Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post Reply
insomnia78

#2976 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by insomnia78 »

A da prvo sacekamo potvrdu identiteta?

S moje sokoćalo
Kombat

#2977 Re: RE: Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Kombat »

insomnia78 wrote:A da prvo sacekamo potvrdu identiteta?

S moje sokoćalo
U pravu si nesanice...jeste da sam prejudicirao identitet napadača i to je moja greska...ali nešto čisto sumnjam da su crvene brigade ili crni septembar iza ovoga...

Sent from my D6603 using Tapatalk
insomnia78

#2978 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by insomnia78 »

Mislio sam na to da lik/ovi mozda nisu imigranti, izbjeglice ili sta vec

S moje sokoćalo
pirmin

#2979 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by pirmin »

http://www.inspiretochangeworld.com/201 ... civilians/

Ko teror sadi ne moze ocekivati berbu krusaka.
Cista logika prirode.
TAFKAP

#2980 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by TAFKAP »

Kombat wrote:Šta li će sada reći ona kuja koja ih je pozvala? Vjerovatno ništa...

Ne kontam što to tebe tangira, da nisu u tvoju avliju došli?
Kombat

#2981 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Kombat »

TAFKAP wrote:
Kombat wrote:Šta li će sada reći ona kuja koja ih je pozvala? Vjerovatno ništa...

Ne kontam što to tebe tangira, da nisu u tvoju avliju došli?
NEIN!!! :-)
TAFKAP

#2982 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by TAFKAP »

neće ba oni nas fukaru...
Kombat

#2983 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Kombat »

pirmin wrote:http://www.inspiretochangeworld.com/201 ... civilians/

Ko teror sadi ne moze ocekivati berbu krusaka.
Cista logika prirode.
Tacno tako...zacarani krug zla - samo par napomena....
Pod jedan - ti koji su sadili teror po Iraku, Siriji i ostatku svijeta nisu Nijemci (barem zadnjih 70 godina), ali su dobre mete jerBo su kjafiri i otvorili su zemlju onima koji to ne cijene niti najmanje...
Pod dva - sta mislis sta mogu ocekivati oni koji su posadili ovaj teror danas?
TAFKAP

#2984 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by TAFKAP »

pogledaj gdje se globalno nalazi Njemačka zadnjih par godina pri eksportu oružja :-)
insomnia78

#2985 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by insomnia78 »

TAFKAP wrote:pogledaj gdje se globalno nalazi Njemačka zadnjih par godina pri eksportu oružja :-)
Jah, lola je sigurno sjeo, napravio istrazivanje i kren'o
Oni su jednostavno "zapad", "ćafiri"...

S moje sokoćalo
TAFKAP

#2986 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by TAFKAP »

insomnia78 wrote: Jah, lola je sigurno sjeo, napravio istrazivanje i kren'o

S moje sokoćalo
Nisam komentarisao trenutnu situaciju već izjavu da Njemci nisu bili aktivni poslednjih 70 godina.
Kombat

#2987 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Kombat »

TAFKAP wrote:

S moje sokoćalo
Nisam komentarisao trenutnu situaciju već izjavu da Njemci nisu bili aktivni poslednjih 70 godina.
naravno da sam pod "aktivni" mislio direktno ucesce u agresiji / okupaciji / ratu...
A sto se tice izvoza oruzja...ako cemo upotrijebiti tvoju logiku - mi smo zasluzili sve sto nam se desilo - zaradili smo desetine milijardi dolara na oruzju prodanom za africke i azijske ratove...
TAFKAP

#2988 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by TAFKAP »

Kombat wrote:
TAFKAP wrote:

S moje sokoćalo
naravno da sam pod "aktivni" mislio direktno ucesce u agresiji / okupaciji / ratu...
A sto se tice izvoza oruzja...ako cemo upotrijebiti tvoju logiku - mi smo zasluzili sve sto nam se desilo - zaradili smo desetine milijardi dolara na oruzju prodanom za africke i azijske ratove...
6,5 Mrd. Euro u 2014

Za njih smo mi mačiji kašalj :-)
mirzaaa33

#2989 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by mirzaaa33 »

Jebote koja logika, treba pola svijeta pobiti da bi neki bili sretni i da bi se "pravda" zadovoljila. :-)
pirmin

#2990 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by pirmin »

Napadač Herthe Vedad Ibišević nije samo veliki sportista, nego ima i ogromno srce!

Bh. reprezentativac pomaže izbjeglicama na nekadašnjem berlinskom aerodromu Tempelhof, a odlučio im donirati i čak 50 hiljada eura.

Toliko je Vedad Ibišević poklonio projektu integracije izbjeglica "Sport i druženje na aerodromu" u organizaciji udruženja "GoVolunteer".

Vedo nije zaboravio da je kao dječak i sâm pobjegao od rata.

"Samo oni koji su i sâmi iskusili šta je izbjeglištvo, znaju šta ti ljudi prolaze. Kada dođu u Njemačku, sve im je nepoznato, dožive kulturni šok. Želim pomoći odličnu ideju da se pokušaju brzo integrisati u ovdašnje društvo", rekao je 31-godišnji fudbaler, rodom iz Vlasenice.

Vedo, svaka čast!

Tako to rade lafovi :thumbup: :thumbup:
Sanjarko

#2991 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Sanjarko »

pirmin wrote:Napadač Herthe Vedad Ibišević nije samo veliki sportista, nego ima i ogromno srce!

Bh. reprezentativac pomaže izbjeglicama na nekadašnjem berlinskom aerodromu Tempelhof, a odlučio im donirati i čak 50 hiljada eura.

Toliko je Vedad Ibišević poklonio projektu integracije izbjeglica "Sport i druženje na aerodromu" u organizaciji udruženja "GoVolunteer".

Vedo nije zaboravio da je kao dječak i sâm pobjegao od rata.

"Samo oni koji su i sâmi iskusili šta je izbjeglištvo, znaju šta ti ljudi prolaze. Kada dođu u Njemačku, sve im je nepoznato, dožive kulturni šok. Želim pomoći odličnu ideju da se pokušaju brzo integrisati u ovdašnje društvo", rekao je 31-godišnji fudbaler, rodom iz Vlasenice.

Vedo, svaka čast!

Tako to rade lafovi :thumbup: :thumbup:
Ne znam.
Mozda je bolje da je nekom kucu il stan manji kupio za te pare.
Ja sam uvjek za rjesavanje konkretno problema.
Ovako mozda samo privremeno im se pomaze.
Uglavno svaka cast za Vedada. :thumbup:
BHCluster

#2992 Re: RE: Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by BHCluster »

Kombat wrote:
insomnia78 wrote:A da prvo sacekamo potvrdu identiteta?

S moje sokoćalo
U pravu si nesanice...jeste da sam prejudicirao identitet napadača i to je moja greska...ali nešto čisto sumnjam da su crvene brigade ili crni septembar iza ovoga...

Andreas Breivik bio je idol minhenskom ubici

Napadač koji je ubio devet ljudi u Minhenu bio je opsjednut masovnim ubistvima i imao je očitu vezu s norveški masovnim ubicom Andereasom Breivikom, saopštila je njemačka policija, prenosi Patria.

Policija koja je pretraživala sobu 18-godišnjeg ubice Davida S. izjavila je da je pronašla pisani materijal o napadima. Pronađeni su i pozivi ljudima da dođu u restoran uz tržni centar Olimpia.

Njegov idol Breivik je ubio 78 ljudi u Norveškoj, na isti dan 22. jula 2011. godine. Breivik je prvo ubio devet ljudi bombom u glavnom gradu Oslu, a onda 69 mladića i djevojaka u ljetnom kampu za mlade političke aktiviste na ostrvu Utoja.

On je gajio radikalne stavove desnice i rekao da je njegov napad bio usmjeren na zaustavljanju muslimanske imigracije u Evropu. Nije slučajnost što je napad u Minhenu bio na dan masakra u Oslu.
Image

Munich police chief Hubertus Andrae said there was an "obvious" link between the new attack and Friday's fifth anniversary of Breivik's attacks in Norway, when he murdered 77 people.
fazer

#2993 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by fazer »

Muslimanske izbjeglice prijete smrcu krscanskim izbjeglicama i govore da su prljaviji od pasa

Muslimische Fluechtlinge bedrohen Christen mit dem Tod

Kako ce se tek ponasati prema domicilnom stanovnistvu? Hmmm... pa to smo vec vidjeli.
Last edited by fazer on 10/08/2016 15:20, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2994 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Truba »

To je nista
Bacali su ih s brodova
Challenger__

#2995 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Challenger__ »

- Ideja o kojoj se sve više govori:
Češki premijer za vrijeme razgovora s Merkel izrazio potporu za stvaranjem europske vojske
zunazu

#2996 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by zunazu »

Izbjeglice koje dolaze u Evropu dolaze tu s potpunim pravom i logikom. Došle su ti desetine evropskih vojski u zemlju, opljačkale te i uništile, jedva si izvukao živu glavu iz kuće i to je dovoljno opravdanje da se svijetla obraza pokupiš i dođeš živjeti u kući tvojih okupatora. A oni tamo nek ratuju, testiraju naoružanja, kradu, siluju i služe svojim prljavim vladama. Evropa je zemlja Sirijaca, Iračana, Afganistanaca i Palestinaca. To su sve narodi kojima je Evropa prethodno otela njihove domove.
Challenger__

#2997 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Challenger__ »

zunazu wrote:Izbjeglice koje dolaze u Evropu dolaze tu s potpunim pravom i logikom. Došle su ti desetine evropskih vojski u zemlju, opljačkale te i uništile, jedva si izvukao živu glavu iz kuće i to je dovoljno opravdanje da se svijetla obraza pokupiš i dođeš živjeti u kući tvojih okupatora. A oni tamo nek ratuju, testiraju naoružanja, kradu, siluju i služe svojim prljavim vladama. Evropa je zemlja Sirijaca, Iračana, Afganistanaca i Palestinaca. To su sve narodi kojima je Evropa prethodno otela njihove domove.
Sve bi to sasvim stajalo da se ljudi upućuju u zemlje glavnih piromana: USA i Izrael ali i GB koja oštro limitira dolazak izbjeglica i imigranata. Ovako, ceh njihove politike trebaju da plate oni koji sa tim nemaju nikakve veze, od Grčke do Češke, od Slovačke do Portugala.
zunazu

#2998 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by zunazu »

Challenger__ wrote:Sve bi to sasvim stajalo da se ljudi upućuju u zemlje glavnih piromana: USA i Izrael ali i GB koja oštro limitira dolazak izbjeglica i imigranata. Ovako, ceh njihove politike trebaju da plate oni koji sa tim nemaju nikakve veze, od Grčke do Češke, od Slovačke do Portugala.
Sve su to zemlje koje su slale svoje vojske na Bliski istok. I mi smo svoju slali. A oni sa Bliskog istoka nikome nisu slali nikakve vojske. Dakle, svi smo krivi, ne kao pojedinci ali kao društvo u cjelini jesmo.
Challenger__

#2999 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Challenger__ »

zunazu wrote:Sve su to zemlje koje su slale svoje vojske na Bliski istok. I mi smo svoju slali. A oni sa Bliskog istoka nikome nisu slali nikakve vojske. Dakle, svi smo krivi, ne kao pojedinci ali kao društvo u cjelini jesmo.
Krivicu snose GB, Fra i Italija - za Libiju. Niko više. Ja lično nisam kriv i ne prihvatam nikakvu krivicu. Nek' ih vode kući Obama i Natanyahu, pa neka onda idu i u Grčku, Slovačku, Portugal.
zunazu

#3000 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by zunazu »

Challenger__ wrote:Krivicu snose GB, Fra i Italija - za Libiju. Niko više. Ja lično nisam kriv i ne prihvatam nikakvu krivicu. Nek' ih vode kući Obama i Natanyahu, pa neka onda idu i u Grčku, Slovačku, Portugal.
Svi mi znamo ko je organizator pljačke i nereda, ali ostale vojske su im išle čuvati stražu, zvanično "čuvati sigurnost civila". Naša vojska je također išla. Ti i ja nismo krivi, ali naša država je saučesnik, ne u zločinima i pljačkama direktno, ali je bila na nečijoj okupiranoj zemlji i primila za to novce. Ljudi čija je to zemlja imaju potpuno pravo da potraže mir i koru hljeba u bilo kojoj zemlji koja im je slala svoje vojnike. Oni nikad ne bi išli u Evropu da Evropljani nisu došli njima.
Post Reply