Ovoliko vremena posvetiti liku koji ne poznaje najosnovnija matematicka pravila (a elektrotehniku zavrsio mozes misliti), ne konta razliku kada je nesto napravljeno "u parovima" i "od parova", preskace kada mu postavis link koji sasvim jednostavno objasnjava zasto numerologija koji on i slicni njemu izvlace iz Kurana nije nista nadnaravno, postavlja linkove koji mu obaraju teze (npr. onaj video o najstarijem Kuranu ili losije pamcenje kod zena) i pri tom ih opisuje pobjedonosno kao da je nesto dokazao... Jebiga, treba zivaca. Ja ti kapu skidam lafe.![]()
![]()
![]()
S druge strane, Smrčak dobro zna da je samo površan zealot kome je Gugl dao oruđe u ruke da kopa, nađe nešto djelimično tačno ili subjektivno nesuvislo koje njemu odgovara, i to servira kao dokaz neke svoje istine.
A to je ponekada daleko od naivnog.
- Smrcak15
#2992 Re: Svijet bez religija
kazes povrsan, Bogami koliko znam kad nesto tvrdim, kad kopam po googlu onda ti i prezentiram to sto tvrdim i to detaljno, a ne kao mnogi ovdje koji mi oponiraju, "ja ti kazem tako i to je tebi najveci dokaz" bez refernci, bez argumenata, bez igdje ista, teska pustara, osim sto Lopov i SamoVasGledam nesto pokusavaju ostalo jad i cemer.aurora313 wrote: S druge strane, Smrčak dobro zna da je samo površan zealot kome je Gugl dao oruđe u ruke da kopa, nađe nešto djelimično tačno ili subjektivno nesuvislo koje njemu odgovara, i to servira kao dokaz neke svoje istine.
A to je ponekada daleko od naivnog.
-
r_faruk
#2993 Re: Svijet bez religija
Lopov i SamoVasGledam imaju celicne zivce i to termicki obradjene
i sa izuzetno visokom tvrdocom 
Ono sto oni prezentiraju na ovom forumu, ima daleko vise smisla od onoga sto pise smrcak.
Evo, niko te ne moze ubijediti da ovo sto predstavljas nisu dokazi, a uporno ih tako nazivas i ubijedjen si da se radi o dokazima. Numerologija ti je vrh dokazivanja, a objasnili smo ti kako se dolazi do tih "naucnih cuda", medjutim tebi to opet nije dovoljno.
Problem je indoktriniranost. Kada bi se pronasao dokaz o nepostojanju boga ti bi i dalje vjerovao u istog
Ono sto oni prezentiraju na ovom forumu, ima daleko vise smisla od onoga sto pise smrcak.
Evo, niko te ne moze ubijediti da ovo sto predstavljas nisu dokazi, a uporno ih tako nazivas i ubijedjen si da se radi o dokazima. Numerologija ti je vrh dokazivanja, a objasnili smo ti kako se dolazi do tih "naucnih cuda", medjutim tebi to opet nije dovoljno.
Problem je indoktriniranost. Kada bi se pronasao dokaz o nepostojanju boga ti bi i dalje vjerovao u istog
- Smrcak15
#2994 Re: Svijet bez religija
r_faruk wrote: Lopov i SamoVasGledam imaju celicne zivce i to termicki obradjenei sa izuzetno visokom tvrdocom
Lopov i SamoVasGledam imaju celicne zivce i to termicki obradjenei sa izuzetno visokom tvrdocom
ma vjeruj mi mogu ja i bez "numerologija" i brojeva rafalisati dokazima raznih kalibara, kako teskog tako i lahkog naoruzanjaEvo, niko te ne moze ubijediti da ovo sto predstavljas nisu dokazi, a uporno ih tako nazivas i ubijedjen si da se radi o dokazima. Numerologija ti je vrh dokazivanja,
ja to nebi zvao numerologija, nego matematicko programiranje.
-
r_faruk
#2995 Re: Svijet bez religija
Mozda bi ti to tako nazvao, ali to nije matematicko programiranje, nije ni programiranje
- Smrcak15
#2996 Re: Svijet bez religija
Cuj nije da dan se spominje onoliko puta koliko ima dana u godini 365, mjesec 12 puta.r_faruk wrote:Mozda bi ti to tako nazvao, ali to nije matematicko programiranje, nije ni programiranje
Ili pocnes pricu i kod rijeci 309 odlucis da brojis koliko ima rijeci od pocetka price pa sve do rijeci 309 upravo ima 309 rijeci. Ili dva razlicita ajeta gdje se spominje grom obadva imaju 19 rijeci, 86 slova i rijec allah spomenuta nakon 69 slova znaci Allah rijec pozicionirana na istom mjestu. I tako dalje masa ovakvih primjera, ako ovo nije brojcano programiranje onda neznam sta je.
-
Lavabo
#2997 Re: Svijet bez religija
Jesi brojo "neznam" kao jednu ili kao dvije riječi.Smrcak15 wrote:Cuj nije da dan se spominje onoliko puta koliko ima dana u godini 365, mjesec 12 puta.r_faruk wrote:Mozda bi ti to tako nazvao, ali to nije matematicko programiranje, nije ni programiranje
Ili pocnes pricu i kod rijeci 309 odlucis da brojis koliko ima rijeci od pocetka price pa sve do rijeci 309 upravo ima 309 rijeci. Ili dva razlicita ajeta gdje se spominje grom obadva imaju 19 rijeci, 86 slova i rijec allah spomenuta nakon 69 slova znaci Allah rijec pozicionirana na istom mjestu. I tako dalje masa ovakvih primjera, ako ovo nije brojcano programiranje onda neznam sta je.
- SamoVasGledam
- harač
#3000 Re: Svijet bez religija
Lavabo wrote:Jesi brojo "neznam" kao jednu ili kao dvije riječi.Smrcak15 wrote:Cuj nije da dan se spominje onoliko puta koliko ima dana u godini 365, mjesec 12 puta.r_faruk wrote:Mozda bi ti to tako nazvao, ali to nije matematicko programiranje, nije ni programiranje